مدیر طرح جامع تهران گفت: به لحاظ فضاهای عمومی و سبز، متاسفانه تهران فقیرترین شهر دنیا است و ساخت‌و‌سازهای نامتناسب و غیرکارشناسی، تهران را به سیاه‌چاله‌ای تبدیل کرده که دیگر جای تنفس ندارد. به گزارش ایسنا، دکتر مسعود شفیق، در نشست اخیر کمیته محیط‌زیست شورای شهر گفت: مطالعه طرح جامع شهر تهران بر پایه سبز شروع شده و رویکرد زیست محیطی در آن غالب است.

وی تاکید کرد: برای تغییر این وضعیت کنونی، حفاظت از محیط زیست، آب و هوا، صدا، منابع طبیعی، زیست محیطی، ‌افزایش فضای سبز، ساماندهی حریم و بستر رودخانه‌ها، احیا و حفاظت از میراث طبیعی از اهداف پایه‌ای طرح جامع تهران محسوب می‌شود.

شفیق در ادامه با اشاره به تغییر سقف جمعیتی در نظر گرفته شده برای شهر تهران گفت: یکی دیگر از مباحث اصلی مطرح شده در طرح، جمعیت تهران بود که در ابتدا، جمعیت ثابت در نظر گرفته شده برای تهران هشت میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بود که با اصلاحات، این رقم به ۱۰ میلیون نفر رسیده است. با توجه به این مساله، باید در ساخت و سازها بسیار دقیق بود. وی افزود: جمعیت خدماتی در نظر گرفته شده نیز ۹ میلیون نفر خواهد بود.

مدیر طرح جامع شهر تهران افزود: فضای سبز موجود شهر تهران ۷۰کیلومترمربع است که با توجه به رویکرد زیست محیطی طرح جامع، امیدوارم با اجرای طرح‌های فضای سبز، پهنه سبز تهران به بیش از ۱۰۹ کیلومتر مربع برسد.

وی همچنین به کمبود فضای پارکینگ در سطح شهر اشاره کرد و گفت: متاسفانه ۷۰ کیلومترمربع از سطح فضای در نظر گرفته شده برای ساخت پارکینگ هدر داده شده است.