عضو هیات‌مدیره انجمن شرکت‌های ساختمانی با بیان اینکه رکود مسکن، موجب افزایش قدرت خرید متقاضیان می‌شود، گفت: رکود کنونی مسکن به دلیل رشد کاذب قیمت مسکن در سال گذشته و کاهش قدرت خرید متقاضیان است.

جواد خوانساری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس اظهار کرد: رشد کاذب قیمت مسکن و تبلیغات گسترده برخی از سازندگان در ابتدای سال گذشته موجب شد تا قیمت مسکن بیش از حد تصور رشد پیدا کند به طوری‌که این رشد قیمت و رشد نرخ تورم هیچ تناسبی نداشت. وی با بیان اینکه رشد قیمت مسکن در سال گذشته بیش از رشد تورم بود و تناسبی با یکدیگر نداشت، گفت: رکود کنونی مسکن می‌تواند تا حدودی جای خوشحالی داشته باشد؛ چرا که این رکود موجب افزایش قدرت از دست رفته متقاضیان مسکن در طول ماه‌های آتی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: رونق ساخت‌و‌ساز را نباید در ساخت مسکن‌های لوکس خلاصه کرد؛ چرا که این مسکن‌ها پاسخگوی نیاز افراد کم درآمد جامعه نخواهد بود.

خوانساری افزود: رونق بازار مسکن در گذشته را باید مربوط به ورود گروه خاصی به بازار مسکن که تعدادشان زیاد هم نبود، دانست؛ اما باید اذعان کرد که متقاضیان مسکنی که تا حدودی قدرت خریدشان رشد پیدا کرده بود و برای خرید مسکن آماده بودند، پس از رشد ناگهانی قیمت‌ها در سال گذشته قدرت خریدشان کاهش یافت.

وی در خصوص راهکارهای موجود دولت برای بخش مسکن گفت: طرح واگذاری زمین‌های اجاره‌ای ۹۹ ساله می تواند در شکستن قیمت مسکن در شهرستان‌ها و شهرهای اطراف کلان‌شهر مفید باشد.

عضو هیات‌مدیره انجمن شرکت‌های ساختمانی گفت: تاثیر مستقیم رشد قیمت مسکن از رشد قیمت مصالح ساختمانی، دستمزد و ماشین‌آلات را باید پذیرفت، اما مهم‌ترین اثرگذاری رشد قیمت مسکن را باید جنجال‌سازی‌های بی‌مورد و تنش‌های به‌وجود آمده از بابت برخی طرح‌های مربوط به مسکن دانست.

خوانساری با بیان اینکه سال گذشته ۷۰۰هزار واحد مسکونی در کشور تولید شد، افزود: نیاز سالانه کشور به مسکن یک میلیون واحد مسکونی است اما متاسفانه شیوه سنتی تولید مسکن همواره نتوانسته پاسخگوی تقاضای بازار باشد.

وی در خصوص رونق ساخت‌و‌ساز گفت: صدور مجوزهای ساخت‌و‌ساز در سال گذشته از سوی شهرداری به دلیل رشد قیمت مسکن افزایش یافت چرا که متقاضیان تصور کردند بخش مسکن بخش مناسبی برای سودآوری خواهد بود.