تعامل دولت با شهرداری در احیای بافت‌های فرسوده ضعیف است

مسوولان وزارت مسکن و نیز سازمان عمران و بهسازی شهری به‌عنوان متولی نوسازی و احیای بافت‌های فرسوده با مجموعه مدیریت شهر تهران تعامل مناسبی نداشته و بسیار ضعیف است. مهندس جلیل حبیب‌اللهیان، رییس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با اعلام این مطلب به خبرنگار جامع‌نیوز گفت: برای مداخله در احیای بافت‌های فرسوده شهر تهران، شهرداری نقش هدایت، راهبری، مدیریت، پشتیبانی و هماهنگی داشته و دولت در این میان باید حمایت‌های خارج از توان مدیریتی شهرداری را در اجرای این طرح‌ها داشته باشد. وی تصریح کرد: هم‌اکنون وزارت مسکن و سازمان عمران و بهسازی شهری در تمامی استان‌ها تعاملی با شهرداری تهران در احیای بافت‌های فرسوده شهری ندارند در حالی که در تمامی شهرها این تعامل با شهرداری‌ها فراهم است.

رییس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با اشاره به لوایح شهرداری و نیز مصوبات شورای شهر تهران مبنی بر مداخله در بافت‌های فرسوده گفت: در حال حاضر که این طرح‌ها به اجرا در آمده وزارت مسکن و سازمان عمران و بهسازی شهری به‌عنوان متولی این کار هیچ‌گونه حضوری ندارند.

حبیب‌اللهیان ادامه داد: البته شهرداری نیز در اجرای طرح‌های مداخله جویانه در این مناطق باید بخش‌خصوصی و مردم را به وسط میدان بیاورد و با کمک آنها اهداف از پیش تعیین شده را در این بخش محقق کند.

وی با اشاره به پیش بینی دولت در قانون بودجه سال ٨٦ و نیز اهداف برنامه چهارم توسعه در رابطه با احیای بافت‌های فرسوده شهری یادآور شد: براساس این برنامه‌ها حمایت قابل قبولی از طرح‌های مداخله در بافت‌های فرسوده صورت می‌گیرد اما شهرداری تهران باید جریانی را ایجاد کند که بتواند از محل این تسهیلات استفاده مطلوب داشته باشد.

رییس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران صراحتا اعلام کرد که در حال حاضر رابطه بین دولت و شهرداری برای برخورداری مجموعه مدیریت شهری از حمایت‌های دولت در بخش بافت‌های فرسوده ضعیف است.

حبیب‌اللهیان گفت: انتظار می‌رود این مصوبه شورای شهر مبنی بر اجرای طرح‌های مداخله‌جویانه شهرداری در بافت‌های فرسوده بتواند به‌عنوان یک سند راهبردی نحوه ورود به بافت‌های فرسوده را مطمئن و منطقی کرده و از دستورالعمل‌های تک راه‌حلی گریز دهد.

وی اضافه کرد: البته باید توجه داشت که مداخله در بافت‌های فرسوده یک پدیده مهم چند انضباطی، پیچیده و طولانی مدت است که اگر در دراز مدت عملیاتی شود، به دلیل اینکه درصد بالایی از شهر تهران بافت فرسوده است، به طور قطع در تامین مسکن شهروندان و به تبع آن تعدیل یا کاهش قیمت مسکن نیز موثر واقع می‌شود.