هشدار رییس سازمان نوسازی شهر تهران:
یکهزار هکتار بافت فرسوده تهران در شرایط بحرانی است
به گزارش خبرنگار دنیایاقتصاد، علیرضا عندلیب، رییس سازمان نوسازی شهر تهران، در چهارمین کنفرانس خبری با عنوان «نوسازی محلات با مشارکت ساکنان» با اشاره به اینکه در بحث نوسازی بافتهای فرسوده با خلاء بزرگی روبهرو هستیم، اظهار داشت: چهار محور پایه به عنوان رویکرد اصلی سازمان برای بسترسازی در راستای تسریع فرآیند نوسازی مطرح کردهایم.
عندلیب تصریح کرد: توجه به بعد نظری و علمی در بحث نوسازی و برنامهریزی واقعی به طوری که شعار نداده باشیم و حرفهای عملی بیان کنیم، تدوین روش در بعد روانی و تدوین الگوهای انجام عملیات نوسازی و برنامهریزی در بعد اجرایی، چهار محور فعالیتهای ما هستند.
رییس سازمان نوسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: فرآیند محور بودن، مهمترین هدف ما در اجرای پروژه نوسازی بافتهای فرسوده است.
وی با تاکید بر منطقی بودن فرآیند نوسازی بافتهای فرسوده اظهار داشت: با توجه به این امر سلیقه شخصی و مقطعی افراد در آن دخیل نشده است.
رییس سازمان نوسازی شهر تهران با تاکید بر آیندهگرا بودن طرح نوسازی بافتهای فرسوده تصریح کرد: برای توسعه شهر تهران باید آگاهانه به استقبال آینده برویم.
عندلیب با اشاره به اینکه در مسیر نوسازی بافتهای فرسوده باید انعطافپذیر باشیم، افزود: باید از مطلقگرایی و مطلقنگری در اجرای طرحها پرهیز کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مشارکتپذیری مهمترین نکتهای است که باید مورد توجه قرار بگیرد؛ به این ترتیب که دولت، شهرداری و مردم در امر نوسازی دخیل باشند.
رییس سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به اینکه نوسازی با طرح نوسازان متفاوت است، افزود: در محله «خوب بخت» حداکثر سقف احداث ساختمان 4طبقه و با مشارکت مردم ساخته میشود.
رییس سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به اینکه طرح الگوی خانه به خانه یکی از ایدههایی است که در طرح نوسازی بافت فرسوده مطرح شده است، اظهار داشت: زمانی که صحبت از نوسازی محلات به میان میآید، بحث مشارکت مردم مطرح میشود.
عندلیب با اشاره به اجرای طرح نوسازان در محله خوب بخت گفت: در محله خوب بخت 1700 پلاک شهری وجود دارد که این تعداد در قالب 200بلوک جدید تعیینشده است که از این 200پلاک 138بلوک توسط مردم با تجمیع 4 تا 5پلاک ساخته میشود.
وی با اشاره به اهمیت موضوع منظر شهری در بحث نوسازی، خاطرنشان کرد: توجه به سیمای شهری و زیباسازی منظر شهرها با رویکرد مطالعات اجتماعی تامین زیرساختها و اصلاح معابر صورت میگیرد.
رییس سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به اینکه 70درصد از محله خوب بخت، بافت مسکونی است، افزود: این نسبت باید معکوس شود؛ به طوری که 30درصد از فضا باید به بافت مسکونی و 70درصد به خدمات شهری اختصاص یابد.
عندلیب تصریح کرد: در محله خوب بخت در طرح نوسازان توسعه خدمات شهری از یکدرصد به ۱۳درصد ارتقا میِیابد.
وی با بیان اینکه در پلاکهای بالای 300 متر مربع اجازه ساخت به شخص داده میشود، گفت: تمام منافع اقتصادی ساخت هم به خود شخص بر میگردد.
وی اظهار داشت: در محله خوب بخت حداکثر متراژ خانهها زیر صد متر بود و در هر پلاک ۲ تا ۳ طبقه واقع شده بود.
وی در تشریح میزان ودیعه پرداختی در پروژه خوب بخت به مردم برای اجاره کردن خانه گفت: میزان ودیعه براساس تعداد طبقات داده میشود نه پلاک شهری، به طوری که اگر یک خانه 2طبقه داشته باشد، ودیعه به 2 طبقه پرداخت خواهد شد.
رییس سازمان نوسازی شهر تهران اظهار داشت: میزان ودیعه پرداختی برای خانههای تا ۵۰ متری ۱۰میلیون تومان، بین ۵۰ تا ۷۵ متری ۵/۱۲میلیون تومان و ۷۵ متر به بالا، ۱۵میلیون تومان بدون کارمزد و بازپرداخت به صورت پلکانی است.
به گفته عندلیب، در صورتی که یک واحد مسکونی واحد تجاری داشته باشد، اجاره معوض به وی پرداخت میشود.
عندلیب با بیان اینکه در برآوردهای صورتگرفته تمام پروژههایی که در محله خوب بخت اجرا میشوند، سودده نیست، افزود: در صورت وجود ارزش افزوده تمام سود آن نصیب مردم خواهد شد.
رییس سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به طبقهبندی بافتهای فرسوده در پایتخت به سه دسته تصریح کرد: بر اساس این طبقهبندی دسته اول که شامل 700 تا یک هزار هکتار از بافت شهری تهران است، بافت فرسوده بحرانی بوده است؛ به طوری که نحوه مداخله ما باید ساختاری باشد و نظارت صرف کافی نیست.
به گفته وی در طبقهبندی دوم، بافتهایی از شهر قرار گرفتهاند که به اصلاحات جزیی نیاز دارند و در این بخش، نقش ما مشارکت با شهرداریهای مناطق است.
رییس سازمان نوسازی شهر تهران تصریح کرد: در دسته سوم از طبقهبندی بافتهای فرسوده، سازمان نوسازی نقش راهبردی، هدایت، کنترل و نظارت دارد.
عندلیب افزود: اگر حجم بافتهای فرسوده شهر ۱۴هزار هکتار باشد، هزار هکتار مربوط به بخش اول، ۵هزار هکتار بخش دوم و ۹هزار هکتار به دسته سوم مربوط میشود.
وی ابراز امیدواری کرد: تا پایان سالجاری تهیه طرح برای دسته اول؛ یعنی هزار هکتار بافت فرسوده شهری صورت بگیرد.
رییس سازمان نوسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: تسریع روند نوسازی بافتهای فرسوده و اجرایی شدن نوسازی هزار هکتار بافت فرسوده بحرانی، نیازمند همکاری و حمایت دولت از نظر تامین اعتبار و تسهیلات است.
عندلیب با بیان اینکه گام اول تهیه طرح 400هکتار است، گفت: بخشهایی از این بافت فرسوده شامل شمیران نو و خاک سفید در منطقه چهار، هاشمی و جی در منطقه 9، نعمتآباد در منطقه 18 و 19، آذری و اطراف حرم در منطقه 20 هستند.
به گفته وی، از ۸۰۰ تا هزار هکتار بافت فرسوده شهر تهران برای ۷۰۰ هکتار طرح تهیه شده است.
رییس سازمان نوسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: تا یکسال آینده عملیات نوسازی در محله خوب بخت به مرحله تجهیز کارگاه میرسد.
عندلیب با بیان اینکه تعامل خود را با وزارت مسکن برای تسریع روند نوسازی بافتهای فرسوده شروع کردهایم، گفت: از دولت میخواهیم به جای نقش محوری در اجرای این طرح حضور و حمایت جدی از ما داشته باشد.
ارسال نظر