دبیر شورای «راهبردی توسعه فناوری نوین ساخت» در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که با توجه به تقاضای موجود، در زمان حاضر در سطح کشور ۳‌میلیون واحد مسکونی کم داریم. در عین حال سالانه ۸۰۰ تا ۹۰۰هزار مورد ازدواج در کشور به ثبت می‌رسد که این رقم نیز قابل توجه است.

به گزارش ایرنا، سید علیرضا قهاری در نشست کمیته طراحی مسکن «شورای راهبردی توسعه فناوری نوین ساخت» در تهران افزود: سالانه ۵۰۰هزار واحد مسکونی به شیوه سنتی در کشور ساخته می‌شود.

وی اضافه کرد: چنانچه به شیوه صنعتی نیز ساخت‌وساز صورت گیرد، قابلیت ساخت ۵۰۰هزار واحد مسکونی وجود دارد، بنابراین نسبت به برنامه اعلام شده از سوی وزارت مسکن مبنی بر ساخت سالانه ۵/۱میلیون واحد مسکونی، هرسال با کمبود ۵۰۰هزار واحد مسکونی علاوه بر رقم اولیه، مواجه هستیم.

قهاری با تاکید بر اهمیت نیاز به مسکن در کنار مساله تامین خوراک گفت: لازم است رسانه‌های همگانی نسبت به تشریح ابعاد مختلف موضوع مسکن مورد نیاز مردم بپردازند.

وی با بیان اینکه انبوه‌سازی مسکن به شیوه صنعتی منابع مالی لازم را نیاز دارد، گفت: در ساخت‌وساز سنتی سرمایه مورد نیاز چندان قابل توجه نیست.

قهاری خاطرنشان کرد: تنظیم برنامه برای ساخت‌وساز در کشور و واگذاری برخی امور به نهاد‌های دولتی برای ارزیابی فناوری‌ها، باید منطبق با توانمندی‌ها باشد، زیرا بینش‌های درآمدزایی مانع از تحقق اهداف مورد نظر وزارت مسکن و شهرسازی خواهد شد.

وی با یادآوری فعالیت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای تامین مسکن روستایی در قالب برنامه چهارم گفت: ظرف پنج سال ساخت یک‌میلیون واحد روستایی هدف گذاری شده و برای امسال احداث ۳۰۰هزار واحد روستایی برنامه‌ریزی شده است.

قهاری افزود: برای ارتقای برنامه‌ها در بخش اجرایی، از ظرفیت‌های موجود در حوزه مسکن در جامعه به ویژه از بخش‌خصوصی باید بهره گرفت.

شورای مذکور به عنوان بالاترین نهاد تصمیم‌گیری درباره طرح توسعه فناوری ساخت در عرصه‌های تحت مسوولیت بنیاد مسکن عمل می‌کند و این نهاد مسوولیت خطیری در زمینه مسکن روستایی (روستا- شهر و شهرهای کوچک ) برعهده دارد.

«شورای راهبردی توسعه‌فناوری نوین ساخت» به منزله هسته مرکزی طرح توسعه فناوری ساخت تشکیل شده است و برای این منظور در قالب برنامه‌های کوتاه، میان و بلندمدت برنامه‌ریزی می‌کند.