معاون امور مسکن: نگران قیمت «مصالح‌» نیستیم

گروه مسکن: خبر افزایش قیمت مصالح‌ساختمانی به خصوص در پروژه‌های مسکن‌مهر -که شدت تقاضا برای خرید مصالح در آنها، رشد کاذب قیمت مواد اولیه ساخت‌وساز در این پروژه‌ها را دامن زده است- ظاهرا هنوز برای برخی مسوولان بخش مسکن مخابره نشده است. روز گذشته معاون امور مسکن وزارت راه‌وشهرسازی در گفت‌وگو با سایت اطلاع‌رسانی این وزارتخانه در پاسخ به این سوال که «بحث افزایش قیمت مصالح ساختمانی چه تاثیری روی قیمت تمام شده واحدهای مسکونی مهر در حال احداث دارد؟» اعلام کرد: نگرانی چندانی از بابت افزایش قیمت مصالحی مانند آهن و میلگرد برای واحدهای مسکونی مهر وجود ندارد.

هر چند پرسش خبرنگار این وزارتخانه درباره تاثیر افزایش قیمت مصالح‌ساختمانی بر مسکن‌مهر، نشان از وقوع این پدیده در بازار ساخت‌وساز دارد، اما پاسخ معاون امور مسکن این وزارتخانه به این پرسش کمی عجیب به نظر می‌رسد.

اطمینان این مقام دولتی از عدم نگرانی درباره افزایش قیمت مصالح‌ساختمانی در شرایطی است که رییس کانون سراسری انبوه‌سازان که عملا واسطه دولت و انبوه‌سازان در پروژه‌های مسکن‌مهر شده است، یک ماه پیش از افزایش حداقل ۵۰درصدی قیمت مصالح‌ساختمانی خبر داد و این افزایش را که در برخی مصالح پرمصرف - نظیر آهن- تا دو برابر رسیده است تهدیدآمیز برای پروژه‌های مسکن‌مهر عنوان کرده بود. از طرف دیگر یکی از ۵ سازنده بزرگ مسکن‌مهر در پرند نیز در همین صفحه امروز، ماجرای تعطیلی برخی کارگاه‌های مسکن‌مهر به خاطر افزایش قیمت مصالح را تایید کرده و در عین حال خواستار کنترل قیمت‌ها در این بازار شده است.

به گزارش «دنیای‌اقتصاد» به نظر می‌رسد مسوولان بخش مسکن در شرایط کنونی که قیمت همه کالاها به خاطر نابسامانی ارزی، درست یا کاذب افزایش پیدا کرده، باید از وزارتخانه مسوول تنظیم قیمت کالا بخواهند به واسطه اهمیت مسکن‌مهر، لااقل قیمت مصالح را تحت کنترل قرار دهند.

همچنین مسوولان مسکن باید با تعریف جرایم تنبیهی مالی برای سازنده‌های کار متوقف‌کن از آنها بخواهند برای جلوگیری از تشدید تاثیر افزایش قیمت مصالح بر هزینه ساخت، زمان تکمیل واحدها را تسریع کنند.

از طرف دیگر، اصرار مسوولان به اهمیت قیمتی صرفا دو محصول آهن و سیمان، باید از بین برود؛ چراکه در حال حاضر پروژه‌های مسکن‌مهر از مرحله اسکلت و سفت‌کاری عبور کرده و این، مصالح‌ نازک‌کاری و تجهیزات تکمیلی ساختمان است که فشار قیمتی را به سازنده‌ها وارد کرده است.