به نظر می‌رسد در شرایط فعلی که درآمد مدیریت شهری از محل عوارض ساخت و ساز به شدت کاهش پیدا کرده علاقه‌ای به انتشار آمار در این رابطه وجود ندارد گروه مسکن- سحر باباخانی: بحران مالی در شهرداری تهران که از سال گذشته و به دنبال رکود ساخت و ساز بوجود آمده، وارد فاز جدیدی شد.

روز گذشته مدیرکل تشخیص و وصول درآمدهای شهرداری تهران گزارشی به شورای شهر ارائه داد که محتوای آن برگشت ۱۰درصد از چک‌های عوارض ساخت و ساز و تراکم بود.

مدیریت شهری در تهران هم‌اکنون پیگیر وصول مطالبات از محل عوارض است.

این در حالی است که برخی مسوولان مالی در شهرداری تهران از ارائه اطلاعاتی درباره میزان درآمد ریالی شهرداری از محل عوارض ساخت‌وساز خودداری می‌کنند.

شهرداری تهران در راستای شفاف سازی مالی گزارش کاملی از ریز هزینه و درآمدها را در سایت خود آورده است. اما در این گزارش تخصصی آماری در زمینه عوارض ساخت‌وساز وجود ندارد.

شهرداری بیش از ۵۰درصد از درآمد‌های سالانه خود را از محل عوارض ساخت و ساز و تراکم تامین می‌کند.

اما آیا این میزان درآمد در سال گذشته محقق شده است؟

گروه مسکن دنیای اقتصاد از ماه گذشته برای پاسخ به این پرسش درخواست دریافت اطلاعات از معاونت مالی و اداری شهرداری را داشته که تاکنون بدون پاسخ مانده است.

به نظر می‌رسد در شرایط فعلی که درآمد مدیریت شهری از محل عوارض ساخت و ساز به شدت کاهش پیدا کرده است علاقه‌ای به انتشار آمار در این رابطه وجود ندارد.

گزارش‌ها از میزان صدور پروانه ساختمانی در تهران از افت حجم ساخت و ساز حکایت دارد که در نتیجه، کاهش درآمد از محل عوارض ساخت انکار نشدنی است.

به گزارش دنیای اقتصاد، در یکصد و نود و هفتمین جلسه شورای شهر که با حضور شهردار تهران و مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران برگزار شد، بررسی کاهش درآمد‌های شهرداری به دنبال برگشت ۱۰درصدی چک‌های عوارض ساخت‌وساز و تراکم بهانه‌ای شد برای حضور این مقامات مسوول در این جلسه غیرعلنی.

با استناد به گفته‌های سخنگوی شورای شهر تهران، یک پیشنهاد شهرداری برای حل این معضل، مهلت بیشتر برای بدهکاران بود.

البته محمد باقر قالیباف ،شهردار تهران معتقد است باید طبق جدول‌بندی و تقسیم‌بندی مشخص بدهی افراد حقیقی از حقوقی، میزان بدهی، زمان بدهی و عوارض مسکونی از تجاری مشخص و تفکیک شود تا با این روش سازمان، تسهیلات و سیاست‌های تشویقی را برای بدهکاران در نظر بگیرد.

خسرو دانشجو در همین رابطه به نقل از مدیرکل تشخیص و وصول درآمد‌های شهرداری تهران گفت: درآمد‌های شهرداری تهران تا به امروز از محل عوارض ساخت‌وساز محقق نشده است و به این ترتیب برخی مناطق دچار مشکل شده‌اند؛ چراکه ۷۰درصد درآمد‌های شهرداری بر اساس این عوارض پیش‌بینی شده و بر اساس آن هزینه‌های پروژه‌‌های بلندمدت و حتی پذیرش پروژه‌‌های پیشنهادی صورت می‌گیرد از طرفی نمی‌توان به پیمانکاران گفت که به کار خود ادامه ندهند.

شهردار تهران همچنین در ادامه درباره راهکارهای دیگر شهرداری توضیح داد: ارائه تخفیف به برخی عوارض که به شکل نقدی پرداخت شوند و حتی بیمه چک‌های بدهکاران توسط شرکت‌های بیمه می‌تواند از جمله راه‌حل‌هایی باشد که شهرداری را به دریافت طلب‌های بلند مدت خود نزدیک کند.

سخنگوی شورای شهر دیروز در جمع خبرنگاران

اعلام کرد: بسیاری از طلب‌های شهرداری بعضا با آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ روی زمین مانده و افراد توانایی پرداخت آن را ندارند. به دنبال مشکلات مطرح شده شهردار تهران اعلام کرد که حوزه معاونت مالی و اداری مشخصا باید برنامه‌های خود را عملیاتی و مشخص کرده و در جلسات آینده شورا ارائه کند. بنا به اعلام دانشجو، شهرداری بابت عدم وصول چک‌ها رقم بالایی هزینه می‌کند و این در حالی است که بیمه همین چک‌های برگشتی هزینه کمتری برای این سازمان در بر خواهد داشت.

در ضمن اعضای شورا و شهردار تهران بر این باورند که عدم وصول این چک‌ها نه از روی بی‌خیالی بلکه از سر ناتوانی بدهکاران بوده و نگاه شهرداری به این مساله منفی نیست و باید دست گرفتاران گرفته شود.

ممانعت از فعالیت مهندسین ناظر در مناطق تحت فعالیت آنها

یکی دیگر از دستور جلسات دیروز شورا تعیین تکلیف مهندسین ناظری بود که در مناطق تحت فعالیت خود اجازه نظارت بر پروژه‌‌های ساختمانی را ندارند و باید راهکار جدیدی برای منبع درآمدی این قشر در نظر گرفته شود که مقرر شد این پیشنهادات جمع‌آوری و در جلسات بعدی شورا به اعضا ارائه شود.

حاشیه‌های جلسه غیرعلنی شورا

بنا به اعلام سخنگوی شورای شهر به دلیل نزدیک شدن به ایام انتخابات با امضای ۸ نفر از اعضا مصوب شد که جلسات یک شنبه و سه‌شنبه هفته آینده شورا تعطیل شود.

خسرو دانشجو در پاسخ به این سوال که آیا تصویب این طرح دو فوریتی خلاف قوانین شورا نیست؟ گفت: طبق آیین‌نامه داخلی شورا این تعطیلات قانونی است و اعضای شورا می‌توانند از دو دوره تعطیلات تابستانی و زمستانی خود استفاده کنند که خوشبختانه از تمام این تعطیلات در دو سال گذشته استفاده نشده است.

سخنگو فعلا سخن نمی‌گوید

دانشجو، سخنگوی شورای شهر تهران روز گذشته در برابر یک پرسش دنیای اقتصاد درباره پیش‌بینی وضعیت مسکن گفت: تا بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری هیچ اظهارنظری نخواهد داشت.