تازهترین ارزیابی از اوضاع بازار جهانی
زمان خرید مسکن رسیده است؟
نتایج این تحقیق میدانی مشخص کرده که قیمت مسکن در بسیاری از کشورها از سال ۲۰۰۷ تاکنون کاهش دورقمی (به طور متوسط بیش از ۱۵درصد) یافته و چون در چنین شرایطی امکان سرمایهگذاری به قصد سودجویی در بازار مسکن تقریبا محال است، لذا اوضاع کاملا به نفع تقاضای مصرفی برای صاحبخانه شدن است.کارشناسان مسکن در انگلیس هشدارهایی نسبت به عواقب توصیههای اشپیگل دادهاند. آنها تصریح کردهاند: جلب توجه ناگهانی از سوی مصرفکنندگان به خرید مسکن میتواند شتاب تند کاهش قیمت مسکن را کاهش دهد، اما در مقابل تحلیلگران بازار مسکن میگویند: رکود در این بازار تا سال ۲۰۱۰ ادامه خواهد داشت.
دنیای اقتصاد - نشریه آلمانی اشپیگل با تحقیقاتی که درباره قیمت مسکن در چند کشور جهان انجام داده، زمان کنونی را فرصت مناسبی برای خرید مصرفی مسکن ارزیابی کرده است
نتایج این تحقیق میدانی مشخص کرده که قیمت مسکن در بسیاری از کشورها از سال ۲۰۰۷ تاکنون کاهش دورقمی (به طور متوسط بیش از ۱۵درصد) یافته و چون در چنین شرایطی امکان سرمایهگذاری به قصد سودجویی در بازار مسکن تقریبا محال است، لذا اوضاع کاملا به نفع تقاضای مصرفی برای صاحبخانه شدن است.کارشناسان مسکن در انگلیس هشدارهایی نسبت به عواقب توصیههای اشپیگل دادهاند. آنها تصریح کردهاند: جلب توجه ناگهانی از سوی مصرفکنندگان به خرید مسکن میتواند شتاب تند کاهش قیمت مسکن را کاهش دهد، اما در مقابل تحلیلگران بازار مسکن میگویند: رکود در این بازار تا سال ۲۰۱۰ ادامه خواهد داشت. اوضاع جهانی مسکن به روایت «اشپیگل»
زمان خرید مسکن رسیده است؟
کاهش ۲ رقمی قیمت جهانی مسکن از سال ۲۰۰۷ تاکنون
نیلوفر قدیری
نشریه آلمانی اشپیگل با تحقیقاتی که درباره قیمت مسکن در چند کشور جهان انجام داده، زمان کنونی را فرصت مناسبی برای خرید مصرفی مسکن ارزیابی کرده است.
نتایج این تحقیق میدانی مشخص کرده قیمت مسکن در بسیاری از کشورها از سال ۲۰۰۷ تاکنون کاهش دورقمی (به طور متوسط بالای ۱۵درصد) یافته و چون در چنین شرایطی امکان سرمایهگذاری به قصد سودجویی در بازار مسکن تقریبا محال است، لذا اوضاع کاملا به نفع تقاضای مصرفی برای صاحبخانه شدن است.
کارشناسان مسکن در انگلیس هشدارهایی به عواقب توصیههای اشپیگل دادهاند. آنها تصریح کردهاند: جلب توجه ناگهانی از سوی مصرفکنندگان به خرید مسکن میتواند شتاب تند کاهش قیمت مسکن را کاهش دهد، اما در مقابل تحلیلگران بازار مسکن میگویند: رکود در این بازار تا سال ۲۰۱۰ ادامه خواهد داشت.
اشپیگل در این گزارش به تغییر ذائقه آمریکاییها در حوزه مسکن نیز اشاره کوتاهی کرده و نوشته است: برخی مردم آمریکا به دلیل قوت نرخ دلار ترجیح میدهند خارج از کشورشان صاحب مسکن شوند تا از آسیبهای بحران مسکن آمریکا که طی دوسال اخیر خانههای بیشاز دو میلیون نفر را در حراج بانکها گذاشته، در امان بمانند.
این روزها بازار مسکن در سراسر دنیا دوران عجیبی را میگذراند. قیمتها به شدت افت کرده و سرمایهگذاران بخش مسکن دچار دردسر بزرگی شدهاند، اما این بازار برای مشتریانی که پولی در دست دارند و قصد خرید خانه مثلا برای استفاده شخصی خودشان و نه برای سرمایهگذاری را دارند، وضعیت بسیار خوبی ایجاد کردهاست. نشریه آلمانی اشپیگل در گزارشی در این باره نوشتهاست،
اکنون بهترین فرصت برای خرید مسکن در بازار است.
در شهر مادرید پایتخت اسپانیا، هر جا که میروید تابلوی حراج را بر روی ساختمانهای نیمه کاره یا تمام شده میبینید. تعجبی ندارد زیرا رکود جهانی، بازار مسکن و املاک کشور اسپانیا را که تا همین چندی پیش رونق چشمگیری را تجربه میکرد، تحت تاثیر جدی قرار دادهاست. قیمت مسکن در سراسر کشور اسپانیا از بارسلونا تا جزایر بالریک، در سه ماه نخست سال ۲۰۰۹ بیش از ۵/۶درصد کاهش یافتهاست. پیشبینی میشود که تا پایان سال جاری میلادی قیمتها ۳۵درصد دیگر هم کاهش یابد.
رکود اقتصادی در اسپانیا و چند کشور دنیا باعث شده که بسیاری از خانهداران و صاحبان املاک برای بازپرداخت وامهای بانکی خود به دردسر جدی بیافتند، اما این رکود برای مشتریانی که پشتوانه مالی خوبی دارند، فرصتی شده تا وارد قراردادهای پرفایده شوند. این روزها سازندگان مسکن و فروشندگان ملک برای اینکه سرمایهشان بیش از این راکد نماند و دست کم اصل پولشان زودتر برگردد، امتیازات و تخفیفهای قابل توجهی برای املاک فروشی پیشنهاد میکنند.
اکنون در تمام نقاط دنیا، از بازارهای پررونق اروپایی مانند مونتهنگرو و کرواسی گرفته تا بازارهای راکدی مانند فلوریدا و جنوب غرب آمریکا، زمان بسیار مناسبی برای خرید مسکن است. کاهش دو رقمی قیمت مسکن در بازارهای دنیا از سال ۲۰۰۷ و تقویت دوباره ارزش دلار در برابر ارزهای خارجی موجب شده که آمریکاییها راحتتر از گذشته در خارج از کشور خانه بخرند. کشورها و اقتصادهای در حال توسعه به ویژه برزیل و هند همچنان دورنمای رشد اقتصادی را پیش رو دارند. در این بازارها قیمت مسکن یک هشتم متوسط قیمت در داخل آمریکا است. چندی پیش موسسه راهنمای املاک که موسسهای بینالمللی برای تحقیق و تخمین درباره وضعیت بازار مسکن در سراسر دنیا است، در گزارشی فهرست گرانترین و ارزانترین بازارهای ملکی دنیا را منتشر کرد.
در میان ۱۰ شهر آخر این جدول که ارزانترین املاک مسکونی جهان را دارند، ۳ شهر آسیایی دیده میشود که همگی در کشورهای پرجمعیت و به سرعت در حال رشد قرار دارند. این سه شهر بنگلور در هند، چنگدو در چین و جاکارتا دراندونزی هستند. شهر چنگدو به تازگی دچار زلزله شده و جاکارتا هم به خاطر بحران مالی اواخر دهه ۱۹۹۰ همچنان آسیبدیده است. ۵شهر از آمریکای لاتین فهرست ارزانترین بازارهای ملکی جهان را کامل میکنند. کانسپسیون و سانتیهگو در شیلی، کیتو در اکوادور، ماناگوا در اکوادور و لیما در پرو.
جلب توجه بعضی مصرفکنندگان و مشتریان به خرید املاک حراج شده با قیمت پایین میتواند تا حدی بازار مسکن را هم از رکود خارج کند.
چارلز وستون بیکر رییس بخش سرمایهگذاری بینالمللی در وزارت مسکن انگلیس در این باره به اشپیگل گفتهاست که در ماه آوریل نسبت به ماه پیش از آن بازار مسکن لندن از نظر حضور مشتریان بینالمللی ۱۰درصد رشد داشتهاست. هر چه سیر نزولی قیمتها شیب تندتری بگیرد، این استقبال بیشتر میشود، اما هنوز عده زیادی هستند که چون دورنمای روشن و مطمئنی در این بازار نمیبینند، تمایلی به وارد شدن ندارند. بستههای محرک اقتصادی در سراسر جهان وامهای مسکن را احیا کرده، اما بانکها هنوز پیشپرداخت هنگفتی طلب میکنند که این باعث میشود خرید مسکن همچنان گزینه مطلوبی نباشد. تحلیلگران همچنین هشدار میدهند که رکود در بازار مسکن در سال ۲۰۱۰ باز هم بیشتر میشود.
از کجا خرید کنیم؟
ناظران بازار برای محدود کردن ریسک جانبی این شرایط، پیشنهاد میدهند که خریداران به دنبال خرید مسکن در کشورهایی بروند که دورنمای مطلوب بلند مدت اقتصادی دارند مانند ترکیه و هند. آنها همچنین توصیه میکنند که خریداران به دنبال تامین سرمایه از بانکهای چند ملیتی باشند. این کار باعث میشود درصورت بحران داخلی در یک کشور و به خطر افتادن بانکهای آن، بانکهای چندملیتی درامان باشند و در نتیجه وام مسکن آنها سرجای خود باقی بماند.
اما در این شرایط این پرسش مطرح میشود که کدام بازارها در جهان ارزش بررسی و سرمایهگذاری احتمالی دارد؟ تحلیلگران انگلیسی میگویند که بازار مسکن مونتهنگرو از این نظر بهترین شرایط را دارد. مونتهنگرو در شمال آلبانی و در شرق دریای آدریاتیک واقع است. این کشور ساحلی که روابط تجاری رو به رشدی با اتحادیه اروپا و روسیه دارد، از سال ۲۰۰۱ تاکنون رشد سالانه ۲۸درصدی در بخش توریسم را تجربه کرده و قیمت مسکن در این کشور از سال ۲۰۰۵ سالانه ۲۰درصد رشد داشتهاست. تا پیش از بحران جهانی اقتصاد، خریداران سالانه ۶۰۰میلیون دلار وارد بازار مسکن مونتهنگرو میکردند.
تحلیلگران بازار مسکن همچنین شرق اروپا را از بازارهای خوب سرمایهگذاری و خرید مسکن میدانند. در غرب اروپا قیمت مسکن در بعضی بازارها تا ۵۰درصد هم کاهش یافتهاست.
خاورمیانه و آسیا هم در ردیفهای بعدی بازارهای مناسب برای سرمایهگذاری در بخش مسکن است، اما این بازارها ریسک بیشتری دارند. در بعضی بازارهای خاورمیانه مانند شهر دبی، قیمت مسکن بیش از ۳۰درصد کاهش یافته و تحلیلگران میگویند که تا پایان سال جاری میلادی قیمت مسکن در دبی تا ۷۰درصد کاهش مییابد.
با این حال نباید فراموش کرد که هرگونه سرمایهگذاری در هر بازاری تا وقتی بحران جهانی اقتصاد ادامه دارد، کار پرخطری است.
ارسال نظر