رییس انجمن انبوهسازان استان تهران تشریح کرد
مصادیق اصلاح الگوی ساخت و ساز
گروه مسکن- لیلا درخشان: نامگذاری سال ۸۸ با نام سال اصلاح الگوی مصرف باید به فرصتی تبدیل شود تا تمامی دستاندرکاران ساخت و ساز شامل سازندگان حرفهای مسکن و مشاوران از یک طرف و وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت نفت از طرف دیگر برای اصلاح الگوی مصرف در ساختمانها چارهاندیشی کنند. ایرج رهبر - رییس انجمن انبوهسازان- در گفتوگو با دنیای اقتصاد با اعلام این مطلب گفت: اصلاح الگوی مصرف در امر ساخت و ساز مصادیق بسیاری دارد و بستر فعالیت در این زمینه بسیار گسترده است. وی خاطرنشان کرد: پیش از این وزارت نفت با ارائه یکسری تسهیلات تشویقی گامهایی در جهت اصلاح الگوی مصرف برداشته بود، به طوری که مقرر شده بود در جهت جلوگیری از اتلاف انرژی در ساخت و سازها یارانه ۴درصدی به سازندگان مسکن تعلق گیرد که متاسفانه این مهم در مرحله عمل از توفیق اجرایی برخوردار نشد.
وی تاکید کرد: تا اینکه اخیرا این بحث دوباره از سوی وزارت مسکن و شهرسازی احیا شد و مصداق آن هم در مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان جاری شد. رییس انجمن انبوهسازان استان تهران تاکید کرد: در این مبحث پیشنهاد جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمانها با استفاده از راهکارهایی نظیر به کارگیری شیشه دو جداره ارائه شده است، این در حالی است که پیش از این بسیاری از سازندگان حرفهای مسکن این راهکار را اجرایی میکردند. رهبر خاطرنشان کرد: به منظور بهینه کردن الگوی مصرف در ساختمانها ضروری است که وزارت مسکن و شهرسازی به انبوهسازان مسوولیت بیشتری دهد تا عرصه فعالیت برای آنان باز گذاشته شود.
وی اظهار داشت: اصلاح الگوی مصرف در ساخت و سازها، اگرچه ممکن است هزینه ساخت و سازها را اندکی افزایش دهد ولی در دراز مدت با توجه به اینکه مصرف انرژی کاهش مییابد، هزینه انرژی برای مصرفکننده ساختمان نیز کاهش مییابد و در نتیجه در درازمدت منفعت زیادی برای مصرفکننده در بر خواهد داشت.
ارسال نظر