برج میلاد شاید تا پایان امسال برای بازدید عموم آماده شود
نارسایی در بلندترین سازه تهران
مدیرعامل برج میلاد: بدهی به پیمانکاران را تکذیب میکنم
چمران: در بودجه امسال شهرداری ۴۰میلیارد تومان
برای پرداخت بدهیهای برج میلاد پیشبینی شده است
عکس: حمید جانیپور
مدیرعامل برج میلاد: بدهی به پیمانکاران را تکذیب میکنم
چمران: در بودجه امسال شهرداری ۴۰میلیارد تومان
برای پرداخت بدهیهای برج میلاد پیشبینی شده است گروه مسکن- معصومه ایمانی: برج میلاد با ارتفاع ۴۳۵متری مهرماه سال گذشته به صورت آزمایشی افتتاح شد؛ افتتاحی که دکتر حمزه شکیب، رییس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران، آن را اصولی نمیداند و میگوید: «واقعیت این است که اگر بخواهیم اصولی نگاه کنیم، برج میلاد در شرایط فعلی نباید افتتاح میشد، ولی در کشور اینگونه افتتاحها مرسوم است.»
به گزارش دنیایاقتصاد، برای ساخت سازه برج که ۱۰ سال طول کشیده، ۲۶۶میلیارد تومان هزینه شد و مسوولان میزان سرمایهگذاری لازم برای آغاز فاز دوم برج میلاد را ۵۰۰میلیارد تومان عنوان کردهاند تا ساخت ساختمانها و مراکز اطراف برج در مدت ۳ سال به اتمام برسد.
هرچند مسوولان شهرداری به دنبال سرمایهگذاری برای تکمیل پروژه برج میلاد هستند، ولی با گذشت بیش از ۶ ماه از زمان افتتاح آزمایشی برج، بازدیدهای رسمی و عمومی از بلندترین سازه خاورمیانه آغاز نشده است.
سیدرضا میرصادقی، مدیرعامل برج میلاد در گفتوگو با دنیایاقتصاد، در این خصوص تصریح کرد: کلیه عملیات ساخت و اجرای فضاهای برج به اتمام رسیده و جهت بالا بردن کیفیت در بخشهایی از این مجموعه تکمیل عملیات پایانی آنها در حال انجام است.
هماکنون ۹۲درصد عملیات تکمیل ۱۲ طبقه سازه و شش طبقه لابی به اتمام رسیده است. همچنین پروژههای فاز ۲ مجموعه نظیر هتل و مرکز تجارت جهانی و مرکز اداری در صورت جذب سرمایه در یک دوره سهساله احداث خواهد شد.
مدیرعامل مجموعه یادمان سازه تصریح کرد: پروژههای مجموعه یادمان شامل دو فاز است و پروژههای فاز یک مجموعه به دو بخش تقسیم شدهاند. به دلیل انجام عملیات فاز ۲ مجموعه یادمان بخشی از فضاها را درحالحاضر نمیتوان تکمیل کرد. اما کار اجرایی کلیه مسیرهای دسترسی انجام گرفته و همزمان مسیرهای جدید ورودی شیخ فضلالله نیز در حال اجرا است.
همچنین حمزه شکیب، رییس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه در مهرماه سال گذشته فقط بخش سازهای برج میلاد افتتاح شد، گفت: «هنوز عملیات عمرانی اجزای غیرسازهای برج کامل نشده و پیشبینی این است که تا پایان سالجاری، احداث و راهاندازی اجزای غیرسازهای به طول بینجامد.»
وی گفت: در کشور ما معمول است که با اتمام سازه پروژههای بزرگ، افتتاح آزمایشی انجام میشود، ولی اتمام کار کانالکشی، تاسیسات، نقاشیها، دکورها و ... که متناسب با کاربریهای در نظر گرفته شده انجام میشود، معمولا پس از افتتاح آزمایش دنبال میشود.
رییس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران گفت: بخش غیرسازهای برج میلاد تا پایان سال نیاز به کار دارد باید فضای اطراف برج به گونهای آماده شود که دیگر شکل کارگاهی نداشته باشد.
وی تاکید کرد: معمول و متداول است که یک پروژه در فازهای مختلف افتتاح میشود و در مورد برج میلاد این اتفاق افتاده است، ولی واقعیت این است که اگر میخواستند به صورت اصولی کار کنند، نباید افتتاحی در مهر ماه سال گذشته انجام میگرفت؛
هر چند شکیب افتتاح برج میلاد را مورد انتقاد قرار داده و غیراصولی عنوان کرد اما گفت: این گونه افتتاحها در کشور مرسوم است و سیاستمداران از آن استفاده میکنند؛ در صورتی که بازدیدهای عمومی از برج میلاد آغاز شود، طبق مصوبه شورای شهر تهران بلیتهای با قیمت متفاوت نسبت به ایام هفته و روزهای تعطیل برای بازدید از این مجموعه به فروش میرسد.
مورد دیگری که در قیمتگذاری بلیتهای بازدید از برج میلاد تاثیرگذار است، طبقات مختلف برج میلاد است ولی با احتساب تمامی اینها و حق استفاده از پارکینگ هزینه بازدید از برج میلاد بین ۶ تا ۱۰هزار تومان در نوسان خواهد بود.
پس از افتتاح آزمایشی برج و حتی قبل از آن، بسیاری علاقمندی خود را به بازدید از برج ۴۳۵متری میلاد از طریق ثبتنام اینترنتی اعلام کردهاند و به نظر میرسد، با آغاز بازدیدهای عمومی زمان ثبت نام اینترنتی مبنای دعوت از متقاضیان جهت بازدید از برج خواهد بود.
۴۰میلیارد تومان برای پرداخت بدهیهای برج میلاد
تابلوی روزشمار زمان افتتاح برج میلاد که حتی به صورت منفی نیز کار کرد، بیش از ۶ ماه است که دیگر وجود خارجی ندارد ولی گویا هنوز پیمانکاران فعال در پروژه از برج میلاد طلبکارند. سید رضا میرصادقی، مدیرعامل شرکت یادمان سازه، با تکذیب موضوع بدهی برج میلاد به پیمانکاران به دنیای اقتصاد گفت: «موضوع بدهی پیمانکاران مطرح نیست. بلکه کارفرما در هر پروژهای بعد از اتمام قراردادها مبلغی به عنوان حسن انجام کار از مطالبات پیمانکاران حداقل تا یکسال به عنوان اهرم فشار به پیمانکاران و استفاده از آن در مواقع لزوم و انجام کاستیهای احتمالی نزد خود
نگه میدارد.»
این سخن میرصادقی در حالی عنوان میشود که در سال گذشته منابع خبری میزان بدهیهای برج میلاد را به پیمانکاران ۲۶۰میلیارد تومان عنوان کرده بودند و در آن زمان، مسوولان برج میلاد با قبول این ادعا میزان بدهیهای خود را کمتر از یکمیلیارد تومان پذیرفت.
هرچند میرصادقی اصل بدهکاری برج میلاد به پیمانکاران را تکذیب میکند ولی چمران، رییس شورای شهر تهران، با قبول بدهی داشتن برج میلاد به پیمانکاران به خبرنگار دنیای اقتصاد گفت: «امسال در بودجه شهرداری تهران مبلغ ۴۰میلیارد تومان برای برج میلاد پیشبینی کردهایم که این رقم صرفا برای پرداخت بدهیهای برج به پیمانکاران در نظر گرفته شده است.
حمزه شکیب، رییس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران نیز با تایید سخنان چمران به دنیای اقتصاد گفت: در بودجه ۸۸، ۴۰میلیارد تومان برای پرداخت بدهیهای برج میلاد پیشبینی شده است که در سال گذشته نیز مبلغ ۱۱۳میلیارد تومان برای برج میلاد در نظر گرفته شده بود که همه این مبلغ جذب شد.»
وی در عین حال تاکید کرد: «براساس گزارشی که شهرداری تهران ارائه داده است، برج میلاد بدهکاری به پیمانکاران ندارد، مگر کسانی که پروژههایشان در سال ۸۸ نیز ادامه دارد ولی به هر ترتیب شورا با توجه به گزارشهای دریافتی از سایر مراجع مبلغ ۴۰میلیارد تومان برای پرداخت بدهیهای برج میلاد به پیمانکاران اختصاص داد.»
آشپزخانه رستوران برج
در حال تجهیز
موضوع دیگری که پس از افتتاح آزمایشی برج میلاد در سایتها و روزنامهها انتشار یافت، بحث رستوران گردان برج میلاد بود. هرچند اخباری در همان روزهای پس از افتتاح درخصوص واگذاری رستوران گردان برج میلاد منتشر شد، ولی مسوولان شهرداری عنوان میکنند تاکنون توافقی برای واگذاری رستوران برج میلاد صورت نگرفته است.
میرصادقی در این مورد گفت: به جهت استفاده مطلوب از فضای برج و رعایت مسائل ایمنی، یک آشپزخانه مرکزی در کنار برج ساخته شده است که در حال تجهیز میباشد.
وی تصریح کرد: همزمان با آن مراحل برگزاری مزایدههای واگذاری رستورانها و کافهتریا و فودکرت برج میلاد در حال انجام است.
رییس شورای شهر تهران نیز در این مورد گفت: «هنوز عملیات راهاندازی رستوران برج میلاد به اتمام نرسیده است و برای واگذاری رستوران باید تمام این کارها انجام شود.»
چمران تصریح کرد: از سوی دیگر مجموعه یادمان سازه اکنون مشکل سرمایهگذاری دارد اما سرمایهگذار میترسد که درآمد نداشته باشد.
رییس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران نیز در این خصوص به دنیایاقتصاد یادآور شد: در آخرین باری که اواخر سال گذشته از برج میلاد بازدید کردم، هنوز رستوران برج واگذار نشده بود، البته درخواستهایی ارائه شده بود که با توجه به عدم اتمام کارهای طراحی داخل رستوران، هنوز پاسخی به این درخواستها داده نشده و انعقاد قرارداد صورت نگرفته است.
شکیب گفت: احتمالا طراحی داخلی و رستوران گردان برج میلاد چند ماه به طول میانجامد.
اکنون فاز دوم برج میلاد نیازمند سرمایهگذاری است که روزانه ۵۰۰میلیون تومان در این پروژه سرمایهگذاری کند تا سازه ۴۳۵ متری برج میلاد، دارای هتل یادمان، مرکز تجارت بینالملل، پارک فناوری اطلاعات، مجموعه تجاری و تفریحی و باشگاه ورزشی شود.
قالیباف و برج میلاد
فرید قدیری- شاید شهردار پیشین، عاقبت طرف شدن با سازه ۴۳۵متری را میدانست که در زمان خودش دستور توقف ساخت برج میلاد را صادر کرد.
اما آیا قالیباف هم که پاییز سال گذشته با عجلهای شک برانگیز و به حساب شهر تهران مراسمی به یادماندنی برای افتتاح برج میلاد برگزار کرد، از عاقبت ماجرا بیخبر بود؟
افتتاحی که شهردار فعلی تهران برای برج میلاد برگزار کرد نه افتتاح عمومی، بلکه بهانهای برای پایان دادن صوری به بیش از یک دهه انتظار برای قد برافراشتن نماد تهران بود.
حکایت برج میلاد و عجله برای افتتاح نیمهکارهاش را شاید بتوان به حکایت تلاش برای پنهان کردن ماه پشت ابر تشبیه کرد. نیمسالی میشود که برج میلاد افتتاح شده، اما اهداف و مزایایی که این سازه پرهزینه قرار است برای تهران به ارمغان بیاورد، هنوز محقق نشده است. بیش از ۶ماه از افتتاح برج میلاد میگذرد در حالی که فعلا فقط مقامات خاص، میهمانان خارجی، تورهای علمی دانشجویی و تور کارمندی دستگاههای دولتی اجازه ورود به برج را دارند که البته همین بازدیدهای اندک نیز باید تحت تدابیر ویژه انجام گیرد تا مبادا وقوع حوادث احتمالی در یک کارگاه عمرانی کسی را تهدید کند.
ظاهرا تا این لحظه حتی خیلی از پرسنل سازمانهای زیرمجموعه شهرداری تهران نیز شانس رویت شهرشان از بالای برج میلاد را به دست نیاوردهاند.
برای تهرانیهایی که تصمیم میگیرند عصر یک روز خانوادگی خود را به بازدید از برج میلاد اختصاص دهند، اما اجازه ورود به آن را پیدا نمیکنند، سوال است که چرا برج میلادی که افتتاح شده، آمادگی بازدید را ندارد؟
نارسایی در بلندترین سازه تهران اکنون کاملا روشن و مشخص شده است. سازهای که قرار است بلندای همت را نشان دهد، اما حالا اوج ابتکار برای تکمیل نشان دادن آن را به ذهن متبادر میسازد.
در برج میلاد همه تلاش میکنند کار زود تمام شود و عملیات عمرانی به پایان برسد. این اقدام اگر به صورت شفاف و بدون حاشیه به مردم اطلاع داده شود شاید آنها یکسال دیگر هم منتظر بمانند.
تهرانیها، اما انتظار دارند سازه پرهیاهوی شهرشان در نهایت بیش از یک محل ساده برای نورافشانی در اعیاد سالانه برایشان کارآیی و کاربری داشته باشد. در غیر این صورت توجیه عموم برای هزینه ۲۶۰میلیاردی برای ساخت برج کار سخت و دشواری خواهد بود.
ارسال نظر