شورای شهر با پیشنهاد افزایش ۱۰درصدی عوارض و تراکم مخالفت کرد
رای منفی به افزایش عوارض ساخت
معصومه ایمانی
قالیباف دیروز با حضور در جمع اعضای شورای شهر تهران به دفاع از بسته پیشنهادی شهرداری برای افزایش ۱۰درصدی عوارض تراکم و تغییر کاربری پرداخت، اما نگرانی شورای شهر تهران از رکودی که ماهها است در حوزه ساختوساز برقرار شده باعث شد افزایش عوارض ساختوساز رای منفی بگیرد و بدین ترتیب شهرداری تهران موظف شد نرخ عوارض در سال ۸۸ را مطابق نرخ سال جاری اعمال کند. محمدباقر قالیباف شهردار تهران بالا بردن نرخ عوارض سال آینده به میزان ۱۰درصد را برای شتاب گرفتن عملیات صدور پروانه ساختمانی و عجله متقاضیان به شروع مرحله ساخت قبل از شروع سال ۸۸، پیشنهاد داده بود.
درآمد فروش متری مسکن بابت بدهی شهرداری به خزانه بانک ملت میرود
معصومه ایمانی
قالیباف دیروز با حضور در جمع اعضای شورای شهر تهران به دفاع از بسته پیشنهادی شهرداری برای افزایش ۱۰درصدی عوارض تراکم و تغییر کاربری پرداخت، اما نگرانی شورای شهر تهران از رکودی که ماهها است در حوزه ساختوساز برقرار شده باعث شد افزایش عوارض ساختوساز رای منفی بگیرد و بدین ترتیب شهرداری تهران موظف شد نرخ عوارض در سال ۸۸ را مطابق نرخ سال جاری اعمال کند. محمدباقر قالیباف شهردار تهران بالا بردن نرخ عوارض سال آینده به میزان ۱۰درصد را برای شتاب گرفتن عملیات صدور پروانه ساختمانی و عجله متقاضیان به شروع مرحله ساخت قبل از شروع سال ۸۸، پیشنهاد داده بود. به گزارش دنیای اقتصاد دکتر محمدعلی نجفی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص درخواست شهرداری برای افزایش ۱۰ درصدی عوارض ساختوساز گفت: باتوجه به رکود اقتصادی در سطح کلان و رکود ساختوساز به طور ویژه، درست نیست که ۱۰ درصد به عوارض ساختوساز بیفزایم.
وی تصریح کرد: باتوجه به افزایش قیمتها و احتمالا تورم ۲۵ درصدی در سال جاری نباید برای ساختوسازها عوارض جدید وضع شود. همچنین مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران در این مورد تصریح کرد: به دلیل رکود در ساختوساز، کم شدن نقدینگی شهرداری و احتمال تشدید این موضوع در سال آینده و نامعلوم بودن وضعیت طرح تحول اقتصادی، باید عوارض ساختوساز را کم کنیم و نه بیشتر.محمدباقر قالیباف شهردار تهران که در جلسه روز گذشته شورا، در هنگام بررسی عوارض جدید حاضر شده بود، از رییس شورا وقت خواست تا در این مورد توضیح دهد.
قالیباف پس از رای منفی شورا به درخواست افزایش عوارض گفت: ما چه بخواهیم و چه نخواهیم سال آینده با اجرای طرحهای جامع و تفصیلی در سطح تهران ارزش افزوده خواهیم داشت و افزایش ۱۰ درصدی عوارض ساختوساز را با توجه به همزمانی این موضوع با ارزش افزوده ناشی از اجرای طرحهای جامع و تفصیلی در نظر گرفتیم. وی گفت: شهرداری تهران به این دلیل بند افزایش ۱۰درصدی عوارض ساختوساز را در اخذ عوارض برای توسعه حملونقل ریلی جای داده که باتوجه به افزایش عوارض در سال آینده، کسانی که در مراحل نهایی دریافت پروانه هستند، هر چه سریعتر نسبت به اخذ آن اقدام کنند و پروانه خود را با ۱۰درصد عوارض کمتر از سال آینده، دریافت کنند.
عایدی فروش متری نصیب ABC بحرین
در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران یک فوریت لایحه مجوز افتتاح حساب درآمد مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران نزد بانک ملت و نیز مجوز واریز وجوه ناشی از طرح نوسازان بافت فرسوده به حساب درآمدی شهرداری تهران به تصویب رسید. سیدمناف هاشمی، مدیرکل وصول درآمدهای شهرداری تهران، پیش از تصویب در خصوص دلایل افتتاح این حساب درآمدی، گفت: ما با دو هدف، خواهان افتتاح حساب درآمدی در بانک ملت هستیم، چراکه برای اخذ ۱۰۰میلیارد تومان تسهیلات از این بانک باید سپردهگذاری کنیم و علاوه بر آن بابت وام بانک جهانی ABC به بانک ملت بدهی داریم.
وی گفت: شهرداری تهران ضمانت بازپرداخت این وام را که برای بازسازی و نوسازی بافتهای فرسوده از بانک ملت اخذ شده، انجام داده است و از آنجایی که سازمان نوسازی از عهده بازپرداخت وام برنمیآید، خواهان واریز درآمد حاصل از فروش متری زمین به این بانک است تا بدین ترتیب بتوان بازپرداخت وام را انجام داد. حسن بیادی، نایبرییس شورای اسلامی شهر تهران در مخالفت با این لایحه، گفت: پولی که بابت فروش متری مسکن از مردم دریافت میشود، نباید برای بازپرداخت وام بانک ABC بحرین هزینه شود، چراکه شهرداری باید با این پول برای مردم خانه بسازد.
وی تاکید کرد: با پولی که شهرداری از بانک جهانی ABC وام گرفته میتوانست ۱۰۰۰ واحد مسکونی را نوسازی کند در حالی که اکنون پس از ۴ سال فقط ۴۰۰ واحد مسکونی نوسازی و احداث شده است. به اعتقاد بیادی، اینکه از پول فروش متری مسکن به عنوان یک منبع درآمدی برای بازپرداخت وام استفاده شود خلاف قانون است. پس از به رای گذاشتن این لایحه، شورای شهر با ۵ رای مخالف و ۵ رای موافق روبهرو شد و در این هنگام چمران با استناد به آییننامهای که به جزئیات آن اشاره نکرد، گفت: چون تعداد مخالفان و موافقان مساوی است، میتوانیم اعلام کنیم که لایحه رای آورده است و در نتیجه با واگذاری پول حاصل از درآمد فروش متری مسکن به حساب بانک ملت موافقت کرد.
دکل و آنتن ۴۰میلیارد عوارض میدهند
در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران که فقط ۱۰ عضو از اعضای شورا در آن حضور داشتند، ۳ لایحه اخذ عوارض جدید از مجموع ۵ لایحه ارائه شده روز یکشنبه به تصویب رسید و بدین ترتیب شهرداری تهران سال آینده از نصب دکل، آنتن و تاسیسات مخابراتی و ارتباطی روی ساختمانها، وصول عوارض و بهای خدمات صنعتی از طریق اتحادیههای مربوطه و از ۲۰درصد هزینه صدور آرم طرح ترافیک جهت توسعه حملونقل ریلی درون شهری عوارض دریافت خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار دنیایاقتصاد، سیدمناف هاشمی، مدیرکل وصول درآمدهای شهرداری تهران، در توضیحاتی در خصوص لایحه «مجوز اخذ عوارض از دکل آنتن، تاسیسات مخابراتی و ارتباطی در شهر تهران» با اشاره به اینکه این عوارض در راستای اجرای طرح جامع و تفصیلی در تهران اخذ میشود، گفت: «همچنین زیباسازی شهر تهران و ایجاد درآمدهای پایدار نیز در ارائه این لایحه به شورای شهر مدنظر قرار گرفته است؛ چرا که در حال حاضر بسیاری از شرکتها و سازمانها روی پشتبامها، تیرهای چراغ برق و در معابر اقدام به نصب این دکلها کردهاند.» وی با تاکید بر اینکه استفاده از این آنتنها و دکلها مشکلاتی را برای سلامتی مردم ایجاد میکند، گفت: «پیشبینی اخذ ۳۰ تا ۴۰میلیارد تومان درآمد از محل این عوارض را داریم.» چمران رییس شورای شهر تهران در عین حال تاکید کرد: «در مورد عوارض آنتنها و دکلها، ساماندهی آنها مدنظر است تا بحث درآمدزایی.» ابتکار، رییس کمیته محیط زیست نیز خواهان ضابطهمند شدن نصب دکلها در تهران شد و تاکید کرد: «این دکلها و آنتنها برای سلامتی افرادی که در کنار آنها سکونت دائمی دارند، مضر است.» در نهایت مقرر شد تا شرایط ضابطهمند شدن نصب دکلها طی آییننامهای تا پایان سال به شورای شهر تهران ارسال شود.
تذکر دوباره به طرح تعویض پلاکها
همچنین در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران، دکتر محمد علی نجفی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران برای دومین بار در صحن علنی خواستار توضیح شهرداری در خصوص طرح تعویض پلاکها شد. وی تاکید کرد: حساسیت و علاقه مسوولان شهرداری برای پاسخگویی بسیار کم است.
ارسال نظر