اشاره - ۱۰ نظر مشاور جوان وزیر مسکن
مسکن مهر انصافا کار سختی است
مشاور جوان وزیر مسکن و شهرسازی در اولین گفتوگوی رسانهایاش تحلیلهای متفاوتی از پروژه ملی «مسکن مهر» ارائه کرده است.
اعتراض برخی به خاطر سودی است که از این طرح انتظار دارند
مشاور جوان وزیر مسکن و شهرسازی در اولین گفتوگوی رسانهایاش تحلیلهای متفاوتی از پروژه ملی «مسکن مهر» ارائه کرده است. هادی عباسی درباره امید به خانهدار شدن به مقاله مدیرمسوول کیهان اشاره میکند و میگوید: «یک بار آقای شریعتمداری مقالهای در کیهان نوشته بود که بسیار جالب بود. در این مقاله آمده بود اگر دولت نمیتواند هیچ کاری انجام دهد، حداقل یکسری زمینهایی مشخص کند و به کسانی که فاقد مسکن هستند بگوید که در آینده اینجا متعلق به شماست. آن وقت کسانی که از لحاظ مسکن زیر فشارند میتوانند آنجا را به خانوادههایشان نشان دهند و بگویند که قرار است چند سال دیگر ما در این مکان صاحب خانه شویم. پس این چند سال را تحمل کنید زیرا آدمی به امید زنده است و این نکته کلیدی است یعنی اگر امید داشته باشیم که روزی مشکلات حل میشود سختترین مساله را هم میتوانیم تحمل کنیم حال اگر زیر فشار اقتصادی باشی و هیچ امیدی نداشته باشی بسیار شکننده خواهد بود.» بخشهایی از گفتوگوی مشاور جوان وزیر مسکن با سایت «برنا» را در زیر بخوانید:
انصافا اجرای مسکن مهر بسیار سخت است اما برای ما پیگیری راهاندازی اولین پروژه مسکن مهر بسیار اهمیت دارد. بعضیها میگفتند طرح مسکن مهر برگرفته از یک طرح خارجی است. البته برخی از کشورها مانند روسیه از ما یاد گرفتند و در دستور کار خود قرار دادند. در کشور ما مساله مسکن به همه چیز مربوط است که هرکدام از لوازمش نباشد کار میلنگد. طول کشیدن مسکن مهر به خاطر بوروکراسی دولت است.
کشور مشکلی دارد که کارها در سطوح تقسیمبندی و مرزبندی میشود و بدینگونه نیست که یک بخش به تنهایی بتواند یک پروژه را جلو ببرد. کار باید دست جمعی صورت گیرد. این نیازمند یک سری افراد پادو و بازیکن آزاد است که اینها را با هم جمع کرده و کار را جلو ببرد. مثلا وقتی قرار است یک پروژه اجرا شود سه معاونت در یک وزارتخانه، باید با هم جمع شوند تا کار انجام شود. آنهایی که معاون میشوند نمیتوانند از حیطه کار خود فراتر روند اما مشاور به خاطر لفظ مشاور بودن میتواند در همه اینها سرک کشیده و بازیکن آزاد باشد تا ببیند که کجای کار نقص دارد و برای حل مشکل به رییس آن دستگاه کمک کند.
وزارت تعاون طرح مسکن مهر را بر اساس یک سری استعلامها انجام داده است. از آب، برق و ... با کلی پیچیدگی استعلام کرده، البته میدانیم که روشمان نقص داشته چون جای تقلب در آن وجود دارد.
ولی کار را باید شروع کرد و سپس خطاهایش را پلهپله کرد. نمیتوانیم بگوییم چون خطا داریم کار را شروع نمیکنیم. ما بعد از شروع کار تدابیری میاندیشیم تا خطاها را کم کنیم. اساسا حسن آقای احمدینژاد این است که کار را راه میاندازد. کار که به جلو میرود خطاهایش در فرآیند حل میشود. این بهتر از این است که بگوییم چون خطا خواهیم داشت نباید هیچ کاری بکنیم.
اطلاعرسانیها ضعیف است و باید روابط عمومی ما فعالتر شود. ما این همه کار میکنیم نه تنها قبلش حرفی نمیزنیم بلکه بعدش هم چیزی نمیگوییم.
هزینه ساخت مسکن مهر به این شکل است که به عنوان مثال در حال حاضر اگر کسی بخواهد خانهای در شهر جدید پرند خریداری کند باید حداقل ۵۰میلیون تومان بپردازد اما در مسکن مهر به طور متوسط ۲۵میلیون تومان تمام میشود که از این ۲۵میلیون تومان ۱۵میلیون وام آمادهسازی و ساخت بوده و ۱۰ میلیون آن به صورت تدریجی توسط متقاضی پرداخت خواهد شد. یعنی طی پروسه ساخت. این را باید در نظر بگیرند که ۱۰میلیون، پول یک پراید است و حتما همه پیش صاحبخانههایشان چهار یا پنج تومان دارند. کافی است چهار الی پنج تومان جور کنند تا به صورت تدریجی پرداخت کنند تا صاحب مسکن شده و بعد از طریق قسط وام ساخت پرداخت کنند. اعتراضهایی هم که گاهی اوقات درباره نقش انبوهسازان در مسکن مهر گفته میشود بر سر سودی است که از ساخت مسکن انتظار دارند. آخر این حرفها این است که آنها زمانی سود تورمی میخورند، ما طرفدار سود کاری هستیم؛ یعنی سود تولید و سرمایهگذاری مولد. کسی که تولید میکند سودش را هم میبرد برای همین است که ما میگوییم مردم از تولید پولدار شوند و تولیدکننده شکل بگیرد؛ تولیدکنندهای که بیشتر میسازد نه تولیدکنندهای که آهسته آهسته میسازد تا تورم ایجاد شود. هر چند معتقدیم که باید انبوهسازان غیردولتی را هم حمایت کرده و وام ساخت دهیم.
انبوهسازان سود پیمانکاریشان را میگیرند ولی تاکنون به سود تورم عادت کردهاند مثلا ۱۰۰واحد مسکونی میساختند روی هر کدام ۷۰درصد سود میبردند. ما میگوییم هزار واحد بسازید روی هر واحد ۳۰درصد سود ببرید که عملا سودش هم از قبلی بیشتر است اما باید کار بیشتری انجام دهند.
ارسال نظر