زشت و زیبای زلزله بم به نمایش درآمد
گروه مسکن- لیلا درخشان: همزمان با سالروز زلزله بم که با نام روز ملی ایمنی در برابر زلزله در تقویم رسمی کشور به ثبت رسیده است، دبیر شورای فنآوری انجمن مفاخر معماری ایران مهندس انوشه منصوری اقدام به برگزاری نمایشگاه عکس در محل انجمن انبوهسازان استان تهران کرده است. به گزارش دنیایاقتصاد، در این نمایشگاه اگرچه فجایع بم به تصویر کشیده شده است، اما هدف از نمایش این عکسها یادآوری فجایع تلخ زلزله بم نبوده بلکه عمده هدف آن ارائه راهکارهای اساسی و عملی برای کاهش تلفات جانی و مالی زلزله و مقاومسازی ساختمانها است؛ بهطوری که پایان عکسهای غمانگیز زلزله در این نمایشگاه مساوی است با آغاز تصاویر زیبا از ساختمانهای ساخته شده با فنآوریهای نوین ساختمانی که این اطمینان را میدهند که این ساختمانها به دلیل سبکسازی در صورت وقوع زلزله از جان مردم مراقبت خواهد کرد و همانند سایر کشورهای پیشرفته فجایع جانی زلزله قابل کنترل میشود. دبیر انجمن مفاخر معماری ایران در گفتوگو با دنیایاقتصاد در خصوص هدف اصلیاش از برگزاری این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه همزمان با روز ملی ایمنی در برابر زلزله که یادآور زلزله بم است، افتتاح شده است و در واقع در این نمایشگاه با به تصویر کشاندن خرابیهای به بار آمده در زلزله بم این سوال را در مقابل مسوولان و دستاندرکاران قرار میدهد که چرا ساختوسازهای ما با مصالحی که به مثابه آلت قتاله است، باید صورت بگیرد؟ عضو شورای فنآوریهای نوین ساختمانی تاکید کرد: در واقع بعد از وقوع حادثه تلخ بم مردم کشور بابت این حادثه بسیار اظهار تاسف کردند و از این بابت همه ناراحت شدند، اما حالا با گذشت ۵ سال از این اتفاق زمان آن رسیده که به فکر ارائه راهکارهای اساسی برای جلوگیری از حوادث ناشی از وقوع زلزله باشیم. منصوری افزود: استفاده از فنآوریهای نوین در امر ساختوساز میتواند راهکار اساسی در این راستا باشد که البته نهادینه شدن آن نیاز به بسترسازیهای زیادی دارد که امیدواریم مسوولان بستر این مساله را فراهم کنند.
در همین حال سیدعلیرضا قهاری رییس مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران که برای بازدید از این نمایشگاه حضور یافته بود، در گفتوگو با دنیایاقتصاد با اشاره به ثبت روز ملی ایمنی در برابر زلزله گفت: در کشوری که مانند گهواره در حرکت است و هر لحظه امکان وقوع زلزله در آن وجود دارد هر روز آن باید روز ایمنی در برابر زلزله باشد. دبیر انجمن انبوهسازان استان تهران افزود: البته ثبت حادثه تاسفبار زلزله بم با نام روز ملی ایمنی در برابر زلزله از سوی مسوولان جای تقدیر دارد؛ چرا که سبب توجه متولیان امر به سمت یادآوری این حادثه و متعاقب آن چارهاندیشی برای مقاومسازی ساختمانها در برابر زلزله میشود. قهاری افزود: اما متاسفانه به نظر میرسد ما شرمنده باشیم؛ چرا که بعد از حادثه بم تاکنون برای مقاومسازی ساختمانها هیچ اقدامی صورت نگرفته است و این درحالی است که کشورهای همجوار ما مثل ترکیه که دارای تجربیات مشترک با ما در وقوع زلزله بودهاند حدود ۵۰ الی ۶۰درصد توانستهاند با نهادینه کردن صنعتیسازی ساختمانهای خود را در برابر زلزله مقاوم کنند. قهاری افزود: این درحالی است که در کشور ما حدود یک الی دو درصد مقاومسازی صورت گرفته است و این اتفاق واقعا جای تاسف دارد. قهاری خاطرنشان کرد: متاسفانه اراده جدی و قوی برای مقاومسازی ساختمانها در برابر زلزله وجود ندارد و مسوولان در این راستا فقط وعده میدهند. دبیر انجمن انبوهسازان استان تهران افزود: به عنوان مثال اگرچه مسوولان و دستاندرکاران برای مقاومسازی ساختمانها قول مساعد دادند، اما عدم تخصیص اعتبار از سوی بانکها در این زمینه سبب شد تا وعده مسوولان محقق نشود و فقط درحد حرف باقی بماند. قهاری گفت: وقتی دولت اعلام میکند از بخش خصوصی برای مقاومسازی ساختمانها و صنعتیسازی حمایت میکند، اما در عمل پشتیبانی جدی از این مساله نمیکند، باعث میشود تا بخش خصوصی نیز از ورود به این عرصه منصرف شود.
قهاری تصریح کرد: در هر حال روز ملی ایمنی در برابر زلزله بهانهای است تا از مسوولان پرسیده شود که با گذشت ۵ سال بعد از وقوع زلزله بم آنها چه اقداماتی برای مقاومسازی ساختمانها انجام دادهاند؟
وی افزود: بدیهی است اگر دولت عزم جدی برای مقاومسازی ساختمانها داشته باشد با توجه به اختیاراتی که دارد میتواند بسترهای مناسب برای نهادینه کردن این امر را فراهم کند. قهاری گفت: مقاومسازی ساختمانها نباید فقط در حد ثبت یک روز در تقویم خلاصه شود بلکه باید زمینه مساعد برای عملی کردن آن مهیا شود.
ارسال نظر