پاسخ سه دستگاه مسوول «صدور شناسنامه فنی ساختمان» به دنیای اقتصاد:
دلایل تعلیق نظارت فنی ساخت در تهران
شهردار تهران: عملکرد نظام مهندسی ضعیف بود
گروه مسکن- مدیران ارشد سه دستگاه مسوول صدور شناسنامه فنی ساختمان با تایید ضمنی اخلال در روند اجرای شناسنامه فنی، دلایل این اتفاق را توضیح دادند.
نامه صادر شده توسط شهرداری با موضوع تعلیق صدور شناسنامه فنی ساختمان
شهردار تهران: عملکرد نظام مهندسی ضعیف بود
گروه مسکن- مدیران ارشد سه دستگاه مسوول صدور شناسنامه فنی ساختمان با تایید ضمنی اخلال در روند اجرای شناسنامه فنی، دلایل این اتفاق را توضیح دادند. شناسنامه فنی ساختمان در راستای تفاهم وزارت مسکن، سازمان نظام مهندسی و شهرداری تهران از زمستان پارسال به اجرا درآمد، اما اکنون شنیدهها از تعلیق تا اطلاع ثانوی حکایت دارد.
محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در این زمینه گفت: چون سازمان نظام مهندسی وظایف خود را انجام نداده است، صدور شناسنامه فنی به مشکل خورده است.قالیباف در حاشیه جلسه ۱۸۸۸ در جمع خبرنگاران گفت: شهرداری نمیخواهد اجرای این تفاهمنامه را متوقف کند، اما اگر سازمان نظام مهندسی بر اساس آن توافقنامه امضا شده عمل نکند، شهردار تهران نمیتواند کار شهروندان را زمین بگذارد.قالیباف از نامهنگاری به وزارت مسکن، شورای شهر و سازمان نظام مهندسی خبر میدهد و میگوید: شهرداری معتقد است هنوز سازمان نظام مهندسی طبق توافقنامه نتوانسته به تعهد خود عمل کند.
روند متوقف نشده، کند شده
مهندس رضا امانی، معاون دفتر سازمانهای مهندسی و امور بینالملل وزارت مسکن، پیرامون چگونگی پیشرفت صدور شناسنامه فنی ساختمان در تهران به دنیای اقتصاد گفت: هماکنون در رابطه با پیشبرد اهداف تفاهمنامه وزارت مسکن، شهرداری تهران و سازمان نظام مهندسی ساختمان مبنی بر اجرای صدور شناسنامه فنی ساختمان در تهران، مشکلی نیست و تاکنون بیش از ۱۲۰۰ پرونده در این رابطه تشکیل شده، اما گفته میشود آهنگ اجرای این روند در شهرداری کند شده است.وی افزود: با توجه به اینکه برای اجرای این موافقتنامه سازوکارهایی لازم بود، بنابراین طی جلسات متعددی روال اجرایی بررسی شد تا سرعت اجرای این قانون افزایش یابد.
وی تصریح کرد: طی گزارشهایی که به ما ارائه شده، روند صدور شناسنامه فنی ساختمان در حال انجام است و توقفی بر روی آن نیست. وی یادآور شد: البته این را هم درنظر داشته باشید که شناسنامه فنی زمانی کامل و صدور آن نهایی میشود که یک ساختمان تکمیل شود، بنابراین روال کنونی مقدمهسازی برای صدور شناسنامه فنی ساختمان است. وی در پاسخ به این سوال که آیا در شرایط فعلی شهرداری تهران روند صدور شناسنامههای فنی ساختمان را متوقف کرده است یا خیر، توضیح داد: اینطور نیست، اما در این رابطه شهرداری باید بیشتر همکاری کند.
اما و اگرهای طرح
در همین زمینه رامبد صوفی پور، عضو هیاتمدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و دبیر کمیته راهبردی اجرای توافقنامه شناسنامه فنی ساختمان در گفتوگو با دنیای اقتصاد تصریح کرد: از ابتدای دی ماه سال ۸۶ که تفاهم نامه اجرای شناسنامه فنی مابین وزارت مسکن و شهرسازی، شهرداری و سازمان نظام مهندسی منعقد شد تا امروز فقط ۷۳ پلاک به سازمان نظام مهندسی معرفی شده است. این مقام مسوول در خصوص دلایل پایین بودن این آمار تاکید کرد: در روند اجرایی این طرح معاونت شهرسازی و معماری اعلام کرد ساختمانهایی که زمان تشکیل پرونده آنها به پیش از زمان انعقاد این تفاهمنامه یعنی قبل از تاریخ ۱/۱۰/۸۶ بر میگردد، مشمول شرایط اجرایی این تفاهمنامه نمیشوند.
صوفیپور با اشاره به این که دستورالعمل در الزامات تفاهمنامه قید نشده بوده است و به صورت بخشنامه داخلی شهرداری از سوی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران به کلیه مناطق
۲۲ گانه ابلاغ شده تاکید کرد: بخشنامه داخلی باعث شد تا بسیاری از ساختمانیهایی که تاریخ تشکیل پرونده آنان قبل از ۱/۱۰/۸۶ بوده مشمول اجرای طرح شناسنامه فنی نشوند و بدین ترتیب بهرغم این که پس از امضای تفاهمنامه برای اجرای شناسنامه فنی بالغ بر ۱۰۰۰ دستور نقشه صادر شد، اما فقط ۷۳ پلاک برای صدور شناسنامه فنی به سازمان نظام مهندسی ارجاع شد. صوفیپور اظهار داشت: معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران به سازمان نظام مهندسی شفاها قول داده بود که از تاریخ ۱/۱۰/۸۷
بخشنامه داخلی شهرداری اصلاح خواهد شد و بدین ترتیب نقشههای ساختمانی متراژ بالای ۲۰۰۰ متر فارغ از زمان تشکیل پرونده آنان به سازمان نظام مهندسی معرفی میشوند و بدین ترتیب فرآیند اجرای تفاهم نامه شتاب خواهد گرفت.
صوفیپور افزود: سازمان نظام مهندسی در مورد اجرای طرح شناسنامه فنی بسیار جدی است و حتی خروجی کار این سازمان تمجید وزارت مسکن و شهرسازی را به دنبال داشته است. این مقام مسوول در ادامه سخنان خود در تشریح جزئیات ۷۳ پلاک معرفی شده به سازمان نظام مهندسی به تفکیک مناطق ۲۲ گانه شهرداری گفت: از این ۷۳ پلاک، ۲۲ مورد مربوط به منطقه یک، ۷ مورد منطقه ۲، ۱۲ مورد منطقه ۳، ۳مورد منطقه ۴ و ۱۷ مورد نیز مربوط به منطقه ۵ شهرداری است.
وی تاکید کرد: در همین حال ۴ مورد از این پلاکها مربوط به منطقه ۶، ۲ مورد مربوط به منطقه ۸، یک مورد مربوط به منطقه ۹، ۲ مورد مربوط به منطقه ۱۱ و ۳ مورد نیز مربوط به منطقه ۱۸ شهرداری بوده است.
تذکر به لغو یکجانبه
دیروز حمزه شکیب، رییس کمیسیون عمران شورای شهر طی تذکری به اقدام شهرداری تهران مبنی بر لغو یک جانبه توافقنامه چهار جانبه صدور شناسنامه فنی ساختمان اعتراض کرد. وی افزود: اخیرا شهرداری تهران طی بخشنامه شماره ۳۱۲۸۵۱/۸۷/۸۰ مورخ ۱۸/۹/۱۳۸۷ که به شهرداران مناطق ۱ تا ۲۲ ابلاغ کرده به صورت یک جانبه عملا از اجرای دقیق مفاد توافقنامه چهارجانبه عدول نموده است. در حالیکه براساس بند ۲ تبصرههای توافقنامه در حال حاضر (دیماه ۸۷) باید ساختمانهایی با مساحت بیش از ۱۵۰۰متر مربع تحت پوشش اعمال فرایند توافقنامه قرار گیرند، در حالی که اجرای توافقنامه در مساحتهای بالای ۳۰۰۰ متر مربع متوقف مانده است. وی تصریح کرد: بدیهی است در صورت بروز مشکل در اجرای توافقنامه و ادعای شهرداری مبنی بر عدم توانایی اجرا توسط سازمان نظام مهندسی و نظایر آن، شایسته بود شهرداری تهران با برگزاری جلسه و دعوت از مسوولین ذیربط نسبت به ریشهیابی مشکلات و ارائه راهکارهای عملی جهت دسترسی به اهداف مقرر در توافقنامه اقدام مینمود، نه اینکه سهلترین تصمیم را به صورت یکجانبه و بدون هماهنگی اتخاذ نماید. بنابراین شهردار تهران لازم است در اجرای ماده ۷۳ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور به فوریت اقدام قانونی معمول نماید.
وی صراحتا اعلام کرد: کلیه مسوولیتهای ناشی از لغو یک جانبه توافقنامه برعهده شهرداری تهران خواهد بود.
ارسال نظر