در آستانه اجرای طرحهای مالیاتی در بخش مسکن مطرح میشود
سهمخواهی از مالیات مسکن
گروه مسکن- لیلا درخشان- در روزهایی که فعالان بازار مسکن در اضطراب ناشی از طرح مبهم مالیات بر معاملات مسکن به سر میبرند و هر روز که به ابتدای آذر ماه نزدیک میشود به شدت این اضطرابها نیز اضافه میشود، شهرداری تهران در تدارک برنامهای برای دریافت بخشی از درآمد حاصل از اجرای این برنامه مالیاتی است.
سخنگوی شهرداری تهران: بخشی از ارزش افزوده املاک برای اداره شهر باید به شهرداری برسد
گروه مسکن- لیلا درخشان- در روزهایی که فعالان بازار مسکن در اضطراب ناشی از طرح مبهم مالیات بر معاملات مسکن به سر میبرند و هر روز که به ابتدای آذر ماه نزدیک میشود به شدت این اضطرابها نیز اضافه میشود، شهرداری تهران در تدارک برنامهای برای دریافت بخشی از درآمد حاصل از اجرای این برنامه مالیاتی است. شهرداری تهران با این اعتقاد که مابهالتفاوت ارزش افزوده املاک سهم شهروند باید پرداخت شود تا مجموعه مدیریت شهری بتواند شهر را اداره کند، به دنبال بخشی از مالیات بر معاملات مسکن است.
اگرچه مالیات بر معاملات مکرر مسکن قرار است از ابتدای آذر ماه اجرا شود، اما عدم اعلام جزئیات این برنامه جدید دولت تاکنون نشان میدهد ابهاماتی در این خصوص برای خود دولت وجود دارد که در صورت روشن نشدن آنها، اجرا از ماه آینده بعید است.
به گزارش دنیای اقتصاد، اوایل اردیبهشت ماه سال جاری بود که به دنبال اعلام طرح دولت مبنی بر اخذ مالیات از معاملات مکرر مسکن شهردار تهران نیز «موضوع اختصاص بخشی از مالیات دریافتی از املاکی که به واسطه فعالیتهای عمرانی شهرداری ارزش افزوده پیدا میکنند» را مطرح کرد. قالیباف با این استدلال که اگر در مواردی هنگام اجرای یک طرح عمرانی ارزش زمینهای مردم از بین رود شهرداری باید جبران کند، اختصاص بخشی از مالیات بر ارزش افزوده املاکی که به دلیل پروژههای عمرانی شهرداری قیمت آنها افزایش پیدا کرده را به شهرداری منطقی و آن را قابل پیگیری دانست.
به دنبال این خواسته قالیباف برخی از مدیران بدنه شهرداری تهران در مقام دفاع از این ایده برآمدند و تاکید کردند در تمام کشورهای دنیا وضع مالیات بر ارزش افزوده املاک و اختصاص سهمی از آن به شهرداریها کاملا مرسوم و قانونی است. در همین حال برخی از کارشناسان نیز اذعان دارند از آنجا که شهرداری باید در امر درآمدزدایی متکی به درآمدهای پایدار باشد تا در اداره شهری دچار مشکل نشود، اخذ مالیات بر ارزش افزوده املاک را راهکاری برای رسیدن به این هدف عنوان میکند. به گزارش دنیایاقتصاد همزمان با نزدیک شدن به اجرای طرح اخذ مالیات از سوداگران مسکن، شهرداری تهران بار دیگر از وضع مالیات بر ارزش افزوده املاک سخن رانده و اجرای آن را منوط به سیر مراحل قانونی آن دانست.
به گزارش خبرنگار ما سخنگوی شهردار، در چهارمین نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال دنیایاقتصاد مبنی بر اینکه آیا شهرداری تدابیری برای اجرای اخذ مالیات بر ارزش افزوده املاک اندیشیده است یا خیر، تصریح کرد: اجرای این طرح در صورتی که مسیر قانونی آن طی شود، قطعا به مرحله اجرایی خواهد رسید، ولی فعلا تا مسیر قانونی آن طی نشود این طرح اجرایی نمیشود. وی با اشاره به سخنان اخیر شهردار تهران مبنی بر اینکه شهرداری باید از راه ارزش افزوده ملک، درآمد کسب کند، تاکید کرد: منظور شهردار این بوده که مابهالتفاوت ارزش افزوده املاک سهم شهروند باید پرداخت شود تا شهرداری از این طریق شهر را اداره کند.
آخرین وضعیت کاربریها در تهران
دکتر سیدهادی ایازی در ادامه سخنان خود از اجرای مرحله پنجم ممیزی املاک تهران خبر داد و گفت: برابر قانون، شهرداریها مکلف هستند هرپنج سال یکبار املاک شهر را ممیزی کنند؛ چرا که با اجرای ممیزی املاک، کاربری املاک مجددا مورد بازنگری قرار میگیرد و آخرین وضعیت آنها در بانک اطلاعات شهری ثبت میشود که پس از آن از اطلاعات در مدیریت بهینه شهری استفاده میشود. وی خاطرنشان کرد: پنجمین مرحله ممیزی املاک تهران از سال ۸۶ با اجرای اقدامات ستادی آغاز شد که مرحله اجرای آن از ابتدای سالجاری شروع شده است.
مشاور عالی شهردار تهران با اشاره به اینکه در سطح تهران ۲میلیون و ۷۰۰هزار املاک اداری، تجاری و ... موجود است، تاکید کرد: از این میزان یک میلیون و ۲۰۰هزار ممیزی شدهاند که همزمان با این اقدام قرار است تمامی پلاکهای سطح شهر تعویض شوند. وی در مورد پلاکهای جدید شهری اظهار داشت: این پلاکها دارای سه نوع اطلاعات شامل: شماره ملک، کد ملک و کد نوسازی شهرداری هستند که با هماهنگیهای صورت گرفته با اداره پست این شمارهها نصب میشوند. سخنگوی شهرداری در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر نحوه واگذاری واحدهای تجاری برج میلاد گفت: همچنان که میدانیم فروش واحدهای برج میلاد متری ۴میلیارد تومان فقط یک شوخی بوده است و اساسا واحدهای تجاری
برج میلاد فروخته نمیشود و فقط از طریق مناقصه اجاره داده میشود.
وی در ادامه در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه اجرای طرح خانه به جای خانه برای نوسازی بافت فرسوده به چه مرحلهای رسیده و تاکنون چه تعداد خانه تملک و واگذار شده است، تاکید کرد:درحالحاضر متاسفانه ۵۶درصد از واحدها مسکونی تهران جزو بافتهای فرسوده محسوب میشوند که این آمار قابل توجه است و از اینرو شهرداری طی دو سال گذشته اقدامات گستردهای برای بازسازی بافتهای فرسوده انجام داده است که این بازسازیها عمدتا در مناطق جنوبی تهران بوده است. ایازی در خصوص مشکلات اجرای این طرح گفت: در مرحله بازسازی بافتهای فرسوده از آنجا که اعتباری که بابت خرید این املاک به صاحبان آنها پرداخت میشد برای خرید ملک جایگزین مکفی نبود در نتیجه شهرداری قرار شد مابهالتفاوت خرید مسکن جدید را بپردازد که خوشبختانه این طرح مورد استقبال مردم قرار گرفته است.
وی افزود: در همین حال در فاصله زمانی که افراد ملک جدید خود را خریداری کنند شهرداری مبلغ ۱۰میلیون وام ودیعه مسکن اجارهبها به آنها ارائه میدهد که این وام پس از خرید ملک به شهرداری بازگردانده میشود. رییس شورای اطلاعرسانی شهرداری تهران در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در این راستا مبنی بر اینکه املاک واگذار شده در این طرح فاقد انشعابات آب، گاز و برق هستند و برخلاف آنچه که شهرداری متعهد شده ظرف ۲ ماه برای آنان سند صادر نشده است، اظهار کرد: قطعا هر آنچه که بین شهرداری و مالکان توافق شده است عملی خواهد شد و در این بین نیز اگر ضرر و زیانی به شهروندان تحمیل شده است، شهرداری جبران خواهد کرد.
وی همچنین از برگزاری نخستین اجلاس شهرداری کلانشهرهای آسیایی در روزهای ۲۹ و ۳۰ آبان ماه در سالن همایشهای بینالمللی برج میلاد خبر داد و گفت: این اجلاس فرصت مناسبی است که اقدامات صورت گرفته در شهر تهران و تجربه مدیریت شهری را به دیگر کلانشهرهای آسیا انتقال دهیم. وی ادامه داد: سازمانهای مختلف که در حوزه مدیریت شهری فعالیت میکنند از قبیل یونسکو، سازمان جهانی گردشگری، آیسسکو و اکو هم در این زمینه ما را یاری میکنند تا اجلاس به نحو مطلوب برگزار شود.
ارسال نظر