طرح جامع مسکن بعد از سه سال هنوز تصویب نشده است
مجلس برای مسکن به دولت اولتیماتوم داد
گروه مسکن- میترا یافتیان: جمعی از نمایندگان مجلس اخیرا در جلسهای با حضور لاریجانی رییس مجلس، ضمن بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن، نقشه راه آینده بازار مسکن کشورمان را ترسیم کردند.
جعبندی اعضای کمیسیون عمران در جلسهای با حضور رییس مجلس: اگر دولت طرح جامع مسکن را تهیه نکند، مجلس با توان و بودجه خود آن را تدوین خواهد کرد
گروه مسکن- میترا یافتیان: جمعی از نمایندگان مجلس اخیرا در جلسهای با حضور لاریجانی رییس مجلس، ضمن بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن، نقشه راه آینده بازار مسکن کشورمان را ترسیم کردند. اعضای کمیسیون عمران در این جلسه هشدار دادند، اگر دولت نخواهد طرح جامع مسکن را درست و کامل تهیه و تدوین کند، مجلس راسا وارد خواهد شد و با توان و بودجه در اختیار خود تدوین این طرح بزرگ و فراگیر در حوزه مسکن را به دست میگیرد. نمایندگان عضو کمیسیون عمران معتقدند تنها راه حل مشکل مسکن در کشور حرکت از روی طرح جامع مسکن است. گفته میشود کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی پیگیری اجراییشدن طرح جامع مسکن را جزو اولویت کارهای خود قرار داده است.
به گزارش دنیایاقتصاد، طرح جامع مسکن طبق قانون برنامه چهارم باید در پایان سال اول این برنامه یعنی در سال ۸۴ تهیه و به تصویب میرسید، اما اگرچه این طرح در زیر مجموعههای وزارت مسکن تهیه شده، ولی هنوز دولت آن را به طور کامل به تصویب نرسانده و صرفا بخشهایی از آن را به صورت جسته و گریخته و در ابعاد وسیعتر از آنچه در اصل طرح آمده، به اجرا گذاشته است. به عنوان مثال در طرح جامع مسکن آمده است: دولت باید به ظرفیت کمتر از ۵۰۰هزار نفر زمین دولتی با اجاره ۹۹ ساله واگذار کند این در حالی است که فعلا دولت برنامهریزی کرده برای ۵/۱میلیون نفر زمین با اجاره ۹۹ ساله واگذار کند!
طرح جامع مسکن مجموعهای کامل از سیاستهای اجرایی درازمدت شامل تعدیل قیمت مسکن، تقویت عرضه در بازار و در نهایت ساماندهی بازار مسکن و ... است. در این طرح با عدد و رقم پیشبینی شده بازار مسکن چگونه تا چند سال آینده سامان پیدا میکند.
اکنون بیتوجهی به محتوای این طرح توجه مجلس را به خود جلب کرده است.
آیا در صورت تداوم این وضعیت مجلس کنترل امور حوزه مسکن را به دست میگیرد؟
به اعتقاد آقایی، رییس کمیسیون عمران مجلس در دورههای هفتم و هشتم، دولت در زمینه تهیه و تصویب طرح جامع مسکن کوتاهی کرده است. البته محمد سعیدیکیا، وزیر مسکن و شهرسازی اواخر مردادماه سال ۸۶ در جلسه شورای اداری شهرستان گنبد کاووس در شرق استان گلستان از تشکیل کارگروه ویژه این طرح به دستور رییسجمهوری خبر داد و گفته بود: این کارگروه در جلسات هفتگی خود نتایج آخرین پیگیریها و اقدامات انجام شده در خصوص اجرایی کردن طرح جامع مسکن و گردآوری میزان پیشرفت کار را به اطلاع رییسجمهوری میرساند.
وی تصریح کرد: «نمیگویم با اجرای طرح جامع مسکن مشکل مسکن مردم حل میشود، اما مردم امیدوار میشوند که ظرف ۳ تا ۴ سال صاحب خانه خواهند شد.اما کارگروهی که وزیر مسکن در سال گذشته از تشکیل آن برای اجرایی کردن طرح جامع مسکن خبر داده بود، تشکیل شده، اما طی پیگیریهای یک سال و نیم اخیر از مصوبات و پیشنهادهای مطروحه در این کارگروه، حرفی از اجرای طرح جامع مسکن تهیه شده به میان نیامده و صرفا به اجرای چند بخش از طرح جامع مسکن از جمله طرح مسکن مهر و احداث واحدهای استیجاری، اما در ابعاد وسیع از سوی دولت اکتفا شده است.
البته اخیرا یک عضو کمیسیون عمران مجلس یادآور شد که طرح جامع مسکن تاکنون تهیه و تصویب نشده و اگر دولت هرچه سریعتر در این راستا اقدام نکند بنابر گفته رییس مجلس شورای اسلامی، مجلس با هزینه خود نسبت به تهیه این طرح راسا وارد کار میشود.مهرداد لاهوتی، نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار دنیایاقتصاد با اعلام این مطلب افزود: اخیرا کمیسیون عمران جلسهای با رییسمجلس داشت که در آن اولویتهای کاری این کمیسیون با محوریت اصلی حل مشکل مسکن مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.وی افزود: در این جلسه تنها راهحل مشکل مسکن، تهیه طرح جامع مسکن اعلام شد که در حال حاضر فاقد این طرح هستیم.
به گفته لاهوتی، همچنین در این جلسه قرار شد جلسه مشترکی با حضور اعضای کمیسیون عمران و مسوولان عالیرتبه وزارت مسکن برگزار و در آن بر تهیه طرح جامع مسکن در اسرع وقت تاکید شود.وی یادآور شد: علاوه بر این مقرر شد دولت با سرعت بیشتر نسبت به تهیه این طرح اقدام کند، در غیر این صورت، خود اعضای کمیسیون این طرح را با بودجه مجلس تهیه خواهند کرد.
اما در مقابل این موضعگیری علیرضا محفوظی، معاون تلفیق برنامه و امور مجلس وزارت مسکن و شهرسازی درباره اینکه آیا طرح جامع مسکن توسط وزارتخانه متبوع او تهیه شده است یا خیر به خبرنگار دنیایاقتصاد توضیح داد و گفت:طرح جامع مسکن در پایان سال اول برنامه چهارم توسعه توسط وزارت مسکن تهیه و در اردیبهشتماه سال دوم قانون برنامه به هیات دولت تقدیم شد که میبایست حسب تکلیف قانون برنامه چهارم، قوانین و مقررات موردنیاز برای اجرای آن توسط مجلس یا دولت مورد تصویب قرار میگرفت. وی افزود: بند «د»تبصره ۶ قانون بودجه سال ۸۶ و نیز قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن نمونههایی از این قوانین است. هماکنون نیز لایحه بیمه اجباری مسوولیت مجریان ساختوساز ساختمانها در کمیسیون عمران مجلس تصویب و در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد.»
به گفته وی، بنابراین در صورت لزوم لوایح مورد نیاز برای تحقق اهداف طرح جامع مسکن تقدیم مجلس خواهد شد و مقررات اجرایی آن به تصویب هیاتمحترم وزیران خواهد رسید.
ارسال نظر