گزارش هشدار عضو هیاتمدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران:
مقاومسازی ساختمانها جدی گرفته نمیشود
عضو هیاتمدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در یک نشست خبری که صبح دیروز با حضور خبرنگاران برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: متاسفانه درحالحاضر اکثر ساختمانهای کشور ما از لحاظ مقاوم بودن در برابر زلزله در وضعیت بسیار بدی بهسر میبرند. عبدالمجید سجادی نائینی تاکید کرد: در کشور ما مقاومسازی ساختمانها در برابر زلزله به فراموشی سپرده شده است.
گروه مسکن - لیلا درخشان: درصورتی که در تهران زلزلهای رخ دهد بیش از ۷۰درصد ساختمانها از بین خواهند رفت.
عضو هیاتمدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در یک نشست خبری که صبح دیروز با حضور خبرنگاران برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: متاسفانه درحالحاضر اکثر ساختمانهای کشور ما از لحاظ مقاوم بودن در برابر زلزله در وضعیت بسیار بدی بهسر میبرند. عبدالمجید سجادی نائینی تاکید کرد: در کشور ما مقاومسازی ساختمانها در برابر زلزله به فراموشی سپرده شده است. وی افزود: بررسی روند تاریخچه زلزلههای حادث شده در کشور حاکی از آن است که در چند دهه گذشته زلزلههایی همچون بوئینزهرا، خراسان، رودبار، بم با خسارات مالی و جانی بسیاری در کشور ما رخ داده است.
متعاقب هر زلزله مسوولان و ارگانهای کشور هر یک به تکاپو افتادند و یکسری راهکارهایی برای مقابله با زلزله ارائه کردند، اما با گذر چند صباحی همه این راهکارها به بوته فراموشی سپرده شد. عضو هیاتمدیره
انجمن شرکتهای ساختمانی خاطرنشان کرد: از اینرو بحث مقاومسازی ساختمانها در برابر زلزله امری است که باید بهطور جد مورد توجه مسوولان قرار گیرد. این مقام مسوول افزود: درحالحاضر مقاومسازی ساختمانها فاقد متولی است؛ این درحالی است که وزارت مسکن و شهرسازی باید متولی این امر مهم باشد.
سجادی نائینی تاکید کرد: در صورتی که در تهران زلزلهای رخ دهد درحدود ۷۰درصد ساختمانها از بین میروند و البته این رقم در روستاها به ۱۰۰درصد میرسد. وی افزود: البته درتهران چندسالی است که شهرداری یکسری تمهیدات برای مقاومسازی ساختمانها در برابر زلزله اندیشیده است؛ بهطوری که ساختمانهایی که از ۲۰ سال پیش ساخته شدهاند تا حد معقولی در برابر زلزله مقاوم هستند، ولی متاسفانه ساختمانهای قدیمیتر مشمول این مساله نمیشوند.
سجادی نائینی تاکید کرد: چندی است که مسوولان در مورد راهکارهای تسریع بخشیدن در روند تولید مسکن حرفهای جدیدی میزنند، اما ضروری است که به امر مقاومسازی ساختمانها نیز بیندیشند و مقاومسازی را به سرعت ساختوسازها ترجیح دهند؛ چرا که تاخیر در تولید مسکن معضلاتی نظیر اجارهنشینی و ... را در بردارد، اما فقدان مقاومسازی ساختمانها خسارات جانی و مالی جبرانناپذیری را به دنبال دارد. سجادی نائینی افزود: در کشوری مثل ژاپن وقتی زلزلهای ۷ ریشتری رخ داد فقط ۲ نفر از بین رفتند، اما در کشور ما این رقم به دههزار کشته منجر میشود. عضو هیاتمدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران تاکید کرد: مسوولان و دستاندرکاران باید برای مقاومسازی ساختمانها یا مالکان را موظف به مقاومسازی ساختمانها کنند یا دولت بودجهای را برای مقاومسازی ساختمانها در نظر بگیرد.
ارسال نظر