یک موسسه تحقیقات مسکن و سرمایه در نیویورک منتشر کرد:
تازهترین رتبهبندی کشورها براساس رکود و رونق مسکن
آسیا محبوبترین قاره برای سرمایهگذاری ملکی
نیلوفر قدیری
یک موسسه معتبر تحقیقات مسکن و سرمایه در نیویورک (Real state capital analytics) کشورهای مختلف جهان را براساس سه شاخص میزان تقاضا برای سرمایهگذاری در خرید املاک، حجم خرید و فروش مسکن، املاک تجاری و زمین و همچنین میزان رشد یا کاهش ارزش ملک رتبهبندی کرد.
افت ۴۶ درصدی حجم معاملات مسکن در دنیا
آسیا محبوبترین قاره برای سرمایهگذاری ملکی
نیلوفر قدیری
یک موسسه معتبر تحقیقات مسکن و سرمایه در نیویورک (Real state capital analytics) کشورهای مختلف جهان را براساس سه شاخص میزان تقاضا برای سرمایهگذاری در خرید املاک، حجم خرید و فروش مسکن، املاک تجاری و زمین و همچنین میزان رشد یا کاهش ارزش ملک رتبهبندی کرد. این موسسه پیش از این و در اوایل سال ۲۰۰۷ میلادی ضمن هشدار به دولت آمریکا، پیشبینی کرده بود بازار مسکن در آمریکا به زودی با رکود شدید و بحران وام مسکن روبهرو میشود.
در گزارش اخیر این موسسه
آمده است: سرمایهگذاری در بخش املاک آسیا رونق گرفته است، اما خرید و فروش ملک در آمریکا و اروپا با کاهش همراه است.
این گزارش میافزاید: در کل جهان حجم معاملات مسکن ۴۶درصد نسبت به سال قبل میلادی کاهش داشته است.
رتبهبندی کشورها در این گزارش نیز گویای همین واقعیت است. بهطوریکه اکثر کشورهای اروپایی در ردیف اول بیشترین کاهش میزان خرید و فروش ملک قرار دارند. در ادامه این گزارش آمده است: بحرانی که از بیش از یک سال گذشته بازار مسکن آمریکا را زیر و رو کرد، تاکنون همچنان ادامه دارد. از روزهای آغازین سال ۲۰۰۸، این بحران رفته رفته از آمریکا به دیگر نقاط دنیا و بیش از همه به اروپا تسری یافت. اکنون بازار مسکن در انگلیس، اسپانیا و ایتالیا که تا سال گذشته بسیار پررونق و با قیمتهای بالا فعالیت میکرد، دچار رکود شده است.
بحران اعتبارات مالی و وام در دنیا، در کنار بیثباتی اقتصادی، بازار جهانی مسکن را به شدت تحت تاثیر قرار داده به طوریکه میزان خرید و فروش مسکن در دنیا در ۶ ماه نخست سال جاری میلادی ۴۶ درصد کاهش یافته است. گزارشی که این موسسه تحقیقات مسکن و سرمایه در نیویورک تهیه و آن را منتشر کرده نشان میدهد، سرمایهگذاری در بخش مسکن در آسیا و دیگر بازارهای در حال ظهور جهان همچنان رو به افزایش است. این درحالی است که فروش املاک تجاری در سطح جهان در سه ماه نخست سال جاری میلادی به ۱۵۴ میلیارد دلار رسیده است. این رقم در مدت مشابه سال قبل یعنی سال ۲۰۰۷، ۲۸۳ میلیارد دلار بود. آمار و ارقام مربوط به فروش مسکن در ماه آوریل و مه نشان میدهد که فروش مسکن در آسیا سیر نزولی خود را شروع کرده است. کاهش فروش مسکن در آمریکا و اروپا بسیار بیشتر از آسیا بودهاست. در فهرست کشورهایی که قیمت مسکن در آن سیر نزولی دارد، انگلیس در ردیف نخست قرار دارد و آمریکا در ردیف بعدی. از ماه سپتامبر سال ۲۰۰۷ تاکنون، سود اولیه حاصل از خرید املاک تجاری در آمریکا ۲۵ درصد و در اروپا ۴۰ درصد بوده، اما خرید و فروش این املاک به کندی صورت میگیرد.خرید زمین و ساخت و ساز در آن در آسیا در ۶ ماهه نخست سال جاری میلادی تقریبا به ۲۹ میلیارد دلار رسیدهاست که به این ترتیب این منطقه از دنیا اکنون محبوبترین نقطه برای سرمایهگذاری ملکی محسوب میشود. رتبهبندی محبوبترینها بعد از زمین و ساخت و ساز در آسیا، املاک اداری اروپا با ۲۰ میلیارد دلار فروش، در مقام دوم قرار دارد. بعد از آن هم املاک اداری آمریکا و آسیا قرار دارد که هر یک بین ۱۵ تا ۱۶ میلیارد دلار در ۳ ماه نخست سال ۲۰۰۸ فروش داشتهاند.
خرید و فروش زمینهای قابل ساختوساز در آسیا نه تنها اکنون بیشترین رشد و فعالیت را داشته بلکه بیشترین سود را هم نصیب سرمایهگذاران کردهاست. تقریبا همه انواع ملک در آسیا به غیر از آپارتمان، هم از نظر قیمت و هم از نظر خرید و فروش و داشتن مشتری، سود داشته است. در اروپا همه انواع ملک شاهد کاهش قیمت بودهاند، اما بعضی اندک سودی داشتهاند. در آمریکا هیچ کدام از انواع ملک فروش بالایی نداشتهاند. با این حال قیمت متوسط املاک صنعتی، و هتلداری افزایش نرخ متعادلی نشان دادهاند. فروشندگان ملک در آمریکا به ویژه، مجبور به پایین آوردن ارزش ملک فروشی خود شدهاند تا بتوانند آن را به فروش برسانند. قیمت زمین در آمریکا به سرعت در حال کاهش است.
در نیمه نخست سال ۲۰۰۸، نزدیک به ۵۶ میلیارد دلار ارزش فروش املاک تجاری دنیا در اروپا، آفریقا و خاورمیانه انجام شدهاست. اروپا امسال از آمریکای شمالی در خرید و فروش ملک پیشی گرفته که این اتفاقی نادر است. اما با توجه به رکود کلی که بازار را فراگرفته، این برتری چندان برجسته نبودهاست.
در نیمه نخست سال جاری میلادی، همه انواع ملک در اکثر کشورهای اروپا، با کاهش میزان خرید و فروش همراه بودهاست. اما با وجود این کاهش، انگلیس جایگاه خود را به عنوان دارنده بیشترین میزان خرید و فروش مسکن در اروپا حفظ کردهاست. آلمان، سوئد، بلژیک، دانمارک و ایرلند همگی بعد از انگلیس در این فهرست قرار دارند. فرانسه و روسیه و لهستان بعد از انگلیس و نسبت به دیگر کشورهای اروپایی از این نظر در موقعیت بهتری هستند. در اسپانیا بخش عمده قراردادهای خرید و فروش ملک مربوط به انبوهسازان است. بیشترین سهم این خرید و فروشها را قراردادهای خرید و فروش مجموعه آپارتمانهای مسکونی اطراف مادرید به خود اختصاص دادهاند. بحران در بخش اعتبارات بانکی و همچنین بیثباتی اقتصادی در دنیا، بازار سرمایهگذاری آسیا را هم تحت تاثیر خود قرار دادهاست. کندی روند
داد و ستد در بازار املاک آسیا همانطور که گفته شد دلایل جهانی دارد، اما قوانین جدید مربوط به قراردادهای ملکی و مربوط به زمین در چین هم در این وضعیت بیتاثیر نیست. از ماه اکتبر سال ۲۰۰۷ تا ژانویه سال ۲۰۰۸، حراج زمینهای بزرگ در چین هر ماه بیش از ۱۰ میلیارد دلار خرید و فروش داشتهاست. اما بعد از وضع قوانین جدید مربوط به خرید و فروش ملک در این کشور، این رقم ماهانه به ۳ میلیارد دلار کاهش یافتهاست.
در نیمه نخست سال ۲۰۰۸، خرید و فروش ملک در هند و ویتنام چند برابر سال گذشته شد. این فعالیت در مالزی نیز افزایش یافته و در ژاپن این افزایش ۵۰ درصد بودهاست.
در سال جاری میلادی میزان خرید و فروش ملک در کشورهای توسعه یافته ۲۵ درصد کاهش یافتهاست.
ارسال نظر