نگرانی تعاونیهای مهر از مشکلات حقوقی
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسکن مهر شهر تهران گفت: بیش از ۲۰۰ تعاونی مسکن مهر در شهر تهران تشکیل شده که بسیاری از آنها به شهر جدید پرند معرفی شدهاند؛ اما به جز تعدادی از تعاونیهای مسکن مهر کارگری و کارمندی، هیچ کدام از تعاونیهای مذکور هنوز زمینی تحویل نگرفتهاند. اجتنابی در گفتوگو با ایسنا در توضیح علت تحویل ندادن زمینها گفت: در هر بار مراجعه به ما اظهار میکردند که زمینها در دست آماده سازی است، ولی اینکه آمادهسازی چه زمانی به پایان برسد، در جریان نیستیم. اگر هم کار آماده سازی تمام شود، مشکلات دیگری وجود دارد که یکی از آنها منابعی است که دولت به این طرح اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: اگر قرار به تخصیص اعتبارات است باید سریعا کار آغاز شود تا مراحل اولیه پروژه انجام گیرد و وقتی به مرحله پرداخت اعتبارات رسید، دیگر معطل بوروکراسیهای اداری نباشد.
اجتنابی ادامه داد: بسیاری از اعضای تعاونیها در همان مبالغ اولیهای که باید پرداخت کنند، دچار مشکل هستند.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسکن مهر شهر تهران در ادامه از تفاهمنامههایی که میان شرکتهای تعاونی مسکن مهر و شرکت عمران شهر جدید پرند بسته شده است، سخن گفت و اظهار کرد: در این تفاهم نامهها که برخی از شرکتهای تعاونی به دلیل یکطرفه بودن از امضای آن خودداری کردهاند، کلیه اختیارات از تعاونیها سلب شده و تعاونیها باید همه مسوولیتهایی که برعهده دارند، به شرکت عمران شهر جدید پرند واگذار کنند.
اجتنابی خاطرنشان کرد: اتحادیه، رایزنیها و مذاکراتی را در این خصوص با اداره کل تعاون و سازمان مسکن و شهرسازی داشته، ولی نتیجه در خور توجهی به دنبال نداشته است و مسوولان مربوطه اظهار کردند که باید تفاهم نامههای مورد نظر را امضا کنیم درغیر این صورت نوبت دریافت زمینها به تعویق خواهد افتاد.
وی ادامه داد: یکی از نگرانیهایی که تعاونیها از پیامد این اقدام دارند، این است که اگر شرکت عمران شهر جدید پرند پیمانکارانی را برای شروع کار به خدمت گرفت و آنها هم کار را آغاز کردند، ولی پس از مدتی نیمه کاره رها کردند، در آن صورت شرکتهای تعاونی نمیتوانند به آنها مراجعه و مجبور به ادامه کار کنند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسکن مهر شهر تهران اضافه کرد: آنچه بیش از هر چیزی محل تامل است، موضوع اعضای تعاونی است. هر تعاونی ۵۰۰ نفر عضو دارد که قطعا برای پیگیری زمینهای خود مراجعه خواهند کرد و خواهند پرسید که چرا با وجود وعده سه ساله خانهها به آنها تحویل نشده است؟ در آن صورت تعاونیها به لحاظ حقوقی و منطقی چه جوابی دارند که به اعضای خود بدهند؟
وی در عین حال با اشاره به زمینها و بافتهای فرسوده داخل شهرها، خواستار در اختیار قرار دادن این زمینها به تعاونیها شد و گفت: در مورد زمینهای بلااستفاده درون شهرها، رییس جمهور دستور داده بودند که از این زمینها و همین طور بافتهای فرسوده، در طرح مسکن مهر استفاده شود. اگر دولت مساعدتهای لازم را انجام دهد و زمینهایی که بلااستفاده رها شدهاند، در اختیار تعاونیهای مسکن مهر قرار گیرد، تاثیر مثبت و بسزایی در حفظ بافت فرهنگی مناطق شهرداری خواهد داشت.
ارسال نظر