رییس کمیسیون عمران:
دولت در بخش مسکن از برنامه عقب است
گروه مسکن- لیلا درخشان: با توجه به ضرورت ارتقای کیفی و کمی ساختمانسازی، جذب سرمایهگذاری و ضرورت استفاده از فنآوریهای نوین در عرصه ساختوساز در کشورمان و همچنین توزیع مسکن با قیمت مناسب در نتیجه استفاده از فنآوریهای نوین و انبوهسازی در امر مسکن اجتنابناپذیر است. در اولین همایش صنعتیسازی و توسعه انبوهسازی مهندس علیاکبر آقایی، رییس کمیسیون عمران مجلس با اعلام این مطلب افزود: در یک بررسی کلی مشخص شد که بخش مسکن کشور ما از لحاظ سیاستگذاری و تصویب قانون ۴۵ سال سابقه تاریخی دارد. وی تصریح کرد: اما به رغم این سابقه طولانی در بخش مسکن همچنان در کشور ما شاهد ریزش ساختمانها هستیم.
رییس کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: در همین حال در کشور ما قیمت تمام شده مسکن نسبت به سایر کشورهای پیشرفته بسیار گران است، این در حالی است که کشور ما از لحاظ مصوبه و قانون هیچ خلائی ندارد.
وی تاکید کرد: جامعهشناسان و همه صاحبنظران برای رونق اقتصادی، سرمایهگذاری در بخش مسکن را توصیه میکنند چرا که عامل خروج جامعه از رکود است و سبب ایجاد اشتغال در سطوح مختلف جامعه میشود.
رییس کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: در سالهای اخیر رشد جمعیت به خصوص رشد خانوار نسبت به جمعیت بسیار افزایش داشته است و همین امر ضرورت توجه به بخش مسکن را بیش از پیش میطلبد.
وی افزود: قرن بیستم، قرن توسعه فنآوری است و اگر ما نتوانیم از این فنآوری در امر مسکن استفاده کنیم در جامعه جهانی حرفی برای گفتن نخواهیم داشت. وی خاطرنشان ساخت: در برنامه سوم استفاده از انبوهسازی سهم خوبی را به خود تخصیص داده است به طوری که ۴۲درصد از ساخت و سازهای کشور مشمول انبوهسازی بوده است.
وی تاکید کرد: البته در برنامه چهارم برای انبوهسازی نسبت به کل ساختمانهای کشور سهم ۳ برابری تکلیف شده است به طوری که اعلام شده سهم انبوهسازی باید به صددرصد برسد. وی تاکید کرد:
با توجه به اینکه یک سال از قانون برنامه چهارم باقی مانده است سهم صددرصدی انبوهسازان در ساختوساز باید محقق شود.
رییس کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: در طول یک سال باقیمانده برنامه چهارم سهم صددرصدی انبوهسازان نباید کمتر از ۸۰درصد باشد.
وی خاطرنشان کرد: ما در بخش زیرساختهای مسکن آنچه از برنامهها عقب هستیم طرح جامع مسکن است که دولت میبایست تا پایان سال ۸۴ آن را ارائه میداد، اما متاسفانه فعلا مجلس در مورد طرح آمایش سرزمین لایحهای دریافت نکرده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر در بخش تامین انبوه تولید مسکن و صنعتیسازی مسکن پیشرفت خوبی داشتهایم ولی برنامههای دولت عقب است و از این رو کمک دولت به صورت ارائه تسهیلات به بخش مسکن امری ضروری است تا از این رهگذر امکان دسترسی با کاهش هزینهها، زمان و افزایش کیفیت ساخت و سازها مهیا شود.
در ادامه این همایش دکتر محمود گلابچی، عضو شورای تدوین مقررات ملی ساختمان نیز خاطرنشان کرد: نگاهی به شرایط کشور از نظر کیفیت ساختمان حاکی از آن است که در ابعاد مختلف در این عرصه دارای مشکلات اساسی از نظر کیفیت ساخت و ساز و وضعیت اجرای ساختمان هستیم.
وی گفت: کیفیت نامناسب ساختمانها، استفاده از روشهای نامناسب ساخت، عدم نظارت بر اجرای ساختمانها، دخالت عوامل غیرفنی و کمبود عمر ساختمانها بخشی از مشکلات گریبانگیر عرضه مسکن است.
گلابچی تاکید کرد: مطابق آمار طی ۱۰ سال آینده کشور ما نیاز به تولید ۱۵میلیون واحد مسکونی دارد و با توجه به چنین ظرفیتی روشهای امروزی تکافوی نیازها را نخواهد داد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: باید درآمد ساخت ماشین را جایگزین انسان کنیم و این زمینه اجتنابناپذیر برای حل مشکل مسکن است. وی گفت: در کشور ما هر دو سال یک بار زلزلهای با شدت ۶ ریشتر و هر ۱۰ سال یک بار زلزلهای با شدت ۷ ریشتر به وقوع میپیوندد و با توجه به لرزهخیز بودن کشور ما جای این سوال مطرح است که چگونه سابقه چند هزار ساله معماری کشور ما در کیفیتی متبلور شده است که حاصلش در هر زلزله کوچک دهها هزار کشته بر جای دارد؟!
گلابچی افزود: مشکل مسکن مشکل اجتماعی است و فقط جامعه معماران با آن درگیر نیستند. در همین حال در ادامه این همایش سیدعلیرضا قهاری، دبیر انجمن انبوهسازان استان تهران نیز گفت: متاسفانه در حال حاضر وضعیت ساخت و ساز در کشور ما به روش آبا و اجدادمان است و بدین ترتیب ما سرمایههای کلانی را هدر میدهیم.
وی تاکید کرد: در کشور ما وضعیت ساخت و ساز به گونهای است که نابودی محیطزیست را به دنبال دارد چراکه ما از مصالح غیراستاندارد استفاده میکنیم.
قهاری تاکید کرد: در یک کلام با توجه به مشکلات گستردهای که در عرصه مسکن وجود دارد و با توجه به رشد فزاینده نیاز به مسکن توسعه صنعتی و استفاده از فنآوریهای نوین راهحل راهبردی است و تولید انبوه و بهکارگیری سیستمهای نوین ظرفیت فوقالعاده در امر مسکن را به دنبال خواهد داشت.
ارسال نظر