وزارت مسکن مامور بررسی انتقال پایتخت

جهرمی: به‌عنوان یک شهروند معتقدم باید پایتخت منتقل شود

سه وزیر با سه نظر

وزیر کار: انتقال پایتخت پیشنهاد بنده بود و رییس‌جمهوری بعد از طرح این پیشنهاد دستور دادند موضوع بررسی شود.

وزیر مسکن: انتقال پایتخت در برنامه‌های ما نیست و اقدامی برای آن صورت نگرفته است.

وزیر تعاون: دولت طرحی برای انتقال پایتخت ندارد و این موضوع به عنوان پیشنهاد توسط یکی از همکارانمان مطرح شد. گروه مسکن - میترا یافتیان: آیا پایتخت منتقل می‌شود؟ این پرسشی است که به‌رغم گذشت بیش از ۷ ماه از طرح موضوع آن توسط وزیر کار هنوز پاسخ روشن و قابل استنادی به آن داده نشده است.

آخرین خبر درباره موضوع انتقال پایتخت را هفته گذشته دنیای اقتصاد از قول وزیر تعاون منتشر کرد که در آن گفته شده بود دولت طرحی برای انتقال پایتخت ندارد. وزیرتعاون که عضو شورای عالی مسکن است و بحث انتقال نیز توسط یکی از اعضای این شورا مطرح شد، در گفت‌و‌گو با دنیای اقتصاد دراین‌باره افزود: دولت طرح رسمی برای انتقال پایتخت ندارد و این موضوع درحد پیشنهاد توسط یکی از همکارانمان در شورای عالی مسکن مطرح شد.

اما در آخرین روز از هفته گذشته وزیر کار و امور اجتماعی درحاشیه یک مراسم درباره این صحبت وزیر تعاون به دنیای اقتصاد چنین گفت: رییس‌جمهوری بعد از اینکه بنده این پیشنهاد را مطرح کردم،

دستور دادند موضوع بررسی شود. ضمن اینکه وزارت مسکن مامور بررسی این موضوع شده است.

باتوجه به گفته‌های اخیر وزیر کار به‌نظر می‌رسد به‌دلیل تفاوت در صحبت‌های وزرا نمی‌توان پاسخ قابل استنادی به پرسشی که در ابتدای گزارش مطرح شد، ارائه کرد.

چرا که وزیر مسکن نیز در اواخر سال گذشته و در روزهایی که بحث انتقال تازه مطرح شده بود، در مراسم صبحانه‌خوری اتاق تهران زمانی‌که نمایندگان اتاق از او دراین‌باره سوال کردند، گفت: بنده باید راجع به مطلبی حرف بزنم که یا در برنامه‌هایمان عنوان شده باشد یا اقدامی راجع به آن صورت گرفته باشد.

به گزارش دنیای اقتصاد بحث انتقال پایتخت که از سال‌ها پیش در کشور ما مطرح بود، برای بار سوم در دی‌ماه سال ۸۶ و توسط وزیر کاروامور اجتماعی در دولت نهم مطرح شد تا به مباحثی نظیر کنترل جمعیت تهران، حل مشکل اشتغال شهرهای بزرگ به ویژه تهران، فراهم شدن مقدمات سرمایه‌گذاری در مناطق محروم و مهاجر فرست و ... از این طریق پرداخته شود و دوایی برای درمان این معضلات در کشور باشد.

محمد جهرمی - وزیر کار - در همان زمان طی گفت‌و‌گویی با رسانه دولت (روزنامه ایران) گفته بود که یکی از راه‌های حل مشکل اشتغال، انتقال جمعیت اداری، سیاسی و دیپلماتیک از تهران به نقطه دیگری از کشور است.

که البته این انتقال به معنای انتقال این جمعیت به شهر دیگری نیست که مشکلات شهر موردنظر برای انتقال پایتخت دو برابر شود، بلکه باید با احداث شهر جدید زمینه انتقال بخش عمده‌ای از این جمعیت فراهم شود.

وی همچنین از تشکیل کمیته‌های کارشناسی برای بررسی موضوع خبر داده بود.

این در حالی است که وزیر کار در گفت‌و‌گوی اخیر خود با دنیای اقتصاد بحث تشکیل کمیته را تکذیب کرده و اعلام کرده است: به وزارت مسکن و شهرسازی برای بررسی موضوع انتقال پایتخت ماموریت داده شده است.

وزیرکار در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد دیدگاه خود را درباره انتقال پایتخت چنین مطرح کرد: این موضوع، بحث جدیدی نیست، در کشور ما هم قبل و بعد از انقلاب مطرح شده و قابل‌پیگیری است و نظرات مختلفی وجود دارد. بعضی‌ها این کار را دشوار می‌دانند و برخی این را ضرورت می‌دانند. بعضی‌ها تاکید دارند برای حل‌مجموعه مرکز کشور باید این کار انجام گیرد.

اما من به عنوان یک شهروند و یک عضو کمیسیون مسکن در دولت این را مطرح کردم. ریاست‌جمهوری هم دستور دادند این موضوع بررسی شود.

هنوز هم اعتقاد من بر این است که برای حل مشکلات اقتصادی و مشکلات اجتماعی و همچنین موضوع اشتغال در تهران باید بخش اداری و سیاسی کشور به یک شهر جدید منتقل شود و این کار هرقدر هم طولانی شود، مشکلات آن بیشتر خواهد بود.

ظرفیت چنین کاری در کشور ما هم وجود دارد.

وزیر کار درباره تاثیر ورود رییس‌جمهور به بخش مسکن نیز گفت: قیمت‌ها طی چند ماه گذشته حداقل، رشد نکرده‌اند.

وی در ادامه گفت‌وگو درباره تربیت نیروهای متخصص در بخش ساخت‌وساز گفت: تاکید ما این است که از نیروی ماهر و تجربه‌دار در بخش ساختمان استفاده شود، این کار را هم دنبال می‌کنیم تا در مدت چند سال به مطلوبیت لازم برسیم.

جهرمی افزود: در حال حاضر در کشور به ۲میلیون و ۵۰۰هزار نفر نیروی کار ماهر در بخش ساختمان نیاز داریم.

وی در پاسخ به این پرسش که از مجموع نیاز کشور به ۲میلیون و ۵۰۰هزار نفر، در حال حاضر چه میزان نیروی کار ماهر در کشور ما وجود دارد؟ گفت: بیش از ۶۰درصد از این افراد مهارت لازم را دارند و باید تعیین سطح و رتبه‌بندی شوند و کارت مهارت را دریافت کنند.

همچنین این نیروها با توجه به تجربه کاری که دارند، از یک تا ۶ ماه آموزش می‌بینند.