با تخفیف ۱۰درصدی در عوارض شهری
ساختمانهای بدون نمای شیشهای تشویق میشوند
گروه مسکن- لیلا درخشان: مدیرکل ساختمان معاونت شهرسازی شهرداری تهران اعلام کرد: صدور پروانه ساختمانی مشروط به رعایت نمای ساختمانها براساس مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان خواهد بود.
عکس: آکو سالمی
گروه مسکن- لیلا درخشان: مدیرکل ساختمان معاونت شهرسازی شهرداری تهران اعلام کرد: صدور پروانه ساختمانی مشروط به رعایت نمای ساختمانها براساس مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان خواهد بود. سیدمصباحالدین متقی، در گفتوگو با دنیای اقتصاد در این باره افزود: مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان کلیه مباحث مربوط به نمای شیشهای ساختمانها را به صورت شفاف اعلام کرده است و بر مبنای این مبحث کلیه ساختوسازها موظف به رعایت ضوابط موجود در آن هستند.
به گزارش دنیای اقتصاد، شهرداری تهران به منظور تشویق سازندگان ساختمان به طراحی نمای ساختمانی مناسب شهر، یک سری جرایم و تشویقهای مالی برای مالکان ساختمانها در نظر گرفته است.
براساس این گزارش در طرح جدید شهرداری تهران مالکان ساختمانهای با نمای شیشهای جریمه میشوند.
در مقابل مالکان ساختمانهای بدون شیشه مشمول ۵ تا ۱۰درصد تخفیف در عوارض شهری خواهند شد.
مهندس عباس اخلاصی، مدیرکل اسبق معماری و ساختمان شهرسازی شهرداری تهران در گفتوگو با دنیای اقتصاد، در رابطه با دلایل تخصیص جریمه برای سازندگانی که بیش از ۴۰درصد شیشه در نمای سازههایشان به کار میبرند، گفت: مساله نمای شیشه ساختمانها بحثی فنی است؛ چرا که کاربرد شیشه در نمای ساختمانها با یک سری مشکلات همراه است.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال نمای شیشه در مقابل حرارت خورشید عایق نیست و حرارت خورشید را از خود عبور میدهد و از این رو با مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان در تعارض است.
اخلاصی افزود: در همین حال نمای شیشهای به لحاظ شکنندگی که دارد در حوادث قهری احتمال ایجاد حادثه را دارد.
اخلاصی افزود: در همین حال نمای شیشهای ساختمانها را آنجا که حالت انعکاسی دارد احتمال این را دارد که نور خورشید را برای عابران انعکاس دهد و همین امر مشکلزا است.
از سوی دیگر مساله هویت و نوعیت از جمله مسائل مهم در کاربرد نما است و از آنجا که کاربرد نمای شیشهای در بعضی از ساختمانها نوعی عدم تطابق با محیط ایجاد میکند که در نتیجه کاربرد آن دارای اشکال است.
این مقام مسوول افزود: بنابراین با توجه به موارد فوق شهرداری اقدام به اخذ جریمه از سازندگان که بیش از ۴۰درصد نمای شیشهای در ساختمانهایش به کار میبرند کرده است. وی افزود: البته ممکن است در آینده با پیشرفت تکنولوژی مسائل تبادل حرارتی و شکنندگی نمای شیشهای رفع شود؛ اما اجرای این تبصره مربوط به شرایط کنونی است. اخلاصی گفت: البته کاربرد نمای شیشهای در هر جایی مشکلزا نیست و در مراکز اداری و هتلها و مراکز اجتماعی استفاده از آن قانونی است.
همچنین مدیرکل ضوابط مقررات شهرسازی شهرداری تهران در گفتوگو با دنیایاقتصاد در مورد مصوبه شورای شهر، مبنی بر اعمال جریمه برای سازندگان ساختمانهایی با بیش از ۴۰درصد نمای شیشهای گفت: جریمه این مصوبه هنوز تدوین نشده است، اما چگونگی تشویق آن تعیین شده است. فرزان شیروان بیگی گفت: در این راستا سازندگانی که کمتر از ۴۰درصد نمای شیشهای در ساختمانهایشان به کار میگیرند، پنجدرصد عوارض شامل کلیه موارد به منظور تشویق به آنها اختصاص خواهد گرفت.
وی افزود: در همین حال سازندگانی نیز که نمای ساختمانهای آنها با نمای ایرانی-اسلامی تطابق داشته باشد، ۵درصد عوارض شامل کلیه موارد به طور تشویقی به آنها تخصیص میگیرد که جمع این دو ۱۰درصد میشود. وی خاطرنشان کرد: اما در مورد نحوه جرایم این مصوبه هنوز اقدامی صورت نگرفته است، ولی در حال حاضر اداره کل معماری و ساختمان شهرداری اقدام به استخدام مشاور کرده است تا این مساله و نیز برنامه راهبردی سیمای شهری را به طور تخصصی پیگیری کند.
نماهای شیشهای تشدیدکننده گرما
مشاور شهردار تهران در امور محیطزیست درباره تبعات کاربرد شیشه در نمای ساختمان گفت: بازتاب نور خورشید در نماهای شیشهای ساختمانها در تهران موجب تشدید گرما و افزایش دما در این کلانشهر میشود. محمدهادی حیدرزاده با اشاره به این که نوع اقلیم آب و هوایی کشورمان به ویژه در کلانشهر تهران برای استفاده از شیشه در نمای ساختمانها مناسب نیست، افزود: متاسفانه در این وضع هر روز به متقاضیان نماهای شیشهای در ساختمانها افزوده میشود.
حیدرزاده در گفتوگو با واحد مرکزی خبر همچنین به کارگیری شیشه در نمای ساختمان را موجب هدر روی انرژی دانست و اظهار داشت: کثیف شدن سریع این نوع نماها بر اثر آلودگیهای محیطی کلانشهر تهران و توجه نکردن به نظافت آن از دیگر مشکلات نماهای شیشهای ساختمانها است. اصغر ساعد سمیعی عضو سازمان نظام مهندسی نیز در خصوص به کارگیری شیشه در نمای ساختمان با اشاره به این که شیشه در نمای ساختمانهای بلند و برجها به عنوان یکی از مصالح سبک ساختمانی در دنیا مطرح است گفت: هم اکنون در شهری چون تهران بدون در نظر گرفتن استانداردها و رعایت نکات فنی، ساختمانهای کوچک و حتی قدیمی را نیز نمای شیشهای میکنند که بیشتر جنبه مدگرایی دارد.
وی افزود: در صورتی که تکنیکها و مقررات خاص مرتبط به نماهای شیشهای رعایت نشود هنگام بروز حوادثی چون آتش گرفتگی، زلزله و مواقع بحرانی مشکل ساز خواهند شد.
بر اساس این گزارش پیش از این اعلام شده بود متقاضیان کاربرد شیشه در نما میتوانند فقط ۴۰درصد نمای ساختمان را با شیشه پوشش دهند و در صورت تخطی جرایمی برای مالکان پیشبینی شده است.
ارسال نظر