در نشست انجمن مفاخر معماری ایرانی عنوان شد
آموزشهای فنی و حرفهای پیشنیاز ارتقای صنعت ساختمان است
رییس هیاتمدیره انجمن مفاخر معماری ایران گفت: اصلاح ساختار مدیریت ساختمان کشور، نهادینه کردن قوانین و مقررات پیشرو در بخش اجرایی و نظارتی، تغییر نگرش در کاربرد سیستمهای نوین ساختمان برای گذر از روشهای کهنه و منسوخ به روشهای پیشرفته و صنعتی، آموزش و ارتقای کیفی سطوح انسانی با هدف ایجاد مهارتهای حرفهای و تاکید در بهبود کیفیت مصالح و استانداردهای قابل قبول برای تولید ساخت و ساز پیشنیازهای ارتقای صنعت ساختمان در یک توسعه پایدار به شمار میآیند.
به گزارش ایسنا، سیدعلیرضا قهاری در نشست انجمن مفاخر معماری ایرانی با موضوع ترویج آموزشهای فنی و حرفهای در بخش ساختمان که صبح دیروز در خانه هنرمندان برگزار شد، اظهار کرد: ما در بخش ساختمان و مسکن نیاز به تجدیدنظر اساسی در نگرشهای سنتی به تولید داریم. در این بخش
بهرغم پیشینه درخشان معماری چند هزار ساله، امروز در دنیا از کشورهای عقبمانده چه از نظر تکنولوژی و فنآوری و چه از نظر تفکر و هویت در این بخش هستیم.
وی افزود: ما در بخش ساختمان فاقد مهارتهای فنی و حرفهای حتی در سطوح کارهای ساده ساختمانی هستیم و کارگران ما معمولا از حرفههای دیگر از جمله کشاورزی برای این بخش فراخوانده میشوند.
قهاری با اشاره به اینکه در بخش ساختمانی با مدیریت و اجرای غیرتخصصی به سایر منابع ملی نیز صدمه میزنیم، تصریح کرد: هدر دادن انرژی، مصالح ساختمانی و منابع طبیعی، تضییع منابع انسانی و تخریب محیطزیست، صدمات غیرقابل جبرانی است که علاوهبر دورریز منابع مالی در سطحی گسترده صورت میگیرد.
رییس هیاتمدیره انجمن مفاخر معماری ایران تاکید کرد: ما به طور کلی نیاز به راهبردهایی در این بخش داریم که میتوان به تهیه طرح جامع ارتقای صنعت ساختمان (در قالب برنامههای بلندمدت و کوتاه مدت) که توسط کارگروههای مشترک سازمانهای صنفی، فرهنگی و تخصصی مردمنهاد و وزارتخانههای مسکن و شهرسازی، صنایع و معادن، مراکز دانشگاهی و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی و سایر نهادهای مرتبط تهیه و تدوین میشود، اشاره کرد.
ارتقای صنعت ساختمان در گرو افزایش مهارتها و دانش نیروی انسانی، افزایش کیفیت مصالح ساختمانی و استفاده بهینه از سرمایهها در جریان
ساخت و ساز است. از این رو ترویج آموزشهای فنی و حرفهای متناسب با شرایط امروز باید شامل کار اعم از ساده، ماهر و متخصص و صاحبان سرمایه و تولیدکنندگان مصالح ساختمانی باشد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه آموزش و بازآموزی شاغلان صنعت ساخت نو و داشتن کارت شناسایی علمی، باید الزامی باشد،
گفت: کارگران ساده و ماهر را باید مجبور به گذراندن دورههای آموزشی متناسب با حرفههای مرتبطی چون آرماتوبندی به قالببندی، بتونسازی، جوشکاری و غیره کرد.
میلانی افزود: در این زمینه در سال ۸۵ حدود ۶۰هزار نفر از شاغلان بخش ساختمان تحت آموزش فنی و حرفهای قرار گرفتند که حدود ۲درصد از کل شاغلان این بخش را تشکیل دادهاند.
وی ادامه داد: در زمینه بازآموزی نیروهای متخصص که فارغالتحصیلان مراکز عالی دانشگاهی هستند، باید در سیستمهای آموزشهای قدیمی اطلاعات کتابهای مرتبط به روز شده و ضوابط لازمالاجرا مانند آییننامهها و مقررات ملی کشور تدریس شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۳۰درصد از نقدینگی کل کشور در بخش مسکن جریان دارد، تصریح کرد: اگر صاحبان سرمایه مشغول در ساختمان متناسب با سلایق و رفتارهای اقتصادی آنها در مسیر آموزشهای فنی قرار گیرند و سرمایههای خود در این صنعت همسوی توسعه پایدار قرار دهند، مسلما ضمن بهرهوری بیشتر سرمایههایشان از مطلوبیت و رضایتمندی قابل توجهی نیز برخوردار خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۹۵درصد تولیدکنندگان مصالح ساختمانی در چارچوب ساخت و ساز سنتی محصولاتی تولید میکنند که انرژی، سرمایه و منابع قابل توجهی را هدر میدهند و در حال حاضر برای حدود سههزار نوع محصول تولیدی آنها رعایت استاندارد کمتر از ۱۵ نوع آن اجباری است.
ارسال نظر