یک کارشناس بخش ساختمان و مسکن معتقد است: ‌این بخش سهمی‌به میزان ۱۳تا ۱۵درصد از اشتغال را به خود اختصاص می‌دهد و ۳۰درصد از نقدینگی کل کشور نیز در اختیار این بخش قرار دارد.

«مهران ایزدیار» در حاشیه نشست علمی‌در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن در گفت‌وگو با «ایرنا» اظهار داشت: ‌دولت در چارچوب برنامه مسکن مهر که واگذاری زمین به استعداد ساخت یک‌ونیم میلیون واحد مسکونی را برنامه‌ریزی کرده، می‌تواند سهم بسزایی در کاهش معضل بیکاری جوانان داشته باشد. براساس آمار منتشر شده در زمان حاضر نرخ بیکاری در سطح کشور ۶/۱۰درصد اعلام شده است.

براساس سرشماری نفوس و مسکن ۱۳۸۵، جمعیت کشور حدود ۷۰میلیون نفر است که نزدیک به ۷۰درصد جمعیت کشور در سن کار قرار دارند که این مطلب اهمیت مساله اشتغال را در کشور خاطرنشان می‌سازد.

ایزدیار، با بیان اینکه وزارت مسکن و شهرسازی هدف ساخت ۱۵میلیون واحد مسکونی را ظرف ۱۰ سال دنبال می‌کند، ‌گفت: ‌در زمان حاضر به ازای هر ۱۱۰خانوار یکصد واحد مسکونی در سطح کشور وجود دارد.

وی اضافه کرد: ‌آمارهای منتشره حاکی است، ‌شمار شاغلان بخش ساختمان و مسکن از ۳۳۶هزار نفر در سال ۱۳۳۵به حدود ۲/۲میلیون نفر در سال ۱۳۸۰ رسید.

به اعتقاد این کارشناس، ‌به ازای ساخت هر ۲۰۰ مترمربع بنا امکان اشتغال مستقیم چهار نفر فراهم می‌شود و علاوه براین یک شغل غیرمستقیم نیز ایجاد خواهد شد.

ایزدیار تصریح کرد: ‌سهم بخش مسکن از کل اشتغال در دوره ۸۲ - ۱۳۳۵از رقم ۷/۵درصد به حدود ۷/۱۳درصد رسیده و اکنون که برنامه مسکن مهر به‌طور جدی دنبال می‌شود، ‌انتظار می‌رود تا با این طرح فراتر از اهداف سه برنامه پنج ساله گذشته بتوان میزان اشتغال را در جامعه فراهم کرد.

وی یادآور شد: براساس اطلاعات منتشره از سوی مرکز آمار ایران، ۶/۱۴درصد از کل شاغلان مرد در کشور در بخش ساختمان و مسکن فعالیت دارند و سهم بانوان شاغل در این بخش ۹/۰درصد ثبت شده است.

به گفته ایزدیار، در سه سال اول برنامه سوم توسعه (۱۳۸۱ - ۱۳۷۹)بطور متوسط سالانه حدود ۴۹۷هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شده است.