رییس کانون کاردانهای فنی ساختمان استان تهران:
دولت استفاده از فناوری نوین ساخت را با تاخیر پذیرفت
گروه مسکن - لیلا درخشان: استفاده از فنآوریهای نوین در امر ساختوساز باید به صورت کارشناسی باشد، به طوری که نباید صنایع و فنآوریهای قدیمی کشورهای پیشرفته جهت نهادینه کردن صنعتی سازی در ساختوسازهای کشورمان به کار گرفته شود. مهدی موذن، رییس کانون کاردانهای فنی ساختمان استان تهران در گفتوگوی اختصاصی با دنیای اقتصاد با اعلام این خبر گفت: اساسا از روزی که مسوولان به این نتیجه رسیدند که سالانه به تولید ۵/۱میلیون واحد مسکونی در کشور نیاز است به صورت توامان باید تصمیم به استفاده از راهکارهای صنعتی سازی در امر ساختوساز میگرفتند.
وی افزود: البته دولت با اندکی تاخیر استفاده از فنآوریهای نوین در ساختوساز را پذیرفت. موذن با اشاره به این که صنعتی سازی سرعت در ساخت و افزایش مقاوم سازی، اقتصادی شدن ساختمان سازی، افزایش مهارت افراد ساختمان ساز و بهبود شرایط و محیط کار آنان را به دنبال دارد، گفت: از جمله اقدامات دولت در راستای استفاده از فنآوریهای نوین در امر ساختوساز احداث ۳۰ کارخانه و توسعه آن به ۳۰۰ کارخانه است، اما مسوولان در صورتی در این زمینه موفق خواهند شد که از صنعتیسازی تعریف عملیاتی دقیقی به عمل آورند. رییس کانون کاردانهای فنی ساختمان خاطرنشان کرد: به عنوان مثال اگر صنعتی سازی در کشور ما به معنی ورود تکنولوژی قدیمی کشورهای پیشرفته باشد در عمل نتایجی که باید از راه صنعتی سازی حاصل شود به دست نمی آید.
موذن خاطر نشان کرد: اساسا هر صنعت جدیدی که وارد میشود در کنار آن باید افرادی تربیت شوند که کار با آن صنایع را بیاموزند و در این راستا بیشک بهترین افرادی که میتوانند مدیریت اجرایی کارخانههای قطعات پیش ساخته را بیاموزند کاردانهای فنی ساختمان هستند.
وی اظهار داشت: همچنین افرادی که در کارگاههای ساختمانی در عملیات نصب و مونتاژ میتوانند فعال باشند کاردانهای فنی ساختمان هستند.
موذن افزود: امیدواریم برنامهای پیشبینی شود که کاردانهای فنی سریعا به سمت آموزش دورههای لازم برای کار با محصولات کارخانههای فنآوری ساختمانی سوق پیدا کنند.
وی خاطر نشان کرد: در راستای بهرهگیری از فنآوریهای نوین در ساختمانسازی شاید لازم باشد مسوولان یکسری هماهنگیها با کانون کاردانهای فنی به عمل آورند تا کانون نیز اقدام به معرفی کاردانیهای مستعد کند تا بعد از فراگیری آموزشهای لازم شروع به کار کنند. وی اظهار امیدواری کرد: فنآوریهای ساختمانی بومی شود و در بهرهگیری از آن کارشناسهای خارجی بهره گرفته نشود، بلکه کارشناسهای ایرانی راسا مسوولیت مدیریت کارخانههای پیشساخته را به عهده بگیرند.
مسکن نیاز به جراحی دارد
رییس کانون کاردانهای فنی ساختمان استان تهران در بخش دیگری از اظهارات خود در گفتوگو با دنیای اقتصاد پیرامون طرحهای جدید دولت برای ساماندهی به بازار مسکن این طرحها را در حکم آرامبخش عنوان کرد و گفت: به دلیل گستردگی معضلات در امر ساخت و ساز مسوولان به راهکارهای مختلف چنگ میاندازند تا بلکه بازار بیمار مسکن را اندکی علاج کنند. وی گفت: مسکن کشور ما نیاز به جراحی دارد، اما راهکارهای فعلی دولت حکم آرامبخش را دارند که فقط میتوانند اندکی این بازار نابسامان را تسکین دهند. موذن تصریح کرد: این طرحها قطعا در عمل آزمون و خطاهای خود را نشان خواهند داد اما امیدواریم که به سمت تکامل پیش بروند و در یک ساختار صحیح بتوانند حرکت کنند. وی گفت: وضع مالیات بر معاملات مکرر مسکن از جمله طرحهایی است که وجه تضمین آن راهاندازی شبکه مجهز رایانهای برای ثبت کلیه اسناد ملکی است. رییس کانون کاردانهای فنی ساختمانی استان تهران در ادامه افزود: در همین حال ساماندهی آژانسهای املاک نیز برای حسن اجرای این طرح بسیار ضروری است چرا که متاسفانه برخی از آژانسهای املاک مختلف ممکن است یکسری سازوکارهایی برای فرار از پرداخت مالیات قرار دهند. وی گفت: در حال حاضر بالغ بر ۲۰هزار آژانس مسکن در سطح شهر تهران اقدام به فعالیت میکنند که فقط ۵هزار فقره از آنها ساماندهی شدهاند.
ارسال نظر