سند جامع مدیریت بحران شهر تهران تدوین می‌شود

گروه مسکن- رییس کمیته مطالعات راهبردی مدیریت بحران شهری، از تدوین سند جامع مدیریت بحران شهر تهران خبر داد.

به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، دکتر شهرام علمداری در اولین نشست آینده‌نگاری مدیریت بحران شهر تهران با بیان این مطلب گفت: همه اطلاعاتی که در سند جامع مدیریت شهر تهران تدوین و استخراج می‌شود، باید با سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور و طرح جامع تهران به طور کامل هماهنگی و تطابق داشته باشد. رییس کمیته مطالعات راهبردی مدیریت بحران، با اشاره به لزوم آینده‌نگاری در مدیریت بحران شهر تهران گفت: تهران، شهری پرحادثه است و زلزله تنها یکی از حوادثی است که ممکن است تهران را تهدید کند.

وی خاطر نشان کرد: در هنگام بروز زلزله، حدود ۴۰۰ نوع حادثه مختلف رخ می‌دهد، حوادثی که به صورت روزمره اتفاق می‌افتد و در هنگام بروز زلزله، این حوادث با هم رخ می‌دهد و ما در آینده‌نگاری، باید تک‌تک این حوادث را مدیریت کنیم.

علمداری ادامه داد: بسیاری از افراد بر این باورند که برای زلزله تهران هیچ کاری نمی‌توان انجام داد و تنها باید تهران را در جایی دیگر احداث کرد، در صورتی که این سناریو شاید هیچ‌گاه برای تهران اتفاق نیافتد.

وی تصریح کرد: ممکن است هیچ وقت در تهران زلزله‌ای مخرب با تبعات بسیار وخیم رخ ندهد، ولی همانند چند سال اخیر، امکان دارد، زلزله‌های کوچک‌تر در دفعات بیشتر اتفاق افتد که ما باید برای همه این اتفاقات از قبل برنامه‌ریزی کنیم.

وی ادامه داد: ما در کمیته مطالعات راهبردی مدیریت بحران شهر تهران، تاکنون اطلاعات اولیه از ۲۲ منطقه شهر تهران را جمع‌آوری کرده و مطالعاتی در آینده‌نگاری ۲۵ کشور دیگر انجام داده‌ایم.

علمداری افزود: حدود ۳۰ کارگروه توسط کمیته مدیریت بحران تشکیل شده است و در تمام این کارگروه‌ها، فقط زلزله مورد نظر ما قرار نگرفته و تمام عوامل بحران‌زا مانند سیل، جنگ، تحرکات تروریستی و ... در نظر گرفته شده است.

وی در پایان به ارائه راهبردهای مدیریت بحران شهر تهران تا پایان شهریور ماه توسط این کمیته اشاره کرد و گفت: نکته‌ای که در این میان بسیار اهمیت دارد، این است که دیدگاه‌های مطالعاتی، با دیدگاه‌های اجرایی تطابق کامل داشته باشد، تا در هنگام بروز بحران با برنامه‌ریزی از پیش تعیین شده حرکت کنیم.