یک فوریت طرح توسعه فضای سبز عمودی در شورا تصویب شد
فضای سبز روی ساختمانهای تهران
میترا یافتیان
شورای شهر تهران روز گذشته به یک فوریت طرحی رای داد که در صورت نهایی شدن آن در شورا، شهرداری موظف است فضای سبز را به روی ساختمانها بیاورد.
در صورت نهایی شدن این طرح، شهرداری موظف است با استفاد از انواع گیاهان بالارونده و آویز فضای سبز را روی ساختمانها بیاورد
میترا یافتیان
شورای شهر تهران روز گذشته به یک فوریت طرحی رای داد که در صورت نهایی شدن آن در شورا، شهرداری موظف است فضای سبز را به روی ساختمانها بیاورد. به گزارش خبرنگای دنیای اقتصاد، شورای شهر دیروز یک فوریت طرح توسعه فضای سبز عمودی در بدنه ساختمانهای تهران را تصویب کرد.
براساس این طرح، شیوههای کلی ایجاد و توسعه فضای سبز بر بدنه ساختمانها و فضاهای بلااستفاده واجد شرایط با لحاظ ضوابط فنی و شهرسازی و اولویتدهی به استفاده از گونههای گیاهی مناسب یا اقلیم شهر تهران عبارتند از: ایجاد فضای سبز عمودی و افقی بر بدنه و سطوح افقی ساختمانها (ایجاد باغهای عمودی با استفاده از گیاهان بالارونده و آویز روی دیوارهای عمودی، داربست و جعبههایی که به صورت عمودی قرار گرفتهاند، همچنین سبز کردن سطح افقی از طریق کشت گیاهان مثمر و غیرمثمر مناسب)؛ استفاده از فضای حیاط خانهها و ایجاد گلخانههای کوچک خانگی و استفاده از فضاهای مرده داخل ساختمانها (لبه پنجرهها، بالکنها و سایر فضاهای مرده داخل ساختمان با استفاده از کشت گیاهان متناسب.)
به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، روز گذشته در نود و هشتمین جلسه علنی از سومین دوره شورای اسلامی تهران، رسول خادم در جریان بررسی این طرح گفت: براساس راهبردهای سند طرح جامع جدید تهران سرانه فضای سبز برای هر یک از افراد ۱۵متر مربع در نظر گرفته شده که با برآوردهای مالی انجامشده در سال ۸۶، تامین این میزان سرانه فضای سبز در تهران نیازمند اختصاص بودجهای به میزان ۱۰هزار میلیارد تومان است تا امکان تملک و تامین فضای سبز مطابق طرح جامع فراهم شود.
وی افزود: البته با توجه به رشد قیمت زمین این میزان برآورد مالی تغییر کرده است.
در این راستا، دانشگاه تهران نیز مطالعاتی درباره توسعه فضای سبز عمودی در بدنه ساختمانها انجام داده که قابلاستفاده است.
به گفته خادم، از سال ۷۰ تاکنون چند طرح به صورت نمونه در تهران اجرایی شد، اما استمرار اجرای آنها دوام نداشته است.
از اینرو بهعنوان نمونه با اجرای این طرح در یکی از محلههای منطقه ۲، مشخص شد هزینه اجرای طرح فضای سبز عمودی ۲درصد هزینه اجرای طرح تملک اراضی برای فضای سبز (فضای سبز افقی) است.
ضمن اینکه با اجرای این طرح میتوان از مشارکت بیشتر شهروندان برخوردار شد، چرا که قرار است در این طرح بهصورت همسان هر یک از واحدهای ساختمانی در معرض دید عمومی، دارای گلدان یا باغچههای آپارتمانی باشند.
وی یادآور شد: در حال حاضر در شهر توکیو، این الزام در ساختوسازها وجود دارد که ۲۰درصد عرصه عمومی برای فضای سبز عمودی در نظر گرفته شود، همچنین در شهر سئول نیز ۵۰درصد هزینههای فضای سبز عمودی را دولت تامین میکند.
بدین لحاظ حتی اگر شهرداری هزینه توسعه فضای سبز عمودی روی بدنه ساختمانها بپردازد چون دیگر الزامی برای پرداخت هزینه تملک ندارد و مردم نیز مشارکت بهتری خواهند داشت، این طرح مقرون به صرفه است.
وی گفت: در بودجه سال جاری نیز ۲ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این طرح در شهرداری اختصاص داده شده ضمن اینکه سیاستهای چگونگی هزینه برای این طرح اتخاذ شده است.
حسن بیادی، نایب رییس شورای شهر تهران نیز پیشنهاد داد: شهرداری این طرح را به صورت نمونه در تعدادی از ساختمانهای تهران اجرایی کند تا از این طریق مردم با تماشای این زیباییها، نسبت به اجرای آن در ساختمانهای خود تشویق شوند.حمزه شکیب، رییس کمیسیون عمران مجلس نیز پیشنهاد داد: اجرای این طرح مستلزم تعریف شرایط جدید برای احداث ساختمانها است بنابراین پیشبینی این شرایط ضروری است. خادم نیز گفت: اتفاقا نظر ما از ارائه این طرح، تعریف ضوابط جدید در ساختوساز برای توجه به احداث فضای سبز عمودی در آپارتمانها است.
اجرای طرح ضربتی خاموشی تهران
به گزارش خبرنگار ما، در جلسه روز گذشته شورای شهر، مهندس سعید مهذب ترابی، مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت موجود با بیان اینکه طی یک ماه گذشته مصرف برق تهران ۱۱درصد افزایش یافته، گفت: طرح ضربتی خاموشی طی یک ماه آینده در تهران اجرایی میشود.
وی با اشاره به اینکه ۳۰ تا ۳۵درصد کل تاسیسات برق کشور، در تهران قرار دارد، گفت: همچنین ۱۶درصد از کل مشترکان برق کشور در تهران ساکن هستند که از این میزان ۶۸درصد برق در تهران در بخش تجاری و خانگی مصرف میشود.
وی تاکید کرد: آلودگی نوری در تهران بسیار زیاد است در حالی که چنین اقدامی در هیچ جای جهان مرسوم نیست.
مدیریت واحد شهری لنگ میزند
مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران نیز در این جلسه با بیان اینکه ما در مدیریت واحد شهری لنگ میزنیم، گفت: امسال میزان ذخایر آبی فقط حدود ۴۵درصد سال گذشته است و باید در مصرف آب و برق صرفهجویی کنیم از این رو هرچه ایجاد مدیریت واحد شهری دیرتر انجام شود، مشکلات شهر افزونتر خواهد شد.
وی پیشنهاد داد: نقشه واحدهای مسکونی در تهران پیش از اخذ پروانه به شرکت منطقهای ارائه شود تا مدیریت مصرف انرژی در ساختمانهای جدیدالاحداث به طور بهینه صورت گیرد.
بنابراین گزارش در جلسه اخیر شورا، یک فوریت طرح «مجوز استفاده از منابع حساب ذخیره ارزی کشور جهت احداث خطوط ۳، ۶ و ۷ شهر تهران نیز به تصویب اعضای شورای شهر رسید.»
بررسی لایحه تغییر عوارض افزایش واحدهای مسکونی نیز به دلیل کمبود وقت، به جلسه بعدی شورا موکول شد.
ارسال نظر