همه دستگاهها مجاز به واردات مصالح ساختمانی شدند
دنیای اقتصاد- دولت برای کنترل بازار مصالح ساختمانی به کلیه دستگاهها اجازه داد برای ساخت و تکمیل پروژههای عمرانی خود مصالح مورد نیازشان را وارد کنند.
معاون عمرانی شهردار تهران: واردات مصالح عملیاتی زمانبر، مشکل و دشوار است
دنیای اقتصاد- دولت برای کنترل بازار مصالح ساختمانی به کلیه دستگاهها اجازه داد برای ساخت و تکمیل پروژههای عمرانی خود مصالح مورد نیازشان را وارد کنند. دولت سال گذشته نیز چنین مجوزی را برای برخی وزارتخانهها صادر کرده بود اما گفته میشود در سال ۸۶ واردات چندان قابل توجهی در بحث مصالح از سوی دستگاهها انجام نشد. دولت سال گذشته فقط اجازه واردات سیمان و آهن را به برخی وزارتخانهها داده بود اما امسال همه دستگاهها میتوانند همه مصالح ساختمانی مورد نیاز پروژهها را از خارج وارد کنند.
علی افشاری، عضو کمیسیون عمران مجلس در این باره به ایسنا گفت: دولت به وزارتخانههایی که برای ساخت و تکمیل پروژههایشان نیاز به مصالح دارند اجازه داده است که خودشان مستقیم از خارج مصالح وارد کنند، اما این مساله هم شرایط خاص خود را دارد، چون زمانبر است و در برهه زمانی که قرار داریم فرصت تکمیل و بهرهبرداری از پروژهها را از دست خواهیم داد.
نماینده مردم سمیرم در مجلس، صادرات سیمان را در کمبود مصالح ساخت و ساز بیتاثیر ندانست و افزود: آزادسازی صادرات سیمان موجب شده تا تولید داخلی کفاف ساخت و ساز را ندهد؛ در این شرایط دولت به خاطر تعدیل میان عرضه و تقاضا به یک سری از دستگاهها و سازمانها مثل وزارت مسکن و شهرسازی که نیاز به تامین مصالح دارند این اختیار را داده است که برای پروژههای عمرانی خود سیمان و آهنآلات وارد کنند.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان این که دولت امسال اعتبار پروژههای عمرانی را تا ۳۸درصد افزایش داده است، اظهار کرد: این رقم نسبت به سال گذشته که حدود ۱۸هزار میلیارد تومان بود رقم قابل ملاحظهای است.
وی گفت: در بحث آزادراهها و بزرگراهها خوشبختانه به لحاظ مالی، اعتبار مناسبی دیده شده است، ولی آنچه محل نگرانی است، محدودیت و کمبود مصالح و مواد اولیه ساختوساز است به ویژه سیمان و قیر و آهنآلات که تا چند برابر قیمت افزایش یافتهاند و کمبود آنها سبب شده پروژهها با کندی پیشرفت مواجه شوند.
سایه سنگین کمبود مصالح در پایتخت
در همین زمینه معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، گفت: پروژههای عمرانی شهر تهران در تنگنای کمبود مستمر سیمان، آهن و قیر قرار دارد و شهرداری مجبور است تا نیازهای خود را با مشکلات فراوان از بازار آزاد تامین کند.
احمد دنیا مالی در گفتوگو با خبرگزاری مهر خاطرنشان کرد: وضعیت نابسامان بازار در خصوص سیمان، آهن و قیر با توجه به افزایش بیسابقه قیمتها و کمبود عرضه در بازار، پروژههای عمرانی را کاملا در تنگنا قرار داده و حجم فعالیتهای عمرانی و هزینه تمام شده پروژهها را تحت تاثیر قرار داده است.وی با اشاره به افزایش بی سابقه قیمت مصالح ساختمانی افزود: قیمت سیمان در هر تن حدود ۱۴۰هزار تومان است که افزایش بیش از ۲۰۰درصدی را نسبت به سال قبل نشان میدهد و این در حالی است که قیمت سیمان دولتی در بازار حدود ۳ برابر کمتر از بازار آزاد است.
معاون شهردار تهران مشکل قیر و آهن را نیز از مشکلات جدی فعالیتهای عمرانی دانست و یادآور شد: آهن از نیازهای عمده پروژههای عمرانی است که در انواع مختلف با افزایش قیمت بیش از دو برابر مواجه است، ضمن آنکه علیرغم سهم ۵ تا ۶درصدی قیر در وزن هر تن آسفالت، ارزش و کاربرد اساسی این محصول مشکلات زیادی را در روند اجرای برنامههای حوزه فنی و عمرانی ایجاد کرده است.
دنیامالی از اتخاذ تدابیر ویژه جهت مقابله با حجم گسترده مشکل تامین مصالح خبر داد و تصریح کرد: صرفهجویی عملی، ذخیرهسازی، پیشبینی و برآورد دقیق نیازها و تهیه سیمان، آهن و قیر از بازار آزاد از جمله تدابیری بوده است که جهت اجرای مناسب پروژهها در شهر تهران اندیشیده شده است.وی همچنین افزود: شهرداری تهران کارهای مطالعاتی را در ۳ بخش شروع کرده است که استفاده از سازههای با مصرف سیمان کمتر، کاهش استفاده از آهن و بهبود روشها جهت مصرف کمتر قیر در فرایند تولید قیر از این جمله است.معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در خصوص موضوع واردات سیمان از خارج نیز گفت: واردات سیمان عملیاتی زمانبر، مشکل و دشوار است؛ چراکه عرضه سیمان در جهان به گونهای نیست که ظرف مدت کوتاهی امکان خرید حجم عمدهای سیمان فراهم شود ضمن آنکه حمل و نقل آن از مبدا به بنادر و پس از آن به کارگاهها از دیگر مشکلات موجود است.
دنیا مالی با بیان اینکه شهرداری متولی سیمان نیست و واردات هم از جمله وظایف شهرداری محسوب نمیشود، تصریح کرد: در حال حاضر به واسطه شرایط بینالمللی گشایش اعتبارات اسنادی در بانکهای خارجی با دشواریهایی همراه است که بحث واردات مصالح و حتی ماشین آلات را هم تحتالشعاع خود قرار داده است.
وی وضعیت فعلی بازار مصالح ساختمانی را ناشی از مشکلات مدیریتی دانست و افزود: به طور مثال در بخش سیمان ما مشکل عرضه نداریم بلکه برخی تصمیمات مدیرتی و دولتی موجب میشود تا بازار این محصول مهم دچار نابسامانی شود و حتی اگر تنها ۲۰درصد این افزایش قیمتها در اختیار تولیدکنندگان قرار میگرفت با توجه به مشکل کمبود نقدینگی در بین تولیدکنندگان میتوانستیم از ظرفیتهای موجود نهایت استفاده را ببریم.
ارسال نظر