دولت، شهرداریتهران و قوه قضائیه تفاهم کردند
گرهگشایی از «سند» در بافت فرسوده
گروه مسکن- بهشاد بهرامی: نمایندگان دولت،شهرداری تهران و قوهقضائیه دیروز تفاهم نامهای را امضا کردند که به موجب آن املاک فاقد سند رسمیدر بافت فرسوده برای دستیابی به تسهیلات بانکی و استفاده از مزایای «مشارکت در ساخت» در کمترین زمان ممکن «سنددار» میشوند. سه سازمان نوسازی شهرداری تهران، ثبت اسناد املاک کشور و شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری بر مبنای مفاد ماده ۹ قانون حمایت از نوسازی بافتهای فرسوده شهری، تفاهم نامهای جدید برای رفع محدودیت در توسعه پلاکهای بافت فرسوده را منعقد کردند که براساس آن وضعیت تمامیپلاکهایی که در بافت فرسوده تااین زمان به دلیل وجود مشکل در سند مالکیت از مزایای منابع مالی و بانکی بیبهره بودند مشخص میشود.
به گزارش «دنیای اقتصاد» به دلیل اهمیت سند رسمیبرای املاک واقع در بافت فرسودهاین سه سازمان تفاهم نامهای را منعقد کردند که بر مبنای آن سازمان نوسازی متعهد شده که نقشه املاک واقع در بافتهای فرسوده کلان شهر تهران را براساس طرح مصوب تهیه و فایل نقشه به همراه نسخه کاغذی آن را به اداره ثبت اسناد و املاک تهران تحویل دهد و در مقابل اداره کل ثبت اسناد و املاک استان تهران وظیفه دارد تا موقعیت نقشههای ارائه شده را در سوابق کاداستر تثبیت کند و برای آن سند محضری صادر کند.
رشد نوسازی با بستههای تشویقی جدید
دراین جلسه علیرضا جعفری مدیر عامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با اعلام تحقق ۸ درصد از ۱۰ درصد برنامه هدفگذاری شده در برنامه پنجم توسعه جهت نوسازی بافت فرسوده تهران اظهار کرد: همزمان با حذف عوارض نوسازی در بافت فرسوده بستههای تشویقی جدیدی بر مبنای طرح تفصیلی جدید برای نوسازی بافت فرسوده در نظرگرفته شده است.
رفع مشکلات حقوقی املاک
ماشاالله گرامی مدیرکل املاک سازمان ثبت اسناد کشور با بیان اینکه در حال حاضر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تصویب همزمان سه قانون در حوزه کاری خود مواجه شده و این موضوع مشکلاتی را برای سازمان به وجود آورده است، عنوان کرد: قانون تعیین تکلیف املاک قولنامهای، قانون حمایت از تولید مسکن و قانون حمایت از بهسازی و نوسازی بافت فرسوده هر سه قوانینی هستند که در یک زمان به تصویب رسیدهاند و لازم است برای هر سه قانون کمیتههایی تشکیل و اجرایی شود. او افزود: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تجربیات تلخی در نوسازی بافت فرسوده در بههم خوردن ترکیب مناطق و مشکلات حقوقی مواجه است که سالیان سال به طول انجامیدهاند، اما با امضای این تفاهمنامه و در راستای اجرای قانون حمایت از بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده میتوان امیدوار بود این مشکل رفع شود و با تدوین نقشه و مشخص کردن موقعیت بافت فرسوده دیگر نگرانی وجود نخواهد داشت و حتی در بروز اختلاف پس از نوسازی طبق نقشهها به اختلافات رسیدگی میشود.
رفع مشکل مالی املاک
صادق سعادتیان مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان تهران نیز به مشکل مالکان واحدهای بافت فرسوده اشاره کرد وگفت: پیش از این به سبب مشخص نبودن وضعیت سند رسمی بسیاری از املاک بافتهای فرسوده، امکان استفاده از تسهیلات بانکی برای نوسازی آنها وجود نداشت، اما در حال حاضر با تصویب سند و طبق نقشه کاداستر که تدوین میشود مالکین میتوانند از منابع مالی استفاده کرده و اقدام به بازسازی املاک خود کنند.
تجمیع راهکار مقابله با زلزله در بافت فرسوده
محمد آیینی نماینده وزارت راه وشهرسازی نیز با اشاره به سه ویژگی ناپایداری، ریزدانگی و نفوذناپذیری بافت فرسوده تصریح کرد: راهکار اصلی برای حل مشکل بافت فرسوده «تجمیع» است، چرا که تجمیع میتواند ناپایداری و ریزدانگی را کاهش و نفوذناپذیری راکاهش دهد و در نتیجه میتوان سازههای مقاومی در برابر زلزله طراحی کرد.
اودر ادامه با اشاره به آمارهای مربوط به روند تجمیع در تهران گفت: در سال ۸۹ و ۹۰ از مجموع پروانههای ساخت صادر شده توسط شهرداری تهران، ۲۶ درصد پروانهها در بافتفرسوده بوده است. آیینی در ادامه گفت: سیاستهای تشویقی دولت و شهرداری در این زمینه موثر بوده است و از میان ۴۴ هزار واحد ساخته شده در بافتهای فرسوده در تهران ۳۲ هزار واحد برای استفاده از تسهیلات بانکی به بانکها معرفی شدند و تمام این واحدها از تخفیف کامل در عوارض نوسازی بهرهمند شدهاند.او اضافه کرد: بهرغم رشد ۱۴۴ درصدی روند تجمیع اما این روند از رشد خوبی در کشور برخوردار نیست و باید در نوسازی به آماری بالاتر از ۵۰ درصد در تجمیع، رسید.
ارسال نظر