پیمانکاران عمرانی کشور با ۲۰درصد ظرفیت واقعی‌شان کار می‌کنند

گروه مسکن- دبیر کانون سراسری انجمن شرکت‌های ساختمانی با گلایه از تاخیر دولت در پرداخت اعتبارات عمرانی، از دولت خواست تامین اعتبار بودجه عمرانی را در دستور کار قرار دهد تا از تغییر شغل پیمانکاران ساختمانی طلبکار جلوگیری شود. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» بابک فرزانه‌وار با بیان اینکه دولت به دلیل محدودیت منابع درآمدی، اولویت در بودجه را به بودجه جاری اختصاص داده است، گفت: هم‌اکنون پیمانکاران عمرانی و ساختمانی طلبکار از دولت به خاطر تاخیر در پرداخت هزینه‌های مالی توسط کارفرمایان دولتی، فقط از ۲۰ درصد ظرفیت واقعی‌شان استفاده می‌کنند.

وی افزود: در حال حاضر شرکت‌های پیمانکاری چندین هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارند و این موضوع تاثیر منفی بر عملکرد پیمانکاران گذاشته است.

وی تصریح کرد: همه ساله در بودجه سالانه کشور، ردیف بودجه‌ای برای پروژه‌های عمرانی در نظر گرفته می‌شود تا با تزریق به بدنه زیرساخت‌ها، این قبیل پروژه‌ها در مدت زمان معین به بهره‌برداری برسند، اما متأسفانه به دلیل عدم تحقق درآمدهای پیش‌بینی شده دولت در خصوص بودجه‌های عمرانی، درصد تخصیص این اعتبارات در سال‌های اخیر روندی نزولی داشته و همواره بخشی از بودجه‌های عمرانی محقق نمی‌شود.

سال مالی عوض شود

یکی دیگر از دلایل کندی پیشرفت پروژه‌ها آغاز شدن سال مالی از ابتدای مرداد ماه است. سال مالی جدید پروژه‌های عمرانی از مرداد ماه شروع می‌شود که با توجه به بوروکراسی‌های اداری، (مانند سال‌جاری) اعتبار پروژه‌ها در فصل پاییز و حتی زمستان به دست پیمانکاران می‌رسد، فصلی که از نظر کاری دوره رکود پروژه‌های عمرانی محسوب می‌شود.

این در حالی است که فصل‌های بهار و تابستان که روزهای پررونق اجرای پروژه‌های عمرانی است؛ پیمانکاران به دلیل فقدان بودجه عملا نمی‌توانند هیچ فعالیتی انجام دهند.

وی گفت: با توجه به مطالبات زیاد از دولت بسیاری از شرکت‌های پیمانکاری در آستانه ورشکستگی قرار دارند و اگر اقدام مؤثری در این زمینه صورت نگیرد بسیاری از شرکت‌های توانمند از چرخه ساخت‌و‌ساز حذف خواهند شد.