«آتشنشانی» پایتخت رتبهبندی کرد
۱۲۰ ساختمان امن در تهران
درجه ایمنی در ارزش معاملاتی املاک تاثیرگذار است
درجه ایمنی در ارزش معاملاتی املاک تاثیرگذار است
بهشاد بهرامی- سازمان آتشنشانی که از سال گذشته طرح رتبهبندی ساختمانهای تهران را براساس درجه ایمنی و میزان مقاومت آنها در برابر حوادث طبیعی در دستور کار قرار داده بود، اکنون نتایج این مطالعات را منتشر کرده که نشان میدهد در حال حاضر 120 ساختمان امن در پایتخت وجود دارد که از این تعداد فقط دو ساختمان حائز درجه یک شدهاند و مابقی به لحاظ میزان ایمنی در درجههای دو و سه قرار دارند.
در گزارش سازمان آتشنشانی، اغلب ساختمانهای ناامن که از ۱۰۰ نمره کیفی، کمتر از ۵۰ نمره را دریافت کردهاند، شامل برجهای مسکونی -ساختمانهای بیش از ۴ طبقه- میشود که برخلاف ساختمانهای کوتاه مرتبه، از حساسیت بالایی در مواجهه با حوادث طبیعی برخوردارند، اما امکانات اولیه مقابله با حوادث در این ساختمانها به چشم نمیخورد.
آتشنشانی تهران هدف از رتبهبندی ساختمانها را اطلاعرسانی به ساکنان پایتخت نسبت به وضعیت ایمنی ساختمانها با توجه به شرایط ژئوفیزیکی تهران و گسلهای موجود عنوان و تصریح کرده است: شرایط ویژه ترافیکی شهر تهران دسترسی نیروهای امدادی در زمان وقوع حوادث طبیعی و آتشسوزی را دشوار میکند و لازم است ساختمانهای موجود به امکانات اولیه مقابله با آتشسوزی مجهز باشند.
معاون حفاظت و پیشگیری سازمان آتشنشانی تهران در این باره به «دنیایاقتصاد» گفت: اعلام نمره ایمنی به مالکان ساختمانها و درج آن در پایانکار به ملاک واقعی در تعیین ارزش معاملاتی واحدهای مسکونی تبدیل میشود. در حال حاضر نمره منفی داده شده به برخی ساختمانها باعث شده مالکان این ساختمانها عملیات لازم برای ارتقای نمره ایمنی را آغاز کنند.
به گزارش «دنیای اقتصاد»120 ساختمان پایتخت از نظر ایمنی و رعایت حداقل استانداردهای کیفی از معاونت حفاظت و پیشگیری سازمان
آتشنشانی تاییدیه گرفتند. این در حالی است که از میان ۱۲۰ ساختمان انتخاب شده هیچ یک موفق به اخذ درجه ممتاز رعایت نکات ایمنی نشدهاند و تنها دو ساختمان در کل مناطق تهران دارای درجه کیفی یک هستند و بیش از ۹۰ درصد ساختمانها فقط حداقلهای ایمنی را دارا هستند.
به گزارش «دنیای اقتصاد» از آبان ماه سال گذشته طرحی به منظور تشویق سازندگان به رعایت مسائل ایمنی، ماندگاری موقعیت ایمنی ساختمان و افزایش ایمنی و کاهش خسارات ساختمان در مناطق 22 گانه تهران اجرا شد. در این طرح ساختمانهایی که در سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران تشکیل پرونده دادهاند نسبت به اجرای دستورالعملهای ایمنی در مراحل مختلف ساختمان اقدام و در نهایت تاییدیه ایمنی سالانه دریافت کردهاند.
در این طرح ساختمانها براساس شرایط ایمنی به چهار درجه ممتاز (سبز)، درجه یک (آبی)، درجه دو(زرد) و درجه سه (قرمز) تقسیمبندی میشوند. علاوه بر این برای اینکه ساختمانی در درجه ممتاز قرار بگیرد از بین ۴۰ شاخص تعیین شده که هر کدام امتیازهای متفاوتی دارند، باید در کل، ۹۱ تا ۱۰۰ امتیاز را دریافت کند. هم چنین برای درجه یک بین ۸۱ تا ۹۰ امتیاز، درجه دو ۷۱ تا ۸۰ امتیاز و درجه سه بین ۶۱ تا ۷۰ امتیاز باید دریافت شود. اما شاخصهای ایمنی تهیه شده برای ارزیابی ساختمان شامل چهل بند است که مهمترین آنها مربوط به رعایت نکات ایمنی لازم در خصوص راههای خروج اضطراری، استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد، تایید نقشههای ایمنی توسط سازمان آتشنشانی و... است.
به گزارش «دنیای اقتصاد» در این طرح علاوه بر معرفی ساختمانهای دارای گواهی تایید ایمنی ساختمان که تعداد آنها 120 مورد است، ساختمانهای فاقد تاییدیه سازمان آتش نشانی از نظر استاندارهای ایمنی نیز بررسی و معرفی شدهاند که در مجموع 23 مورد در سایت سازمان آتشنشانی معرفی شدهاند.
ساختمانی با درجه ممتاز نداریم
در همین راستا معاون امور حفاظت و پیشگیری سازمان آتشنشانی در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» با بیان اینکه طرح رتبه بندی ایمنی ساختمانها برای اولین بار در کل دنیا به اجرا در آمده است، گفت: از بین 120 ساختمان بررسی شده هیچ یک موفق به اخذ درجه ممتاز نشدهاند و تنها دو ساختمان هایپراستار و یک برج در منطقه پاسداران دارای رتبه یک هستند. او اضافه کرد: علاوه بر این، 10 ساختمان دارای درجه دو و 108 ساختمان باقیمانده متاسفانه دارای درجه 3 هستند.
او افزود: با همکاری معاونت شهرسازی شهرداری تهران قرار است در پایان کار ساختمانهای پایتخت، رتبه ایمنی آنها به طور برجسته درج شود.
داوود براتی در ادامه اظهار کرد: رتبهبندی ساختمانهای ایمن به درجات 1،2،3 و ممتاز تقسیم میشود، که در این رتبه بندی توجه به نحوه رعایت فاکتورهای ایمنی یعنی کیفیت اجرای تمامی مسائل ایمنی مورد توجه قرار گرفته است. او ادامه داد: با توجه به رتبهبندیهای عنوان شده شرایط ایمنی ساختمانها ارزیابی شده و پایان کار به آنها ارائه میشود و همچنین اطلاعات ساختمانهای ایمن به روز شده در سایت سازمان آتشنشانی قرار میگیرد. او افزود: هم اکنون بسیاری از ساختمانها پس از اینکه تاییدیه ایمنی سازمان آتشنشانی را دریافت کردند با همکاری سازمان سعی در ارتقای رتبه خود داشته و ساختمان خود را به طور مثال از رتبه 3 به رتبه 2 یا 1 ارتقا میدهند.
براتی در پاسخ به این سوال که این رتبهبندی چه تاثیری بر ارزش معاملاتی ساختمانها (قیمت مسکن) خواهد گذاشت؟ گفت: قطعا این رتبهبندی تاثیر مثبتی در ارزیابی ارزش ملک خواهد گذاشت. بسیاری از مشتریان و مردم حساسیت دارند ملکی که خریداری میکنند درجه بالایی از کیفیت را داشته باشد. او افزود: در همین مدت کوتاه هم مردم استقبال خوبی از این طرح کردهاند به طور مثال مالکان در هنگام فروش ملک خود از درجه ایمنی ساختمان خود برای تبلیغ آن استفاده میکنند. یا آنهایی که ساختمانشان درجه ایمنی سه را کسب کردهاند، نگران ارزش ملک خود هستند بهگونهای که به سازمان مراجعه میکنند و در صدد ارتقای کیفی ساختمان خود هستند.
ارسال نظر