محدوده بافت‌های فرسوده افزایش یافت

گروه مسکن - به دلیل عدم توجه دولت محدوده بافت‌های فرسوده کشور افزایش یافت. خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تهران از افزایش شش هزار هکتاری بافت‌های فرسوده کشور نسبت به گذشته خبر داد و گفت: به دلیل عدم توجه و رسیدگی از سوی دولت به بافت‌های فرسوده کشور مساحت این مناطق از ۳۳هزار هکتار به ۴۰هزار هکتار افزایش یافت. وی افزود: به دلیل سیاست‌های غلط وزارت مسکن مبنی بر مسکوت گذاشتن ساخت‌وساز و عدم نوسازی به موقع بافت‌های فرسوده با افزایش رقم مزبور مواجه شده‌ایم.

واعظ آشتیانی ادامه داد: براساس آخرین اطلاعات و آمار از میزان بافت‌های فرسوده در سراسر کشور حدود ۳هزار و ۲۰۰ تا ۳هزار و ۴۰۰هزار هکتار این بافت‌ها در تهران وجود داشت که به رقم چهار هزار هکتار رسیده است. عضو شورای شهر تهران با استناد به اینکه ساخت‌وساز در سال ۸۲ نسبت به ۸۱ با ۴۷درصد کاهش مواجه بود، تصریح کرد: در سال ۸۳ و ۸۴ نیز این روند رکودی ادامه یافت و همین امر به کندی روند نوسازی بافت‌های فرسوده تهران افزوده شد. به همین سبب افزایش بافت‌های فرسوده تا ۱۷درصد را شاهدیم.

وی با اشاره به اینکه در بخش شهری، وزارت مسکن به تنهایی موفق نخواهد بود، خاطرنشان کرد: طلب همت جمعی شوراها، شهرداری‌ها و بخش خصوصی و دولت برای این امر ضروری است.

وی گفت: دولت به واسطه ارائه تسهیلات بانکی، به فرد سرمایه‌گذار از طریق سود پایین و رقم بازپرداخت معقول تاثیر به سزایی در بازسازی مناطق فرسوده دارد.

وی اظهار داشت: شهرداری قبل از دوره جدید، در خصوص عوارض نوسازی رقم ۱۰ الی ۹۰درصد به عنوان میزان تخفیف برای نوسازی بافت‌های فرسوده قائل می‌شد.

این در حالی است که می‌توان امتیازهای بیشتری را در این راستا در نظر گرفت.

به طور مثال می‌توان با کاهش نرخ مصالح ساختمانی توجیه اقتصادی مناسبی را برای احیای این بافت‌ها ایجاد کرد.

وی معتقد است که مدیریت شهری نیز به تبع نوسازی بافت‌های فرسوده از استانداردهای ویژه‌ای برخوردار خواهد شد، چرا که فرد مدیر می‌تواند امکانات رفاهی را در سطح یکسان به همراه عدالت رفاهی به شهروندان ارائه دهد.