شماره روزنامه ۶۱۶۱
|

دنیای‌اقتصاد: آسمان تهران در ساعات پایانی یک‌شنبه شب، بخاطر حجم بالای ریزذرات آلاینده در هوا، قرمز رنگ شده است.

اختصاصی دنیای اقتصاد آنلاین؛

دنیای‌ اقتصاد آنلاین: آزادراه‌های پرتردد کشور به رغم تکلیف دولت، به «عوارضی الکترونیکی» مجهز نیستند؛ این دستمایه‌ای…

    یکشنبه، ۰۴ آذر ۱۴۰۳
  • گزارش رسمی از شکست «تامین مسکن» برابر «دستگاه‏‏‌های زمین‏‏‌دار»؛ جاذبه اراضی دولتی برای دولتی‏‏‌ها چیست؟

    قبولی دستگاه‌ها در زمین‌داری

    دولت در وعده «تامین مسکن ارزان»، به‌خاطر «قبولی دستگاه‌ها در مقاومت نسبت به واگذاری اراضی بایر» مردود شد. گزارش تفریغ بودجه۱۴۰۲ می‌گوید، ۹۰همت از فروش اموال مازاد می‌توانست آزاد شود؛ اما تنها ۷۰۰میلیارد تومان منابع از این محل تامین شد. یک «چسب نامرئی» بین دستگاه‌ها و املاکشان وجود دارد.
  • تورم مسکن با تصمیمات «صمت»

    دنیای‌اقتصاد: بخشی از فعالان زنجیره صنعت ساختمان بر این باورند که تصمیمات وزارت صمت در دولت سیزدهم در گرانی خانه موثر بوده است و بنابراین انتظار می‌رود که وزارت صمت در دولت چهاردهم نسبت به «تبعات تصمیماتی که اتخاذ می‌کند» آگاه باشد. به گزارش گروه شبکه‌‌های اجتماعی «دنیای‌اقتصاد» صبح روز گذشته جمعی از فعالان و‌‌ تولیدکنندگان زنجیره صنعت ساختمان در جلسه کاری انجمن صنعت ساختمان حضور پیدا کردند. در این نشست ابتدا گزارش برگزاری «اولین همایش چشم‌‌انداز صنعت ساختمان» که به میزبانی گروه رسانه‌‌ای «دنیای‌اقتصاد» برگزار شد، در اختیار شرکت‌کننده‌‌ها قرار گرفت.
  • پیشنهاد عجیب برای پایتخت

    دنیای اقتصاد: درحالی برخی مسوولان استانی و شهری طرح جدا شدن برخی حومه‌‌‌ها از شهر تهران را مطرح می‌‌‌کنند که اجرای این طرح به زیان این شهرهای حومه‌‌‌ای و حتی پایتخت است و روند توسعه این شهرهای حومه‌‌‌ای را کندتر از قبل می‌‌‌کند. مهدی چمران در حاشیه دویست و هشتاد و دومین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سه مرکز جمعیتی نزدیک تهران شامل مرتضی‌‌‌گرد و صالح‌آباد شرقی و غربی که سالیان سال است موجب مشکلات فراوان برای پایتخت شده است، اظهار کرد: استانداری پیشنهاد داده که مشکلات این سه مرکز که امروز بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد، بررسی شود و به عنوان نقاط منفصل شهر تهران در نظر گرفته شود. به گزارش «اکوایران» چمران گفت: شهرهای اطراف تهران سالانه ۱۰ تا ۱۲ درصد رشد دارند درحالی که رشد تهران یک درصد است و رشد جمعیتی نداشته و کمتر از کل کشور بوده است. شهرهای اطراف تهران بزرگ می‌‌‌شوند و بادکنکی به تهران می‌‌‌چسبند. ما مطالعاتی داشتیم که نشان می‌‌‌داد نوسازی و بازسازی مسکن باعث افزایش جمعیت نمی‌‌‌شود بلکه مهاجرت موجب این امر می‌‌‌شود. چمران با بیان اینکه اسلامشهر روستایی بود که هزار نفر جمعیت داشت و امروز ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد، گفت: این شهرها به جمعیت تهران نمی‌‌‌افزاید اما باید ساماندهی صورت بگیرد.
  • تأثیر ریسک‌های غیر اقتصادی بر بازار مسکن/ قطب‌نمای قیمت‌ها در بازار املاک

    ریسک های غیراقتصادی ایران روی رفتار معامله گران بازار مسکن و تورم آن تاثیر گذاشته اند؛ اما اگر این ریسک ها کاهش پیدا کند قیمت ها کاهش می یابد؟
  • اختصاصی دنیای اقتصاد آنلاین؛

    گزارش دیوان محاسبات از تخلف وزارت راه در الکترونیکی‌کردن عوارض/ نمره «صفر» در آیتم آزادراه‌ها

    دنیای‌ اقتصاد آنلاین: آزادراه‌های پرتردد کشور به رغم تکلیف دولت، به «عوارضی الکترونیکی» مجهز نیستند؛ این دستمایه‌ای برای گزارش دیوان محاسبات از تخلف وزارت راه و شهرسازی در الکترونیکی‌کردن عوارض آزادراهی شده است.
  • نگرانی‌های اهالی صنعت ساختمان؛

    تصمیمات «صمت»، عامل افزایش قیمت مسکن/ هشدار زنجیره صنعت ساختمان به اعمال محدودیت‌های وزارت صنعت

    دنیای اقتصاد آنلاین: فعالان صنعت ساختمان معتقدند که تصمیمات وزارت «صمت» اثر مستقیم بر روی قیمت مسکن دارد و در دولت چهاردهم انتظار می‌رود، این وزارتخانه نسبت به «تبعات تصمیماتی که اتخاذ می‌کند» برای مهمترین بخش اقتصاد کشور آگاه باشد.
    شنبه، ۰۳ آذر ۱۴۰۳
  • ‌چرا اجاره‌بها بیشتر از قیمت سایر کالاها و خدمات مصرفی خانوارها رشد کرد؟ «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند

    اجاره داغ‌‌تر از تورم

    سرعت نسبی رشد اجاره‌بها در کشور رکورد ۱۳ ساله را ثبت کرد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از روند افزایش هزینه اجاره‌نشینی نشان می‌دهد نسبت تورم اجاره به تورم عمومی در یک‌سال منتهی به آبان۱۴۰۳، به بیشترین میزان از سال۱۳۹۰ رسیده است. در حال حاضر نرخ رشد اجاره‌بها ۱.۲۶برابر نرخ تورم است؛ درحالی‌که نیمه اول دهه۹۰ همواره هزینه اجاره به اندازه نصف تورم افزایش پیدا می‌کرد. آنچه باعث شده است شاخص اجاره مسکن با رشد ۴۲درصدی به عنصر داغ سبد مصرف خانوارها تبدیل شود به هر دو سمت عرضه و تقاضا مربوط است. در سمت عرضه (آپارتمان اجاره‌ای) امکان جبران کمبود با فرمول مشابه سایر کالاها -که در کوتاه‌مدت با واردات جبران می‌شود- وجود ندارد؛ از سال ۹۷ رکود سنگین ساخت باعث افت عرضه شد. در سمت تقاضا نیز «رژیم مصرف» در بازار اجاره، غیرممکن است. بنابراین اگرچه در سال‌های اخیر تورم مثلا خوراکی‌ها به کاهش کالری خانوار و در نهایت افت نسبی تورم این کالاها انجامید، اما در بازار اجاره تا زمان احیای «قدرت خرید خانه اول»، کاهش تقاضا صورت نمی‌گیرد.
  • جغرافیای منطقه‏‏‌ای فوت‏‏‌شدگان تهران

    دنیای‌اقتصاد: بیشترین تعداد فوت‌‌‌شدگان شهر تهران در سال ۱۴۰۲ در نیمه شمالی این شهر یعنی مناطق یک تا ۶ شهری ساکن بوده‌‌‌اند؛ در این میان سهم منطقه ۴ و ۵ در تعداد ساکنان فوتی بیشتر بوده است. بر اساس داده‌‌‌های آمارنامه شهرداری تهران جنوب شرقی تهران یعنی منطقه ۱۴، ۱۵ و ۲۰ شهر تهران در رده بعدی به لحاظ تعداد فوتی‌‌‌ها در سال ۱۴۰۲ قرار گرفتند. این در حالی بود که کمترین تعداد فوتی در این سال در مناطق ۲۱ و ۲۲ ساکن بودند. از آنجاکه مناطق ۴ و ۵ پرتراکم‌‌‌ترین مناطق شهری تهران هستند، بالاتر بودن تعداد متوفیان در این مناطق به لحاظ آماری کاملا قابل توجیه است. همچنین وجود بافت صنعتی در منطقه ۲۱ و ۲۲ شهر تهران و کاهش تراکم جمعیت ساکن در این مناطق عاملی است که به کاهش داده‌‌‌های فوتی در این مناطق شهر تهران انجامیده است. به گزارش «اکوایران»، بر اساس آمارنامه شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ که به تازگی منتشر شده است، سال گذشته ۴۳‌هزار و ۱۱۸ تن در بهشت زهرا دفن شده‌‌‌اند که از این میان ۱۸‌هزار و ۱۷۳ تن زن و ۲۴‌هزار و ۷۳۴ تن مرد هستند.۲۱۱ نوزاد هم در سال ۱۴۰۲ در بهشت زهرا خاکسپاری شده‌‌‌اند.
  • دلیل اصلی فروریزش‌‌‌های سریالی پایتخت

    تهران ساختگاه نامطمئن و غیرایمنی دارد

    رئــیس بــخش زلزلــه‌‌‌‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی معتقد است: آب شستگی‌‌‌های ناشی از نشت‌های پرسرعت از شبکه آب شرب تهران در بروز فروریزش‌های زمین نقش دارند. آب پرت شرب شهری تهران حدود ۲۵درصد حجم کل آب شرب است که حداقل بالای ۱۰درصد آن هدررفت فیزیکی به صورت آب نشتی و تزریقی به زمین است. علی بیت‌‌‌اللهی، رئیس بخش زلزله‌‌‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی هم در واکنش به این حادثه در کانال تلگرامی‌اش نوشت: ‌‌‌تهران ساختگاه نامطمئن و غیرایمنی دارد. مسیر قنوات، مسدود کردن رگاب‌ها در گودبرداری‌ها‌ و ... موجب آب‌شستگی‌های زیرسطحی، توسعه فرسایش تونلی، ایجاد حفرات و مهاجرت حفرات به سوی سطح در اثر ریزش سقف این حفرات و در نهایت فروریزش‌های پی در پی می‌شود.
  • ترغیب نوسازی بافت فرسوده با معافیت مالیاتی

    سرمایه‌گذاران در بافت‌‌‌های فرسوده و ناکارآمد مشمول معافیت مالیاتی می‌‌‌شوند، این تصمیم با هدف افزایش نوسازی در بافت فرسوده گرفته شده است. جنتی مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با دعوت از سرمایه‌گذاران برای ایجاد طرح‌‌‌های احداثی در محدوده‌‌‌های مصوب بازآفرینی شهری گفت: سرمایه‌گذاران در این بافت‌‌‌ها تا ۱۰ سال مشمول معافیت مالیاتی هستند.
  • تهرانی‌‌‌ها منتظر افزایش آلودگی باشند

    اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به افزایش آلودگی هوا تا سه‌‌‌شنبه ششم آذر ماه هشدار داد. با توجه به عدم‌وزش باد در پایتخت و شرایط پایدار جوی، تهرانی‌‌‌ها باید منتظر آلوده‌‌‌تر شدن هوا باشند. به گزارش «ایسنا» اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار زردرنگ برای هوای شهر تهران در روز شنبه سوم آذر ماه اعلام کرد که از روز شنبه تا سه‌‌‌شنبه ششم آذر ماه بر میزان آلاینده‌‌‌های جوی به‌‌‌ویژه ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون در مناطق مرکزی و جنوبی استان تهران افزوده می‌شود.
  • گیر «نوسازی» بافت‌فرسوده چیست/ مالیات یا عوارض شهرداری؟

    دنیای‌اقتصاد آنلاین: یک مقام دولتی در بخش مسکن از «معافیت مالیاتی ساخت و ساز» به عنوان «فرصت جدید برای ورود سازندگان به بافت‌های فرسوده» خبر داده است.
  • دنیای اقتصاد آنلاین بررسی کرد؛

    شبیه‌‌سازی آینده کوتاه‌‌مدت و میان‌‌مدت بازار مسکن در ۴ سناریو/ تداوم دوره گذار از جهش قیمت ملک

    دنیای‌ اقتصاد آنلاین: مسیر پیش‌روی بازار مسکن را می‌توان در ۴ سناریو پیش‌بینی کرد؛ به نحوی که ریسک‌های «ترامپ۲» و «تنش در منطقه» از یک‌سو و «مجموعه ریسک‌های اقتصادی همچون کسری بودجه، رشد نقدینگی و تورم عمومی» از سوی دیگر، آینده بازار مسکن را دستخوش تغییر و تحول خواهد کرد.
    جمعه، ۰۲ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» چشم‏‌انداز بازار معاملات آپارتمان با لحاظ «دو ریسک غیراقتصادی» و «یک مجموعه ریسک اقتصادی» را بررسی می‌کند

    مسکن در ۴ سناریو

    مسیر پیش‌روی بازار مسکن را می‌توان در ۴ سناریو پیش‌بینی کرد. این سناریوها براساس معادله‌ای از متغیرهای اقتصادی و غیراقتصادی اثرگذار روی «رفتار معامله‌گران ملکی» و «روند قیمت مسکن» قابل تصور است. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد ریسک‌های «ترامپ۲» و«تنش در منطقه» از یک‌سو و «مجموعه ریسک‌های اقتصادی همچون کسری بودجه، رشد نقدینگی و تورم عمومی» از سوی دیگر، آینده بازار مسکن را دستخوش تغییر و تحول خواهد کرد. آنچه در این سناریوها دیده می‌شود، نوعی شبیه‌سازی بازار مسکن براساس اتفاقاتی است که از سال۹۴ تا مرداد۱۴۰۳ متناسب با فراز و فرود همین ریسک‌ها در این بخش رقم خورد. سال‌های ۹۴ و ۹۵ به عنوان مقطع «پایان ریسک‌های غیراقتصادی»، تورم مسکن تا سطح ۵درصد فرود آمد. بعد از آن اما «صعود تاریخی قیمت» رقم خورد. یکی از این سناریوها، وضعیت «برزخی» بازارها و اثر این برزخ بر قیمت مسکن است؛ به این معنا که برداشت‌های عمومی نسبت به حل و فصل مناقشات، ضد و نقیض می‌شود. سناریوی چهارم نیز به «ادامه تنش در منطقه» می‌پردازد.
  • صیانت از اراضی حریم منطقه وظیفه مدیریت شهری است

    مقابله با ساخت‌‌وساز غیرقانونی در منطقه ۲۲

    شهرداری منطقه۲۲ با ساخت‌‌وساز غیرمجاز و تصرفات غیرقانونی که حریم شهر تهران را زیرپا می‌‌گذارد مقابله خواهد کرد. در اجرای تبصره ذیل ماده ۲ قانون نظارت بر گسترش شهر تهران از سه بنای غیر‌مجاز احداث شده توسط افراد سودجو و فرصت طلب در محدوده حریم منطقه۲۲ رفع خلاف شد.
  • یک لاین برای تک‌سرنشین‌ها؟

    بزرگراه‌‌‌های تهران جداسازی می‌‌‌شوند!

    چالش ترافیک شهر تهران، مدیران شهر را به اجرای جداسازی بزرگراه‌‌‌ها سوق داده است؛ این در حالی است که گسترش حمل‌‌‌ونقل عمومی راهکاری کارشناسی برای مقابله با ترافیک شهری است. رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ۷۰ درصد خودروها به ویژه در ساعات صبح تک‌‌‌سرنشین هستند، درباره طرح شهرداری تهران برای جداسازی بزرگراه‌‌‌های برای خودروهای پرسرنشین گفت: بنده در جریان جزئیات این طرح نیستم اما در مجموع اگر به اجرا برسد، بسیار عالی‌‌‌ است.
  • بافت فرسوده پیروز می‌شود؟

    متولی جدیدی برای حوزه بافت فرسوده در کشور از سوی وزارت راه و شهرسازی در نظر گرفته شده اما خبر آن هنوز به شکل رسمی اعلام نشده است. روز گذشته خبرنگار روزنامه «دنیای اقتصاد» با اطلاع از این خبر پیگیر صحت آن از بخش‌‌‌های مختلف وزارت راه و شهرسازی شد که برخی پیگیری‌‌‌ها از صحت این خبر حکایت داشت. در عین حال وزیر راه و شهرسازی روز پنج‌‌‌شنبه اول آذر در جریان سفر به شهرستان خاش و بازدید از محلات هدف نوسازی این شهرستان، عبدالرضا گلپایگانی را با خود همراه کرد و عکس این بازدید نیز در پایگاه خبری اطلاع‌‌‌رسانی وزارت راه وشهرسازی و در کنار خبر این رویداد دیده می‌شود. به نظر می‌‌‌رسد که این کنار هم قرار گرفتن، تاییدی بر خبر انتصاب جدید در حوزه بافت فرسوده باشد. شنیده‌‌‌های خبرنگار دنیای اقتصاد حکایت از آن دارد که امروز یا در روزهای آتی این خبر به شکل رسمی اعلام خواهد شد.
  • انتظار فروشنده‌ها برای رویت خریدار/ چرا بازار مسکن به «خواب» رفته است؟

    دنیای‌اقتصاد آنلاین: خواب عمیق معاملات مسکن را می‌توان از روی «انتظار فروشنده‌ها برای رویت خریدار» درک کرد.
    چهارشنبه، ۳۰ آبان ۱۴۰۳
  • بدون ‏‌توجه به نتایج مطالعات قبلی،‌مطالعه جدیدی در زمینه امکان‏‌سنجی انتقال پایتخت آغاز شد

    انتقال پایتخت شدنی است؟

    در حالی که تمامی مطالعات پیشین موضوع انتقال پایتخت از تهران به شهری دیگر را محکوم به شکست می‌‌داند؛ مجدد رئیس دولت چهاردهم خواهان انجام مطالعه‌‌ای جدید در این زمینه بوده و ماموریت اجرای آن را نیز به معاون اول خود داده است. روز گذشته مسعود پزشکیان از آغاز مطالعات طرح انتقال پایتخت خبر داد و گفت: «آقای دکتر عارف ماموریت بررسی این طرح را بر عهده دارند. بی‌‌توجهی به این موضوع می‌تواند کشور را در آینده با بحران‌های زیست‌‌محیطی و مشکلات متعدد دیگر مواجه سازد.» این در حالی است که نتیجه تمامی مطالعات قبلی انجام شده در خصوص موفقیت انتقال پایتخت، یک نه قاطع را به همراه داشته است.
  • الگوی ۳۰ ساله کره در «نوسازی بافت‏‏‌فرسوده» به ایران منتقل شد؛‏‏‌ ۱۰ درس «تامین مسکن»

    مسکن یا محیط‌مسکونی؟

    متولی فقرزدایی از مسکن در کره‌جنوبی با یک سیاست متفاوت از «مسکن‌سازی» توانسته یک شهر کاملا فرسوده و مملو از محله‌های فقیرنشین در اطراف سئول را برای ساکنانش «احیا و مطلوب سکونت» کند. در این کشور، تامین محیط‌مسکونی به جای تامین مسکن، محور برنامه دولت قرار دارد. این الگو حاوی ۱۰سرمشق است.
  • اجاره‌‌‌بها در مناطق ۱۵ تا ۱۹

    اجاره‌‌‌بهای آپارتمان در مناطق جنوبی شهر تهران بر اساس فایل‌‌‌های عرضه در مناطق ۱۵ تا ۱۹، قابل سنجش و برآورد است. گزارش خبرنگار گروه مسکن «دنیای‌اقتصاد» از نبض اجاره مسکن در مناطق ۱۵ تا ۱۹ حاکی است، در حال حاضر «اجاره‌‌‌بهای پیشنهادی» در این مناطق از ۴ میلیون اجاره‌‌‌بهای ماهانه و ۴۰۰ میلیون تومان پول پیش شروع می‌شود و تا ۱۵ میلیون تومان به اضافه ۵۰۰ میلیون تومان رهن در نوسان است. این اختلاف قابل‌توجه بین ارقام اجاره‌‌‌بها در فایل‌‌‌ها دلایل مختلفی دارد از جمله سطح فرسودگی یا نوسازی‌‌‌شده محله‌‌‌های مناطق جنوبی و همچنین سن بنای آپارتمان.
    سه‌شنبه، ۲۹ آبان ۱۴۰۳
  • متعاملین ملک برای بار سوم به سامانه جدید مهاجرت کردند؛ خروج «داده‏‏‌های ملکی» از حوزه اختیار وزارتخانه مسوول؟

    قیمت مسکن در حبس «سامانه‏‏‌ها»

    انتشار داده قیمت مسکن کشور از شهریور ماه امسال متوقف شده است؛ بانک مرکزی در نامه‏‏‌ای رسمی علت این موضوع را تغییر سامانه‏‏‌ای و قطع دسترسی به داده‏‏‌های معاملات مسکن کشور عنوان کرده است. طی هفته‏‏‌های اخیر و درپی راه‏‏‌اندازی سامانه کاتب، مطابق قانون ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، بنگاه‏‏‌های معاملات ملکی و دفترخانه‏‏‌های ثبت اسناد رسمی موظف به ثبت قرارداد خرید و اجاره خانه در سامانه جدید شده‏‏‌اند. این سامانه جدید تحت نظارت قوه قضائیه و نهادهای رسمی صادرکننده سند قطعی فعالیت دارد و انتقال معاملات بیع و اجاره به این سامانه می‌تواند صحت معاملات پیش از صدور سند رسمی را افزایش دهد؛ با وجود این فراهم نشدن دسترسی بانک مرکزی به داده‏‏‌های معاملاتی طی سه ماه اخیر، باعث حبس داده‏‏‌های قیمت مسکن در کشور شده است. حبس داده قیمت مسکن به‌خصوص در شرایطی که طی ماه‏‏‌های اخیر تب رشد قیمتی در بازار رو به کاهش گذاشته باعث اتلاف فرصت عقبگرد قیمت می‌شود و بنابراین انتظار می‌رود که سیاستگذار با ایجاد دسترسی به داده‏‏‌های معاملات مسکن برای بانک مرکزی امکان انتشار داده قیمت مسکن را به شکل مستمر و شفاف فراهم کند.
  • یک مشوق تازه برای بافت فرسوده «کن»

    اعضای شورای شهر تهران با تخفیف ۱۰۰درصدی عوارض صدور پروانه ساختمانی برای ساخت‌‌‌‌وسازهای تجمیعی در بافت فرسوده محله کن موافقت کردند. به گزارش «ایسنا»، اعضای شورای شهر تهران در جلسه دیروز خود بررسی طرح «اصلاح بخش الف ماده ششم مصوبه عوارض ساختمانی، ارزش‌‌‌‌ افزوده ناشی از اجرای طرح‌های توسعه شهری و بهای خدمات حوزه شهرسازی شهرداری تهران و ارزش معاملاتی موضوع تبصره ۱۱ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری از سال ۱۴۰۳» را روی میز بررسی قرار دادند.مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه بر اساس مصوبات پیشین شورای شهر تهران، از خط خیابان انقلاب به بالا امکان استفاده از بسته‌‌‌‌های تشویقی بافت فرسوده وجود ندارد، گفت: بررسی‌‌‌‌ها نشان داده که اگر همه محلات تهران بتوانند از بسته‌‌‌‌های تشویقی تجمیعی استفاده کنند شاهد توسعه نوسازی در تهران خواهیم بود و بر همین اساس این طرح ارائه شده است.
    دوشنبه، ۲۸ آبان ۱۴۰۳
  • چرا تورم ساخت دوباره صعودی شد؟

    آژیر تورم پیش‌نگر مسکن

    تورم ساختمانی به‌عنوان شاخص تغییر قیمت‌ها در بالادست معاملات مسکن، از مسیر کاهشی خارج شد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد متوسط سطح قیمت مصالح‌ ساختمانی در تهران طی تابستان امسال ۲۷درصد نسبت به تابستان پارسال افزایش پیدا کرده؛ به‌طوری‌که این تورم نقطه‌ای برخلاف روند کاهشی تورم ساخت در ۵فصل قبل از آن، حرکت صعودی داشته است. یک علت اصلی این صعود، «اثر خاموشی‌های صنعت در تابستان» است. در حال حاضر تورم ساخت از تورم مسکن سبقت گرفته و این برای «ادامه ثبات قیمت آپارتمان» تهدید است. در این میان، ماراتن پروانه‌ها، فشار تورم ساختمانی را تشدید می‌کند.
  • دو ناگفته از «وام مسکن جوانان»

    کانال تلگرامی روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت: تغییرات صورت گرفته در وام مسکن جوانان به گونه‌‌ای است که باید «متقاضی تسهیلات در تهران ۱۱ میلیون تومان در ماه پرداخت کند تا ۳ سال بعد، ۱.۶ میلیارد تومان وام به او تعلق بگیرد.» وام مسکن جوانان، نوعی از تسهیلات خرید مسکن که در ازای «پس‌‌انداز چندساله» به متقاضی پرداخت می‌شود، با تغییراتی همراه شده؛ اما «آیا دسترسی به این وام، ممکن است؟»
  • ورود شورای‏‌شهر نیویورک به مساله «مسکن»؛ پرداختی مستاجرها به آژانس‏‌ها متوقف شد

    اجاره بدون پورسانت

    شهر نیویورک، با وجود جاذبه‌های بی‌شمار، به شهری گران تبدیل شده است که هزینه‌های زندگی در آن به سرعت در حال افزایش است. یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که ساکنان نیویورک با آن روبه‌رو هستند، هزینه‌های هنگفت اجاره و پرداخت کمیسیون به آژانس‌‌های املاک (دلالان بازار اجاره) است که اغلب به عنوان یک بار مالی سنگین بر دوش مستاجران تحمیل می‌شود. بر اساس گزارشی از «نیویورک‌تایمز»، برای اجاره یک آپارتمان در این شهر بزرگ، مستاجران معمولا مجبورند مبلغی بیش از ۱۰‌هزار دلار را به عنوان هزینه‌های اولیه پرداخت کنند که شامل سپرده، اجاره ماه اول و کمیسیونی به عنوان حق‌الزحمه به مشاور املاک می‌شود. این در حالی است که متوسط اجاره ماهانه یک آپارتمان در نیویورک حدود ۳۴۰۰ دلار است و کمیسیون املاک نیز اغلب بیشتر از مبلغ یک ماه اجاره است. به طور معمول، در نیویورک برای استفاده از خدمات یک مشاور املاک باید مبلغی بین ۱۲ تا ۱۵‌درصد از اجاره سالانه یک ملک پرداخت شود.
  • رتبه تهران در وقت‌‌کشی ترافیکی

    رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: تهران در میان ۵۲ شهر آسیایی، هشتمین شهری است که بیشترین اتلاف وقت در ترافیک را دارد. به گزارش «ایسنا»، سردار سید ابوالفضل موسوی‌پور با بیان اینکه تهران در حال حاضر چهارمین شهر آلوده دنیاست، گفت: سهم منابع متحرک مختلف از تولید و انتشار آلاینده‌‌ها نیز به این ترتیب است؛ کامیون ۱۵ درصد، سواری ۱۳.۹‌درصد، موتورسیکلت ۱۰.۱ درصد، اتوبوس ۱۳ درصد، مینی‌‌بوس ۴ درصد، تاکسی ۲.۱‌درصد و وانت ۱.۵ درصد.
    یکشنبه، ۲۷ آبان ۱۴۰۳
  • یک «دستمزد حداقلی» برای اجاره ماهانه می‌رود

    اجاره‌‌‌بها در مناطق ۹ تا ۱۲

    مستاجرهای ساکن مناطق ۹ تا ۱۲ تهران بر اساس فایل‌‌‌های موجود اجاره، هزینه‌‌‌ای که در ماه فقط برای اجاره‌‌‌بهای ماهانه -بدون احتساب پول پیش- پرداخت می‌کنند، رقمی معادل «یک حداقل دستمزد» است؛ ۱۰ میلیون تومان. به گزارش خبرنگار «دنیای‌اقتصاد»، در حال حاضر متوسط «اجاره‌‌‌بهای پیشنهادی» در فایل‌‌‌های اجاره آپارتمان مناطق ۹ تا ۱۲ به صورت ۱۰ میلیون تومان اجاره ماهانه و ۴۹۰ میلیون تومان پول پیش است. برای آنکه دید مشخصی نسبت به این ارقام به وجود بیاید، کافی است متوسط اجاره‌‌‌بهای پیشنهادی ماهانه در کل شهر تهران مرور شود. این رقم حدود ۲۰ میلیون تومان اجاره‌‌‌بهای ماهانه و ۴۰۰ میلیون تومان نیز پول پیش است.
  • رئیس گروه مطالعات «تدوین نسخه جدید طرح ترافیک تهران» جزئیات ۷ تغییر ضروری را تشریح کرد

    طرح‌ترافیک از دوربین ۱۴۰۴

    رئیس تیم پژوهشی «تغییر طرح ترافیک تهران»، پیشنهادهای اولیه در قالب ۷تغییر در نسخه فعلی طرح را تشریح کرد. محمود صفارزاده با بیان اینکه، «مطالعات ما نشان می‌دهد ارزش اقتصادی مجوز طرح ترافیک تقریبا از دست رفته است»، گفت: یک «زون ملایم» و یک «رینگ چهارم» در اطراف محدوده، مدنظر است.