شماره روزنامه ۶۱۴۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۱۸۴ دنیای اقتصاد

اخبار مدیران - روزنامه شماره ۵۱۸۴

  • چگونه با فرهنگ «کاروشی» مقابله کنیم؟

    مترجم: مریم مرادخانی
    آیا شب‌‌‌ها تا دیروقت کار می‌‌‌کنید و صبح‌‌‌ها زودتر از همه سر کار حاضر می‌‌‌شوید؟ آیا پروژه‌‌‌ها را در دقیقه ۹۰ تمام می‌‌‌کنید؟ آیا همیشه احساس خستگی و فرسودگی دارید؟ آیا وقت‌‌‌هایی که سر کارید، ذهنتان جای دیگر است و وقتی سر کار نیستید، دائم به کار فکر می‌‌‌کنید؟ آیا همیشه استرس دارید؟ اگر پاسختان به همه این سوالات مثبت است، مراقب باشید چون احتمالا دچار اعتیاد به کار هستید. طبق تحقیقات محققانی مثل «ملیسا کلارک» از دانشگاه جورجیا، اعتیاد به کار، صرفا یک مشکل شخصی و محدود به کارکنان نیست بلکه توسط سازمان‌ها نیز تقویت می‌شود.
  • کسب و کارهای امروزی چه کمبودی دارند؟

    مترجم: مهدی نیکوئی
    جاناتان هیث، استاد دانشگاه نیویورک در توصیف کتاب «زمین مرتفع» (Higher Ground) می‌نویسد: آیا به نظر شما چیزی اساسی در جهان کسب و کار تغییر کرده است؟ آیا به نظر می‌رسد که هر روز اتفاقی در جریان است، همه از چیزی عصبانی هستند، همه چیز با سرعت بیشتری در حرکت است و به طور کلی اوضاع عجیبی است؟ شما اشتباه نمی‌‌کنید. من از سال ۲۰۱۵ به مطالعه کارکردهای اینترنت، رسانه‌‌های اجتماعی و تغییر روابط انسانی در پی ظهور گوشی‌‌های هوشمند پرداخته‌‌ام. همچنین به تولید دانش، سلامت روان نسل‌‌های جوان (به‌‌ویژه نسل زد و متولدین سال ۱۹۹۵ به بعد) و ثبات دموکراسی‌‌های لیبرال علاقه‌‌مند بوده‌‌ام. انگار به واقع اتفاقی شگرف در حال رخ دادن است. ما عصر گوتنبرگ را به تازگی به پایان برده‌‌ایم؛ عصری که با اختراع ماشین چاپ در قرن پانزدهم میلادی توسط یوهان گوتنبرگ آلمانی شروع شده بود. اکنون رسانه‌‌های اجتماعی انبوه اوضاع را در دست دارند.
  • لزوم خودکنترلی در برابر حواس‌پرتی ناشی از تکنولوژی

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    پیشرفت‌‌‌های خیره‌‌‌کننده در زمینه هوش مصنوعی و رسانه‌‌‌های اجتماعی طی سال‌های اخیر و از بین رفتن کنترل توجه در میان بسیاری از کاربران دنیای مجازی به طور خاص و عموم مردم به طور عام، موجب شده خیلی‌‌‌ها به این موضوع به طور جدی بیندیشند که چرا و چگونه باید در دنیای دیجیتال امروز به دنبال خودکنترلی بود، خودکنترلی دیجیتال چگونه و به چه صورتی امکان‌‌‌پذیر است و در صورتی که افراد نسبت به خودکنترلی دیجیتال نگاه جدی و درستی نداشته باشند سلامت جسمی و روحی‌‌‌شان به خطر خواهد افتاد. در ادامه به چند مورد از رایج‌‌‌ترین حواس‌پرتی‌‌‌های ناشی از گسترش هوش مصنوعی و نفوذ حیرت‌‌‌انگیز آن بر زندگی انسان‌‌‌ها اشاره خواهد شد.
  • آیا یک «مدیر ذره‏‏‏‌بینی» هستید؟

    شعیب حسنی مدیر منابع انسانی «دنیای‏‌اقتصاد»
    هیچ‌‌‌‌کس نمی‌‌‌‌خواهد یک «مدیر ذره‌‌‌‌بینی» باشد اما وقتی مسوولیت رهبری یک تیم را بر عهده دارید، این دام به سادگی می‌‌تواند شما را گرفتار کند. فشار برای اثبات خود به تیم و در عین حال ارائه نتایج قوی به سازمان، گاهی منجر به نوعی رهبری سازمانی می‌‌شود که بیش از حد درگیر جزئیات است.
  • نقش تغییرساز منابع انسانی در صنعت دارو

    مهندس صادق ذوالقدری/ مشاور حوزه آموزش و توسعه منابع انسانی Zolghadri.sadegh@gmail.com
    صنعت دارویی یکی از معدود صنایعی است که به‌رغم رکود اقتصادی جهانی، از سرعت رشد نسبتا قابل قبولی برخوردار است. پیش‌بینی می‌شود میانگین رشد سالانه این صنعت حدود ۸‌درصد باشد و ارزش تولیدات آن از ۱.۱ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۴ به ۱.۶ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۵ برسد. ارزیابی‌‌‌ها نشان می‌دهد تا سال ۲۰۲۵ تعداد مصرف‌کنندگان طبقه متوسط - افرادی با درآمد سالانه بین ۶‌هزار تا ۳۰‌هزار دلار - از ۱.۷میلیارد نفر به ۳.۶ میلیارد نفر افزایش یابد.
  • ۱ نفر از هر ۵ نفر به «تنهایی روزانه» مبتلاست

    جدیدترین داده‌‌‌‌های فصلی موسسه گالوپ نشان می‌دهد ۲۰‌درصد از بزرگسالان ایالات متحده «امروز بسیار بیشتر از گذشته» احساس تنهایی می‌کنند.
  • سه روش گوگل در تامین انرژی پاک

    مترجم: مهدی نیکوئی
    توجه به مسوولیت‌‌‌های زیست‌‌‌محیطی و اجتماعی، تبدیل به الزامی برای سودآوری بلندمدت هر شرکت کوچک و بزرگی شده است. البته که برای هر یک از آنها با توجه به اندازه و شرایط منحصربه‌‌‌فردشان، راهکارهایی مناسب‌‌‌تر است. در این مطلب، سه راهکار شرکت گوگل برای افزایش سهم انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر از سبد انرژی مصرفی‌‌‌شان را بررسی می‌‌‌کنیم.
  • اشتیاق بهتر است یا احتیاط؟

    نویسندگان: Elize Dimare, Johnny Sorensen مترجم: مهدی نیکوئی
    مدل «آتش و سپر» که در این مقاله معرفی خواهد شد، توازن بین دو اصل مدیریتی را ساده‏‏‌سازی می‌کند: آتش نماد اشتیاق و خلاقیت است و سپر نماد حفاظت و حمایت. مدیران با حفظ این توازن می‌توانند نوآوری را تقویت کرده و همزمان از سلامت جسم و روان کارکنانشان اطمینان داشته باشند. این چارچوب نظری، قابلیت انطباق و استفاده در شرایط مختلف را دارد تا مدیران اطمینان داشته باشند با اصلاحات سریع در زمان مناسب، از فرسودگی یا رخوت سازمان خارج می‏‏‌شوند.
  • چگونه شکاف مهارت‏‏‌های پایداری در زنجیره‏‏‌های ارزش را پر کنیم؟

    مترجم: مرتضی ایراندوست
    زنجیره‌‌‌های تامین برای دستیابی به«اهداف توسعه پایدار» سازمان ملل بسیار حیاتی محسوب می‌‌‌شوند - زنجیره‌‌‌های تامین در هشت صنعت که غذا، مد و حمل‌‌‌ونقل هم جزو آنها هستند، عامل بیش از ۵۰‌درصد انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای در جهان محسوب می‌‌‌شوند.
  • مزرعه عمودی سویی‌‌‌گرین؛ برداشت محصول در سوپرمارکت

    مترجم: مریم مرادخانی
    سال ۱۹۹۹ «دیکسون دسپومیر»، استاد بهداشت عمومی و محیط‌زیست دانشگاه کلمبیا و شاگردانش، برای اولین بار مفهوم «کشاورزی عمودی» را مطرح کردند. آنها مزرعه‌‌‌ای عمودی به شکل یک برج طراحی کردند که می‌توانست غذای ۵۰‌هزار نفر را تامین کند. گرچه این برج هنوز ساخته نشده اما ایده کشاورزی عمودی به خوبی محبوبیت یافت و در برخی نقاط جهان به اجرا درآمد.
  • سبک بهره‏‏‌وری خاص خود را پیدا کنید

    نویسنده: Kathleen Davis مترجم: منا اختیاری
    ساعت‏‏‌های روز خود را چگونه حساب می‏‏‌کنید؟ من حتی زمانی که روز کاری‏‏‌ام پر از جلسات مختلف نیست اغلب به ساعت نگاه می‏‏‌کنم و حیران می‏‏‌مانم که کی بعدازظهر شد؟ و هنوز کلی از کارهایم مانده‏‏‌اند. حواس‏‏‌پرتی یکی از مجرمان اصلی این مساله است. اعلان‏‏‌‏‏‌های ایمیل و پیام‏‏‌های درون شبکه ممکن است شبیه کار کردن به نظر برسد، اما این معمولا از آن کارهایی است که ماحصل چندانی برای عرضه ندارد.
  • چگونه «فیل محل کارتان» را کوچک کنید

    نویسنده: Rodger Dean Duncan
    تقریبا همه ما در موقعیت‌‌‌هایی بوده‌‌‌ایم که مساله مهمی بروز می‌کند و هیچ‌‌‌کس حاضر نیست درباره‌‌‌اش صحبت کند. این اختلاف خاموش را می‌توان به فیلی تشبیه کرد که وسط اتاق است و همه آرزو می‌کنند «ای کاش یک نفر رامش کند!» گفت‌‌‌وگوی صریح و بی‌‌‌پرده به صداقت و شفافیت نیاز دارد و به همین دلیل می‌تواند معذب‌‌‌کننده و ناخوشایند باشد، پس طبیعی است که وسوسه شویم که بگذاریم اختلاف‌‌‌ها به قوت خود باقی بمانند.
  • چرا کارفرمای سابقم دوباره استخدامم نمی‌‌‌کند؟

    نویسنده: Karla L. Miller مترجم: مریم مرادخانی
  • کارآفرینانی که مثل دانشمندان ایده‌‌‌های خود را تست می‌کنند موفق‌‌‌ترند

    نویسنده: Chiara Spina مترجم: مریم رضایی
    در دنیای رقابتی کسب و کار، کارآفرینان همواره به دنبال فرمول‌‌‌های جدیدی مانند «بوم مدل کسب و کار» (Business Model Canvas) و «متد استارت‌آپ ناب» (Lean Startup Method) بوده‌‌‌اند. با این حال، موثرترین ابزار ممکن، همان است که قرن‌‌‌ها قدمت دارد: رویکرد علمی.
  • کار حریصانه؛ پاندمی دنیای کسب و کار امروز

    نویسنده: Brigid Schulte مترجم: مریم مرادخانی
    «جف»، کارمندی که دچار اعتیاد به کار بود و من او را در جلسه «معتادان به کار گمنام» دیده بودم می‏‌داند که ترس‏‌ها و شیاطین درونش چطور او را مجبور به ساعت‏‌ها کار، شب‌کاری، خواب ناکافی و وسواس شدید نسبت به کار کرده‏‌اند. اما چیزی که ابتدا فقط یک اجبار درونی بود پس از مدتی تبدیل به اعتیاد بلندمدت شد که فرهنگ سازمانشان نیز آن را تقویت کرد. او می‏‌گوید: «مدیرانم همیشه از من به خاطر سختکوشی‏‌ام تعریف می‏‌کردند و آن را یک جور حس وظیفه‏‌شناسی تعبیر می‏‌کردند چون همیشه تا دیروقت سرکار بودم.» او مورد تحسین مدیران بود، حتی زمانی که می‏‌دانست کار زیاد و کم‏‌خوابی‏‌اش، به کار باکیفیت منجر نشده. او دائما کارها را پشت گوش می‏‌انداخت و ناتوانی‏‌اش در زمان‌بندی‏‌های واقع‏‌بینانه باعث شده بود خودش و تیمش همیشه به شکلی دیوانه‌وار و هول هولی تا شب در شرکت بمانند تا پروژه‏‌ها را تمام کنند. او معتقد است مشکل از مدیریت سازمان نیز بوده چون «حضور بیش از حد را نشانه بازدهی می‏‌دانستند.» او می‏‌گوید: «اندازه‏‌گیری و ارزیابی حضور، آسان است اما ارزیابی بازدهی سخت است. و فشار زیادی از سوی جامعه در رابطه با کار بیش از حد وجود دارد.»
  • حقوق فعلی شما چقدر است؟

    مترجم: منا اختیاری
    در مصاحبه‏‌های شغلی آخرین چیزی که دلتان می‏‌خواهد با آن مواجه شوید یک سوال اضطراب‏‌آور است. این سوالات می‌توانند شما را گیج کنند و تسلطتان را روی جلسه از بین ببرند، چون نمی‏‌دانید باید چگونه پاسخ بدهید. «حقوق فعلی شما چقدر است؟» یکی از همان سوال‏‌های ترسناک است که می‌تواند سکوت ناراحت‏‌کننده‏‌ای به دنبال داشته باشد و به پاسخ نامناسبی منجر شود. درست است که صداقت اصل خوبی است، اما افشای این اطلاعات می‌تواند شما را در موضع ضعف قرار دهد. برای مدیریت این موقعیت چالش‏‌برانگیز، نظرات متخصصان حوزه‏‌های متفاوتی را جویا شدیم. استراتژی‏‌های آنها می‌تواند به شما کمک کند چنین موقعیتی را به بهترین شکل مدیریت کنید.
  • شغلی با ویژگی‏‏‌های بد را نپذیرید، حتی اگر مستاصل هستید

    نویسنده: Sho Dewan مترجم: کامران اکبری
    وقتی بیکارید و بدهی‌‌‌های تلنبار‌شده و هزینه‌‌‌های روزمره شما را نگران کرده، ممکن است وسوسه شوید و هر پیشنهاد شغلی را بپذیرید. اما این کار را نکنید. پذیرفتن شغلی که تناسبی با شما ندارد بیش از آنکه خوب باشد می‌تواند مضر باشد.
  • راهنمای اجرای استراتژی‌‌ها برای نومدیران

    مترجم: سید حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    یکی از چالش‌‌های اصلی و مهمی که مدیران کم‌‌تجربه و گاه مدیران باسابقه با آن دست ‌‌به ‌‌گریبان هستند و نمی‌‌دانند چه اقداماتی را در مورد آن انجام دهند، اجرای استراتژی‌‌هایی است که در سازمان وجود دارد و با موانع و پیچیدگی‌‌های بسیاری روبه‌‌روست. البته این احتمال وجود دارد که برخی از این استراتژی‌‌ها قبل از حضور مدیران کنونی در سازمان تهیه و تدوین شده باشند و بعضی دیگر نیز توسط خود مدیران و رهبران کنونی سازمان طراحی و نهایی شده‌‌اند.
  • گزارش پایداری فرصتی برای کسب مزیت رقابتی

    دکتر محمد کارگر شورکی/عضو موسس مرکز پایداری کسب و کار دانشگاه تهران
    توجه به پایداری در عصر دیجیتال یک فرصت طلایی برای شرکت‌ها و سازمان‌هایی است که به بقای بلند‌مدت خودشان و سیاره زمین فکر می‌کنند. نسل چهارم صنعت در حال گذار به سمت نسل پنجم است. و در این تغییر جدید محیط‌زیست و جامعه انسانی اهمیت ویژه‏‏‌ای خواهد داشت. شاید هم آخرین فرصت برای حفظ سیاره زمین باشد. اما تدوین گزارش پایداری جامع و دقیق به شرکت‌هایی که به آینده‏‏‌ دورتر فکر می‌کنند، چه کمکی می‌کند؟
  • اوج گرفتن برنامه‌های «رفاه شرکتی» در دنیا

    به گزارش سایت Statista، شرکت‌ها بیش از پیش به ارتباط بین سلامت کارکنان و موفقیت کسب‌و‌کار پی برده‌اند و در نتیجه بازار رفاه شرکتی به سرعت در حال توسعه است. هدف برنامه‌های رفاه ارتقای سبک زندگی سالم، کاهش استرس و افزایش بهره‌وری است که در نهایت به رضایت شغلی منجر می‌شود. عناصر کلیدی برنامه‌های رفاه عبارتند از «رفاه فیزیکی» با اجرای برنامه‌هایی مثل باشگاه‌های ورزشی در محل و چالش‌های تناسب اندام و حمایت از «سلامت روحی» با ارائه مشاوره و منابع مدیریت استرس. شرکت‌ها با تقویت فرهنگ کاری مثبت از طریق ایجاد ساعات کاری انعطاف‌پذیر و سیاست‌های توازن کار-زندگی محیط‌هایی ایجاد می‌کنند که کارکنان در آن احساس ارزشمندی و تعهد داشته باشند. این برنامه‌ها از نظر مالی می‌توانند هزینه‌های خدمات درمانی را کاهش دهند و نرخ حفظ کارکنان را بالا ببرند. به این ترتیب، رفاه شرکتی به یک سرمایه‌گذاری استراتژیک برای کسب و کارها تبدیل می‌شود.
  • ریسک‏‏‌های قانونی و حیثیتی «سبزشویی»

    مترجم: مهدی نیکوئی
    بحث پایداری و مسوولیت‌‌‌های اجتماعی و زیست‌‌‌محیطی شرکت‌ها، دیگر فقط یک استراتژی مثبت نیست. بسیاری از مصرف‌کنندگان، به‌‌‌ویژه نسل‌‌‌های جوان‌‌‌تر شرکت‌ها را ملزم به پایدارسازی فعالیت‌‌‌های اقتصادی‌‌‌شان می‌‌‌دانند. براساس یک نظرسنجی از موسسه مشاوره مدیریت مک‌‌‌کینزی، زمانی که از مصرف‌کنندگان درباره اهمیت زیست‌‌‌محیطی بودن خریدهایشان سوال شد، پاسخ‌‌‌ها به طور متفق‌‌‌القول مثبت بود. در حقیقت، «بیش از ۶۰‌درصد پاسخ‌‌‌دهندگان عنوان کردند که برای بسته‌‌‌بندی پایدار یک محصول، ‌‌‌ حتی حاضر هستند آن را گران‌‌‌تر بخرند». رواج این فرهنگ پایداری و استقبال از محصولات پایدار، بسیاری از شرکت‌ها را ترغیب به اتخاذ سیاست‌‌‌های زیست‌‌‌محیطی و اجتماعی کرده است. آنها می‌‌‌دانند که اعتبار و وجهه بهتری در اجتماع به دست می‌‌‌آورند و رشد بلندمدت آنها تسهیل می‌‌‌شود.
  • پرورش قدرت رویابینی در رهبران سازمانی

    نویسنده: Jenny Fernandez مترجم: مهدی نیکوئی
    مدیران امروزی اغلب بر نتایج کوتاه‌‌‌مدت متمرکز هستند؛ به‌‌‌ویژه اگر در صنایع بالغ و کم‌‌‌تحولی مانند صنایع غذایی و خودروسازی مشغول باشند (که نیازمند بهره‌‌‌وری هستند) یا مانند شرکت‌های بورسی، سرمایه‌گذارانی کم‌‌‌طاقت داشته باشند. اما کارآفرینان و برخی رهبران سازمانی آینده‌‌‌نگر هم هستند که قدرت رویابینی خود را فدای اهداف کوتاه‌‌‌مدت نکرده‌‌‌اند.
  • با رئیسی که نظرش دائم تغییر می‌کند، چه کنیم؟

    نویسنده: Elizabeth Lotardo مترجم: مریم مرادخانی
    یکی از مراجعینم به نام «رودی» در بخش بازاریابی یک شرکت تکنولوژی کار می‌کند. قرار بود تیم او از طریق شبکه‌‌‌های اجتماعی، مشتریان بالقوه شرکت را افزایش دهند. پیش از تعیین این هدف، رودی و رئیسش و چند نفر از همکارها پس از یک جلسه طولانی و ساعت‌‌‌ها تبادل‌نظر، در نهایت به این نتیجه رسیدند که باید ویدئوهای کوتاه بیشتری تولید کنند و در شبکه‌‌‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند. رودی تمام هفته روی طرح یک پروژه کار کرد. در آن نوشته بود که تیمش چطور می‌تواند ویدئوهای بیشتری بسازد و منتشر کند. افراد ذی‌نفع مشخص شده بودند، معیارها تعریف شده بودند و جدول زمانی انتشار ویدئوها که مورد نظر رئیسش بود نیز توضیح داده شده بود. رودی هیجان داشت که اجرای پروژه را شروع کند.
  • شاید درآمد کمتر برایتان بهتر است!

    مترجم: مهدی نیکوئی
    کورت ونه‌‌‌گات و جوزف هلر، نویسندگان و طنزپردازان فقید آمریکایی، در یک مهمانی مناسبتی شرکت کرده بودند که توسط مدیر میلیونر یک صندوق سرمایه‌گذاری تامینی برگزار شده بود. ونه‌‌‌گات از هلر سوالی پرسید: «جو، از دانستن اینکه میزبان ما، همین دیروز نسبت به کل فروش رمان «تبصره ۲۲‌» تو پول بیشتری به دست آورده چه حسی داری؟»
  • شرطی‌‌‌سازی کاربران به سبک هوش مصنوعی

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    در دنیای دیجیتال و هوشمند امروز ما به‌‌‌شدت در معرض تقویت‌‌‌کننده‌‌‌هایی هستیم که به شکل هدفمندی در حال تاثیرگذاری بر رفتار و واکنش‌‌‌های ما هستند. در اغلب موارد ما از وجود چنین تقویت‌‌‌کننده‌‌‌هایی بی‌‌‌خبریم اما به‌‌‌شدت تحت ‌‌‌تاثیر آنها قرار داریم. بسیاری از رفتارهایی که از ما سر می‌‌‌زنند به‌‌‌واسطه نقش‌‌‌آفرینی عوامل بیرونی است که توسط شرکت‌های تکنولوژیک و پلتفرم‌‌‌ها کنترل می‌‌‌شوند و ما آنها را به طور غیرارادی انجام می‌‌‌دهیم.
  • بازسازی هویت با بیکاری

    مترجم: منا اختیاری
    وقتی در مهمانی با فرد جدیدی آشنا می‏‏‌شوید، ممکن است اولین سوالتان این باشد که «شغلت چیست؟» طرح این سوال بی‏‏‌دلیل نیست. این پرسش نشان می‌دهد که شغل و حرفه فرد چه تاثیر عمیقی بر زندگی روزمره و اغلب هویت شخصی او دارد. به همین خاطر است که بیکاری یا حتی بازنشستگی می‌تواند تاثیر روانی عمیقی داشته باشد. حالا اگر از دست دادن شغل غیرمنتظره و ناگهانی رخ داده باشد، این تاثیرات چند برابر می‏‏‌شوند. مهم‌ترین مساله برای بازیابی روانی پس از بیکاری، این است که بفهمید چه چیزی در این فقدان شما را آزار می‌دهد. بعد از درک ماهیت موضوع، می‌توانید با آن مقابله کنید.
  • رئیستان را متقاعد کنید که ریسک کند!

    نویسنده: Karen Walker
    این داستان را صدها بار شنیده‌‌‌ام که شما یک ایده عالی دارید که می‌تواند شرکتتان را به سطح دیگری برساند، اما رئیستان می‌‌‌خواهد دست به عصا حرکت کند.
  • معایب بخش‏‏‌بندی بازار براساس قیمت

    مترجم: کامران اکبری
    شرکت هتل‌‌‌های زنجیره‌‌‌ای هیلتون در دسته‌‌‌بندی خدمات خود، گروهی به نام «ملزومات متعالی» (Elevated Essentials) معرفی کرده است. هتل‌‌‌های زیرمجموعه هیلتون، شامل هیلتون گاردن، هامپتون، ترو و اسپارک در ذیل این دسته‌‌‌بندی قرار دارند. اگر بخواهیم به طور کلی و در یک جمله این گروه از خدمات را شرح دهیم باید گفت هدف این گروه «تحقق امکانات و خدمات برای مشتری در هر کجا که او بخواهد» است. این امکانات و خدمات شامل مواردی چون صبحانه مجانی، استفاده از اعتبار هتل برای صرف غذا و نوشیدنی، استفاده از امکانات آب‌‌‌درمانی، ماساژ و... است.
  • چگونه مهارت تصمیم‌گیری خود را تقویت کنید

    مترجم: سید حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    به‌‌‌عنوان یک مدیر سازمانی یا رهبر یک تیم کاری، شما باید به طور مداوم اقدام به تصمیم‌گیری کنید. همیشه از شما انتظار می‌رود بهترین و مناسب‌‌‌ترین تصمیم‌‌‌ها را در سخت‌‌‌ترین شرایط اتخاذ کنید و کمترین اشتباه و تعلل را در این میان داشته باشید.
  • ۷ معیار سنجش اثربخشی بازاریابی دیجیتال

    مترجم: سید حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    در دنیای تمام دیجیتال امروز که ویژگی اصلی آن تصمیم‌‌‌‌گیری‌‌‌‌های سریع و قاطعانه است، بازاریابی دیجیتال یک ضرورت غیرقابل‌‌‌‌انکار محسوب می‌‌‌‌‌‌‌‌شود. بنابراین در شرایطی که پلتفرم‌‌‌‌ها و کانال‌‌‌‌های آنلاین با سرعت بسیار بالایی در حال تکامل و تحول هستند بازاریابان باید به این اطمینان برسند که شناخت دقیق و به‌‌‌‌روز از روندهای بازار و رفتارهای مشتریان و مصرف‌‌‌‌کنندگان دارند. در این میان تحلیل درست تلاش‌‌‌‌های بازاریابی شرکت‌‌‌‌ها و در اولویت قراردادن اطلاعات و داده‌‌‌‌های درست در فرآیند بازاریابی نیازمند تمرکز روی شاخص‌‌‌‌های کلیدی عملکرد (KPIs) است. سوال اینجاست که چرا شاخص‌‌‌‌های کلیدی عملکرد برای موفقیت برنامه‌‌‌‌های بازاریابی حیاتی هستند و مهم‌‌‌‌ترین شاخص‌‌‌‌های عملکردی در حوزه بازاریابی دیجیتال کدامند و چگونه می‌‌‌‌توان آنها را سنجید؟
  • چگونه مسیر شغلی خود را برنامه‏‏‌ریزی کنیم؟

    نظرسنجی تازه موسسه گارتنر نشان می‌‌‌دهد ۴۷ درصد مدیران منابع انسانی اعتقاد دارند تجربه کارکنان مهم‌‌‌ترین اولویت آنهاست، در حالی که ۴۴درصد آنها معتقدند سازمان‌‌‌های آنها مسیرهای شغلی جذابی ارائه نمی‌‌‌کنند. برخی شرکت‌‌‌ها برنامه‌‌‌های توسعه شغلی رسمی دارند، اما خیلی از سازمان‌‌‌ها هم مدیریت رشد حرفه‌‌‌ای را به خود کارکنان واگذار می‌‌‌کنند.
  • مرور جدول خرده‌استرس‏‏‌های رایج

    مترجم: منا اختیاری
    در دو قسمت قبل، با ۱۰ درصدی‌‌‌های خوشبخت آشنا شدیم و دیدیم که آنها برای مقابله با خرده‌استرس‌‌‌هایشان روش نسبتا ساده‌‌‌ای داشتند. پیاده‌سازی جدول خرده استرس‌‌‌های رایج حرکت ساده‌‌‌ای است که می‌تواند تاثیرات بسیار چشمگیری داشته باشد.
  • چگونه رهبران فناوری، نوآوری را تجاری‏‏‌سازی می‏‏‌کنند؟

    رهی زندی‏‏‌فر
    امروزه شرکت‌‌‌های بزرگ و ریشه‌‌‌دار، چگونگی پرورش کسب‌‌‌و‌‌‌کارهای جدید را می‌‌‌دانند، حتی اگر به معنای تحول‌‌‌آفرینی در کسب‌‌‌و‌‌‌کارهای فعلی باشد. به‌طور معمول در هر ۱۰ سال، نیمی از شرکت‌‌‌های برتر در حوزه فناوری، از فهرست رتبه‌‌‌های برتر خارج می‌‌‌شوند. اخیرا، با ارزش‌‌‌ترین شرکت‌‌‌های فناوری، تاب‌‌‌آوری قابل توجهی از خود نشان داده‌‌‌اند و برای سال‌‌‌های متمادی جایگاه‌‌‌های ممتاز خود را حفظ کرده و سهم خود را از ارزش بازار افزایش داده‌‌‌اند. موفقیت این شرکت‌‌‌ها به توانمندی آنها در شناسایی روندهای تحول‌‌‌آفرین، مقیاس‌‌‌بندی و تجاری‌‌‌سازی موفقیت‌‌‌آمیز با هدف ایجاد پویایی بر مبنای نظریه «برنده بیشترین نیاز را دارد» متکی شده است. این شرکت‌‌‌ها در نوآوری‌‌‌های مهمی از مزیت رقابتی برخوردار هستد که به منابع عظیمی در توان محاسباتی، اتصال‌‌‌پذیری‌‌‌های متنوع و داده‌‌‌ها نیاز داشته باشد.
  • ماموریت‏‌های اجتماعی سودآور می‏‌شوند

    مترجم: مهدی نیکوئی
    پیاده‌سازی مدل‌‌های هدف‌‌محور و ماموریت‌‌محور کسب و کار در سال‌های اخیر شتاب زیادی گرفته است؛ تا جایی که نگاه مرسوم شرکت‌ها برای ایجاد بازارهای گوشه‌‌‌‌ای و فروش محصولات اجتماعی و دوستدار محیط‌‌زیست را دگرگون کرده است. هر روز بیش از پیش متوجه می‌‌شویم که کسب و کارها و شرکت‌های هدفمند و دارای ارزش‌‌های پررنگ اجتماعی/ زیست‌‌محیطی، نه تنها در ارزش‌‌آفرینی برای جامعه موفق‌‌ترند، بلکه فرصت‌‌های سودآوری غیرمنتظره‌‌ای هم پیش‌‌رویشان گسترده می‌شود. این فرصت‌‌های سودآوری از جنبه‌‌های مختلفی مانند افزایش جذب سرمایه‌گذاران، گسترش دایره مخاطبان وفادار، افزایش توانایی در جذب برترین استعدادهای بازار و... بروز می‌کند.
  • مقایسه مشارکت جهانی در اعتراضات اقلیمی

    از هفته جهانی «برای آینده» - موجی از اعتراضات که در ۱۵۰کشور شکل گرفت و افراد خواستار اقدام در مورد تغییرات اقلیمی بودند - ۵ سال می‌‌گذرد. این رویداد که بیش از ۶میلیون نفر در آن شرکت کرده بودند، بزرگ‌ترین اعتراضات اقلیمی در تاریخ محسوب می‌شود.
  • کنفرانس سارکوم کودکان؛ زمینه‏‏‏‌ساز شکل‏‏‏‌گیری کارهای تیمی منسجم

    دکتر سیدهادی صمیمی اردستانی بر نقش کنفرانس سارکوم سر و گردن کودکان در افزایش ارتباط میان پزشکان و استادان و شکل‌‌‌‌گیری کارهای تیمی در تحقیق و درمان این سرطان تاکید کرد و گفت: چنین کنفرانس‌‌‌‌هایی با به‌‌‌‌روزرسانی تجربیات و شکل‌‌‌‌گیری ارتباطات منسجم، نقش مهمی در دستیابی به موفقیت‌‌‌‌های بیشتر در درمان انواع سرطان کودکان ایفا می‌کنند.
  • انگیزه، احساسات و دینامیک‏‏‌های گروهی

    نویسندگان: Monika Klein و Anna Rostomyan مترجم: مهدی نیکوئی
    انگیزش کارکنان، دغدغه مهم بسیاری از شرکت‌هاست؛ چرا که میزان انگیزه کارکنان نقشی تعیین‌‌‌کننده در سطح نوآوری، خلاقیت و رشد پایدار کسب‌و‌کارهای کارآفرینی دارد. اما هر شرکتی برای ایجاد انگیزه در کارکنان خود موفق نیست. در حقیقت، تفاوت بسیاری در سطح و حتی نوع انگیزه کارکنان در سازمان‌ها، شرکت‌ها، استارت‌آپ‌‌‌ها و صنایع مختلف دیده می‌شود. بخش مهمی از این تفاوت‌‌‌ها را باید در مناسبات و تعاملات تیمی شرکت‌ها جست‌وجو کرد. در سال‌های اخیر، بحث انگیزش، احساسات و مناسبات تیمی توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده است. این موضوع به‌‌‌ویژه از آن جهت قابل تامل است که به نظر تفاوت بزرگی بین انگیزه کارکنان در شرکت‌های نوپا (استارت‌آپ) و شرکت‌های بالغ دیده می‌شود. در این مطلب قصد داریم درباره نقش مناسبات و تعاملات تیمی در انگیزه و احساسات کارکنان صحبت کنیم. همچنین به عوامل موثر در افزایش انگیزه و بهبود تعاملات تیمی کارکنان خواهیم پرداخت.
  • معرفی کتاب «۱۰ مقاله خواندنی از هاروارد برای مدیران تازه کار»

    موسی رحمانی Mousarahmani2@gmail.com
    دو ماهنامه کسب و کار هاروارد (HBR) را انتشارات کسب و کار هاروارد از سال ۱۹۲۲ منتشر می‌کند. این انتشارات که وابسته به دانشگاه هاروارد است، تلاش می‌کند ایده‌‌‌های نو و کاربردی در اختیار کارشناسان کسب و کار و مدیریت جهان بگذارد.
  • آگوآ سگورا: دسترسی به آب آشامیدنی سالم در آمریکای لاتین

    مترجم: مریم مرادخانی
    «خوزه دیاز» تا جایی که به یاد دارد در دوران کودکی در خانه پدری‌‌‌اش در ونزوئلا هیچ وقت آب لوله‌‌‌کشی نداشتند. دسترسی به آب پاک و سالم برای خانواده‌‌‌اش همیشه چالش‌‌‌برانگیز بود. آنها اغلب اوقات، چند روز را بدون آب تازه سر می‌‌‌کردند.
  • افسانه «ژن فروشندگی» واقعی است

    مترجم: منا اختیاری
    هوانهوان ژنگ، از مدرسه مدیریت MIT Sloan و سه پژوهشگر دیگر، رابطه بین ژنتیک و عملکرد فروش را مورد بررسی قرار دادند. آنها طی ۱۳ماه روی ۱۱۷ فروشنده در یک شرکت بازاریابی تلفنی آسیایی مطالعه کردند. در این پژوهش دی‏‏‌ان‏‏‌ای کارکنان با معیارهای عملکردی از جمله درآمد تولیدی، قابلیت شناسایی فرصت‏‏‌های فروش و سطح تلاش مقایسه شد. نتیجه این تحقیقات نشان می‌دهد کارکنانی که عملکرد بهتری در حوزه فروش داشتند، از نظر ژنتیک با بقیه متفاوت بودند و این یعنی افسانه ژن فروشندگی واقعی است. مطلب حاضر گفت‌و‌گوی هاروارد بیزینس ریویو با پروفسور ژنگ جزئیات بیشتری را در این مورد، روشن می‌‌کند. گفت‏‏‌وگوی هاروارد بیزینس ریویو با پروفسور ژنگ را ملاحظه می‏‏‌فرمایید.
  • دستورهای چت‏‏‌جی‏‏‌پی‏‏‌تی برای خلاصی از کارهای کسل‏‏‌کننده

    نویسنده: Aytekin Tank
    عصر خودکارسازی از راه رسیده و مقاومت در برابر آن بی‌‌‌فایده است. تکنولوژی‌‌‌ستیزهای اولیه را در نظر بگیرید؛ همان کارگران نساجی بریتانیایی قرن نوزده که در اعتراض به تکنولوژی جدید به کارخانه‌ها حمله کرده و ماشین‌‌‌های نساجی را نابود می‌‌‌کردند. الان که صنعت نساجی جهان ارزشی بالغ بر ۱.۷ تریلیون دلار دارد، همه می‌‌‌دانیم نتیجه آن ایستادگی و مقابله چه شد.
  • شایستگی‏‏‌های رفتاری چیست و چطور شناسایی می‌شوند؟

    مترجم: مرتضی ایراندوست
    شایستگی‌‌‌های رفتاری عبارتند از: مهارت‌‌‌ها، رفتارها و نگرش‌‌‌های قابل مشاهده و قابل اندازه‌‌‌گیری مورد نیاز برای موفقیت در یک پست مشخص. برخلاف مهارت‌‌‌های فنی که نیاز به دانش تخصصی دارند، این شایستگی‌‌‌ها بیشتر روی مهارت‌‌‌های نرم مانند برقراری ارتباط، حل مساله، کار تیمی و هوش هیجانی متمرکز هستند که می‌تواند بین نقش‌‌‌ها و صنایع مختلف قابل انتقال باشد.
  • چطور بدون حالت تدافعی، انتقادها را بشنویم؟

    نویسنده: Karla L. Miller مترجم: مریم مرادخانی
  • مقابله با بیماری مسری خشم در سازمان

    نویسنده: Rebecca Knight مترجم: مریم مرادخانی
    فرض کنید اعضای تیمتان دائم پچ‏‏‌پچ می‌کنند، به هم طعنه می‏‏‌زنند و بابت مسائل کم‏‏‌اهمیت از هم ایراد می‌گیرند. شاید ابتدا این رفتارها را نادیده بگیرید و خودتان را گول بزنید که «این کنایه‏‏‌ها بی‏‏‌ضررند» یا «دارند با هم شوخی می‌کنند». اما وقتی تنش‏‏‌ها بالا می‌گیرد، معلوم می‌شود که یک مشکل عمیق در کار است: خشم دارد در محل کارتان ریشه می‏‏‌دواند. چطور باید این موضوع را با تیم خود مطرح کنید؟ چطور می‌توانید انرژی‏‏‌های منفی را خنثی کنید؟ و چه راه‏‏‌هایی برای ایجاد تعاملات سالم‏‏‌تر و حمایتی‏‏‌تر وجود دارد؟
  • کار متعادل را خودتان تعریف کنید!

    مترجم: مهدی نیکوئی
    دولت‌‌‌ها و شرکت‌ها نقشی مهم در تعادل کار و زندگی افراد دارند. این موضوع را در قسمت‌‌‌های قبل شرح دادیم. اما بار اصلی ایجاد تعادل بر دوش خود شاغلان است. حتی تعریف و توصیه‌‌‌های این کتاب هم فقط می‌تواند راهنمای شما باشد و در نهایت باید خودتان کار متعادل و کافی خود را تعریف کنید.
  • «پارادوکس حریم خصوصی»، پیامد دنیای هوشمند

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    حفظ حریم خصوصی به آن معناست که اطلاعات شخصی و محرمانه افراد در اختیار هیچ دولت، شرکت یا فردی قرار نگیرد. در واقع حق محفوظ ماندن حریم شخصی هر فردی ‌‌‌مانند حق طبیعی او برای تنها ماندن و حفظ فاصله فیزیکی با دیگران است و چنانچه حریم خصوصی شکسته شود همه انسان‌‌‌ها احساس ناامنی و نگرانی خواهند کرد. اما هنگامی که صحبت از راه‌‌‌های حفاظت از حریم خصوصی به میان می‌‌‌آید این اتفاق ‌‌‌نظر بین افراد وجود ندارد؛ به‌‌‌ویژه زمانی که قرار باشد افراد برای حفظ حریم خصوصی خود پول بپردازند.
  • راه علاج خود‌کم‌بینی

    نویسنده: Kevin kruse مترجم: منا اختیاری
    خودکم‌بینی همچون پیچک مهاجمی است که خیلی نامحسوس سراغمان می‌آید و اگر جلویش را نگیریم، کل زندگی‌مان را درگیر می‌کند. خودکم‌بینی در کوتاه مدت تمرکز و بهره‌وری را از بین می‌برد، خلاقیت را خفه می‌کند، مانع تعیین اهداف بزرگ‌تر می‌شود و به طرز ناخوشایندی ما را بدحال می‌کند، اما در بلندمدت می‌تواند به مشکلات بزرگ‌تری همچون کمال‌گرایی و خودتخریبی تبدیل شود. اما خبر خوب این است که خودکم‌بینی از دیرباز با ما بوده و خیلی‌ها روش‌هایی را پیدا کرده‌اند که نه تنها بر این حس فائق آمده‌اند که از آن استفاده هم می‌کنند.
  • سه استراتژی برای تقویت مهارت یادگیری مغز

    ورود گسترده مدل‌های هوش مصنوعی مولد در سال‌های اخیر، بسیاری افراد را که ناگهان متوجه شده‌اند بخش قابل توجهی از مشاغل دانش‌محورشان می‌تواند خودکار شود، حسابی ترسانده است. موفقیت در چنین محیطی نیازمند یادگیری مداوم است تا هم با تکنولوژی‌های جدید سازگار شوید و هم دانش و مهارت‌های تازه‌ای را بیاموزید که به شما کمک کند با تغییر نیازهای مشاغل گوناگون همچنان مورد نیاز و ضروری بمانید. متاسفانه تصور ما از یادگیری صرفا‌ آن چیزی است که در کلاس‌های مدرسه و دانشگاه تجربه کردیم، اما شما باید به دنبال فرصت‌هایی برای یادگیری مداوم باشید.
  • مدیران بد چه کارهایی می‌کنند/نمی‏‏‌کنند؟

    مترجم: کامران اکبری
    اگر به دنبال داشتن سازمانی با عملکرد بالا هستید، لازم است علائم مدیریت بد را بشناسید و در رابطه با این پدیده کاری انجام دهید. در اینجا به ۱۰ عادت بد مدیریتی که سازمان نباید آنها را تحمل کند می‌‌‌پردازیم.
  • هفت راه برای بهبود تصمیم‌‌‌گیری‌‌‌های اخلاقی

    مترجم: سید حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    تصمیم‌‌‌گیری‌‌‌های اخلاقی جزو بنیان‌‌‌های اصلی و ضروریات هر کسب‌‌‌وکاری محسوب می‌‌‌شوند. مدیران و رهبران سازمان‌‌‌ها و شرکت‌‌‌ها باید تمرکز جدی، دائمی و همه‌‌‌جانبه‌‌‌ای بر مطابقت داشتن تصمیم‌‌‌گیری‌‌‌های کاری‌‌‌شان با اصول اخلاقی داشته باشند.
  • مقاومت در برابر الگوی مطلوب کاری

    مترجم: سید حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    در جدال بین طرفداران و مخالفان دورکاری و محیط‌‌های کاری ترکیبی (حضوری/دورکاری) مباحث و استدلال‌‌های مختلفی مطرح می‌شود که اغلب آنها حول محور بهره‌‌وری فردی و سازمانی متمرکز هستند. حامیان دورکاری به آماری اشاره می‌کنند که نشان می‌دهد در فاصله زمانی ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ به میزان ۲۰درصد بر درآمد شرکت‌هایی که دست از الزام کارکنانشان به حضور فیزیکی در محل کار برداشتند افزوده شده است. این افزایش درآمد برای شرکت‌هایی که بر حضور فیزیکی کارکنان در محل کار پس از کرونا تاکید داشتند فقط ۵‌درصد بوده است. با توجه ‌‌به بالا بودن جامعه آماری مورد بررسی در این تحقیق که شامل ۵۵۴ شرکت بزرگ با بیش از ۲۷ میلیون نیروی کار می‌‌شد، می‌توان ادعا کرد که اجرای سیاست‌‌های باز و انعطاف‌‌پذیر در خصوص حضور یا عدم‌حضور فیزیکی کارکنان در محل کار می‌تواند تاثیر بسزایی بر بهبود عملکرد آنها و افزایش بهره‌‌وری فردی و سازمانی داشته باشد.
  • آیا مدیریت سلطه‌‌جویانه عامل رفتارهای غیراخلاقی کارکنان است؟

    مترجم: مریم رضایی
    در سال ۲۰۱۵، شرکت فولکس واگن به دلایلی اشتباه، تیتر خبرهای جهانی شد. تحقیقات آژانس حفاظت از محیط‌زیست ایالات متحده، به این نتیجه رسیده بود که این خودروساز آلمانی به دلیل نصب نرم‌‌افزار روی خودروهای دیزلی خود برای تقلب در تست‌‌های آلایندگی، مقصر است. این اتفاق موسوم به «دیزل‌‌گیت»، به یکی از بزرگ‌ترین رسوایی‌‌ها در تاریخ خودروسازی تبدیل شد و بیش از ۳۳ میلیارد دلار جریمه و خسارت به این شرکت تحمیل کرد و باعث شد مارتین وینترکورن، مدیرعامل هم کارش را از دست بدهد.
  • از منبع غیرقابل تحمل خرده استرس جدا شوید

    مترجم: منا اختیاری
    در قسمت قبل با جدول دسته‌‌‌های رایج خرده‌استرس‌‌‌ها آشنا شدیم و همه را در سه دسته قرار دادیم. دیدیم در قبال خرده استرس‌‌‌هایی که می‌توانیم رویشان متمرکز شویم (X) باید چگونه عمل کنیم. اکنون به دو دسته باقی‌‌‌مانده می‌‌‌پردازیم و مراحل بعد را طی می‌‌‌کنیم.
  • چگونه اثربخشی آموزش کارکنان را بسنجیم؟

    مترجم‌: مرتضی ایراندوست
    یکی از معروف‏‏‌ترین نقل‌قول‏‏‌ها در خصوص کسب و کار که از پیتر دراکر، بنیان‌گذار مدیریت مدرن، نقل می‌شود این است که: «هر چه اندازه‏‏‌گیری شود، قابل مدیریت خواهد بود.» وقتی صحبت از درک شاخص‏‏‌های آموزش کارکنان می‌شود، این نقل‌قول به کار می‏‏‌آید، وگرنه چگونه می‌توانید نتایج را اندازه‏‏‌گیری و آن را مدیریت کنید؟ واحدهای «یادگیری و توسعه» (L&D) سازمان‌ها سال به سال نوع آموزشی را که برای رسیدن به اهداف کسب‌وکار و بهبود نتایج کلی آن برای ارائه به کارکنان نیاز دارند، به دقت برنامه‏‏‌ریزی می‌کنند. اما آیا این کار واقعا موثر است؟ و اگر موثر است، آیا ۱۰۰‌درصد برای رسیدن به نتیجه مطلوب بهینه شده است؟
  • روندهای نوظهور رهبری سازمانی در ۲۰۲۵

    شعیب حسنی / مدیر منابع انسانی «دنیای‌اقتصاد»
    همان‌طور که جهان به‌‌‌سرعت در حال تغییر و تحول است، خواسته‌‌‌ها و انتظارات از رهبران سازمانی نیز به سرعت افزایش می‌‌‌یابد. در گذشته، رهبری سازمانی بیشتر بر کنترل و مدیریت مستقیم تمرکز داشت، اما امروزه و به‌‌‌ویژه در سال ۲۰۲۵، مهارت‌‌‌های جدیدی از آنها انتظار می‌رود. پیشرفت‌‌‌های تکنولوژیک، تغییرات فرهنگی و همچنین دگرگونی در نیروی کار جهانی، به ظهور روندهای نوینی در رهبری سازمانی منجر شده است.
  • چرا کسب‏‏‌وکارهای پایدار فراگیر می‏‏‌شوند؟

    مترجم: مهدی نیکوئی
    در حالی که به ماه‌‌‌های پایانی سال ۲۰۲۴ و زمان ارائه گزارش‌‌‌های مالی سالانه شرکت‌‌‌ها نزدیک می‌‌‌شویم، انتظار می‌‌‌رود که شاهد تغییرات چشمگیر عملکرد آنها در حوزه پایداری و مسوولیت‌‌‌های زیست‌‌‌محیطی-اجتماعی باشیم. این روند همچنین در سال ۲۰۲۵ می‌‌‌تواند پررنگ‌‌‌تر از پیش دیده شود.
  • اهمیت راهکارهای غیرمالی برای حفظ کارکنان

    نویسنده: Steve Allinson مترجم: مهدی نیکوئی
    در بازار کار رقابتی امروز، نگه‌داشت کارکنان جوان تبدیل به چالشی بزرگ برای بسیاری از سازمان‌ها شده است. حدود ۸ سال پیش، موسسه‌‌‌ای که در آن کار می‌‌‌کردم، مدیرعاملی پا به سن گذاشته داشت. او از روحیه نسل جوان شکایت می‌‌‌کرد و از دوره‌‌‌ای به قول خودش شکوهمند یاد می‌‌‌کرد که کارکنان ۳۰ سال به یک شغل و سازمان متعهد بودند. البته او هم مثل بسیاری از مدیران، نگاهی پدرسالارانه داشت و طرف دیگر قضیه را نمی‌‌‌دید.
  • کارشناسان منابع انسانی می‏‌گویند وفاداری دیگر معنا ندارد

    مترجم: مریم رضایی
    ورا لاو ۲۷ ساله، ظرف چند سال در سه شرکت مختلف کار کرده است. او عضوی از نسلی است که به نظر می‌رسد ایده وفاداری به شرکت‌ها را به چالش می‌‌کشند. او در گفت‌‌وگو با CNBC گفته: «فکر نمی‌‌کنم وفاداری نتیجه بدهد. همه چیز معامله‌‌ای است. شما فقط تا زمانی ارزشمند هستید که آنها شما را ارزشمند ببینند.
  • عصر هوش مصنوعی و شکل دادن تفکر انتقادی

    سید ارشد حسینی / مشاور توسعه کسب و کار
    با ظهور هوش مصنوعی مولد و ابزارهای مبتنی بر آن که فعلا مشهورترین آنها چت‌‌‌جی‌‌‌پی‌‌‌تی شرکت OpenAI است، متخصصان مختلف در صنایع گوناگون در مورد کاربردهایش خیال‌‌‌پردازی کرده‌‌‌اند و اکثرا این ابزار را گمشده خود یافته‌‌‌اند. مانند ظهور هر تکنولوژی دیگری، تاکنون محتواهای قابل‌توجهی در زمینه فرصت و تهدید نوشته شده و در کنار خوش‌بینی بیش از حد، نظریات آخرالزمانی هم مطرح شده که آینده بشر را در تقابل با این گونه جدید می‌‌‌بینند و در نهایت، اهل علم یک راه میانه را پیدا کردند که این تکنولوژی جدید، در مقابل انسان نیست و می‌تواند توانمندساز وی باشد.
  • هتل ناین اورز؛ جایی برای جمع‌‌‌آوری داده‌‌‌های خواب

    مترجم: مریم مرادخانی
    هتل‌‌‌های کپسولی در ژاپن بسیار رایج هستند. این هتل‌‌‌ها که جایگزین مناسب و مقرون به صرفه برای اقامت‌های کوتاه هستند حالا یک مزیت جدید دارند: می‌توانند کیفیت خواب شما را بسنجند؛ به لطف شرکتی به نام «هتل ناین‌اورز» (Ninehours) .
  • ۵ تغییر لازم برای بقا در دنیای کار آینده

    مترجم: منا اختیاری
    بسیاری از رهبران سازمان‌ها تمام عمر حرفه‏‏‌ای خود را با تمرکز بر مدل کاری سلسله‌مراتب دستوری و کنترلی سپری کرده‏‏‌‏‏‌اند و قاعدتا تغییر جهت به یک مدل چابک‏‏‌تر و مبتنی بر مهارت برای این دسته از مدیران تغییر بسیار بزرگی محسوب می‌شود. اما موضوع اینجاست که آینده کار نه‌تنها تغییر در طرز فکر رهبران سازمان‌ها را اجتناب‏‏‌ناپذیر می‌کند، بلکه مستلزم تغییر در مجموعه مهارت‏‏‌هایشان هم هست.
  • چگونه هوش تصمیم‌گیری استراتژی کسب و کار را متحول می‌کند؟

    نویسنده: رهی زندی‏‌فر
    با توجه به روند رو به رشد استفاده از هوش تصمیم‌گیری (Decision Intelligence)، این مفهوم از اصطلاحات مبهم در رشته بازاریابی به یک استراتژی مهم در کسب و کار تبدیل شده است. هوش تصمیم‌گیری یا هوشمندی در تصمیم (DI) مقوله‌‌ای در حال ظهور و بلوغ است که از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی استفاده می‌کند و به سازمان‌ها برای تصمیم‌گیری بهتر، سریع‌‌تر و مبتنی بر بینش کمک می‌کند. بر اساس به‌کارگیری این مفهوم، شرکت‌ها می‌توانند با فرآیند تصمیم‌گیری مانند سایر فرآیندهای کسب و کاری مدرن رفتار کنند. بنابراین، پیاده‌سازی سیستم‌های اطلاعاتی با هدف مدل‌‌سازی، ردیابی، یادگیری و بهبودبخشی تصمیمات مدیریتی خاص دنبال خواهد شد. این رویکرد نشأت گرفته از تصمیم (decision-back approach)، با تصمیمات حیاتی که عملکرد شرکت را هدایت می‌کند، شروع می‌شود و سپس برای دستیابی و اتخاذ تصمیم‌‌های منسجم و با کیفیت، به افراد، فرآیندها و بینش‌‌های موردنیاز در سازمان رجوع می‌کند.
  • وقتی رئیس جدید عجولانه تصمیم می‏‏‌گیرد

    مترجم: مریم مرادخانی
    وقتی رئیس جدیدتان مرتب و بدون هیچ توجیه شفافی، تصمیمات عجولانه می‏‏‌گیرد، ممکن است حس کنید زندگی کاریتان از حالت طبیعی خارج شده: لغو ناگهانی جلسه‏‏‌ها بدون هیچ توضیحی، موجی از جلساتی که در تقویمتان علامت زده‏‏‌اید یا ورود غیرمنتظره یک کارمند جدید. «شارمین بانو»، مربی حوزه مدیریت در سیاتل، می‏‏‌گوید: «این رفتار از نظر حرفه‏‏‌ای ناامیدکننده و از نظر احساسی ‏‏‌خسته‏‏‌کننده است. هنوز بین شما و این رئیس جدید اعتماد برقرار نشده، بنابراین هر نیت خیری که ابتدا داشتید از بین می‌رود.»
  • نقش شرکت‌ها در تعادل کار و زندگی

    مترجم: مهدی نیکوئی
    سال ۱۹۹۶ یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان اثاثیه در جهان به نام استیل‌‌‌کیس (Steelcase) یک اثر هنری عجیب را در دفتر کار نیویورک خود نصب کرد: یک آکواریوم شیشه‌‌‌ای ۱۲۰ سانتی‌متر در ۱۸۰ سانتی‌متری که خانه ۱۵۰۰ مورچه بود. این اثر نوعی ستایش از عصر به اصطلاح هیجان‌‌‌انگیزی به شمار می‌‌‌رفت که در آن مرزهای کار و زندگی محو می‌‌‌شد.
  • هوش مصنوعی و خداحافظی با حریم خصوصی

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    امروزه اعتبارسنجی و امتیازدهی اعتباری به افراد، یکی از فرآیندهای مهم و حساس برای انجام کارهای مختلفی محسوب می‌شود که باید با دقت تمام‌ صورت پذیرد: از افتتاح حساب بانکی و دریافت وام‌ گرفته تا خریداری یک آپارتمان یا استخدام‌ شدن در یک شرکت معتبر. اگر بخواهید خرید آنلاین انجام دهید، بدون آنکه خبر داشته باشید،
  • بازگشت به محل کار، راه‌حل نیست

    نویسنده: Emma Jacobs مترجم: منا اختیاری
    آیا افرادی که دورکاری می‌کنند، دلشان برای روزهای خوب گذشته تنگ می‌شود؟ آن روزهایی که راهروهای اداره پر از سروصدای ایده‌‌‌هایی بود که بین مدیران و تازه‌‌‌واردان ردوبدل می‌‌‌شد؟ و پویایی آشپزخانه‌‌‌ها! در مدتی که کارکنان منتظر بودند تا آب درون کتری به جوش بیاید و چای و قهوه‌‌‌شان را بریزند، کلی محصول جدید خلق می‌‌‌شد. تازه همه اینها به جز بهشت یادگیری بود. قبلا فقط کافی بود یک تازه‌‌‌کار در فاصله چند متری همکار باتجربه‌‌‌ای باشد تا تمام دانش و تجربیات ذهنش را جذب کند.
  • چگونه با تجربه کم، از پس مصاحبه تغییر شغل برآییم؟

    نویسنده: Rebecca Fraser-Thill مترجم: کامران اکبری
    یکی از دلهره‌‌‌آورترین بخش‌‌‌های تغییر شغل آن است که مجبور شوید درباره کمبود تجربیات و مهارت‌‌‌های خود در زمینه شغل جدیدی که متقاضی آن هستید صحبت کنید. اما داشتن تجربه محدود در حوزه‌‌‌های کاری جدید نباید دلیلی برای عدم تغییر شغل باشد.
  • آیا شغل پیدا کردن سخت‏‏‌تر از همیشه شده؟

    مترجم: مریم رضایی
    «دومینیک جویس» بیش از ۱۰۰ درخواست شغلی فرستاده بود تا بالاخره تابستان امسال برای یک پست در منابع انسانی به مرحله آخر استخدام رسید. پس از دو مصاحبه آنلاین، یک روز در ارزیابی حضوری شرکت کرده بود که شامل جلساتی با روسای ارشد یک شرکت تکنولوژی بود و امیدوار بود که دیگر همه چیز نهایی شده باشد. بنابراین وقتی ایمیل کوتاهی مبنی بر رد شدنش دریافت کرد، بسیار ناامید شد. از زمانی که در ماه مارس به عنوان نیروی مازاد اخراج شد، هیچ‌گاه تا این حد به استخدام دوباره نزدیک نشده بود. بدتر آنکه، شرکت مورد نظر هیچ بازخورد سازنده‌‌‌ای ارائه نکرده بود. نیمی از ۱۵۶ شغلی که او برای آنها درخواست داده بود، اصلا پاسخی نداده بودند.
  • راهکارهای جذب و نگهداشت استعدادهای برتر

    شعیب حسنی / مدیر منابع انسانی «دنیای‌اقتصاد»
    در دنیای رقابتی امروز، جذب و نگهداشت استعدادهای برتر به یک چالش اساسی برای سازمان‌ها تبدیل شده است. با توجه به اینکه بسیاری از شرکت‌ها به دنبال نیروی کار ماهر و خلاق هستند، ایجاد محیطی مناسب و جذاب برای کارکنان اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
  • تفاوت ۱۰ درصدی‌‌‌‌‌‌ها با معمولی‌‌‌ها

    مترجم: منا اختیاری
    متیو و بقیه ۱۰درصدی‌‌‌هایی که در تحقیقات ما به شدت به چشم آمدند، در ظاهر وجه مشترک چندانی با هم ندارند. آنها گذشته‌‌‌های متفاوتی داشته‌‌‌اند و در موقعیت‌‌‌های گوناگونی مشغول به کار هستند و حتی سازمان و صنعتشان هم با هم یکسان نیست، اما ما در همه آنها الگوی مشابهی پیدا کردیم و آن این بود که ۱۰ درصدی‌‌‌ها برای شکل دادن به روابط خود در زندگی دست به انتخاب‌‌‌های آگاهانه‌‌‌ای می‌‌‌زنند.
  • پذیرش انسانیت در محیط کار

    محمود نوری شمس آباد / عضو انجمن مدیریت ایران
    نتایج یک نظرسنجی که در نوامبر ۲۰۲۳ و از طریق یک پرسشنامه آنلاین سفارشی از ۳۰۴ متخصص (از کارکنان غیرنظارتی مثل کارمندان اداری، اپراتورها، نمایندگان فروش، رانندگان، وکلا و... گرفته تا مدیران اجرایی) با توجه به معیارهای عملکرد استراتژی‏‏‌های کسب و کار و تاکتیک‏‏‌ها و فناوری‏‏‌هایی که آنها را هدایت می‌کنند، به دست آمده نشان می‌دهد کارفرمایانی که می‏‏‌خواهند موفق شوند، باید مهم‌ترین دارایی خود - یعنی کارکنان - را در اولویت قرار دهند.
  • هوش تجاری در مقابل بازاریابی کلان‏‌ داده‏‌ها

    دکتر مهبد رضا اسکوئیان / مدرس کسب و کار
    یکی از داغ‌‌ترین کلمات تبلیغات تجاری امروز «بازاریابی کلان‌‌داده» است و اغلب از آن به عنوان جانشین «هوش تجاری» یاد می‌شود. اما آیا واقعا چنین است؟ درک اینکه چگونه هوش تجاری و بازاریابی کلان‌‌داده با یکدیگر مقایسه می‌‌شوند و همچنین اینکه چگونه بینش منحصر به فردی را برای شرکت‌ها ارائه می‌دهند مفید است.
  • لزوم مشارکت با ذی‌نفعان در پایداری

    مترجم: مهدی نیکوئی
    شرکت‌ها و کسب و کارهای بسیاری به سمت پایداری و مسوولیت اجتماعی کشیده شده‌‌‌اند. برای حرکت موثرتر در این مسیر، ابتدا باید مهم‌ترین ذی‌نفعان و اصلی‌‌‌ترین دغدغه‌‌‌های آنها را شناسایی کرد. سپس مواردی که با اهداف و مسائل اصلی شرکت همخوانی دارد، در اولویت قرار بگیرد. در این صورت، می‌توان منابع و انرژی را صرف مواردی کرد که بیشترین اثرگذاری را در پیشبرد برنامه‌‌‌های پایداری ایفا می‌کنند.
  • مدیران اجتماعی؛ موفق‏‌تر از مدیران فنی

    مترجم: مهدی نیکوئی
    ۴۰‌درصد از مدیران عامل در ۱۸ ماه نخست فعالیت خود شکست می‏‌خورند (به گزارش نشریه پژوهشی کسب و کار هاروارد) و عامل شکست آنها ‌نداشتن تجربه یا تخصص نیست؛ عامل این شکست، کمبود مهارت‏‌های انسانی و ناتوانی در ایجاد روابط سازنده با افراد تاثیرگذار شرکت است. موسسه مشاوره مدیریت مک‏‌کینزی برآورد کرده که سالانه یک‌تریلیون دلار از ارزش بازار ۱۵۰۰ شرکت برتر فهرست اس‏‌اندپی (S&P) به دلیل تغییر ناموفق مدیران عامل و اعضای هیات‌مدیره از دست می‌رود. این میزان زیان به اندازه کافی بزرگ است که نیاز به توجه و اقدامی جدی باشد. در واقعیت، انتخاب یک مدیرعامل جدید و امضای قرارداد با او، به هیچ وجه پایان کار یک شرکت نیست و تازه همه چیز از آنجا شروع می‌شود.
  • سه اشتباه که هنگام تغییر حوزه کاری باید از آنها اجتناب کنید

    مترجم: منا اختیاری
    شاید به دنبال تجربه‌ای تازه هستید یا شغل فعلی‌تان دیگر برایتان جذابیتی ندارد یا شاید هم دلتان می‌خواهد همه‌ چیز را زیرورو کنید. حالا بعد از چند ماه یا شاید چند سال فکر کردن به این موضوع به این نتیجه رسیده‌اید که وقت تغییر است. حرکت بزرگی است! اما تا دست به کار نشده‌اید، حواستان باشد مرتکب این سه اشتباه نشوید تا فرآیند ساده‌تری را تجربه کنید.
  • اثر مار کبری؛ پیامدهای ناخواسته در دنیای پیچیده

    شعیب حسنی / مدیر منابع انسانی «دنیای‌اقتصاد»
    آیا تا به حال خود را درگیر تلاش برای حل یک مشکل دیده‌‌اید و متوجه شده‌‌اید که اقداماتتان، به‌‌جای بهبود اوضاع، به وخامت آن منجر شده است؟ این پدیده عجیب، که در آن تلاش‌‌های ما نه تنها بی‌‌نتیجه است، بلکه مشکل را تشدید می‌کند، «اثر مار کبری» (Cobra Effect) شناخته می‌شود. این مفهوم، یادآوری مهمی است که در دنیای پیچیده و متغیر ما، حتی بهترین نیت‌‌ها نیز می‌توانند نتایج ناخواسته‌‌ای به همراه داشته باشند.
  • چرا تشدید رقابت بین تیم‏‏‌های داخلی ایده خوبی نیست؟

    نویسنده : Tom Taiyi Yan مترجم: مریم رضایی
    بسیاری از سازمان‌‌‌ها رقابت بین تیم‌‌‌های داخلی را تشویق می‌‌‌کنند و معتقدند این کار نوآوری را تحریک می‌‌‌کند و عملکرد را افزایش می‌‌‌دهد. اما مشکل این است که آنچه در واقعیت اتفاق می‌‌‌افتد برعکس است: رقابت داخلی اغلب نوآوری را خفه می‌‌‌کند.
  • آیا متوجه رفتار تبعیض‏‏‌آمیز خود با کارکنان هستید؟

    نویسنده: Ginka Toegel مترجم: مریم مرادخانی
    اخیرا طی همکاری با یک شرکت روباتیک اسکاندیناویایی، متوجه یک موضوع نگران‏‏‌کننده شدیم. طی جلسات تیم رهبری، مدیرعامل از بین ۹ نفر، تنها با ۳ نفر از اعضای جلسه صحبت می‏‏‌کرد و از آنها مشورت می‏‏‌گرفت. بقیه فقط نگاه می‏‏‌کردند. وقتی بعدا از او در این‌باره سوال پرسیدیم و از زبان ما شنید که ظاهرا «نورچشمی‏‏‌هایی» دارد و این کاملا مشهود است، تعجب کرد. او نمی‏‏‌دانست رفتار تبعیض‏‏‌آمیزش چه تاثیری بر سایر اعضا دارد. و هیچ‏‏‌کس موقع ارائه بازخورد، این موضوع را مطرح نکرده بود. این یک مشکل رایج است. گرچه مدیران معتقدند که برای تک‌تک کارکنان توجه و احترام یکسانی قائلند، اما تحقیقات خلاف این را اثبات می‌کند.
  • هر دو بعد حرفه‏‏‌ای و شخصی را به رسمیت بشناسید

    نویسنده: Paola cecchi-Dimeglio مترجم: منا اختیاری
    افسانه «تعادل بین کار و زندگی» اغلب دست‌‌‌نیافتنی به نظر می‌رسد و بسیاری از رهبران سازمانی را در برابر فشارهای هر دو طرف مستاصل و درمانده می‌کند. آن دسته از رهبران سازمانی که مسوول تیم‌‌‌های جهانی و تصمیمات استراتژیک و عملکرد کلی هستند، برای مدیریت کار و زندگی شخصی‌‌‌شان با چالش‌‌‌های منحصربه‌‌‌فردی روبه‌‌‌رو می‌‌‌شوند. اما دستیابی به این تعادل غیرممکن نیست، فقط نیازمند استراتژی هدفمندی است تا بتوانند آگاهانه کار و زندگی‌‌‌ شخصی‌‌‌شان را مطابق شرایط خاص خود مدیریت کنند. در ادامه به معرفی این استراتژی‌‌‌ها می‌‌‌پردازیم.
  • چرا ممکن است به بیش از یک فرهنگ سازمانی نیاز داشته باشید؟

    استادان رهبری سازمانی معمولا از فرهنگ به عنوان یک مفهوم واحد صحبت می‌کنند. اما رنه لاسرت، بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت عملیات مالی «بیل» (Bill) معتقد است که کسب و کارها می‌توانند از چند خرده‌‌‌‌فرهنگ بهره‌‌‌‌مند شوند و هر تیم یا دپارتمان می‌تواند فرهنگ خاص خود را که با وظایف و اهداف ویژه‌‌‌‌شان هماهنگ است، توسعه دهد.
  • تصمیم به عقبگرد در طراحی یک محصول

    مترجم: مریم رضایی
    امروز بیش از ۵۰۰ میلیون نفر در دنیا از دیابت رنج می‌‌‌‌‌برند؛ یک بیماری خودایمنی که باعث می‌شود لوزالمعده انسولین کمی تولید کند یا اصلا انسولین تولید نکند و افراد مبتلا نتوانند گلوکز را در بدن و جریان خون خود تنظیم کنند. دیابت یکی از شایع‌‌‌‌‌ترین بیماری‌‌‌‌‌های مزمن در جهان است که به سرعت هم در حال زیاد شدن است و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۴۵ بیش از ۷۴۰ میلیون نفر را تحت‌تاثیر قرار دهد. این بیماری وقتی تحت نظارت و درمان قرار نگیرد، می‌تواند به سرعت زندگی را تهدید کند.
  • بهره‏‏‌وری نیروی کار، نیازمند توجه به سلامت و رفاه

    همه ما شرایط استرس‌‌‌زا را در محل کار تجربه کرده‌‌‌ایم. از انتظارات غیرواقع‌‌‌بینانه در مورد عملکرد گرفته تا روسای پرتوقع یا شخصیت‌‌‌های سرسخت، همه افراد فشارهای مرتبط با کار را که می‌تواند بر سلامت روان تاثیر بگذارد، تجربه کرده‌‌‌اند.
  • ۱۰ درصدی‌‌‌‌‌‌ها چگونه گل کاشته‌‌‌اند؟

    مترجم: منا اختیاری
    ۱۰درصدی‌‌‌ها که هستند؟ در میان کارکنان توانمند و درخشانی که ما با آنها مصاحبه کردیم، زیرگروهی ۱۰ درصدی وجود داشت که نه‌تنها در مدیریت خرده‌‌‌استرس‌‌‌هایشان بهترین بودند، بلکه به واسطه لحظات کوتاه برقراری ارتباط حقیقی با دیگران زندگی‌‌‌هایی غنی و چند بعدی برای خود رقم می‌‌‌زدند.
  • نوآوری برای شکل‏‏‌دهی اقتصاد چرخشی

    مترجم: مهدی نیکوئی
    افزایش پایداری زیست‏‏‌محیطی-اجتماعی در دورانی که جهان به سمت اقتصاد چرخشی می‌رود، نیازمند توانایی شرکت‌ها برای ردگیری محصولات و مواد تولیدی‏‏‌، مصرفی و بازیافتی‏‏‌شان است. با این حال، صنایع بسیاری برای کسب این آگاهی و شفافیت داده‏‏‌ها مشکل دارند. در این میان، ۱۳استارت‌آپ نوآور، راهکارهایی برای حل این چالش و ردیابی محصولات و مواد شرکت‌ها در صنایع مختلفی مانند پلاستیک، مد و کشاورزی ارائه کرده‏‏‌اند.
  • مدیران عامل و چالش نادیده‌گرفتن فرهنگ پایداری دیجیتال

    دکتر محمد کارگر شورکی عضو موسس هسته پژوهشی پایداری کسب‌وکار دانشگاه تهران
    «فرهنگ، استراتژی را سر صبحانه می‌‌‌بلعد» عبارتی است پرمحتوا که اولین بار توسط پیتر دراکر، بنیان‌گذار مدیریت نوین دنیا مطرح شده و اهمیت موضوع فرهنگ را بیان می‌کند. فرهنگ عامل مهمی است که اغلب مدیران عامل به آن توجه نکرده و تاکیدی بر بازآفرینی آن نداشته‌‌‌اند، ولی باعث شده بارها شکست و عدم‌موفقیت برنامه‌‌‌های تحول سازمانی و عدم‌تحقق استراتژی‌‌‌ها، تجربه شود. تغییر فرهنگ سازمانی بسیار سخت‌‌‌تر و پیچیده‌‌‌تر از برنامه‌‌‌ها و استراتژی تحول سازمانی است و تا بستر فرهنگی مناسب فراهم نشود، این مهم محقق نخواهد شد. چند سالی است که کسب‌وکارها درگیر دو چالش بنیادین پایداری و تحول دیجیتال شده‌‌‌اند، به‌‌‌طوری‌‌‌که نه‌تنها کسب‌وکارها، بلکه کشورها نیز تحت‌تاثیر قرار گرفته‌‌‌اند و مشکلات بزرگی سر راهشان ایجاد شده است.
  • مقایسه پلتفرم‏‌های آموزشی موفق: کدام برای شما مناسب است؟

    پیمان شمس / مدرس و مشاور آموزش‏‌های سازمانی
    در دنیای امروز که آموزش آنلاین به سرعت در حال گسترش است، انتخاب یک پلتفرم آموزشی مناسب می‌تواند چالش‌‌برانگیز باشد.
  • ۸ ویژگی فرهنگی برای تاب‏‏‌آوری

    مترجم: مهدی نیکوئی
    تاب‏‏‌آوری به توانایی یک سازمان برای انطباق، واکنش و احیا پس از بحران‌ها و تغییرات محیطی گفته می‌شود. در عصر کنونی کسب و کار که شرایطی مانند تلاطم، ابهام، پیچیدگی و تردید عادی شده‏‏‌، تاب‏‏‌آوری سازمانی حیاتی‏‏‌تر از هر زمانی شده است. برای تاب‏‏‌آور شدن، سازمان‌ها باید ویژگی‏‏‌های بارزی به دست آورند که شاید برای فعالیت در سال‌های گذشته چندان اهمیت نداشتند ولی امروزه تبدیل به یک اجبار محیطی شده است.
  • چطور وظایف تیم را به درستی واگذار کنیم؟

    شعیب حسنی / مدیر منابع انسانی «دنیای‌ اقتصاد»
    واگذاری درست وظایف، مهارتی حیاتی برای آن دسته از رهبران سازمان است که به دنبال افزایش پتانسیل تیم خود و مدیریت بهینه زمان هستند. این عمل نه تنها تیم را توانمند می‌‌‌سازد، بلکه به رهبر تیم کمک می‌‌‌کند بر وظایف استراتژیک‌‌‌تر متمرکز شود. با این حال، واگذاری تنها به معنای سپردن کارها نیست؛ بلکه نیازمند ارتباط روشن، اعتماد و شناخت نقاط قوت تیم است.
  • کوکوآ: سفر قهوه از اتیوپی به سراسر جهان

    مترجم: مریم مرادخانی
    قهوه در اتیوپی دارای اهمیت فرهنگی عمیقی است. این محصول خوش‌عطر و طعم در تار و پود جامعه اتیوپی ریشه دوانده و در آیین‌‌‌های اجتماعی این کشور، جایگاه پررنگی دارد. در هر محفلی، حتما چند فنجان قهوه نیز پیدا می‌شود. قهوه برای اهالی این کشور تنها یک نوشیدنی نیست بلکه بهانه‌‌‌ای برای دور هم جمع شدن است که میان افراد جامعه، پیوند ایجاد می‌کند. علاوه بر جنبه فرهنگی، قهوه نقش مهمی در اقتصاد این کشور نیز دارد.
  • تاثیر مثبت تازگی بر مغز

    مترجم: منا اختیاری
    انسان‌‌‌ها با داشتن یک روتین ثابت، کار بیشتری از پیش می‌‌‌برند و در عین حال کار مغز هم کمتر می‌‌‌شود. هر بار که بخواهید برای سرکار رفتن آماده شوید یا برای روزتان برنامه‌‌‌ریزی کنید، مغزتان مجبور نیست چرخ را از ابتدا اختراع کند و پیمایش صفر تا صدی داشته باشد، اما پایبندی به یک روتین تکراری همیشگی می‌‌‌تواند به سرعت شما را به سمت کسالت و نارضایتی سوق دهد.
  • فشار هزینه تهیه دارو و تجهیزات بر دوش محک

    نشست خبری خیریه‌‌‌های حوزه سرطان کودک، به مناسبت ماه اطلاع‌‌‌رسانی سرطان کودک در «محک» برگزار شد. در این نشست به جز مدیر موسسه محک، مدیران موسسه‌‌‌های دیگر مانند موسسه خیریه کسا در اصفهان، موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان و همچنین مدیر انجمن حمایت از کودکان مبتلا به سرطان تبریز (تسکین) که در ارتباط با حمایت و بهبود سرطان کودکان فعالیت می‌کنند حضور داشتند.
  • «واکنش‌سنجیده»، مهارت مدیران حمایتگر (بخش دوم و پایانی)

    نویسندگان: Christina Bradley، Lindy Greer مترجم: مریم مرادخانی
    به عنوان یک مدیر، اگر ببینید کارمندتان مدتی است که غمگین یا مضطرب است چه واکنشی نشان می‌‌‌دهید؟ آیا مداخله می‌‌‌کنید، از او علت را جویا می‌‌‌شوید و راه‌حل پیشنهاد می‌‌‌دهید؟ یا از ترس ورود به حریم خصوصی او، چیزی نمی‌‌‌پرسید و او را به حال خود رها می‌‌‌کنید؟ تحقیقات نشان داده که واکنش ‌سنجیده نسبت به احساسات کارکنان می‌تواند تاثیر شگرفی بر حال آنها، رابطه‌‌‌تان با آنها و عملکرد کلی تیم داشته باشد. به‌عنوان یک رهبر سازمانی باید بدانید چه زمانی به مساله ورود کنید، چه زمانی راه‌حل پیشنهاد دهید و چه زمانی، صبر پیشه کنید.
  • نقش دولت در تعادل کار-زندگی(بخش سی‌‌‌‌ و چهارم)

    مترجم: مهدی نیکوئی
    کار بیش از حد و فرسودگی شغلی به شکل یک معضل فراگیر در حوزه‌‌‌‌های اقتصادی و حتی کشورهای گوناگون دیده می‌شود. این معضل به نوعی ریشه در ناآرامی و هراس‌‌‌‌های ذهنی افراد دارد. به همین دلیل نخستین راهکارهای آن از سطح فردی شروع می‌شود. اما فراگیر بودن نشان می‌دهد که شرایط کلان کشورها نقش مهمی در شیوع یا کنترل آن دارد.
  • اثر شبکه‌‌‌های عصبی بر سوگیری هوش مصنوعی (قسمت چهلم)

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    اطلاعات و داده‌‌‌هایی که دارای سوگیری هستند مهم‌ترین عامل بروز تبعیض در الگوریتم‌‌‌ها محسوب می‌‌‌شوند. بااین‌‌‌حال باید دانست که خود شبکه‌‌‌های عصبی عمیق هم به این مساله دامن می‌‌‌زنند و باعث سوگیری بیشتر هوش مصنوعی می‌‌‌شوند.
  • مدیریت بهتر در شرایط رقابتی‏‏‌تر

    شعیب حسنی
    در محیط کار امروزی، مهارت‌‌‌های فنی دیگر به‌‌‌تنهایی برای موفقیت کافی نیستند. آنچه بیش از هر چیز مدیران را متمایز می‌کند، مهارت‌‌‌های نرم آنهاست که شامل توانایی برقراری ارتباط موثر، رهبری تیم، مدیریت احساسات، سازگاری با تغییرات و حل تعارضات می‌شود.
  • منابع انسانی و مدیریت نیروی کار در عصر هوش مصنوعی

    وحید لشگری
    یکی از مهم‌ترین کارکردهای هوش مصنوعی در حوزه منابع انسانی، تاثیر آن بر عملکرد خود متخصصان منابع انسانی است. استفاده از هوش مصنوعی در این حوزه باعث افزایش کارآیی در وظایف مختلف، از جمله مدیریت استعدادها، می‌شود. به عنوان مثال، هوش مصنوعی مولد می‌تواند در نوشتن شرح وظایف و بهبود فرآیندهای استخدام مورد استفاده قرار گیرد.
  • ماتریس اولویت‏‏‌های پایداری کسب‌و‌کار

    مترجم: مهدی نیکوئی
    مسوولیت‌‌‌های اجتماعی و فشارهای ذی‌نفعان برای ساختن آینده‌‌‌ای سبزتر به طور جمعی، بسیاری از کسب‌و‌کارها را به سمت تدوین استراتژی‌‌‌های پایداری برده است. شرکت‌ها و کسب و کارهایی که ریشه‌‌‌دار هستند و قصد تغییر حوزه فعالیت خود را ندارند، می‌توانند فرآیند تدوین استراتژی خود را از تحلیل استراتژی فعلی و سپس تعیین اولویت‌‌‌های عملکردی شروع کنند. در این مطلب، به تعیین اولویت‌‌‌های عملکردی و شیوه طراحی یک ماتریس مادی می‌‌‌پردازیم.
  • «دریای شباهت» در درخواست‏‏‌های شغلی

    مترجم: منا اختیاری
    با کاهش فرصت‌‌‌های شغلی در بریتانیا طی چند سال گذشته، جویندگان کار مجبور شده‌‌‌اند روش‌های بدیعی برای برجسته کردن خود در میان انبوه متقاضیان پیدا کنند. تکنولوژی‌‌‌های جدیدی همچون هوش‌‌‌مصنوعی مولد و ابزارهای دیجیتال پیشرفته، تولید رزومه‌‌‌ و معرفی‌‌‌نامه‌‌‌ را بسیار ساده‌‌‌تر و سریع‌‌‌تر کرده‌‌‌اند. خروجی قوی و حرفه‌‌‌ای این ابزارها قابل مقایسه با روزگار صفحه A۴ سفید و فونت کسل‌‌‌کننده «تایمز نیو رومن» نیست.
  • ۵ سوال که می‌توانند ویژگی‏‏‌های هدایتگری متقاضیان کار را آشکار کنند

    افراد معمولا در مصاحبه‌‌‌های شغلی بهترین نسخه از خود را نشان می‌دهند. آنها تلاش می‌کنند تاثیر مثبتی بر کارفرمای احتمالی بگذارند و احتمالا پاسخ سوالات رایج را هم از قبل تمرین کرده‌‌‌اند. با این شرایط، تشخیص بهترین گزینه می‌تواند دشوار باشد.
  • در گفت‏‏‌وگوهای سخت از «ما» به‌جای «شما»‏‏‌ استفاده کنید

    مترجم: مریم رضایی
    اگر می‌‌‌خواهید پیامی به کسی بفرستید که احتمال می‌‌‌دهید او را ناراحت کند، یک فرمول ساده وجود دارد که می‌تواند مسوولیت را به طور کامل گردن طرف مقابل نیندازد: به جای «شما» از «ما» استفاده کنید.
  • واکنش مناسب به احساسات کارکنان

    نویسندگان: Christina Bradley، Lindy Greer مترجم: مریم مرادخانی
    فرض کنید از کنار میز کارمندتان رد می‏‏‏‌شوید که می‏‏‏‌بینید آرنج‏‏‏‌هایش را روی میز گذاشته و سرش را بین دست‏‏‏‌هایش گرفته. معلوم است استرس دارد. آیا چیزی می‏‏‏‌گویید؟ در چنین شرایطی چه باید گفت؟ برخورد سنجیده با احساسات منفی کارکنان، یک مهارت مهم رهبری سازمانی و در عین حال سخت است. وقتی نیروی کاری عصبانی، ناراحت یا افسرده است، دانستن اینکه چه بگویید یا نگویید می‏‏‏‌تواند تاثیر بسیاری در حال او، کیفیت رابطه‏‏‏‌تان با او و عملکرد تیمتان داشته باشد. ما طی تحقیقاتمان درباره احساسات در محیط کار و همکاری با طیف وسیعی از سازمان‏‏‏‌های بین‏‏‏‌المللی مثل اکسون موبیل، جنرال موتورز و پپسی به این سوال پاسخ دادیم که رهبران سازمانی چگونه باید به احساسات دیگران به گونه‏‏‏‌ای پاسخ دهند که سلامت آنها و فرهنگ و اثربخشی سازمان حفظ شود.
  • چالش‏‌های تعادل‏‌بخشی کار و زندگی

    مترجم: مهدی نیکوئی
    سلامت روان افراد شاغل و میزان شادمانی و رضایت آنها از زندگی‌‌شان به میزان قابل‌توجهی بستگی به شغل و شیوه کار کردن آنها دارد. با این حال، نه به سادگی می‌توان تعیین کرد که شغل باید چه نقشی در زندگی ما داشته باشد و نه به سادگی می‌توان به تعادل بهینه در کار و زندگی دست یافت. یکی از مشکلات، این است که بسیاری از ما فرهنگ عجله و شتاب پیرامون خود را نهادینه می‌‌کنیم.
  • وقتی پای هوش مصنوعی به موضوع عدالت باز می‌‌‌‌شود

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    صحبت از تصمیم‌‌‌‌گیری در مورد پرونده‌‌‌‌های قضایی در سراسر دنیا، با قضاوت‌‌‌‌های نادرست و عجولانه و گاه همراه با جهت‌‌‌‌گیری‌‌‌‌های خاص همراه است. چون افرادی که در این زمینه کار می‌‌‌‌کنند انسان هستند و احتمال بروز اشتباه یا سوگیری در آنها وجود دارد.
  • از «ریسک‏‏‌زدایی» تا ثروت

    نویسنده: Lewis Schiff مترجم: منا اختیاری
    ریسک نشان افتخار کارآفرینان است و غالبا نشان‏‏‌دهنده شخصیت آنهاست. اما با رشد شرکت‏‏‌ها، افرادی که علاقه‏‏‌مند به خرید یک شرکت یا سرمایه‏‏‌گذاری در آن هستند، کلمه جدیدی را مطرح می‏‏‌کنند: «ریسک‏‏‌زدایی». ریسک‏‏‌زدایی دقیقا همان ‏‏‌چیزی است که از اسمش مشخص است؛ یعنی گرفتن ریسک از کسب‏‏‌و کار. به عنوان نمونه اگر شرکت شما ۵۰ درصد از درآمدش را از تنها یک مشتری تامین می‏‏‌کند و شما می‏‏‌توانید با تمرکز بر افزایش درآمد از سایر مشتریان این عدد را به ۲۰ درصد کاهش دهید، عملا ریسک کسب‏‏‌وکار خود را کاهش داده‏‏‌اید، چون دیگر برای نیمی از درآمد خود به یک مشتری وابسته نیستید و بیشتر تخم‏‏‌مرغ‏‏‌هایتان در یک سبد نیست.
  • چرا گیمرها بهترین گزینه برای هدایت تیم‏‏‌ها به سوی آینده هستند؟

    یکی از بزرگ‌ترین تصورات نادرستی که درباره علاقه‌‌‌مندان به بازی‌‌‌های ویدئویی وجود دارد، فقدان تعهد کاری آنهاست. متاسفانه کلیشه‌‌‌ای که می‌‌‌گوید گیمرها آدم‌‌‌های تنبلی هستند که صبح تا شب جلوی صفحه نمایش می‌‌‌نشینند، همچنان به قوت خود باقی است.
  • تفکر بلندمدت؛ ثمره ۴۴ سال مدیریت

    مترجم: مریم رضایی
    «مردم از من می‌‌‌پرسیدند چقدر طول کشید تا اولین فروشگاه «هول فودز» به سودآوری برسد و من به آنها می‌‌‌گویم تا ساعت ۲ بعدازظهر همان روز اول!» این را جان مکی (John Mackey)، هم‌‌‌بنیان‌گذار و مدیرعامل سابق فروشگاه‌‌‌های زنجیره‌‌‌ای سلامت‌‌‌محور هول فودز می‌‌‌گوید. کارآفرینی که مثل جوان‌‌‌ها تیپ می‌‌‌زند و اولین فروشگاهش را (که آن موقع «سیفر وی» نام داشت) در سال ۱۹۷۸ در آستین، تگزاس افتتاح کرد، هیچ‌‌‌وقت فکرش را هم نمی‌‌‌کرد که این کسب‌وکار آنقدر رشد کند که به یک شرکت پیشرو چندملیتی و چند میلیارد دلاری در عرضه مواد غذایی طبیعی تبدیل شود. هول فودز که آمازون در سال ۲۰۱۷ آن را به ارزش ۱۳.۷ میلیارد دلار خرید، امروز بیش از ۵۰۰ فروشگاه در آمریکا، کانادا و بریتانیا دارد.
  • نقش هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در آینده مراکز تماس

    دکتر مهرداد مهدویان / مدیر پروژه خدمات مشترکان
    با پیشرفت فناوری و افزایش انتظارات مشتریان، مراکز تماس به یکی از مهم‌ترین بخش‌‌‌های کسب‌وکارها تبدیل شده‌‌‌اند. این مراکز که وظیفه ارتباط مستقیم با مشتریان را بر عهده دارند، برای جلب رضایت کاربران و پاسخگویی به نیازهای آنان نیازمند نوآوری و بهره‌‌‌گیری از فناوری‌‌‌های مدرن هستند. در سال‌های اخیر، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به عنوان فناوری‌‌‌های پیشرو وارد عرصه مراکز تماس شده‌‌‌اند. این فناوری‌‌‌ها با قابلیت‌‌‌های منحصر به فرد خود از جمله پردازش زبان طبیعی، تحلیل داده‌‌‌ها و بهینه‌‌‌سازی فرآیندها، نوید تحولی اساسی در این زمینه را می‌دهند.
  • همدست خرده‌استرس‌‌‌ها نشوید!

    مترجم: منا اختیاری
    در قسمت قبل به چهاردهمین دسته از خرده‌استرس‌‌‌ها پرداختیم که در شبکه روابط اختلال ایجاد می‌کنند. در این قسمت، برای مقابله با تغییرات ناشی از این اختلالات در شبکه روابطمان، استراتژی‌‌‌هایی را مطرح می‌‌‌کنیم.
  • اهمیت تعاملات انسانی با مشتریان

    مترجم: مهدی نیکوئی
    در عصر دیجیتال و ماشین و سودآوری، بازگشت به روحیات انسانی در تعامل با مشتریان شاید سودآورتر از تمرکز بر سودآوری مالی باشد. مصاحبه‏‏‏‌ای که در زیر می‏‏‏‌خوانید، با برونو آر سیگناکو، یکی از مشاوران جهانی کسب‏‏‏‌وکار و مدیریت همدلانه و انسان‏‏‏‌محور انجام شده است. سیگناکو، نویسنده کتاب هنر کسب‏‏‏‌وکار همدلانه (The Art of Compassionate Business) از قدرت استراتژی‏‏‏‌های شخصی‏‏‏‌سازی شده و کسب‏‏‏‌وکار خدمت‏‏‏‌محور در ایجاد روابط مستحکم و معنادار با مشتریان می‏‏‏‌گوید.
  • آیا هوش مصنوعی می‌تواند از ما رهبران سازمانی بهتری بسازد؟

    مترجم: مرتضی ایراندوست
    در اتاق‌‌‌های جلسات مدیران سراسر جهان، انقلابی آرام در جریان است. هوش مصنوعی که زمانی محدود به وظایف رایج و متداول بود، اکنون آماده دگرگون‌‌‌سازی رهبری سازمانی است. هر چقدر سیستم‌های هوش مصنوعی پیچیده‌‌‌تر می‌‌‌شوند، رهبران سازمانی باید با یک سوال مهم دست و پنجه نرم کنند: هوش مصنوعی چگونه عملکرد ما را بهبود می‌‌‌بخشد؟ وعده‌‌‌ای که هوش مصنوعی در خصوص رهبری سازمانی می‌‌‌دهد، اغواکننده است.
  • اسپلیت: بدون دردسر دنگ خودت را پرداخت کن!

    مترجم: مریم مرادخانی
    فرض کنید همراه با دوستان یا همکاران به رستوران رفته‌‌‌اید. از قبل قرار گذاشته‌‌‌اید که همه چیز دنگی باشد. حالا همه غذایشان را تمام کرده‌‌‌اند. گارسون فیش غذا را آورده و قرار می‌شود یک نفر، همه مبلغ را پرداخت کند و بقیه بچه‌‌‌ها بعدا دنگشان را برایش بریزند و آن یک نفر شمایید.
  • هوش مصنوعی و تشخیص آمادگی ذهنی مدیران

    نویسنده: Callum Borchers مترجم: منا اختیاری
    مدیران همین حالا هم این ترس و نگرانی را دارند که جایی خطاهای کلامی‌‌‌شان ضبط و در فضای مجازی پخش شود. اکنون باید خود را برای کابوس جدیدی آماده کنند که در آن هوش مصنوعی لغزش‌‌‌های کلامی‌شان را تحلیل می‌کند و می‌‌‌گوید دیگر برای رهبری سازمان به اندازه کافی باهوش نیستید. اگر فکر می‌‌‌کنید چنین فرضیه‌‌‌ای فضایی‌‌‌تر از آن است که واقعیت داشته باشد یا به واقعیت تبدیل شود به این نکته توجه کنید: همان هفته‌‌‌ای که یک اجرای ضعیف در مناظره باعث فروپاشی اعتماد عمومی به هوشیاری رئیس‌جمهور آمریکا شد، مجله «آلزایمر و زوال عقل» پژوهشی را منتشر کرد که نشان می‌دهد هوش مصنوعی می‌تواند از روی الگوهای گفتاری یک فرد، احتمال ابتلایش به بیماری آلزایمر را شش سال قبل از آنکه وضعیتش قابل تشخیص باشد با دقت تقریبی ۸۰‌درصد مشخص کند.
  • با افزایش آگاهی، روزهای بهتری برای کودکان مبتلا به سرطان بسازیم

    سرطان کودکان یکی از مسائل حساس و چالش‌‌‌برانگیز است که نیاز به توجه و حمایت همگانی دارد. هر ساله بسیاری از کودکان و خانواده‌‌‌هایشان با این بیماری مواجه می‌‌‌شوند و به حمایت جسمی، روانشناختی، اجتماعی و اقتصادی نیاز دارند. برای اینکه بتوانیم به درستی از این کودکان حمایت کنیم و شرایط بهتری برای آنها فراهم آوریم، باید آگاهی و فرهنگ‌‌‌سازی در این باره را افزایش دهیم. یکی از اصول مهم روانشناسی در مراقبت از کودک مبتلا به سرطان، ایجاد احساس امنیت و آرامش در محیط درمان است.
  • تغییر سبک مدیریت به تناسب زمان

    نویسنده: Rebecca Knight مترجم: مریم مرادخانی
    درباره سبک‏‌های رایج رهبری سازمانی و اینکه چگونه سبک مناسب خود را پیدا کنیم، مطالب بسیاری نوشته شده است. مثلا سبک تحول‏‌آفرین یا تعاملی یا بوروکراتیک. اما دنیل گلمن، روان‌شناسی که به تحقیقات در حوزه هوش هیجانی معروف است می‏‌گوید: «لازمه یک رهبر سازمانی فوق‏‌العاده بودن این است که بدانیم موقعیت‏‌های مختلف، ممکن است رویکردهای متفاوتی را طلب کنند.» گلمن با تکیه بر تحقیقات و تجربیاتش، شش سبک رهبری سازمانی را شناسایی کرده که مدیران می‌توانند با توجه به شرایط و نیازهای اعضای تیم، آنها را اتخاذ کنند. او نخستین بار در سال ۲۰۰۰ این سبک‏‌ها را در مقاله‏‌اش به نام «رهبری سازمانی ثمربخش» در مجله کسب‌و‌کار هاروارد معرفی کرد. از آن زمان به بعد، سبک‏‌های او به طرز گسترده‌ای به عنوان یک چارچوب اساسی برای رهبری سازمانی موثر شناخته شده و استفاده می‏‌شوند.
  • چرا استراحت کردن از کار کردن سخت‏‏‌تر است؟

    مترجم: مهدی نیکوئی
    روز پس از جشن شکرگزاری خود را در وضعیتی آشنا یافتم: کار کردن در تعطیلات. اما تناقض داستان در اینجا تمام نمی‌شود. در حال نوشتن کتابی انتقادی درباره معضل اعتیاد آمریکایی‌‌‌ها به کار هستم؛ آن هم در روزی که برای استراحت کردن به من حقوق تعلق می‌گیرد. تا پیش از ظهر، بهره‌‌‌وری چندانی نداشتم که با توجه به سنگینی غذای شب گذشته، طبیعی است. با این حال، همچنان در حال سرزنش خودم بابت این عملکرد ضعیف در روز تعطیل هستم. به نظر می‌رسد تناقض آنجا به نهایت خواهد رسید که با چنین احساساتی احتمالا روز کاری‌‌‌ام در این تعطیلی طولانی‌‌‌تر از تصور خواهد شد.
  • وقتی داده بزرگ شکست می‌خورد

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    دلالان داده با استفاده از اطلاعات استخراج‌شده از کوکی‌‌‌ها، رفتار جست‌‌‌وجوی افراد در اینترنت و سایر منابع اطلاعاتی به پروفایل و داده‌‌‌های مرتبط با کاربران دست می‌‌‌یابند. این داده‌‌‌ها در اختیار شرکت‌هایی مانند فیس‌‌‌بوک که بر پایه تبلیغات استوار هستند و به‌‌‌شدت به دنبال این هستند که درباره کاربرانشان بیشتر بدانند و راه‌‌‌های جدیدی را برای نفوذ و تاثیرگذاری بر آنها بیابند، قرار می‌‌‌گیرند.
  • نکاتی برای برندسازی شخصی و شرکتی

    نویسنده: Renae Gregorie مترجم: منا اختیاری
    برای ساخت برند خود به عنوان یک رهبر فکری، کدام پلتفرم‏‏‌ها به ذهنتان می‏‏‌آید؟ ابتدا این را بگوییم که از نظر برخی افراد «رهبران فکری» در سازمان‌های سراسر دنیا انگشت‏‏‌شمارند یا در راهروهای مجلل شرکت‌های مشاوره بزرگی همچون مک‏‏‌کینزی و EY قدم برمی‏‏‌دارند، یا همچون بیل ‏‏‌گیتس به قدری شناخته‏‏‌ شده‏‏‌اند که همین حالا هم چشم جهان به آنهاست و هیچ نیازی به برندسازی ندارند. اما من با این دیدگاه موافق نیستم. از نظر من، رهبری فکری مخصوص بنیان‌گذاران و مدیران بزرگ و معروف نیست، بلکه متعلق به هرکسی است که دیدگاه ارزشمندی برای به اشتراک گذاشتن دارد و مایل است گفت‏‏‌وگویش را هدایت کند. هر کسی که بتواند بر طرز فکر دیگران نسبت به مساله‌ای تاثیر بگذارد، یک رهبر فکری است – حتی اگر آن دیگری، یک نفر باشد. در پاسخ به سوال ابتدای مطلب، باید گفت برای بسیاری از صاحبان کسب‌و‌کارها پاسخ پیش‏‏‌فرض پلتفرم‏‏‌هایی همچون فیس‏‏‌بوک، اینستاگرام، توییتر و شاید حتی تیک‏‏‌تاک باشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر