شماره روزنامه ۶۲۰۴
|

بافته‌ای جدید از پروژه روندهای آنفلوآنزای گوگل؛

مهندس‌‌‌های گوگل که در پروژه روندهای آنفلوآنزای گوگل مشارکت داشتند، یک موضوع را به‌‌‌کلی فراموش کرده بودند: اصل سادگی و استفاده از یک الگوریتم ساده به‌‌‌جای اصرار بر تحلیل داده‌‌‌های بزرگ. یک تیم تحقیقاتی در موسسه توسعه انسانی ماکس پلانک سال‌‌‌هاست در حال مطالعه روی الگوریتم‌‌‌های ساده یا …

تاکتیک‏‌هایی برای انتخاب هوشمندانه از میان ده‏‌ها طرح نوآورانه

این یک سناریوی شایع در شرکت‌های سراسر جهان است: زمان بررسی سالانه پروژه‏‌های جدید پیشنهادی فرا رسیده و شما جزو کمیته تصمیم‌گیری هستید. لیست بلند بالایی از گزینه‏‌ها در مقابلتان قرار دارد. درباره بعضی از آنها می‌توانید با آگاهی، نظر بدهید. در مورد بعضی‏‌ها نه. ممکن است یکی از پروژه‏‌ها از یک…

    پنجشنبه، ۲۷ دی ۱۴۰۳
  • برای تحقق کامل و موفق اهداف مرتبط با تغییر سازمانی،مدیران باید چه گام‏‌هایی بردارند؟

    تکنیک‏‌ها و مراحل‌ پیاده‌سازی پروژه تغییر

    تحقیقات نشان داده بیش از نیمی از شرکت‌ها در تغییرات سازمانی و سازگاری با روندهای جدید دچار مشکل و ناکامی هستند، چرا که عملکرد مطلوبی در بخش‏‌هایی مانند برنامه‏‌ریزی، هماهنگی و اجرای تغییرات ساختاری یا همان مدیریت تغییر ندارند. در واقع مشکل چنین شرکت‌هایی این است که مراحل مختلف مدیریت تغییر در آنها به‏‌درستی اجرا نمی‌شود و رهبران و کارکنان آنها درک درستی از فرآیند مدیریت تغییر و مهارت‏‌های موردنیاز برای آن ندارند.
  • با اهدای سلول‏‏‌های بنیادی خون‏‏‌ساز، زندگی‏‏‌بخش باشید

    سه سال پیش و در شرایطی که کمتر کسی به دلیل شیوع ویروس کرونا در مراکز عمومی حاضر می‌‌‌شد، «هادی» چند روز به صورت داوطلب در یکی از بیمارستان‌‌‌های شیراز حاضر شد تا بتواند به کودکی تهرانی که مبتلا به بیماری سرطان بود زندگی ببخشد.
  • درس‏‏‌های «باغ ذن» برای پایداری کسب‌ و‌کار

    در شرایطی که امروزه با چالش‌‌‌های مختلفی در مسیر پایدارسازی اقتصاد و کسب‌و‌کارها مواجه هستیم، لازم است متوجه باشیم که بسیاری از این چالش‌‌‌ها از اقدامات خودمان ناشی شده‌‌‌اند. ما در جست‌‌‌وجوی راهکارها، اغلب فقط به نبوغ انسانی خود تکیه می‌‌‌کنیم. با این حال، طبیعت بینش عمیقی به ما پیشنهاد می‌کند.
    چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳
  • هشت فعال کسب‏‏‌وکار از لزوم به‏‏‌کارگیری هوش مصنوعی، چابکی، شراکت و انطباق‏‏‌پذیری با بازار می‏‏‌گویند

    توصیه‏‏‌ها و تجربه‏‏‌های مدیران از سال ۲۰۲۴

    سال ۲۰۲۴، اتفاقات و چالش‏‏‌های کمی برای کسب‏‏‌وکارها نداشت. از یک سو، برخی بحران‏‏‌های اقلیمی و قوانین دولتی مرتبط با مسوولیت زیست‏‏‌محیطی در سطح جهان را شاهد بودیم. از سوی دیگر، نتایج انتخابات ایالات متحده و تحولات سیاسی، فضا و چشم‏‏‌انداز کسب‏‏‌وکار را تا حدی تغییر داده است. از نظر فنی، بالاخره شاهد کاربرد هوش مصنوعی در کسب‏‏‌وکار بودیم و حتی برخی وظایف خلاق نیز به آن سپرده شد. در بریتانیا، دولت این کشور قانونی برای ممنوعیت پخش تبلیغ غذاهای ناسالم در ساعات شامگاهی وضع کرد. در آمریکا شرکت رسانه‏‏‌ای «آمنیکام» (Omnicom) با شرکت بازاریابی «اینترپابلیک» (Interpublic) به بررسی فرصت ادغام از طریق تبادل سهام پرداختند.
  • چگونه بر چالش‏‏‌های پیاده‌سازی هوش مصنوعی در کسب‌وکارها غلبه کنیم؟

    امروزه سازمان‌ها به طور فزاینده‌‌‌ای به دنبال بهره‌‌‌گیری از هوش مصنوعی برای بهبود عملکرد، افزایش بهره‌‌‌وری و ارائه خدمات نوین به مشتریان خود هستند. با این حال، پیاده‌سازی هوش مصنوعی در سازمان‌ها با چالش‌‌‌های متعددی همراه است که می‌تواند مانع از دستیابی به اهداف و مزایای مورد انتظار شود. از جمله این چالش‌‌‌ها می‌توان به کمبود نیروی انسانی متخصص، نبود زیرساخت‌‌‌های فناوری مناسب، مقاومت فرهنگی در برابر تغییرات و پیچیدگی‌‌‌های فنی اشاره کرد.
  • وی‌‌‌وارد: پیاده‌‌‌روی کنید و پول بگیرید

    سال ۲۰۱۹، «ایو بنچیمول» که آن زمان مهندس بود، ایده‌‌‌ای پیدا کرد تا مردم، موبایل‌‌‌هایشان را کنار بگذارند و کمی تحرک داشته باشند.
    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • تاکتیک‏‌هایی برای انتخاب هوشمندانه از میان ده‏‌ها طرح نوآورانه

    به کدام پروژه چراغ سبز نشان دهید؟

    این یک سناریوی شایع در شرکت‌های سراسر جهان است: زمان بررسی سالانه پروژه‏‌های جدید پیشنهادی فرا رسیده و شما جزو کمیته تصمیم‌گیری هستید. لیست بلند بالایی از گزینه‏‌ها در مقابلتان قرار دارد. درباره بعضی از آنها می‌توانید با آگاهی، نظر بدهید. در مورد بعضی‏‌ها نه. ممکن است یکی از پروژه‏‌ها از یک تکنولوژی جدید استفاده کند یا بازارش، نوظهور باشد و به آزمایش نیاز داشته باشد. شما و همکارها باید تشخیص دهید که کدام پروژه‏‌ها، جواب می‌دهند و کدام‏‌ها باید کنار گذاشته شوند. سوال اینجاست که دقیقا چطور باید ارزیابی‏‌هایتان را ترکیب و سنجش کنید؟ این مشکلی است که در تحقیقات جدید ما درباره نحوه انتخاب پروژه‏‌های نوآورانه منعکس شده است. ما با شبیه‌سازی یک محیط انتخاب واقعی، روش‌های تصمیم‌گیری رایج مثل رای‏‌گیری، امتیازدهی و رتبه‏‌بندی را مقایسه کردیم.
  • بافته‌ای جدید از پروژه روندهای آنفلوآنزای گوگل؛

    داده‏‏‌های بزرگ بد؟!

    مهندس‌‌‌های گوگل که در پروژه روندهای آنفلوآنزای گوگل مشارکت داشتند، یک موضوع را به‌‌‌کلی فراموش کرده بودند: اصل سادگی و استفاده از یک الگوریتم ساده به‌‌‌جای اصرار بر تحلیل داده‌‌‌های بزرگ. یک تیم تحقیقاتی در موسسه توسعه انسانی ماکس پلانک سال‌‌‌هاست در حال مطالعه روی الگوریتم‌‌‌های ساده یا heuristics است که این توانایی را دارد در شرایط و موقعیت‌‌‌های متغیر و پرنوسان به‌‌‌خوبی عمل کند. یکی از بهترین راه‌‌‌ها برای ابداع چنین الگوریتم‌‌‌های ساده‌‌‌ای همان اتکا به هوش مصنوعی روان‌‌‌شناسانه است که عبارت است از کنکاش در این مورد که مغز انسان چگونه با موقعیت‌‌‌های متغیر و غیرثابت برخورد می‌‌‌کند و با آنها کنار می‌‌‌آید. تحقیقات اخیر نشان داده‌‌‌اند انسان‌‌‌ها به طور اتوماتیک بر آنچه که تجربه کرده‌‌‌اند متکی نیستند؛ به‌‌‌ویژه در موقعیت‌‌‌های در حال تغییر و غیرثابتی که ارتباط چندانی با تجربیات مربوط به گذشته‌‌‌های دور ندارند.
  • افسانه سودآوری مسوولیت ‌‌‌اجتماعی شرکت‌‌‌ها

    علاقه روزافزون سرمایه‌‌‌گذاران به مسوولیت‌‌‌های اجتماعی و زیست‌‌‌محیطی را به سختی می‌‌‌توان نادیده گرفت. در ژانویه سال ۲۰۱۸، لری فینک، مدیرعامل و رئیس هیات‌مدیره بلک راک(BlackRock)، بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌‌‌گذاری جهان، نظریه خود را این‌‌‌گونه مطرح کرد: «هر شرکتی نه تنها باید عملکرد مالی خوبی ثبت کند، بلکه باید نقش‌‌‌آفرینی مثبتی هم برای جامعه داشته باشد.»
    یکشنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۳
  • روایت غیرمنتظره جوانی ۲۶ساله‏‏‌ در مورد اثر هوش مصنوعی بر نیروی کار؛

    هوش مصنوعی؛ عامل بهره‏‏‌وری یا مخل آن؟

    دارون عجم‌‌‌اوغلو، استاد موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) که به‌‌‌تازگی برنده جایزه نوبل اقتصاد شده است، نسبت به هوش مصنوعی بدبین است. او از این می‌‌‌ترسد که هوش‌مصنوعی صرفا نابرابری درآمدی را تشدید کند و تاثیر چندانی بر بهره‌‌‌وری نداشته باشد.در مقابل، دوست و همکار او، دیوید آتور، دیدگاه خوش‌بینانه‌‌‌تری دارد و بر این باور است که اثر هوش مصنوعی می‌تواند دقیقا عکس تصور عجم‌‌‌اوغلو باشد. در همین حال، تحقیقات جدید «آیدن تونر راجرز»، دانشجوی دکترای دانشگاه MIT دیدگاه هردو را – چه بدبینی عجم‌‌‌اوغلو و چه خوش‌بینی آتور - به چالش می‌‌‌کشد. هر دو استاد به شدت از این پژوهش به وجد آمده‌‌‌اند و از نتایجش استقبال کرده‌‌‌اند. عجم‌‌‌اوغلو معتقد است این تحقیق فوق‌‌‌العاده است و آتور ابراز کرده که حقیقتا شگفت‌‌‌زده شده، اما هیچ‌‌‌کدامشان از دیدگاه خود نسبت به هوش مصنوعی برنگشته‌‌‌اند. با این حال، تحقیقات راجرز ۲۶ ساله برای بررسی تاثیر هوش مصنوعی در دنیای واقعی، گامی در جهت درک تاثیر هوش مصنوعی بر نیروی کار برداشته است.
  • شگردهای مذاکره برد-برد برای افزایش حقوق

    در بازار شغلی پررقابت امروز، دانستن اینکه چگونه می‌توانیم به طور موثر در ارتباط با افزایش حقوق مذاکره کنیم هم برای پیشرفت شغلی و هم برای بهبود وضع مالی از اهمیت اساسی برخوردار است.
  • برای صدساله شدن نخست باید متولد شد

    با شخصی‌‌‌سازی، داستان‌‌‌سازی و جامعه‌‌‌سازی مشتری را حفظ کنید

    از هر مدیری که به‌‌‌تازگی مسوولیت یک شرکت را بر عهده گرفته است انتظار می‌رود مشتریان کنونی را که با شرکت مراوده داشته‌‌‌اند حفظ کند و سپس به دنبال جذب مشتریان جدید باشد. حفظ و نگهداشت مشتریان کنونی مهم است، چون موفقیت مالی شرکت به آن وابسته است و خشنودی و رضایت مالکان و ذی‌نفعان شرکت را به دنبال خواهد داشت.
    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • رهبران سازمانی امروز باید «انعطاف‌پذیری» و «تطبیق‌پذیری» را در کل سازمان جا بیندازند

    دو وظیفه اصلی مدیران قرن ۲۱ چیست؟

    وقوع بحران‌های پیش‌بینی نشده، ناپایداری و سرعت بالای تغییر، به شکل فزاینده‌ای عادی شده‌اند. اما حسی که می‌دهند عادی نشده است. برای خیلی‌ها، این اتفاق‌ها پر از استرس و فرسایشی هستند. این روزها برنامه‌های کاری رهبران سازمان‌ها دائما به هم می‌خورند و با اختلال‌های زیادی مواجه می‌شوند.
  • نکته طلایی برای غلبه بر ترس از سخنرانی در جمع

    مایکل رهبری تیم فروش یک شرکت فناوری معتبر عضو فورچون ۵۰۰ را بر عهده داشت. او و همکارانش برای ارائه مطالبشان در اتاق کنفرانس شرکت، یا به‌‌‌صورت مجازی از طریق پلتفرم زوم، احساس راحتی می‌‌‌کردند. اما شرکت به دنبال بهتر دیده شدن بود. برای همین مایکل و تیمش مامور شدند با سخنرانی در کنفرانس‌‌‌های بزرگ مختلف، جایگاه شرکت را ارتقا ببخشند و توانایی و رهبری تفکر آن را در صنعتشان به نمایش بگذارند.
  • الزامات برخورداری از یک شبکه تاب‌آور؛

    با خنده و شوخی، نگذارید مسائل کاری تبدیل به مسائل شخصی شوند

    در بخش‌‌های گذشته فهمیدیم برای برخورداری از یک شبکه تاب‌‌آور و قدرتمند لازم است به دنبال همدلی باشید تا بتوانید احساساتتان را تخلیه و تعادل خود را حفظ کنید؛ به دنبال افرادی باشید که به شما کمک کنند مسیر پیشرفت را پیدا و دنبال کنید؛ راوی حقیقت خود را پیدا کنید و در مواجهه با شکست، به دنبال دیدگاه تازه‌‌ای باشید، اما آیا همین چهار مورد کافی است؟ بدون شک نه. از چه راه‌‌های دیگری می‌توانیم شبکه ارتباطی‌‌ تاب‌‌آور و قدرتمندی بسازیم؟
    پنجشنبه، ۲۰ دی ۱۴۰۳
  • چگونه به عنوان متخصص در حوزه خود شناخته شوید؛

    برندسازی شخصی با بازاریابی از طریق محتوا

    در عصر دیجیتال، برندسازی شخصی به یکی از مهم‌ترین ابزارها برای موفقیت حرفه‌‌‌ای تبدیل شده است. چه شما یک کارآفرین باشید و چه یک فریلنسر، مدیر اجرایی یا حتی دانشجو، برند شخصی شما می‌تواند تفاوت بین موفقیت و شکست را تعیین کند. بازاریابی محتوایی یکی از موثرترین روش‌ها برای ساخت و تقویت برند شخصی است.
  • چارچوب نوین برای هم‏‏‌افزایی کسب و کارها

    هم‌‌‌افزایی یا سینرژی مفهومی است که نشان می‌دهد مجموعه‌‌‌ای از عناصر وقتی با هم کار می‌کنند، می‌توانند نتیجه‌‌‌ای بسیار بهتر از مجموع نتایج فردی هر یک از آنها تولید کنند. به طور خلاصه، هم‌‌‌افزایی به معنای ایجاد یک کل بزرگ‌تر و قدرتمندتر از مجموع اجزای آن است. این مفهوم در بسیاری از زمینه‌‌‌ها از جمله کسب‌وکار، علوم اجتماعی و حتی زندگی روزمره ما کاربرد دارد.
  • تسلیم در مقابل پایداری کسب و کار

    پایداری زمانی به عنوان یک مسوولیت اخلاقی تلقی می‌‌‌‌شد که هدفش حفظ منابع زمین برای نسل‌‌‌‌های آینده و کاهش اثرات منفی فعالیت انسان بر سیاره بود. در حالی که همچنان چنین نگرشی به‌‌‌‌جاست، به طور روزافزونی مشخص می‌شود که پایداری ضرورتی برای ادامه فعالیت‌‌‌‌های اقتصادی و کسب و کار است. در جهان پرتلاطم و سرشار از تغییرات لحظه‌‌‌‌ای، پایداری خود را به عنوان یک پیشران کلیدی نوآوری، سودآوری و تاب‌‌‌‌آوری بلندمدت نشان داده است.
    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • چطور با ترک محیط سمی، آینده شغلی بهتری بسازیم؟

    دنیای اقتصاد: در این ویدیو به این موضوع پرداخته‌ایم که چطور با ترک یک محیط کاری سمی، آینده شغلی بهتری بسازیم؟
  • سوگیری‏‏‌های ادراکی و گرایش به میانبرهای ذهنی منجر به انتخاب‏‏‌های ضعیفی می‏‏‌شوند

    تله تکرار ‏‏‌و تمرین در تصمیم‌گیری

    تکرار و تمرین در بسیاری از مسائل کلید عملکرد عالی تلقی می‌شود ولی در تصمیم‌گیری‏‏‌های پیچیده همواره این موضوع صادق نیست. در حقیقت، ذهن برای راحتی و عملکرد بهتر، ممکن است به تقلید از شرایط مشابه گذشته بپردازد و راهکارهای یکنواخت و تکراری را انتخاب کند که برخی از متغیرها و موضوعات حیاتی در آنها نادیده گرفته شده است. علوم رفتاری، الگوهای ذهنی و رفتاری بسیاری را در انسان شناسایی کرده‏‏‌اند که راهنمای تصمیم‌گیری او‌ست. از جمله این الگوها، خطاها و سوگیری‏‏‌های ادراکی و همچنین گرایش به «میانبرهای ذهنی» برای تصمیم‌گیری سریع‏‏‌تر است که منجر به انتخاب‏‏‌هایی ضعیف می‌شود. درک این الگوها از آن جهت برای مدیران کسب‌وکارها اهمیت فراوان دارد که متوجه گرایش‏‏‌ها و تله‏‏‌های موجود در زمان تصمیم‌گیری می‏‏‌شوند. از این طریق، شانس بیشتری برای مصون ماندن از این تله‏‏‌ها خواهند داشت.
  • برای فروش بهتر، فضای رقابتی موجود را تحلیل کنید

    استراتژیست نام‌‌‌آور چین باستان یعنی «سون تسو» در کتابش با نام «هنر جنگ» می‌‌‌نویسد: «فرماندهی که خودش را می‌‌‌شناسد، ولی شناختی از دشمن ندارد، گهگاهی پیروز میدان خواهد بود. فرماندهی که دشمن را می‌‌‌شناسد، ولی شناختی از خودش ندارد، در برخی نبردها پیروز می‌شود. فرماندهی که نه خودش را می‌‌‌شناسد و نه دشمن را، در هر نبردی شکست می‌‌‌خورد. فرماندهی که هم خود و هم دشمن را می‌‌‌شناسد، در هر نبردی پیروز میدان خواهد بود.»‌‌‌
  • لایم‏‏‌رود: جاده بزرگ تجارت الکترونیک هند

    صنعت تجارت الکترونیک با رشد سالانه ۳۰درصدی به طور قطع یکی از محبوب‌‌‌ترین صنایع در هند است. بازارهای آنلاین با محصولات ویژه و متنوع در این کشور در حال افزایش و تسلط بر بازار کشوری هستند که زمانی، به خاطر فروشگاه‌‌‌های کوچک و خانوادگی‌‌‌اش معروف بود. حالا فروشگاه‌‌‌های کوچک حضوری جای خود را به آنلاین شاپ‌‌‌ها داده‌‌‌اند. یکی از آنها «لایم‌‌‌رود» است: یکی از اولین وب‌سایت‌‌‌های فروش پوشاک که در حال حاضر جز, معروف‌‌‌ترین مقصدهای خرید هندی‌‌‌هاست. بنیان‌گذار این شرکت «سوچی موخرجی» است.
    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • پرسش‌هایی که مشخص می‌کنند چقدر بازار کار را می‌شناسید؛

    سنجش دانش درباره ترندهای کاری ۲۰۲۴

    پاندمی کرونا، بحران هزینه‌های زندگی و پیشرفت هوش مصنوعی تاثیرات چشم‌گیری بر کار و فرآیند‌های استخدامی داشته‌‌اند. نشریه فایننشال‌تایمز، ۶ ترند دنیای کار را انتخاب کرده‌ است تا بتوانید دانش خود را درباره تاثیر این عوامل بر شکل‌گیری بازار کار محک بزنید. تجربیات شما از زندگی حرفه‌ای چقدر گویاست؟ اطلاعات گمشده در سرفصل‌های زیر را تا چقدر دقیق و کامل می‌توانید پر کنید؟
  • راز ژاپنی‏‏‌ها برای برخورداری از یک زندگی کاری شاد

    «هکتور گارسیا» و «فرانچسک میرالس»، در کتابشان با نام «ایکیگای، راز ژاپنی‌‌‌ها برای یک زندگی شاد و طولانی» این سوال را مطرح می‌کنند: آیا می‌توانید با یک نمودار مجموعه (دایره‌‌‌هایی که هم‌‌‌پوشانی دارند) نقطه تلاقی چهار دسته زیر را پیدا کنید؟
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • نظرات کارشناسان نشریه هاروارد در مورد برخی روش‌های مدیریتی که از تغییرات مصونند ؛

    ۱۰ توصیه «جاودانه» برای تقویت مسیر حرفه‏‏‌ای

    عرصه کسب و کار به طور ناگهانی و به سرعت تغییر می‌کند. روش‌های مدیریتی نیز همواره در حال تکاملند. با این حال، هنوز مهارت‏‏‌های رهبری سازمانی، ارتباطی، استراتژی و حل مساله وجود دارند که به قوت خود باقی هستند و از تغییرات مصونند. مجله کسب و کار هاروارد به مناسبت انتشار هزارمین قسمت پادکست پرچمدار خود، «آیدیاکست»، سراغ آرشیو خود رفته و ۱۰ توصیه «جاودانه» برای تقویت مسیر حرفه‏‏‌ای را شناسایی کرده؛ توصیه‏‏‌هایی که هرگز قدیمی نمی‏‏‌شوند.
  • شکست هوش مصنوعی در برابر ویروس‏‏‌ها

    اگر شما تب بالا داشته باشید، گلویتان درد بگیرد و دچار احساس خستگی و بدن‌‌‌درد شدید باشید به‌‌‌احتمال زیاد به آنفلوانزا مبتلا شده‌‌‌اید. علائم آنفلوانزا معمولا دو روز بعد از ورود ویروس به بدن انسان‌‌‌ بروز پیدا می‌کند و۵ تا ۶روز طول می‌‌‌کشد تا این علائم و بیماری فروکش کند. این بیماری خطرناک هر ساله نزدیک به نیم‌‌‌میلیون نفر را در سراسر جهان به کام مرگ می‌‌‌کشد.
  • افسانه حل تضاد منافع ذی‌نفعان

    ســــال ۲۰۱۹، انــــجـــمـــن غیــرانــتـفـاعی «میزگرد کسب‌‌و‌کار» آمریکا (The Business Roundtable)، ماموریت اجتماعی خود را تغییر داد و در آن از پیامی استفاده کرد که به سرعت تبدیل به شعار و الگویی برای سایر شرکت‌ها شد: شرکت‌ها نباید فقط بر ارزش‌‌‌آفرینی برای سهامداران خود تمرکز کنند، ‌‌‌ بلکه باید به دنبال تعادل‌‌‌بخشی به منافع تمام ذی‌نفعان خود باشند؛ از جمله مشتریان، کارکنان، تامین‌‌‌کنندگان، جوامع و در نهایت سرمایه‌گذاران.
    یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳
  • تعادل مناسب بین کار و زندگی، تعهد عاطفی و رضایت شغلی را به طور معناداری افزایش می‏‏‌دهد؛

    هر سال بهره‏‏‌وری خود را کمتر کنید!

    چند سالی می‌‌‌شود که ابتدای هر سال جدید، برنامه‌‌‌ریزی یکسانی دارم که شاید حتی در ظاهر کاملا مغایر تصمیم‌‌‌های آرمان‌‌‌گرایانه‌‌‌ای باشد که همه می‌‌‌گیرند. اما همین یک تصمیم متفاوت دارد آرام و پیوسته مرا موفق‌‌‌تر می‌‌‌کند. آن تصمیم چیست؟ هرسال قسم می‌‌‌خورم که بهره‌‌‌وری‌‌‌ام را کمی کاهش دهم. درست است که دوست دارم خودم را فرد خونسرد و آرام و بی‌‌‌خیالی نشان دهم. اما واقعیت این است که تیپ شخصیتی‌‌‌ام تقریبا از نوع A است. برای آنهایی که با دسته‌‌‌بندی تیپ‌‌‌های شخصیتی آشنا نیستند، باید بگویم افراد دارای تیپ شخصیتی A عموما به شدت اهل رقابت، هدف‌‌‌گرا، عجول و کم‌‌‌طاقت هستند و علاوه بر کمال‌‌‌گرایی و میل به کنترل ویژگی‌‌‌هایی از قبیل حساسیت به زمان، کار و مشغله زیاد، پرخاشگری و استرس بالا، احساس رضایت پایین و واکنش تند به انتقادات دارند. پس من برخلاف میل باطنی‌‌‌ام A هستم. فقط لیست‌‌‌ درست کردن‌‌‌هایم موید این موضوع است. بیشتر روزهایم را با درست کردن فهرست بلندبالایی از کارهای روزانه شروع می‌‌‌کنم که عملا می‌‌‌توان گفت مرا به سمت شکست سوق می‌‌‌دهد. معمولا یک فهرست کارهای روزانه برای کارم دارم و فهرست کارهای روزانه جداگانه‌‌‌ای برای زندگی شخصی‌‌‌ام. اعتراف می‌‌‌کنم که به ندرت پیش می‌‌‌آید که تمام موارد لیست‌‌‌هایم انجام شوند و تیک بخورند، اما در معدود روزهایی که این اتفاق می‌‌‌افتد انگار در ابرها سیر می‌‌‌کنم.
  • افزودن منابع بیشتر به یک پروژه ممکن است آن را خراب کند

    در سال ۱۹۷۵ یک متخصص علوم کامپیوتر به نام «فرد بروکس» (Fred Brooks) در کتابی با عنوان «نفر- ماه افسانه‌‌‌ای» (Mythical Man-Month) «قانون بروکس» را در ارتباط با مدیریت پروژه‌‌‌های نرم‌‌‌افزاری معرفی کرد. مطابق این قانون «افزودن نیروی انسانی به یک پروژه نرم‌‌‌افزاری که دچار تاخیر شده است عقب‌ماندگی آن را بیشتر می‌‌‌کند.» مثلا پروژه‌‌‌ای که از برنامه زمان‌بندی عقب مانده و مدیریت را به سمت تخصیص نفرات بیشتر سوق می‌‌‌دهد، عقب‌ماندگی‌‌‌اش به دو دلیل تشدید می‌شود: اول به دلیل زمان‌بر بودن آموزش و یادگیری افراد جدید و دوم ناممکن بودن تقسیم وظایف به تاخیر‌افتاده بین نفرات زیاد اعم از قدیم و جدید.