نویسنده: Melanie Haselmayr مترجم: میثاق شمشیری در یک روز به ظاهر معمولی، خبر وسوسه‌کننده‌ای به گوش شما می‌رسد! آن شرکتی که همیشه رویای کار در آنجا را در سر داشتید، جذب نیرو می‌کند. این فکر از ذهن شما می‌گذرد که «اگر آن شغل نصیب من شود، عالی می‌شود.» ولی این جمله دو احساس متفاوت هم با خودش به همراه دارد. هیجان موقعیت جدید و نگرانی پذیرفته نشدن در آن. این موقعیت بی‌نقص به نظر می‌آید. ولی چه کارهایی باید بکنید تا مطمئن شوید آن شغل را از آن خود کرده‌اید؟ گام اول: باید مطمئن شوید که موقعیت شغلی جدید با خصوصیات شما سازگاری دارد.

قبل از اینکه بخواهید برنامه‌ای برای مصاحبه‌تان بچینید، با خودتان روراست باشید. آیا واقعا مهارت‌های اصلی و لازم را برای آن شغل دارید؟ این عنوان شغلی چه مسوولیت‌هایی را به دنبال دارد؟ آیا تجربه کافی برای این کار را دارید؟ درباره موقعیت شغلی جدیدتان در اینترنت جست‌وجو کنید. نگذارید هیچ نقطه ابهامی در رابطه با آن برای شما باقی بماند. اطلاعات شغلی‌تان را آنقدر افزایش دهید که مطمئن شوید حتی چه چیزی از شما پرسیده می‌شود. قبل از روز مصاحبه، خود را برای تمام موارد احتمالی آماده کنید حتی از انتظارات شرکت هم جلو بزنید!

گام دوم: سابقه کاری خود را با حال و هوای کار جدید بنویسید.

شاید این جمله را شنیده باشید که «برای گرفتن یک کار در رزومه خود اغراق کنید.» می‌توانید از این جمله یک تفسیر خوب بکنید. بیایید با هم این جمله را به این شکل بخوانیم: «رزومه خود را طوری بنویسید که اطلاعات مهم و اساسی قبل از بقیه موارد به چشم خواننده برسد.» اطلاعاتی که رنگ موقعیت شغلی جدید را دارد. اگر بتوانید به گونه‌ای درخواست خود را بنویسید که مدیر آینده‌تان در عرض پنج ثانیه و فقط با یک روخوانی ساده این درخواست را در ذهنش ثبت کند، مطمئنا شلیک اولتان را به هدف زده‌اید!

حواستان باشد! رزومه شما تعیین می‌کند که درخواست شغل شما کجا برود. روی میز و در کنار برگه‌های قوی که کاندیدای گرفتن آن موقعیت شغلی هستند یا در کاغذ خردکن.

یک حیله بسیار موثر برای موفق شدن یک رزومه وجود دارد. اغلب رزومه‌ها بسیار منظم و در یک فرم مشخص نوشته می‌شوند: مشخصات فردی، سابقه تحصیلی، مهارت‌ها و سوابق حرفه‌ای. به جای اینکه مثل بچه‌های خوب اینها را کنار هم بنشانید، شهامت نشان دهید و این الگو را تغییر دهید. رزومه خود را طوری بنویسید که توانایی‌های شما بدرخشد:

۱. قبل از صفحه اول رزومه، یک صفحه در نظر بگیرید که چرا شما مناسب‌ترین گزینه برای این شغل هستید.

۲. شغل‌های مربوط به موقعیت شغلی جدیدتان را به ترتیب زمانی در این صفحه بنویسید.

۳. در کنار هر سابقه کاری، وظیفه‌هایی را که برای هر شغل داشته‌اید بیان کنید. طوری بنویسید که طرف بداند شما کارتان را خوب انجام داده‌اید و می‌توانید تمام نیازهای شغل جدیدتان را برآورده کنید.

۴. بقیه رزومه را مانند قبل مرتب کنید. در صفحه اول موقعیت خود را تثبیت کنید و اطلاعات حاشیه‌ای را در رزومه بیاورید.

۵. ویرایش رزومه خود را به بهترین شکل انجام دهید. تا می‌توانید رزومه خود را جذاب بنویسید. تمام تصورات خواننده از شما همان کلمات است. پس ظاهر خوبی از خودتان ارائه دهید.

گام سوم: عنوان رزومه خود را خلاقانه و توصیفی انتخاب کنید.

هرچقدر هم که برای رزومه خود انرژی بگذارید و هرچقدر هم عالی بنویسید، اگر عنوان‌های خوبی برای آن انتخاب نکنید، هیچ فایده‌ای ندارد. امروزه بسیاری از رزومه‌ها و درخواست‌ها به صورت فایل‌های کامپیوتری‌اند. البته حتی اگر کاغذی هم باشد، عنوان نقش مهمی ایفا می‌کند. بعضی از عنوان‌ها بسیار ناامیدکننده است: رزومه، درخواست کار، درخواست همکاری و.... به جای این عناوین تکراری می‌توان از عناوین جذاب بهتری استفاده کرد: مهندس اجرایی توانمند، مدیر پرسابقه، فروشنده حرفه‌ای.

یک قانون را به خاطر بسپارید: کاری که عنوان جذابی دارد، نیاز به یک رزومه جذاب با عنوان جذاب دارد!

گام چهارم: تحقیق در رابطه با شخصی که با شما مصاحبه می‌کند.

برای اینکه بتوانید بر طرف مقابل تاثیر بگذارید، باید او را بشناسید. با حجم وسیع ارتباطات و دسترسی بی‌اندازه‌ای که هر شخص به اطلاعات مختلف دارد، پیدا کردن و شناخت یک فرد کار سختی نیست. در اغلب موارد فردی که می‌خواهد در روز مصاحبه روبه‌روی شما بنشیند، مشخص است. با داشتن این اطلاعات، شما می‌توانید تلاشتان را شروع کنید. پیدا کردن ایمیل یا شماره تلفن شخص مورد نظر می‌تواند شما را یک گام بزرگ به شغل جدید نزدیک کند.

گام پنجم: وقت را غنیمت بشمرید و خودتان را نشان دهید.

پس از آماده کردن رزومه با یک عنوان جذاب و چشمگیر و به‌دست آوردن اطلاعات در رابطه با فردی که احتمالا روز مصاحبه با شما روبه‌رو خواهد شد، دیگر زمان آن است که خودی نشان دهید! یک متن کوتاه آماده کنید که در آن اشتیاقتان را برای همکاری با آن شرکت نشان می‌دهید. در آن متن یادآور شوید که با توانایی‌هایی که دارید می‌توانید در موفقیت‌های آینده شرکت نقش موثری ایفا کنید.

در این موقعیت، سرعت عمل بسیار مهم است. برای شغلی که نام جذابی دارد، خیلی‌ها دندان تیز می‌کنند. اگر سرعت عمل نداشته باشید قبل از اینکه بتوانید وقت مصاحبه بگیرید کارتان را از دست داده‌اید. معمولا تا دو روز قبل از درخواست همکاری زمان خوبی برای آشنایی است. ولی عموما هر چقدر زودتر، بهتر! ولی اگر بعد از فرستادن درخواست خبری نشد، خجالت را کنار بگذارید. تلفن منتظر شما است! با مسوول مصاحبه تماس بگیرید. فردی که شما حالا اسمش را می‌دانید. سر صحبت را باز کنید. مثلا بگویید تماس گرفتم تا مطمئن شوم درخواست به دستتان رسیده است؟ یا نیازی به تکمیل اطلاعات ندارد؟

شغل جذابتان از آسمان نمی‌رسد! برای رسیدن به شغلتان تلاش کنید. حتی اگر جایی که دوست دارید با آن کار کنید نیرو نمی‌خواهد، یک درخواست همکاری بنویسید. تیری است در تاریکی!