آموزههایی برای مدیریت استعداد
مترجم: پریسا جعفری منبع: cubiks سال گذشته یکسری نشستهای موفق مدیریتی پیرامون مبحث مدیریت منابع انسانی توسط شرکای شرکت کوبیکس(۱) برگزار شد. در این اجلاس که فقط مدیران و رهبران ارشد منابع انسانی از سازمانهای بزرگ گردهم آمده بودند به بحث در مورد مسائل صنعت و شبکه و بهروشهای مدیریت پرداخته شد. این نشست موضوعات کلیدی از جمله رهبری در زمان آشفته، جذب استعدادها در صنعت نفت و گاز و سادهسازی فرآیند منابع انسانی در یک محیط پیچیده را پوشش داده بود. در تمام بحثهای این نشست بهطور برجستهای بر این نکته تاکید میشد که مدیریت استعداد یکی از اولویتهای اصلی منابع انسانی استراتژیک است.
مترجم: پریسا جعفری منبع: cubiks سال گذشته یکسری نشستهای موفق مدیریتی پیرامون مبحث مدیریت منابع انسانی توسط شرکای شرکت کوبیکس(۱) برگزار شد. در این اجلاس که فقط مدیران و رهبران ارشد منابع انسانی از سازمانهای بزرگ گردهم آمده بودند به بحث در مورد مسائل صنعت و شبکه و بهروشهای مدیریت پرداخته شد. این نشست موضوعات کلیدی از جمله رهبری در زمان آشفته، جذب استعدادها در صنعت نفت و گاز و سادهسازی فرآیند منابع انسانی در یک محیط پیچیده را پوشش داده بود. در تمام بحثهای این نشست بهطور برجستهای بر این نکته تاکید میشد که مدیریت استعداد یکی از اولویتهای اصلی منابع انسانی استراتژیک است. در ادامه به برخی از موضوعات اصلی مطرح شده در این اجلاس پرداخته میشود که میتواند در پیشبینی برخی از روندها و تغییرات مدیریتی راهگشا باشد و با اشتراکگذاری تجارب به بهبود وضعیت مدیریت منابع انسانی و بهطور اخص مدیریت استعدادها کمک کند.
۱. جابهجایی و تغییر چشمانداز مدیریت استعداد
از آنجا که مدیریت استعداد در دامنه وسیعی از اصول منابع انسانی ادغام شده است، نیاز دارد تا بهطور فرهنگی نهادینه شود. برای اینکه فرآیندهای مدیریت استعداد موثر واقع شوند، باید همه افراد سازمان را در این فرآیند دخیل کرد. آغاز این همهگیر شدن از سطوح بسیار بالای سازمان نظیر اعضای هیاتمدیره است. در واقع فرآیندهای پردازش مدیریت استعداد از سطوح مدیران بالادستی و مالکان سازمان که مسوولیت پاسخگویی بیشتری دارند شروع میشود و بعد از آن به سطوح پایینتر سازمان میرسد. باید این دیدگاه سنتی را که به اعمال فرآیندهای مدیریت استعداد از سطوح پاییندستی سازمان اشاره داشت به دست فراموشی سپرد و تغییر داد.
۲. حرفهایگری و نوگرایی مدیریت استعداد
داشتن یک رویکرد و نگاه بسیار حرفهای برای ارزیابی استعدادها اجتنابناپذیر است. مخصوصا استعدادهای سطح بالا که میخواهیم به چالش بکشیم و همواره انتظار داریم که با موفقیت از این بحران چالش عبور کنند. افرادی که در حیطه مباحث منابع انسانی فعالیت میکنند به ابزارهای طراحیشده کاملا علمی و کاربرپسند برای انجام ارزیابیهای جامع خود نیاز دارند. همچنین مدیرانی که در شرکتهای چندملیتی فعالیت میکنند برای ارزیابیهای خود نیاز به ابزاری دارند که بتواند به عنوان بخشی از چارچوب جهانی عمل کند تا رویکردشان را با سطح بینالمللی همگام کند.
یکی دیگر از تمایلات اخیر گروههای کارشناسان منابع انسانی، همکاری نزدیکتر با بخش ارتباطات شرکتهایشان است. همانطور که مدیریت استعداد بهعنوان وجه تمایز یک سازمان از سازمانی دیگر مهم است، کارفرمایان بهطور فزایندهای در پی این موضوع هستند که نمیتوان نام تجاری و در واقع برند سازمان را در فرآیند مدیریت استعداد نادیده گرفت.
۳. همسو شدن با تغییرات جمعیتی
نسل جدید نیروهای بازار کار که به سازمانها میپیوندند نیازهای شغلی متفاوت و نوینی از کارفرمایانشان دارند و این در شرایطی است که مدیران و رهبران سازمان پیش از این به شیوهای سنتی پاسخگوی کارکنانشان بودند. بهطور کلی این نسل جدید کارکنان سطح وفاداری کمتری دارند و به دنبال شفافیت و تنوع بیشتر در کارشان هستند. آنها معمولا انتظارات استخدام طولانیمدت ندارند و نیازهای ذاتی بیشتر نظیر نیاز به تفریح و سرگرمی برایشان عامل انگیزش است.
بازخورد فرهنگی برای آنان بسیار مهم است، و این اهمیت بیش از یک فرهنگ عملکرد صرف است، چرا که آنها میخواهند بدانند که این بازخورد مستمر در آینده نیز ارائه خواهد شد.
مدیران حیطه مدیریت استعداد برای تعامل با این نسل جدید، به استفاده از ابزارهای امروزی نیاز دارند. بهعنوان مثال استفاده از رسانههای اجتماعی برای ارزیابی ارتباطات و به کاربستن نوآوری در بازیهای مدیریتی برای فرآیندهای گزینش. این ابزارها باید بسیار فراتر از نام تجاری یک کارفرما عمل کنند و بهعنوان بخشی از فرآیندهای ارزیابی و گزینش مورد استفاده قرار گیرند.
۴. تکامل مجموعهای از مهارتها
رهبران و مدیران آینده با چالشهای جدیدی در محیطهای کاری خود روبهرو خواهند شد که نسبت به آنچه در گذشته با آن مواجه بودند، بسیار متفاوت است. بنابراین یک تغییر در صلاحیتهای اصلی مورد نیاز است. هنگامی که آنان پتانسیلهای بالقوه آینده را شناختند، تمرکز را بیشتر بر صلاحیتهایی نظیر چابکی یادگیری، درک بین فردی، انعطافپذیری و مدیریت تغییر قرار مینهند.
پینوشت:
۱- Cubiks: کوبیکس یک شرکت بینالمللی در حوزه مشاوره، توسعه و ارزیابی فعالیتهای منابع انسانی در سازمانها است که در سراسر اروپا، امارات متحده عربی، مالزی و ایالات متحده آمریکا شعبه دارد و برنده جایزه مشاوره و ارزیابی بینالمللی است.
ارسال نظر