مربیگری تیم کاری
ابزار بهبود بهرهوری از طریق ارتقای روابط
سیدمحمد اعظمینژاد* منبع: mindtools * عضو هیاترئیسه کمیته تخصصی توسعه - انجمن مدیریت منابع انسانی ایران معمولا تیمهای کاری، عوامل پیشروی در هر سازمان هستند. تفاوتی نمیکند که تیم کاری، یک تیم درون واحدی، تیمی متشکل از مدیران یا یک تیم پروژه باشد، مهم آن است که اعضای آن قادر باشند بهطور اثربخش با هم کار کنند، در غیر اینصورت عملکرد و بهرهوری تیم دچار نقصان میشود که این موضوع برای هیچکس رضایتبخش نیست. آیا تاکنون خصومت شخصی، اهداف متضاد و اهداف مبهم را در تیمهای کاری خود تجربه کردهاید؟ این موارد علائمی از یک تیم بیمار است.
سیدمحمد اعظمینژاد* منبع: mindtools * عضو هیاترئیسه کمیته تخصصی توسعه - انجمن مدیریت منابع انسانی ایران معمولا تیمهای کاری، عوامل پیشروی در هر سازمان هستند. تفاوتی نمیکند که تیم کاری، یک تیم درون واحدی، تیمی متشکل از مدیران یا یک تیم پروژه باشد، مهم آن است که اعضای آن قادر باشند بهطور اثربخش با هم کار کنند، در غیر اینصورت عملکرد و بهرهوری تیم دچار نقصان میشود که این موضوع برای هیچکس رضایتبخش نیست. آیا تاکنون خصومت شخصی، اهداف متضاد و اهداف مبهم را در تیمهای کاری خود تجربه کردهاید؟ این موارد علائمی از یک تیم بیمار است. برای پیشگیری از بروز چنین مواردی نیاز است برای بهبود عملکرد تیم کاری خود پیشقدم باشید.
ابزار مربیگری تیم کاری ابزاری اثربخش در مدیریت و رهبری است که میتواند عملکرد تیم کاری شما را بهبود بخشد.
معرفی ابزار
ابزار مربیگری تیم کاری کمک میکند تا افراد درک بهتری از چگونگی همکاری و کار مشترک با دیگران داشته باشند. این ابزار روش موثری برای کاهش تعارضات و بهبود روابط کاری در تیم است. با استفاده از این ابزار تیم میتوانید تمرکز کاملی بر کار واقعی و دستیابی به اهداف تعیین شده داشته باشید.
برای مربیگری تیم کاری خود، به جای تمرکز بر توسعه فردی (البته ابزار مربیگری فردی قبلا در همین ستون معرفی شده است)، روی مهارتها و تعاملات بین فردی متمرکز شوید. روش ارتباط و برخورد هریک از افراد با نفرات هم تیم خود تاثیر مهمی بر چگونگی عملکرد آنها دارد. ممکن است شما افرادی با توانایی بسیار بالا در یک تیم کاری و در کنار هم قرار دهید، اما ممکن است به دلیل عدم ارتباط مناسب باز هم مشکلات عملکردی جدی در تیم مذکور داشته باشید.
کارکنان باید یاد بگیرند چگونه با هم کار کنند و با هم ارتباط موثر و مناسبی داشته باشند، در غیر اینصورت خروجی بسیار کمتر از حد انتظار خواهند داشت.
برای استفاده از این ابزار اقدامات کلیدی زیر را انجام دهید:
۱. وضعیت پویایی تیم را مورد شناسایی قرار دهید. بهترین نقطه شروع برای مربیگری تیم کاری درک وضعیت پویایی تیم کاری است. این اقدام فرآیندی است که طی آن چگونگی ارتباط بین افراد تیم استخراج خواهد شد.
هریک از ما سبک کاری و ارتباطی متفاوتی داریم و هنگامی که با فردی با سبک کاری متفاوت از خود مواجه میشویم اغلب به جای استفاده از نقاط قوت فرد مقابل، دچار یأس و ناامیدی در ادامه ارتباط با وی میشویم.
برای مثال بعضی از افراد در تیم روحیهای «زورگو» دارند و گمان میکنند همیشه حق با آنها است حتی اگر افراد هم تیمی او نظر کاملا متفاوتی با وی داشته باشند. اگر کسی با چنین فردی در تیم مخالفت کند او از موضع خود عقبنشینی نمیکند و ممکن است کار به بحثهای غیرسازنده، تصمیم گیریهای ضعیف و کارهایی بدون بهرهوری منجر شود.
ابزارهای ارزیابی رفتار و شخصیت، روشهای عالی برای درک و بهبود وضعیت پویایی یک تیم کاری است، علاوهبر این آگاهی از این ابزار به اعضای تیم امکان درک بهتر از دلایل واکنشهای متفاوت همکاران را میدهد. آگاهی از جنبههای متفاوت شخصیتی به افراد در تحمل بروز رفتارهای مختلف اعضای تیم کمک میکند.
ابزارهایی نظیر MBTI و ارزیابی ۳۶۰ درجه (که قبلا در همین ستون معرفی شده اند) ابزارهای بسیار مطلوبی برای شناسایی الگوهای رفتارهای فردی در ارتباطات و تعارضات است.
بهعنوان یک مربی، نقش شما تسهیم و گفتوگو درباره اطلاعات و مشخصات فردی اعضای تیم برای کمک به یافتن راههایی جهت کارکردی بهتر با هم است، هرچه اعضای تیم درک بیشتری از تفاوتهای بین فردی خود داشته باشند با تنظیم رفتار خود برای رسیدن به نتایجی بهتر از خود همدلی بیشتری نشان میدهند.
۲. انتظارات رفتاری خود را شفاف کنید. درک دیدگاهها و ویژگیهای شخصیتی افراد راه بسیار مناسبی برای بهبود روابط با آنها است. با این وجود، هر تیم کاری برای رسیدن به اهداف تعیین شده خود، نیازمند قوانین مشخصی است.
بهعنوان مربی تیم کاری، شما باید مجموعهای روشن از انتظارات خود از رفتارها و ارتباطات را تهیه و تدوین کنید. این انتظارات به درک و همدلی اعضای تیم کمک میکند، ضمن اینکه این اطمینان را حاصل میکند که اهداف تیم بر اهداف فردی ترجیح داده شود.
شاید بهترین روش برای این کار تهیه یک منشور داخل تیم است که در آن به قوانین تیم و انتظارات از افراد اشاره شده باشد. روش دیگر گفتوگو با اعضای تیم در خصوص این انتظارات
است.
۳. ارزیابی عملکرد را برمبنای کار تیمی انجام دهید. اغلب افراد برای رسیدن به بیشترین پاداش عملکردی در تیم با هم در رقابت هستند و گاه این موضوع مانع بزرگ وحدت و اثربخشی تیم است. این روزها ترویج و تشویق کار تیمی در سازمانها کار رایجی است، اما هنوز پاداشها کماکان بهصورت فردی پرداخت میشود و وقتی چنین رویکردی در سازمان وجود داشته باشد میتوان انتظار داشت که افراد تمایل بیشتری به تکروی در تیمهای کاری داشته باشند.
۴. از توسعه فردی حمایت کنید. بالاخره آخرین اقدام در ابزار مربیگری تیم کاری، حمایت از توسعه فردی است. اعضای تیم ممکن است برای تحقق اهداف تیم نیاز به یادگیری مهارتهای جدید داشته باشند. هر یک از اعضای تیم دارای سطوح مختلفی از آمادگی برای برداشتن گامهای تغییر هستند. بهعنوان یک مربی تیم، باید به این تفاوتها حساس باشید و منابع لازم برای حمایت از توسعه فردی اعضای تیم را فراهم کنید. برای توسعه فردی از نقشهای مربیگری مانند ارائه بازخورد منظم، کمک به تنظیم اهداف فردی و پیگیری فرصتهای آموزشی در قبال فرد غافل نشوید. فراموش نکنید کار تیمی در یک چشم بر هم زدن نمیتواند توسعه پیدا کند بلکه تیمها آرام آرام و با حرکت کند قدرت می یابند.
ارسال نظر