ابزارهای ذهن
چگونگی رسیدن به سطوح عالی رهبری سازمانی
سید محمد اعظمینژاد* منبع: Mindtools چه چیز یا چه مهارتهایی هستند که رهبران سازمانی بزرگ را بوجود میآورند؟ آیا آنها افرادی شجاع هستند؟ آیا افرادی آگاه در کسبوکار خود هستند؟ یا شم تجاری و اقتصادی دارند؟ یا توانایی بالایی برای سازماندهی دارند؟ رهبران سازمانی بزرگ و حقیقی ترکیبی از این مهارتها هستند. اما غیر از این موارد آنها ویژگیهای دیگری هم دارند که به سختی قابل تعریف است. اگر شما نقش یک رهبر را در سازمان ایفا میکنید، حتما برای شما جالب خواهد بود که بدانید که چگونه از سطح خوب به عالی برسید.
سید محمد اعظمینژاد* منبع: Mindtools چه چیز یا چه مهارتهایی هستند که رهبران سازمانی بزرگ را بوجود میآورند؟ آیا آنها افرادی شجاع هستند؟ آیا افرادی آگاه در کسبوکار خود هستند؟ یا شم تجاری و اقتصادی دارند؟ یا توانایی بالایی برای سازماندهی دارند؟ رهبران سازمانی بزرگ و حقیقی ترکیبی از این مهارتها هستند. اما غیر از این موارد آنها ویژگیهای دیگری هم دارند که به سختی قابل تعریف است. اگر شما نقش یک رهبر را در سازمان ایفا میکنید، حتما برای شما جالب خواهد بود که بدانید که چگونه از سطح خوب به عالی برسید. معرفی ابزار پنج سطح رهبری به این گونه تشریح میشود: سطح 1- فرد با توانمندی بالا؛ در این سطح شما با کیفیت بسیار بالایی در سازمان مشارکت میکنید. دانش مفیدی در اختیار دارید و استعداد و مهارتهای مورد نیاز برای انجام مناسب کار خود را دارا هستید. سطح 2- مشارکتکننده در کارهای تیمی؛ دانش و مهارت رهبر سازمان در این سطح، به موفقیت کارگروهی بسیار کمک میکند. شما بهصورت اثربخش، بهرهور و موفق با اعضای گروه خود همکاری میکنید. سطح 3- مدیر شایسته؛ در این سطح شما قادر به سازماندهی اثربخش یک گروه برای نیل به اهداف آن هستید.
سطح 4- رهبر اثربخش؛ این همان سطحی است که اغلب رهبران ارشد سازمان به آن دست پیدا میکنند و در این سطح باقی میمانند. در این سطح شما قادر به تهییج بخشی از سازمان برای دستیابی به اهداف عملکردی و چشم انداز سازمان هستید. سطح 5- رهبر با عظمت؛ در این سطح علاوه بر دارا بودن هرآنچه در سطوح قبلی تشریح شد، ترکیب منحصر بفردی از تواضع و اراده مورد نیاز برای رهبری با عظمت را در اختیار دارید. چگونه به یک رهبر سطح پنجم تبدیل شویم؟ برای رسیدن به سطح پنجم رهبری صرف زمان و تلاش لازم است. زیرا همانگونه که طرح شد نیاز به طی کردن سطوح قبلی است. در ادامه برخی راهبردها برای کمک به رشد عاطفی و حرفهای که لازمه این سطح از رهبری است، معرفی میشود. تواضع و فروتنی خود را توسعه دهید؛ اغلب مدیران سطح 5، افراد فروتنی هستند. بنابراین درک کنید چرا فروتنی مهم است و چرا تکبر و غرور مخرب است. برای مثال وقتی تیم شما موفقیتی کسب میکند، اعتبار این موفقیت را به اعضای گروه بدهید و در عوض مسوولیت اشتباهات آنها را به عهده بگیرید. کمک بخواهید؛ یادبگیرید که درخواست کمک، قدرتی واقعی است، زیرا به شما اجازه میدهد در حوزهای که ضعیف هستید کمک بخواهید؛ نتیجه چه خواهد شد؟ موفقیت کل سازمان و نه فقط شما! مسوولیتپذیر باشید؛ ویژگی بارز رهبران سطح پنجم این است که مسوولیت اشتباهات و شکستهای اعضای گروه خود را به عهده میگیرند. بنابراین مطمئن شوید شما نیز این مسوولیت را به عهده میگیرید. نظم و انضباط را توسعه دهید؛ رهبران سطح پنجم در کار خود نظم و انضباط خارقالعادهای دارند. آنها وقتی مطمئن میشوند برای رسیدن به بهترین نتیجه چه کاری درست است، هرچقدر هم دشوار باشد آن را تا گرفتن نتیجه دنبال میکنند. بنابراین اگر حس میکنید انضباط کاری در تیم شما به درستی رعایت نمیشود، برای اجرای آن تلاش لازم را به عمل آورید و اجازه ندهید مخالفان شما را از انجام آن منصرف کنند. افراد مناسب را پیدا کنید؛ رهبران سطح پنجم وقت زیادی برای پیدا کردن افراد مناسب و کمک به آنها برای رسیدن به حداکثر ظرفیت ایشان صرف میکنند. بنابراین اگر شما
هم مایل هستید در سازمان خود به مرتبه یک رهبر یا مدیر سطح پنجم برسید، سعی کنید این نقش را ایفا کنید. با اشتیاق رهبری کنید؛ رهبران سطح پنجم اشتیاق زیادی برای ایفای نقش رهبری دارند و از نشان دادن این اشتیاق نیز واهمه ای ندارند. زمانی که شما تعلق خاطر و باور خود به آنچه انجام میدهید را به اعضای گروه خود نشان میدهید، آنها نیز همین کار را خواهند کرد. *عضو هیات رییسه کمیته تخصصی توسعه-انجمن مدیریت منابع انسانی ایران (hrjournalist.blogfa.com)
ارسال نظر