ده دلیل برای انتخاب سوئیس به عنوان محل کسب و کار
امروزه برای رقابت در بازار جهانی، انتخاب محل کسب و کار بسیار اهمیت یافته و جذابیت کشورها و بازارها باید به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد. سوئیس دارای مزایایی منحصر به فرد از جنبههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است. در ذیل به ده مزیت انجام کسبوکار دراین کشور کوچک اشاره
شده است.
امروزه برای رقابت در بازار جهانی، انتخاب محل کسب و کار بسیار اهمیت یافته و جذابیت کشورها و بازارها باید به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد. سوئیس دارای مزایایی منحصر به فرد از جنبههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است. در ذیل به ده مزیت انجام کسبوکار دراین کشور کوچک اشاره
شده است.
۱- موقعیت استراتژیک: سوئیس نه تنها از لحاظ جغرافیایی در مرکز اروپای غربی قرار گرفته، بلکه در قلب تجارت و حملونقل اروپا نیز واقع شده است. موقعیت مرکزی آن که در بین بعضی از بزرگترین اقتصادهای اروپا شامل آلمان، فرانسه وایتالیا واقع شده، سوئیس را به محل بسیار مناسبی برای شروع کسب وکارهایی که میخواهند وارد بازار اروپا شوند، تبدیل کرده است. واقع شدن در بین پنج کشور مهم اروپا و همچنین زیرساختهای عالی حملونقل، سوئیس را به شاهراه بازارهای اروپا بدل کرده است.
2- سطح بسیار بالای تحصیلات و مهارت: سوئیس در مقایسه با همه کشورهای جهان بیشترین هزینه سرانه را به ازای هر دانشآموز خرج آموزش میکند. موسسات آموزشی در سوئیس از سطح بالا، اعتبار و خوشنامی در عرصه بینالملل برخوردارند و از مزیت چند فرهنگی و چند زبانی کشور سود میبرند. موسسات آموزشی برنامههای خود را به سه زبان فرانسوی، آلمانی وایتالیایی تدریس میکنند و همچنین دراین موسسات به یادگیری زبان انگلیسی به عنوان زبان اصلی تجارت توجه ویژه میشود. به علاوه این کشور دارای دورههای ممتاز آموزش مهارتهای فنی و حرفهای است کهاین امکان را برای همه صنایع فراهم میکند که نیروهای متخصص و کارآمد را به راحتی به کار گیرند. همچنین نیروی کار سوئیسی بسیار با انگیزه است؛ به طوری کهاین کشور در رتبه اول از لحاظ میزان ساعت کاری در هفته در بین کشورهای اروپایی قرار دارد.
۳- خوشههای صنعتی: کشور کوچکی مثل سوئیس کمتر از خوشههای صنعتی متمرکز تشکیل شده؛ اما یکی از بزرگترین و خوشنامترین مراکز مالی دنیاست. این کشور یکی از مرکز اصلی صنعت بانکداری، بیمه و بورسهای بینالمللی اوراق بهادار و کالا است. علاوه بر مراکز مالی معتبر، این کشور یکی از قطبهای اصلی صنایع داروسازی و شیمیایی، علوم زیستی و تکنولوژیهای پزشکی است. همچنین خوشنامیسوئیس درایجاد مراکز تحقیق و توسعه (R&D) و دانش بالای علوم مهندسی و تخصصهای پیشرفته بسیاری از شرکتهای چندملیتی و مطرح در عرصه جهانی را به خود جذب کرده است؛ به طوری که بسیاری ازاین شرکتها دفاتری را در سوئیس دارند و حتی تعدادی از شرکتهای بزرگ دفاتر مرکزی خود را دراین کشورایجاد کردهاند.
۴- قلب نوآوری اروپا: سوئیس مبتکرترین و نوآورترین کشور اروپا است. ۳۵ درصد از GDP سوئیس از زمینهسازی و مشارکت در صنایع با نوآوری بالا به دست میآید. تولیدات خلاقانه و دانش منحصر به فرد، منجر به ابتکارات فراوانی شده؛ به طوری کهاین کشور بعد از ژاپن بیشترین تعداد سرانه ثبت اختراع را دارا میباشد. همچنین وجود بهترین دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی بسیار پیشرو و خلاق که از ارتباط بسیار قوی با صنایع مختلف سود میبرند، بستر ساز تبدیل بسیاری ازاین تحقیقات به محصولات تجاری شده است. به علاوه ۳درصد از GDP سوئیس در بخش تحقیق و توسعه (R&D) بهخصوص در خوشههای با تکنولوژی بسیار بالا و صنایع بسیار پیشرفته مانند علوم زیستی، میکرو و نانو تکنولوژی هزینه میشود؛ بهطوریکه درصد قابل توجهی از نیروهای کاراین کشور دراین بخش فعالند.
5- استاندارد زندگی / زیرساختها: یکی از مهمترین دلایل جذابیت سوئیس برای کسب و کار سطح بالای استاندارد زندگی و محیط امن است.همچنین سوئیس از سیستم حملونقل بسیار پیشرفتهای بهرهمند است. سیستم حمل ونقل ریلی، هوایی، همچنین شبکه راهها و حمل و نقل درون شهری سوئیس بسیار ایمن، به وقت و مطمئن است که آن را در اروپا بیرقیب کرده است. به علاوه سیستم خدمات بهداشت و درمان یکی از بهترینها در جهان است؛ به طوری که حدود 5/11 درصد از GDP در شبکه بهداشت و سلامت هزینه میشود. از دیگر مزیتهای سوئیس سیستم ارتباطات گسترده و پیشرفته است به نحوی که علاوه بر سیستمهای مخابراتی پیشرفته، شبکه پستی با بیش از 2500 شعبه در سراسر کشوردر مقایسه با اکثر کشورهای اروپایی از گستردگی سرانه بیشتری برخوردار است.
۶- توجه به محیط زیست: پوشش دو سوم کشور توسط جنگلها، دریاچهها و کوهها و همچنین واردات اغلب منابع مورد نیاز موجب شده که سوئیس توجه ویژهای به منابع طبیعی داشته باشد و در حفظ آن بکوشد. تامین انرژی مورد نیاز از منابع متنوع که بیشتر بر انرژیهای نو و منابع سازگار با طبیعت تکیه دارد (مانند تولید برق از منابع آب)، سوئیس را نسبت به بسیاری از کشورها کمتر به سوختهای فسیلی وابسته کرده است. به علاوه سوئیسیها در بازیافت اشیا در اروپا بهترین و در دنیا پیشرو هستند؛ به نحوی که در سال ۲۰۰۶ در حدود ۷۶ درصد از اشیا قابل بازیافت را بازیافت کردهاند. آنها در همان سال مبلغی در حدود ۶ میلیارد فرانک سوئیس معادل ۷/۱ درصد از GDP را برای محافظت از محیط زیست
هزینه کردهاند.
7- شفافیت درفضای کسب و کار: تمام ایالتهای سوئیس با وضع قوانین مالیاتی وساختار حقوقی منعطف برای جذب شرکتها با هم رقابت میکنند که در نتیجه سوئیس را به یکی از رقابتیترین فضاهای کسب و کار در سطح جهان تبدیل کرده است. به علاوه این کشور بستری منحصر به فرد برای فعالیت شرکتهای با اندازه کوچک و متوسط (SMEs) که ارزش افزوده بالاییایجاد میکنند، فراهم کرده است به نحوی که اکثریت شرکتهای فعال در سوئیس (99 درصد) موسساتی با اندازه کوچک و متوسط هستند که با کمتر از 250 نفر کارمند تمام وقت فعالیت میکنند. ساختار حقوقی راهاندازی کسبوکار
جدید در سوئیس یک پروسه شفاف و ساده است که معمولا حدود ۲ هفته زمان میبرد. از دیگر مزیتهای سوئیس آزادی تملک املاک توسط خارجیها و مشوقهای اقتصادی و سرمایهگذاری (مانند معافیتهای مالیاتی) است که دولت برای صنایع جدید و اشتغالزا فراهم میکند. همچنین قانون کار در سوئیس به عنوان یکی از آزادترین و منعطفترین قوانین در سطح اروپا شناخته میشود که منجر به بالاترین میزان ساعت کار در هفته و کمترین میزان اعتصاب سازمانی شده است.
۸- مالیات رقابتی: سوئیس در عرصه جهانی دارنده یکی از جذابترین سیستمهای مالیاتی به حساب میآید، ولی به عنوان بهشت فرار مالیاتی شناخته نمیشود. به طور کلی مالیاتها به انواع فدرال، ایالتی و عوارض شهری تقسیم میشوند. طبق قوانین کلی مالیات شرکتی نرخ مالیات بر اساس محل وایالت فعالیت هر شرکت بین ۶/۱۲ درصد تا ۲۵ درصد وضع شده است که در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی، هم برای شرکتها و هم برای اشخاص حقیقی مناسبتر به نظر میرسد. سیستم مالیاتی سوئیس از خوشنامی ممتازی در وجود روابط دوستانه بین شرکتها و مسوولان امور مالیاتی برخوردار است؛ به نحوی که شرکتها به مذاکره با مسوولان امور مالیاتی دعوت میشوند و به رسیدن به شرایط مورد توافق و خاص برای مشخص کردن نحوه پرداخت مالیات تشویق میشوند. به علاوه بسیاری از شرکتها نظیر شرکتهای هلدینگ از پرداخت مالیات روی درآمدهایی که از سهامداری در شرکتهای سرمایهپذیر به دست میآورند مانند سود تقسیم شده (Dividends) یا سود سرمایه (Capital Gains)، معاف هستند.
۹- استقلال سیاسی: با اینکه سیستم سیاسی منحصر به فرد سوئیس در دنیا به بیطرفی مشهور است، ولی در داخل مردمسالاری به عنوان پایه و اساساین سیستم قرار دارد به نحوی که دراین کشور دولتهای منطقهای قوی استقرار دارند و هر کدام از این ۲۶ ایالت از اختیارات قانونگذاری و دولت مجزا برخوردار است که در بسیاری از زمینهها با هم به رقابت میپردازند. بیطرفی سوئیس و خوشنامی تاریخی این کشور به عنوان بهشتی امن زمینهساز حضور مراکز بسیاری از سازمانهای بینالمللی دراین کشور شده است. به عنوان مثال میتوان به مقر اروپایی سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی، کمیته بینالمللی صلیب سرخ، سازمان تجارت جهانی، کمیته بینالمللی المپیک، فدراسیون جهانی فوتبال و بسیاری دیگر اشاره کرد.
۱۰- ثبات ارز/ قیمت: بهرهمندی از ثبات قدرت خرید که به خاطر تورم پایین، ارز قوی و نظام مالی سالم به دست آمده است منجر به فضای کسبوکار مناسب و چشمانداز اقتصادی با ثبات در سوئیس شده است. در سال ۲۰۰۵ میزان پسانداز ناخالص ملی ۳۶ درصد از GDP سوئیس بوده در حالیکه این رقم در آمریکا ۵/۱۳ درصد بوده است.این عوامل باعث شده که فرانک سوئیس به عنوان پنجمین ارز مورد معامله در جهان بعد از دلار آمریکا، یورو، ین ژاپن و پوند انگلیس به یکی از با ثباتترین ارزهای جهان تبدیل شود به نحوی که بسیاری از سرمایهگذاران فرانک را به عنوان بهشت امن داراییهای خود در زمان بحران انتخاب کردهاند. بانکهای سوئیس در حدود ۲/۵ تریلیون فرانک سوئیس ( ۴/۲ تریلیون دلار آمریکا) اوراق بهادار برای مشتریان داخلی و خارجی خود مدیریت میکنند. به علاوه سوئیس با ۵۶۵۶۱ دلار آمریکا درآمد سرانه، پنجمین کشور دنیا از لحاظ درآمد سرانه است که نشانگر قدرت و ثبات شرایط اقتصادی دراین کشور است. همچنین سوئیس از لحاظ میزان آزادی اقتصادی در بین برترین کشورهای جهان قرار دارد.
ارسال نظر