خط سیر
بزرگترین شرکت تولید کریستال و جواهرات
کمپانی زاواروفسکی (Swarovski) یک شرکت تولید جواهرات برش خورده خاص و لنزهای قوی و یکی از بزرگترین و بهترین شرکتهای تولیدات صنایع اپتیک در جهان است که طی بیش از یک قرن سابقهای درخشان در تولیدات اپتیکی، جواهرات و کریستال دارد. به جرات میتوان گفت که هیچ دوستدار جواهراتی وجود ندارد که نام زاواروفسکی را نشنیده باشد و حتی میتوان به جواهرسازانی اشاره کرد که به دنبال تراشهای خاص و منحصر به فرد برای جواهرات گران قیمت خود هستند.
کوشان غلامی
کمپانی زاواروفسکی (Swarovski) یک شرکت تولید جواهرات برش خورده خاص و لنزهای قوی و یکی از بزرگترین و بهترین شرکتهای تولیدات صنایع اپتیک در جهان است که طی بیش از یک قرن سابقهای درخشان در تولیدات اپتیکی، جواهرات و کریستال دارد. به جرات میتوان گفت که هیچ دوستدار جواهراتی وجود ندارد که نام زاواروفسکی را نشنیده باشد و حتی میتوان به جواهرسازانی اشاره کرد که به دنبال تراشهای خاص و منحصر به فرد برای جواهرات گران قیمت خود هستند. «دانیل زاواروفسکی» در ۲۴ اکتبر سال ۱۸۶۲ در جمهوری چک به دنیا آمد و در ابتدای کار در کارگاه برش شیشه و کریستال در حکومت سلطنتی اتریش کار میکرد. کریستالهای زاواروفسکی با افزایش شکست نور در ساخت جواهرات، مجسمه، طراحی لباس و نورپردازی خانهها و چراغها استفاده میشدند که تمام مجسمههای تولیدی با آرم یک گل تولید میشدند. البته در سال ۱۹۸۸ این گل تبدیل به یک قو شده و نشان آن تغییر کرد.
او در سال ۱۸۹۲ با بهرهگیری از دستگاههای برش الکتریکی به تولید جواهرات خاص پرداخت. او در زمان خود برای تولید برق کارخانه خود از برق آبی بهره گرفت که این نیز از ابتکارات و اختراعات خودش بود. سرانجام در سال ۱۸۹۵ با سرمایهگذاری «آرماند کاسمن» و «فرانس وایز» شرکت زاواروفسکی گسترش پیدا کرد و این کارخانه در تیرول اتریش بنا شد. دانیل در ابتدا اسم کمپانی خود را «کمپانی کاسمن زاواروفسکی» گذاشت و پس از مدتی اسم آن را کوتاهتر کرده و به K.S Company تبدیل نمود.
کریستالهای تولیدی زاواروفسکی این قابلیت را داشتند که با شکست نور، رنگین کمان زیبایی را درست کنند. شرکت از این کریستالها در تولید کت که با نوع خاصی از فلز تلفیق شده بود، استفاده کرده و کتهای زیبایی تولید کرد. یکی از پارچههای پالتویی این کمپانی که در آن از کریستال و نوعی روغن استفاده میشد، لباسها را مانند یک رنگین کمان زیبا مینمود. انسانها از همان ابتدا سعی داشتند تا آن سوی حد دید چشم خود را نیز بتوانند به آشکارا ببینند و این جذابیت بیشتر برای ستاره شناسان و ریاضیدانان وجود داشت تا با این روش به گسترش علم بپردازند. اصول اولیه به کار بردن لنز از همان ابتدا در تلسکوپها بود که اولین لنز ساده را «گالیله» ستارهشناس ایتالیایی اختراع کرد.
دانیل زاواروفسکی نیز که در سال ۱۸۹۵ با استفاده از برش الکتریکی دست به تولید جواهرات زده بود و با خانوادهاش کمپانی خود را اداره میکرد، دست به گسترش کمپانی خود زده و خطوط تولید جدیدی تاسیس کرد که شامل تولیدات اپتیکی بود. او در سال ۱۹۳۵ با کمک پسرش «ویلهلم» که در آن زمان ۱۷ سال سن داشته و از زمان کودکی علاقه زیادی به ستارهشناسی و نجوم داشت، دست به تولیدات اپتیکی زدند.
به گفته دانیل «این جاه طلبی باعث پیشرفت کارخانه شد». ویلهلم در ابتدا ساخت دوربین دوچشمیرا شروع کرد. این لنز که منشور آن در کارخانه جواهرسازی پدرش تولید شده بود، در اولین دوربین دو چشمیاو که توسط خودش ساخته شده بود، مورد استفاده قرار گرفت.
ویلهلم زاواروفسکی پایهگذار تجهیزات اپتیکی شرکت پدرش بود و در سال ۱۹۴۹ دپارتمان نورشناسی و صنایع اپتیک ورزشی را در این کمپانی تاسیس کرد که این کار او با شهرتی عمومیروبهرو شد. این بخش از کمپانی، اولین محصول خود که یک دوربین دو چشمیسری Habicht بود را ساخت. این دوربین پایه و اساس یک استاندارد برای دوربینهای شکاری شد که هنوز هم از این استاندارد در صنعت اپتیکی استفاده میشود. پس از آن، کمپانی زاواروفسکی اپتیک جزو بهترینهای صنایع اپتیکی در جهان گردید.
زاواروفسکی اولین دوربین تفنگ را در سال ۱۹۵۹ و اولین تلسکوپ متغیر خود را در سال ۱۹۶۷ تولید کرد. این شرکت در سال ۱۹۷۱ اولین دوربین دوچشمیبا زره لاستیکی و در سال ۱۹۷۶ اولین دوربین تفنگ خود را که دارای خاصیتی ضدشوک بود و از صدمه زدن به چشم تیرانداز جلوگیری میکرد را تولید نمود. در سال ۱۹۹۴ نیز موفق شد اولین تلسکوپ معروف خود را تولید کرده و پنج سال بعد اولین دوربین دو چشمیمدل EL خود را تولید کرده و روانه بازار کرد. این مدل دوربین در بین کلیه نشریات تخصصی بالاترین امتیاز را گرفته و بهترین دوربین دو چشمیدر جهان گردید. محصولات زاواروفسکی جوایز زیادی را در کشورهای مختلف نصیب خود کرد که نشان دهنده استقبال جهانی و محبوبیت زاواروفسکی در بین مشتریان بود.
کمپانی زاواروفسکی با تبحر خاصی که در تولید کریستال و تراش جواهرات پیدا کرده بود با ۳ شرکت تیرولیت، سیگنیتی و Swareflex در هم ادغام شده و به تولید تجهیزات اپتیکی پرداختند. تجربهای که کمپانی زاواروفسکی در تراش کریستال داشت باعث تولیدات اپتیکی بسیار خوبی شد که شهرت جهانی پیدا کرد. کمپانی زاواروفسکی در سال ۲۰۰۷ با شرکت فیلیپس قراردادی منعقد کرد که برای این شرکت لوازم الکتریکی با تزئینات کریستال تولید کند که از آن جمله میتوان به چندین مدل حافظه جانبی و هدفون اشاره کرد. در سال ۲۰۰۸ نیز به تولید بلوتوث بیسیم رسید و کریستالهای خود را در زیباسازی وسایل مختلف از جمله یک خودرو بنز به کار برد. این شرکت با داشتن بیش از ۲۵ هزار کارمند، سفارشات بزرگی از هنرمندان برای برش الماس میگیرد و سالانه درآمدی بالغ بر ۲ میلیارد دلار دارد.
ارسال نظر