میلیاردرها
اسطوره تکنولوژی اطلاعات هند
شیو نادار صنعتگر و میلیاردری هندی است که با ثروت ۲/۴ میلیارد دلار رتبه دویست و یکم ثروتمندان دنیا را در اختیار دارد. وی موسس، رییس و مدیر استراتژی شرکت تکنولوژیهای HCL است. شیو نادار کسی است که صنعت سیستمهای کامپیوتری را در هند پایهگذاری کرده است. او در زمانی که مجموع کامپیوترهای موجود در هند به ۲۵۰ کامپیوتر میرسید هدایت یک تیم جوان که به رشد صنعت IT ایمان داشتند را به دست گرفت.
الهام جوادی
شیو نادار صنعتگر و میلیاردری هندی است که با ثروت ۲/۴ میلیارد دلار رتبه دویست و یکم ثروتمندان دنیا را در اختیار دارد. وی موسس، رییس و مدیر استراتژی شرکت تکنولوژیهای HCL است. شیو نادار کسی است که صنعت سیستمهای کامپیوتری را در هند پایهگذاری کرده است. او در زمانی که مجموع کامپیوترهای موجود در هند به ۲۵۰ کامپیوتر میرسید هدایت یک تیم جوان که به رشد صنعت IT ایمان داشتند را به دست گرفت. شیو نادار در سال ۱۹۴۵ در روستای مولایپوژی در ده کیلومتری شهر تیروچندور در تامیل نادو در هندوستان متولد شد. مادر او و آدیتانار، موسس شرکت دینا تانتی خواهر و برادر بودند.
شیو نادار در کالج آمریکایی مادورای مدرک پیش دانشگاهی خود را گرفت و سپس به کالج تکنولوژی PSG رفت و از این کالج با مدرک مهندسی برق فارغالتحصیل شد. وی کار خود را در سال ۱۹۶۷ در گروه واچلاند در پیون شروع کرد.
شرکت HCL یک شرکت جهانی در زمینه الکترونیک، کامپیوتر و خدمات تکنولوژی اطلاعات است که دفتر مرکزی آن در نویدا در هند واقع شده است. شیو نادار به همراه آرجون مالهوترا، سوبهاش آرورا، آجای چودهری، دی اس پیوری و یوگش وایدا این شرکت را در سال ۱۹۷۶ و با سرمایه اولیه ۱۸۷ هزار روپیه تاسیس کرد. تمرکز اولیه شرکت بر طراحی و تولید ماشین حسابهای علمیبود که تحت برند تله ویستا به فروش میرفتند. به خاطر سیاستهایی که وزیر صنایع وقت هند، جورج فرناندز در سال ۱۹۷۷ وضع کرده بود، شرکت IBM از بازار هند خارج شد و فضایی که برای بازار مایکرو کامپیوترها در هند به وجود آمد باعث رونق زیاد کسب و کار نادار شد. همین امر باعث کسب درآمدی برای موسسان شرکت HCL شد تا بتوانند تمرکز خود را بر ساخت کامپیوترها قرار دهند.
نام این شرکت هم مخفف شرکت کامپیوترهای هندوستان (Hindustan Computers Limited) است که البته در حال حاضر تنها همین نام HCL از کسب و کار آن زمان شرکت باقی مانده است. در دو دهه اول کار شرکت تمرکز HCL بر بازار سخت افزار IT در هندوستان به همراه برخی فعالیتهای دورهای در بازار جهانی بود. در دهه دوم دوره عمر شرکت، HCL وارد کسب و کار خدمات نرم افزاری شد و در دهه سوم عمر خود نیز به بازار جهانی خدمات تکنولوژی اطلاعات وارد شد.
شرکت HCL پس از ادغام با شرکت HP در سال ۱۹۹۶ تبدیل به شرکتی شد که شامل دو زیر مجموعه اصلی به نامهای شرکت تکنولوژیهای HCL (برای هدف قرار دادن بازار خدمات جهانی در زمینه تکنولوژی اطلاعات) و شرکت سیستمهای اطلاعاتی HCL (برای هدف قرار دادن بازار سختافزار تکنولوژی اطلاعات هند و APAC) میشد.
در حال حاضر، دامنه خدمات شرکت HCL شامل تحقیق و توسعه و خدمات تکنولوژی، مشاوره کسب و کار، زیرساختهای کنترل از راه دور مدیریتی، خدمات برون سپاری فرآیندهای کسب و کار، سختافزارهای تکنولوژی اطلاعات، یکپارچه سازی سیستمها و توزیع محصولات تکنولوژی و تله کام در هندوستان میشود.
درآمد شرکت HCL در سال ۲۰۰۹ در حدود ۵/۵ میلیارد دلار برآورد شده بود. همچنین در حال حاضر بیش از ۷۹ هزار فرد متخصص با ملیتهای مختلف در بیش از ۲۹ کشور دنیا برای این شرکت مشغول به کار هستند. شرکت HCL شریک بسیاری از بنگاههای بزرگ و معتبر دنیا در زمینه تکنولوژی اطلاعات است.
نادار از اواسط دهه ۱۹۹۰ از طریق سازمان SSN تراست در جهت ارتقای سیستم تحصیلی هندوستان تلاش کرده است. او اعتقاد دارد : « اگر میخواهید مردم را توانمند کنید به آنها ابزار بدهید چون به اندازه کافی در کشور کارآفرینی وجود دارد». او در شناسایی و گرفتن فرصتهای جدید، ایجاد تیمیبرای تبدیل ایده به واقعیت و تفویض پروژهها به متخصصان با لیاقت سرعت و مهارت زیادی دارد.
شیو نادار ازدواج کرده و یک فرزند دارد. او در سال ۲۰۰۸ به خاطر تلاشهایش در صنعت تکنولوژی اطلاعات جایزه پادما بوشان را دریافت کرد.
ارسال نظر