میلیاردر رسانه‌های ونزوئلا

الهام جوادی

گوستاو سیسنروز یکی از مدیران برجسته آمریکای جنوبی در رسانه‌های ونزوئلا است که با ثروت ۲/۴ میلیارد دلار دویست و یکمین ثروتمند جهان در سال ۲۰۱۰ به شمار می‌رود. گوستاو سیسنروز رندیلز در سال ۱۹۴۵ در خانواده‌ای ثروتمند در ونزوئلا متولد شد. وی پسر دییگو سینسروز تاجر معروف ونزوئلایی بود. دییگو سینسروز از سال ۱۹۲۹ در کاراکاس به کسب و کار و تجارت می‌پرداخت و توانست حق امتیاز تولید پپسی را در سال ۱۹۴۰ برای ونزوئلا بگیرد. وی در سال ۱۹۶۰ نیز حق امتیاز کانال تلویزیونی ونه‌ویزیون را خرید. خانواده سیسنروز نخستین خانواده ثروتمند در آمریکای لاتین بود که در رتبه بندی سال ۲۰۰۶ فوربز قرار گرفت. سینسروز در حال حاضر امپراتوری بزرگی از ایستگاه‌های تلویزیونی،‌ تجهیزات مخابرات دوربرد ( تله کام)،‌ یک شرکت محلی تولید کننده نوشیدنی و حتی تیم بسکتبال لئونز دل کاراکاس دارد.

گوستاو سیسنروز در آکادمی‌سافیلد در کانکتیکات تحصیل کرد و در سال ۱۹۶۳ از این آکادمی‌فارغ التحصیل شد. وی سپس به کالج بابسون در ماساچوست رفت و از این کالج نیز با مدرک مدیریت کسب و کار در سال ۱۹۶۸ فارغ التحصیل شد.

ثروت سیسنروز از شرکت‌های زیرمجموعه گروه او در بخش رسانه،‌ سرگرمی‌، مخابرات از راه دور و کالاهای مصرفی حاصل شده است. گروه مجموعه شرکت‌های سیسنروز یکی از بزرگترین شرکت‌های خصوصی رسانه و سرگرمی‌های اسپانیایی زبان در جهان به شمار می‌رود. سیسنروز تا زمان خرید شبکه ونه‌ویزیون،‌ یکی از بهترین شبکه‌های تلویزیونی اسپانیایی زبان در ایالات متحده‌،‌ یکی از بزرگترین سهام داران این شرکت به شمار می‌رفت. البته سیسنروز در سال ۲۰۰۷ این شبکه اسپانیایی زبان را به قیمت ۷۰۰ میلیون دلار به یک کنسرسیوم شخصی که‌هایم سابان، میلیاردر آمریکایی،‌ آن را اداره می‌کند فروخت. سیسنروز همچنین مالک ونه‌ویزیون اینترنشنال که کار تولید محصولات رسانه و سرگرمی‌در سرتاسر دنیا را به دست دارد، و شبکه ونه‌ویزیون،‌ یک شبکه تلویزیونی در ونزوئلا است.

گوستاو سیسنروز در حال حاضر رییس هیات مدیره و مدیر عامل گروه سیسنروز است. وی از سال ۱۹۶۸ تا کنون زندگی کاری خود را وقف توسعه استراتژیک گروه سیسنروز و همچنین ارتقای کلی منطقه کرده است. رهبری او به تقویت جایگاه آمریکای لاتین در صحنه‌های جهانی، رشد و پرورش صنایع جدید،‌ ارتقای سطح تحصیلات و اصول دموکراسی و آزادی‌های فردی،‌ افزایش دسترسی به اطلاعات و تسریع رشد تکنولوژیک در آمریکای لاتین کمک زیادی کرده است. گروه سیسنروز امروزه بیش از ۳۰ شرکت را تحت اداره خود دارد که به میلیون‌ها مشتری در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا خدمت ارائه می‌کنند. این شرکت به واسطه شراکت‌ها و کسب و کارهای متنوع توانسته برندهای بسیار معروف و همچنین خدمات با بالاترین کیفیت را به بیش از ۵۵۰ میلیون مخاطب اسپانیایی و پرتغالی زبان در قاره آمریکا و اروپا ارائه کند.

گوستاو سیسنروز علاوه بر مسوولیت‌هایش در گروه خانوادگی یکی از اعضای چارتر گروه کار تکنولوژی‌های اطلاعات و مخابرات سازمان ملل است. وی همچنین دارای مقام‌هایی در هیات مدیره آمریکای لاتین در دانشگاه جورج تاون، شورای دانشگاه راکه‌فلر، هیات ناظران کالج بابسون و کمیته مشورتی مرکز مطالعات دیوید راکفلر در دانشگاه هاروارد است. سیسنروز همچنین در مقام ریاست شورای بین‌المللی مشورتی جامعه آمریکا، هیات ناظران مرکز بین المللی رشد اقتصادی، شورای موزه هنرهای مدرن و هیات مدیران موسس اسپانیایی ملکه سوفیا قرار دارد.

سیسنروز علاوه بر ونزوئلا تبعه اسپانیا و جمهوری دومینیکن هم هست. گوستاو سیسنروز با دختری از یکی دیگر از خانواده‌های سرشناس در زمینه رسانه در ونزوئلا ازدواج کرده و سه فرزند دارد. او در حال حاضر ساکن کاراکاس در ونزوئلا است. سیسنروز به همراه همسرش یک موسسه غیرانتفاعی به نام بنیاد سیسنروز تاسیس کرده اند که در زمینه ارتقای تحصیلات در آمریکای لاتین و افزایش آگاهی بین‌المللی نسبت به فرهنگ منطقه فعالیت می‌کند. برادران گوستاو، ریکاردو و اوسوالدو سیسنروز، و همچنین خواهرش، ماریون سیسنروز،‌ افرادی سرشناس در صنعت رسانه ونزوئلا به شمار می‌روند.