خط سیر
کریستین دیور، همیشه ورای مد
کریستین دیور (که معمولا به نام دیور شناخته میشود) شرکتی فرانسوی است که علاوه بر در اختیار داشتن برترین تولیدکنندگان مد دنیا و بهترین خیاطان زنانه دوز، ۴۲ درصد سهام لویی ویتان (LVMH) را که بزرگترین تولیدکننده کالاهای لوکس است در دست دارد. هر دو شرکت دیور و LVMH توسط تاجری به نام برنارد آرنالت کنترل و مدیریت میشود.
هاله گیوری
کریستین دیور (که معمولا به نام دیور شناخته میشود) شرکتی فرانسوی است که علاوه بر در اختیار داشتن برترین تولیدکنندگان مد دنیا و بهترین خیاطان زنانه دوز، ۴۲ درصد سهام لویی ویتان (LVMH) را که بزرگترین تولیدکننده کالاهای لوکس است در دست دارد. هر دو شرکت دیور و LVMH توسط تاجری به نام برنارد آرنالت کنترل و مدیریت میشود. نام دیور از نام طراح معروف کریستین دیور گرفته شده است که امپراتوری طراحی لباس بانوان را در سال ۱۹۴۶ پایهریزی کرد. خیاطی زنانهدوزی کریستین دیور تنها بخشی از خانه بزرگ دیور است که لوازم مختلفی شامل لباس زنانه، وسایل لوکس، لباسهای مردانه و جواهرات را تولید مینماید. امروزه دیور ۱۶۰ بوتیک در سراسر دنیا را اداره مینماید و یکی از اهدافش افزایش این تعداد است.
رقبای زیادی برای این شرکت وجود دارند شامل: شانل، لویی ویتان، گوچی، ورساچه و افراد معروف زیادی در لباسهای با طراحی دیور دیده شدهاند.
خانه دیور در ۱۶ دسامبر ۱۹۴۶ در یک خانه شخصی در پاریس تاسیس شد. اگرچه، سال ۱۹۴۷ که سال گشایش آن بوده است به عنوان تاریخ تاسیس به حساب میآید. دیور توسط تاجر ثروتمندی به نام مارسل بوساک حمایت مالی میشد. خیاطی جدید بخشی از فعالیت تجاری یکپارچه منسوجات شد که توسط بوساک اداره میشد. سرمایه اولیه آن مبلغ ۶ میلیون فرانک فرانسه بود و ۸۰ نفر کارمند داشت. این شرکت برای بوساک تنها جنبه سرگرمیداشت و همین مساله به آقای دیور این امکان را داد تا بتواند از توانایی خود در طراحی استفاده نماید و حقوق دریافتی خود را افزایش دهد.
اولین شوی لباس با نام نگاه جدید (new look) دیور در سال ۱۹۴۷ برای فصول بهار و تابستان با ۹۰ مدل و ۶ مانکن در سالن دفتر مرکزی برگزار شد. برای رد محدودیت استفاده از پارچه، دیور ۲۰ یارد پارچه را به صورت افراطی در نوآوریهای خود بهکار برد. این طراحی شامل شانههای گرد، کمربندی که محکم بسته میشد و دامنهای حجیم و پفدار بود. با گذشت زمان «نگاه جدید» جدا به محبوبیت رسید و به اندازه سالها از مد و از دیگر رقبا جلو افتاد. اشخاص معروف هالیوود و اروپاییهای ثروتمند مشتریهای دائمیاین لباسها شدند و پاریسی که بعد از جنگ جهانی دوم جایگاه خود را در مد و طراحی از دست داده بود با «نگاه جدید» دیور توانست به جایگاه خود بازگردد.
به گفته سازمان دیور، سال ۱۹۴۷ سالی بود که کریستین دیور اولین عطر خود را با نام Miss Dior ارائه نمود. دیور صنعت عطرسازی را با عطر Miss Dior که به یاد خواهرش کاترین دیور نامگذاری شده بود با یک حرکت انقلابی روبهرو کرد. شرکت با مسوولیت محدود کریستین دیور دارای ۲۵ درصد از سهام، عطریات کاتی ۳۵ درصد از سهام و بوساک ۴۰ درصد از سهام تجارت عطر را در دست داشتند. از سال ۱۹۴۷ تا سال ۱۹۵۰ پیر کاردین مدیریت این شرکت را به عهده داشت.
توسعه به خارج از فرانسه از سال ۱۹۴۹ با افتتاح بوتیک عطر کریستین دیور در نیویورک آغاز شد. دیور ۷۵درصد از صادرات مد از فرانسه را به همراه ۵ درصد از درآمد صادراتی کشور در دست داشت. در سال ۱۹۵۰ یکی از مدیران، تحت لیسانس قراردادن کالاهای لوکس را با حک کردن نام کریستین دیور روی آنها به صورت قابل مشاهده طراحی نمود. این طرح اولین بار روی کراواتها اجرا شد و به سرعت روی جوراب، کلاه، دستکش، کیف دستی، جواهرات و روسری انجام گرفت و از اینجا بود که تحت لیسانس قراردادن محصولات پوشاک مورد توجه قرار گرفت و سپس توسط سایر خیاطان پیروی شد.
در سال ۱۹۵۷ دیور پس از سومین حمله قلبی در گذشت و شرکت از خلاقیتهای بینظیر او بینصیب ماند. با مرگ او بخش طراحی دچار بینظمی شد و «جیکوس روئیت» که مدیرعامل بود تصمیم گرفت که فعالیت در سراسر دنیا را متوقف نماید. اما این مساله از طرف هیچکس قابل قبول نبود و وجود «میسون دیور» که یکی از دلایل ثبات مالی شرکت بود اجازه این کار را نداد. برای اینکه روئیت بتواند نام دیور را به جایگاه خود بازگرداند، در همان سال جوان ۲۱ ساله ای به نام «سنت لورن» را برای مدیریت هنری پیشنهاد کرد. او توانست با استفاده از پارچه و با توجه به چیزهایی که دیور طراحی کرده بود لباسهای جدیدی که پوشیدن آنها سادهتر بود و جنس آنها لطیفتر بود را طراحی نماید و با این کار او به یک قهرمان برای دیور تبدیل شد.
دیور اولین دفتر خود را در میلان در سال ۲۰۰۲ افتتاح کرد و ۱۳۰ جایگاه با فعالیت کامل را اداره کرد. دومین دفتر دیور، آن سوی آبها در توکیو گشایش یافت.
در پایان سال مالی ۲۰۰۸ دیور ۳۸/۴۲ درصد از سهام LVMH و ۳۲/۵۹ درصد آرای آن را دارا بود. در پایان سال مالی ۲۰۰۹ درآمد شرکت ۷۵/۱۷ میلیارد یورو، درآمد عملیاتی ۱۶۴/۳ میلیارد یورو، سود ۶۹۵ میلیون یورو، دارایی کل ۲۵/۳۶ میلیارد یورو، حقوق صاحبان سهام ۱۲/۱۶ میلیارد یورو بوده است و تعداد ۷۳۱۵۰ کارمند در این سازمان مشغول به کار بودهاند.
ارسال نظر