خط سیر
بازگشت قدرتمندانه جگوار به بازار خودرو
«جگوار کارز» شرکت تولید کننده ماشینهای لوکس میباشد که دفتر مرکزی آن در کاونتری انگلستان قرار دارد. این شرکت اکنون زیرمجموعه کمپانی بزرگ «تاتاموتورز» هندوستان بوده و در بخش تجاری «جگوار - لندروور» این کمپانی فعالیت میکند.
کوشان غلامی
«جگوار کارز» شرکت تولید کننده ماشینهای لوکس میباشد که دفتر مرکزی آن در کاونتری انگلستان قرار دارد. این شرکت اکنون زیرمجموعه کمپانی بزرگ «تاتاموتورز» هندوستان بوده و در بخش تجاری «جگوار - لندروور» این کمپانی فعالیت میکند. این خودروها اکنون توسط مهندسان این بخش در کارخانه «وایتلی» کاونتری طراحی شده و در دو کارخانه مجهز جگوار- لندروور ساخته میشود. یکی از این کارخانهها «کستل برومویچ» در بیرمنگام بوده و دیگری «هیل وود بادی» در نزدیکی لیورپول است.
در میان خودروهای انگلیسی جگوار لوگوی برجسته ای دارد، نام و لوگوی این خودرو، یک پلنگ درنده است که به دنبال شکار میگردد.
این شرکت در سال ۱۹۲۲ توسط «سر ویلیام لیونز» با نام «سوالو سایدکار کمپانی» (Swallow Sidecar Company) تاسیس شد و در ابتدا به تولید اتاقک اضافه کنار موتورسیکلت میپرداخت.
این شرکت پس از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۳۴ به «اس اس کارز» (SS Cars Ltd) تغییر نام داد و سرانجام در سال ۱۹۴۵ به نام کنونی یعنی جگوار کارز (Jaguar Cars) به ثبت رسید. شعار تبلیغاتی جگوار «ظرافت، وسعت، سرعت» (Grace, Space, Pace) بود و در دهه ۱۹۵۰ در مسابقات اتومبیلرانی بسیار موفق ظاهر شد.
جگوار پس از ادغام با کمپانی «بریتیش موتور» در سال ۱۹۶۸ جزئی از کارخانه «بریتیش لیلاند» گردید که پیش از آن شرکتهای روور و «استاندارد ترایمف» را نیز خریداری کرده بود. دو سال بعد جگوار و دایملر دو قطب بزرگ بریتیش لیلاند شده بودند و روور و ترایمف در سوی دیگر قرار داشتند تا اینکه در اوایل دهه ۱۹۸۰ بیشتر این شرکتها به «گروه آستین روور» پیوستند که البته جگوار در بین آنها نبود.
جگوار در سال ۱۹۸۴ وارد بورس لندن شد و در لیست ۱۰۰ شرکت برتر این مرکز قرار گرفت. این شرکت پنج سال بعد توسط کمپانی فورد خریداری شد. جگوار همچنین دو نشان سلطنتی از ملکه الیزابت دوم و پرنس چارلز دریافت کرد.
پس از چندین بار تغییر مالکیت در تاریخ ۲۶ مارس ۲۰۰۸ فورد اعلام کرد که قصد فروش جگوار و روور به یک شرکت هندی به نام تاتا موتورز را دارد که پیش بینی میشد این خرید تا پایان فصل دوم ۲۰۰۸ انجام شود. قرارداد تاتاموتورز علاوه بر جگوار، سه زیرمجموعه دیگر آن، از جمله بخشی از دایملر متعلق به جگوار، روور و لانچستر را نیز شامل میشد و نهایتا در دوم ژوئن ۲۰۰۸ با مبلغ ۷/۱ میلیارد پوند منعقد گردید.
در جریان بحران اقتصادی سالهای اخیر صنعت خودروسازی دنیا آسیب زیادی متحمل شد و عرضه خودروهای مدرن در نمایشگاه سال جاری و حضور هزاران بازدیدکننده نشان میداد که رکود بازار خودرو به پایان رسیده است و صنعت خودروسازی در انتظار روزهای روشنی بوده و این خودروها نوید بخش تحولی بزرگ در صنعت خودروسازی و رشد آن است.
به جرات میتوان گفت که از میان صدها خودروی موجود در این نمایشگاه، خودروی جگوار آخرین تکنولوژیها را به کار گرفته بود و به همین دلیل جزو ستارگان نمایشگاه خودروی پاریس لقب گرفت. طراحی بی نظیر و متفاوت این خودرو موجب شد تا تمامی بازدیدکنندگان نمایشگاه توجه ویژهای به آن داشته باشند و به عنوان ستاره نوظهور صنعت خودروسازی در پاریس معرفی شود.
خودروی jaguar C-X۷۵ که به مناسبت هفتاد و پنجمین سال تاسیس جگوار طراحی شده بود، دارای طراحی بینظیری بوده و ظاهر زیبای آن، سبب تمایزش با دیگر محصولات موجود در نمایشگاه شده بود.
این خودرو که تنها ظرفیت دو سرنشین را داشت بدون شک یکی از برترین خودروهای موجود در نمایشگاه بود که یک اتومبیل پرقدرت هیبریدی و دارای موتوری الکتریکی بوده و از باتریهای یون لیتیوم و سیستم پاورترین برای حرکت استفاده میکرد.
در این مدل جدید جگوار همچنین از تکنولوژی میکرو توربین استفاده شده بود و حداکثر سرعت آن ۳۲۱ کیلومتر بر ساعت بیان شدهاست. طراحی قابل توجه این خودرو از نمونههای سفینههای فضایی الهام گرفته شده و نوع فلز به کار رفته در بدنه این خودرو آلیاژی بسیار سبک وزن از آلومینیوم است.
ریچارد بیت معاون اجرایی شرکت جگوار بازار اصلی این خودرو را آمریکای شمالی عنوان کرده و بازاریابی پیشفروش این خودروی اغواکننده نیز بنا به گفته وی شروع شده است. این خودرو بالاترین استاندارد محیط زیست را دارا میباشد و قدرت ایمنی بالایی را به سرنشینان خود عرضه میکند.
ارسال نظر