از رویا تا واقعیت
امپراتور کار آفرینی(۶۸)
مترجم: غلامرضا کیامهر
جشن پیروزی برای همه
من در طول فعالیتهای کارآفرینی خود همواره به گونهای رفتار کردهام که کارکنان شرکتهایم خود را در کسب پیروزی و موفقیتها به اندازه خود من شریک و سهیم بدانند.
نویسنده: پیتر جونز
مترجم: غلامرضا کیامهر
جشن پیروزی برای همه
من در طول فعالیتهای کارآفرینی خود همواره به گونهای رفتار کردهام که کارکنان شرکتهایم خود را در کسب پیروزی و موفقیتها به اندازه خود من شریک و سهیم بدانند. من از اینکه ببینم همکارانم به عنوان تیمی یکپارچه از موفقیتهایمان احساس خوشحالی میکنند، سخت به وجد میآیم. این درست شبیه روزهایی است که در مدرسه تیم ما در مقابل تیم رقیب به پیروزی میرسید و همه ما یکصدا فریاد پیروزی سر میدادیم، از کاپیتان تیم گرفته تا تکتک بازیکنان. برای یک کارآفرین موفق لذتی از این بالاتر نیست که مشاهده کند تمامی کارکنان در کسب موفقیتها خود را شریک و سهیم بدانند.
گام سوم
مدیریت تحول
زمانی که تیم همکاران شما به موفقیتی نائل میشود، نباید دچار این توهم شوید که از این پس همه کارها بر وفق مرادتان خواهد بود و شما دیگر نیازی به تلاش در راه کسب موفقیت نخواهید داشت، بلکه باید خود را برای روبهرو شدن با چالشهای درونی و بیرونی در حال آمادهباش نگه دارید و همواره سعی کنید که در صحنه رقابت پیشتاز باقی بمانید. رضایت دادن به سطح معینی از موفقیت به منزله درجا زدن و غفلت ورزیدن از مدیریت متغیرهایی است که میتواند کسب و کار شما را در سراشیب سقوط قرار دهد. یک کارآفرین با تجربه و موفق باید از هنر مدیریت تحولات به حد اعلا برخوردار باشد. چنین مدیریتی خصوصا برای کسب و کارهای توسعهگرا و رو به رشد دارای اهمیت حیاتی است. هرگز به خود اجازه ندهید که با کسب یک موفقیت حتی از نوع بزرگ آن، دچار خوشخیالی و خودشیفتگی شوید و سرنوشت آینده کسب و کارتان را به دست تقدیر بسپارید. به عبارت دیگر، به جای آنکه به فکر تحکیم و تقویت وضعیت موجود باشید، آغوش خود را روی تغییر و تحولاتی که از راه خواهد رسید، آماده سازید. انطباق دادن خویشتن با تغییر و تحولات از ویژگیهای برجسته یک کارآفرین بزرگ و موفق و کلید رمز موفقیتهای آتی برای او است.
شما باید همواره در راه ارتقای کیفیت محصولات و خدمات خود با هدف جلب هرچه بیشتر رضایت مشتریان، تلاش کنید. چون مشتریان شما هم برای همیشه به سطح معینی از کیفیت محصول و خدمات شما رضایت نخواهند داد و چنانچه شما از این واقعیت غفلت بورزید این خطر وجود دارد که مشتریان امروز شما جذب رقبای فردای شما شوند. ارتقای کیفیت محصول و خدمات جز از طریق افزایش سطح بهرهوری، خلاقیت و نوآوری امکانپذیر نخواهد بود.
این یعنی پیوسته در مسیر تغییر و تحول قرار داشتن و به وضع موجود رضایت ندادن. اغلب مردم به خاطر عافیتطلبی و از بیم از دست دادن راحت و آرامش خود، از هرگونه تغییر و تحول گریزانند. همین گریزان بودن از تغییر و تحول سرچشمه بسیاری از ناکامیهایی است که افراد در زندگی اجتماعی و شغلی خود آن را تحمل میکنند. بهطور طبیعی کسی که از تغییر و تحول رویگردان باشد، چارهای جز رضایت دادن به آنچه که در زندگی نصیبش شده است، نخواهد داشت. چنین افرادی هرگز موفق به کشف چشمههای استعدادی که در درونشان جوشان است، نخواهند شد، اما کسی که میخواهد یک کارآفرین بزرگ باشد، هرگز به تغییر و تحولات پشت نمیکند و بالطبع چنین کارآفرینی هرگز اجازه نخواهد داد که افراد تیم همکاران او دچار رخوت و عافیتطلبی شده و خود را با قافله تغییر و تحولات همراه نسازند.البته روشهای درست و نادرستی برای همراه شدن با تغییر و تحولات وجود دارد که من درباره هرکدام از آنها برایتان توضیح خواهم داد.
روش نادرست پذیرش تحولات
اغلب مشاهده شده سازمانهایی که دم از تغییر و تحول میزنند از اینکه کارهایشان خوب پیش نمیرود ابراز نارضایتی میکنند. اشکال کار در این است که در نظر چنین سازمانهایی، تغییر و تحول تنها به تغییر نقش و وظیفه کارکنان محدود میشود و خود سازمان بدون تغییر باقی میماند. این چیزی جز نشانهای از ضعف مدیریت در سازمانها نیست و تنها نتیجه حاصل از آن سلب امنیت شغلی کارکنان و گماردن آنان به کارهایی است که نه سررشتهای از آن دارند و نه شوق و ذوقی نسبت به آن احساس میکنند. در این صورت آیا از چنین افراد بیانگیزهای میتوان انتظار تغییر و تحول داشت؟ آنها معمولا از خود میپرسند به چه دلیل شغل ما را تغییر دادند و چون پاسخی دریافت نمیکنند، به افرادی تبدیل میشوند که خود را صرفا موظف به انجام وظیفه میدانند. بدون هیچ تعلق خاطری به آنچه که انجام میدهند.
روش درست پذیرش تغییر و تحول
به گمان من، تغییر و تحول، یک فرآیند سازمانی است که از توفان فکری و اتاقهای فکر بیرون میآید کارآفرینان بزرگ و موفق تغییر و تحولات را با بسیج نیروی فکری مدیران و مشاوران ارشد خود در سازمان ایجاد میکنند. چنانچه شما هم قصد دست زدن به چنین تغییر و تحولاتی را دارید باید نکات زیر را مدنظر قرار دهید؛ کارهای انجام نشده در سازمان را فهرست کنید و راههای انجام بهتر و متفاوت آن کارها را به نحوی که حداکثر نتیجه مثبت از آنها حاصل شود و مشکلات را به حداقل کاهش دهد، مورد بررسی قرار دهید.به دلایل ضرورت انجام تغییر و تحول خوب و دقیق بیندیشید و اگر بحرانی در فرآیند انجام کارها وجود دارد، آنها را ریشهیابی کنید و بهطور اساسی به رفع آن بپردازید.در حوزههایی که نیاز به تغییر و تحول دارد توفان فکری ایجاد کنید و شرایطی را فراهم سازید که مشکلات موجود در آینده کسبوکار شما دوباره به وجود نیاید.دلایل ضرورت ایجاد تغییر و تحول را به وضوح برای تیم همکاران خود توضیح دهید و آنها را درگیر فرآیند ایجاد تغییر و تحول کنید. این درگیری برای آن دسته از کارکنانی که باید نقش مستقیم در تحولات ایفا کنند، باید شدیدتر و جدیتر باشد. کاری کنید که تمامی اجزای سازمان شما ضرورت دست زدن به تغییر و تحول را با تمام وجود احساس کنند.
ارسال نظر