از رویا تا واقعیت
امپراتور کار آفرینی(۶۰)
مترجم: غلامرضا کیامهر
شما برای آنکه با ذهن روشنتری کسبوکار خود را عملیاتی کنید، نیاز به یک چک لیست خواهید داشت که اهم موضوعات این چک لیست را به شرح زیر برای شما توضیح میدهیم.
نویسنده: پیتر جونز
مترجم: غلامرضا کیامهر
شما برای آنکه با ذهن روشنتری کسبوکار خود را عملیاتی کنید، نیاز به یک چک لیست خواهید داشت که اهم موضوعات این چک لیست را به شرح زیر برای شما توضیح میدهیم. موضوعات این چک لیست در واقع سوالهایی است که شما باید پاسخ آنها را برای خود پیدا کنید:
۱- آیا نام تجاری محصول خود را به ثبت رساندهاید؟
۲- آیا جایگاه خاصی در بازار برای کسبوکار خود در نظر گرفتهاید؟
۳- آیا استراتژی پایان کسبوکار خود را تهیه کردهاید؟
۴- آیا رقم دقیق سرمایه اولیه مورد نیاز برای شروع کسبوکار را به دقت پیشبینی و برآورد کردهاید؟
۵- پیشبینی شما در مورد میزان فروش در یک بازه زمانی مشخص چیست؟
۶- درباره میزان سود و زیان احتمالی کسب و کار و نقدینگی در گردش مورد نیاز چه پیشبینیهایی انجام دادهاید؟
۷- آیا مدت زمان بازگشت سرمایه خود را پیشبینی کردهاید؟
۸- چه وجوه تمایز برجستهای میان ایده کارآفرینی شما با دیگران وجود دارد؟
۹- آیا مطالعات کافی درباره بازار، رقبا و مشتریان انجام دادهاید و آیا پیشبینی کردهاید که چه سهمی از بازار نصیب کسبوکار شما خواهد شد؟
۱۰- آیا نقشه عملیاتی و استراتژی صد روزه کسبوکار خود را تهیه کرده اید؟
۱۱- آیا به قدر کافی به دانش، تجربه و اطلاعات لازم مرتبط با کسبوکار مجهز شدهاید؟
۱۲- آیا تصور میکنید از عزم و اراده و اعتماد به نفس کامل برای شروع کسبوکار برخوردارید؟
۱۳- آیا استراتژی لازم برای مقابله با ریسکهای احتمالی را طراحی کردهاید و آیا پاشنه آشیل کسبوکار خود را به درستی میشناسید؟
۱۴- آیا مطالعات کافی درباره نقاط ضعف و قوت، فرصتها و تهدیدهایی که متوجه کسبوکار شما خواهد بود، انجام دادهاید و آیا به درستی میدانید که چگونه باید تهدیدها را به فرصت تبدیل کنید؟
۱۵- آیا زمان مناسب برای شروع کسبوکار خود را پیشبینی و تعیین کردهاید و آیا آماده فداکاری در راه دستیابی به موفقیت هستید؟
۱۶- آیا از سلامت جسمی خود برای شروع کسبوکار و مقابله با خطرات و چالشها، اطمینان حاصل کردهاید؟
۱۷- آیا کلیه مجوزهای لازم از مراجع ذیربط برای شروع کسبوکار را اخذ کردهاید؟
۱۸- آیا از آمادگی لازم برای شنیدن نظرات خیرخواهانه و درس عبرت گرفتن از اشتباهات برخوردارید؟
۱۹- آیا از نظر روحی و روانی آمادگی لازم را برای تبدیل شدن به یک کارآفرین بزرگ پیدا کردهاید؟
اگر پاسخ شما به پرسشهای چک لیست فوق مثبت است، درنگ جایز نیست و باید هر چه زودتر دست به کار شوید و رویاهای شیرین خود را محقق سازید.
ساختن بنای آینده
بعد از آن همه آمادهسازیهای مقدمات شروع کسبوکار و راهاندازی آن، اینک زمان آن رسیده تا آینده کسبوکار خود را مرحله به مرحله برای تحقق آمال و آرزوهایی که در سر داشتید، رقم بزنید و موفقیت را از آن خود کنید، اما در این مرحله نیز همچون بسیاری از کارآفرینان دیگر این خطر برای شما وجود دارد که پس از چند ماه آنقدر درگیر مسائل گوناگون کسبوکار خود شوید که دیگر وقتی برای تصحیح مسیر حرکت خود و مقابله با مشکلاتی که ممکن است در کمین کسبوکار شما نشسته باشد، پیدا نکنید، اما باید از این واقعیت آگاه باشید که غرق شدن بیش از حد در مسائل جاری و روزمره کسبوکار، میان شما و رویاهایتان برای تبدیل شدن به یک غول اقتصادی فاصله خواهد انداخت.
به همین سبب به شما توصیه میکنم به منظور پرهیز از افتادن در چنین دامی از راه و روشهایی که من در کسبوکار خود از آن پیروی کردهام، استفاده کنید. این راه و روشها در چهار مرحله به شرح زیر خلاصه میشود:
۱- همچون یک مدیر عمل کنید، کارآفرینان بزرگ نه از راه قدرتنمایی بلکه از طریق برانگیختن حس احترام دیگران، داشتن رفتاری شاخص و نمونه، اتخاذ تصمیمات درست و به هنگام، ارائه ایدههای بزرگ و سنجیده و تلاش در راه به ثمر رساندن آنها قدرت رهبری خود را نمایان میسازند. میان رفتار و کردار آنها توازن و همخوانی وجود دارد و کسبوکار خود را با آهنگی موزون و پرهیز از قربانی کردن دقت در پای سرعت به پیش میبرند. آنها بزرگی و مدیریت را نه در سلطهجویی بر دیگران که در پیمودن مسیر درست جستوجو میکنند.
۲- میان اعضای تیم کسبوکار خود حداکثر هماهنگی، همدلی و همصدایی را در حدی که از یک رهبر مورد انتظار است، برقرار سازید. درست مانند همان کاری که یک رهبر بزرگ ارکستر سمفونیک برای اعضای ارکستر خود انجام میدهد.
۳- تصمیماتی درست و در خور احترام اتخاذ کنید و از رفتارهایی که در شان یک رهبر بزرگ نیست،بپرهیزید.
۴- همیشه خود را به ابراز ابتکار و خلاقیت در کارها علاقهمند نشان دهید و کاری کنید که اعضای تیم کسبوکار شما با شور و اشتیاق از شما پیروی کنند.
ارسال نظر