خط سیر
تولید اولین جاروبرقی جهان در فروشگاه افسار اسب
شرکت هوور اولین شرکت تولید کننده جاروبرقی دنیا و بزرگترین ناماین صنعت در آمریکا است.این شرکت پیشگام تولید وسایل نظافت و نگهداری از کف ساختمانها بوده و اولین جاروبرقیها را در سال ۱۹۰۸، زمانی که تنها ۱۰ درصد از خانهها به سیم کشی برق مجهز بودند، به فروش میرسانده است.
کوشان غلامی
شرکت هوور اولین شرکت تولید کننده جاروبرقی دنیا و بزرگترین ناماین صنعت در آمریکا است.این شرکت پیشگام تولید وسایل نظافت و نگهداری از کف ساختمانها بوده و اولین جاروبرقیها را در سال ۱۹۰۸، زمانی که تنها ۱۰ درصد از خانهها به سیم کشی برق مجهز بودند، به فروش میرسانده است. در آغاز قرن بیستم، مدلهای مختلفی از جاروهای دستی ابداع شد که کارآییهای متنوعی داشتند. بیشتر آنها به جای جمع کردن خاکروبه، صرفا آنها را جابهجا میکردند، اما یک طرح جدید توسط «ملویل بیسل» ابداع شد که دارای برسهای چرخانی بود که روی یک استوانه قرار داشتند. این استوانه درون جعبه چوبی چرخداری بود که خاکروبه درون آن جمع میشد.
مورای اسپنگلر (Murray Spangler) که سرایدار یک فروشگاه بزرگ بود و مسوولیت جاروکشیدن زمینهای پرگردوخاک آنجا را به عهده داشت، به دلیلاینکه از بیماری آسم مزمن رنج میبرد، به این فکر بود که کارش را کمیساده تر کند. لذا طرح بیسل را با یک فن و روبالشی (که نقش مکنده برقی را ایفا میکرد) ترکیب نمود که میتوانست در حین جارو کشیدن، ذرات گرد و غبار را هم جذب کند.
این طرح بسیار جالب و پرفایده بود و قابلیت رسیدن به تولید انبوه را داشت، ولی چون اسپنگلر تواناییاین کار را نداشت، یکی از اقوامش به نام «ویلیام هوور» سرمایه لازم برای تولید این ماشین را تامین کرد و نام خود را روی شرکت گذاشت. هوور در آن زمان به فروش افسار و دهنه چرمی برای اسبهای گاری مشغول بود که با ورود اتومبیل به بازار، از رونق افتاده بود.
جاروبرقی تکامل یافته اسپنگلر اساسا از تغییر شکل جارودستیهای موجود و با بهرهگیری از تکنولوژی جدید به وجود آمده بود، ولی هنوز هم عده زیادی از قابلیتهای آن خبر نداشتند. بنابراین هوور تصمیم گرفتاین جاروهای مکنده را برای مدتی به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دهد تا با کارآیی آن آشنا شوند.
طولی نکشید که این اختراع به همه مشتریان معرفی شد و محبوبیت بالایی میان آنان پیدا کرد. تا پایان سال ۱۹۰۸ هوور ۳۷۲ دستگاه جاروبرقی به فروش رساند و چهار سال بعد، صادراتاین شرکت به نروژ، فرانسه، روسیه، بلژیک، هلند و اسکاتلند آغاز شد.
مدلهای اولیه شرکت هوور کارآمد بودند، اما از نظر ظاهر بیشتر به کارکرد عملی توجه شده بود و موتور آنها به طور عمودی از بدنه بیرون میزد، ولی در دهه ۱۹۳۰، موتور از دید پنهان شد و جاروهای برقی ظاهری زیباتر پیدا کردند. در طرحهایی که «هنری دریفوس» برای شرکت هوور در سال ۱۹۳۵ تهیه کرد، موتور در محفظهای بیضی شکل جای داده شده بود که در بالای برس قرار داشت. بدنه این مدل به شکل ماهی بزرگ پلاستیکی ساخته شده بود و دارای وسایلی بود که درون دهان آن جای میگرفت.
هوور با موفقیتی که در زمینه جاروبرقی به دست آورده بود، شروع به گسترش شرکت خود نمود و به تولید سایر لوازم خانگی از جمله ماشین لباسشویی و یخچال پرداخت. ولی گویی از آغاز، نام هوور با جاروبرقی عجین شده بود و مردمان قاره جدید،این دو نام را مترادف یکدیگر میدانستند.
در سال ۱۹۵۷ شرکت هوور مدل جدید جاروبرقی قابل حمل خود را معرفی کرد که هنوز هم در بریتانیا به عنوان یکی از پرفروشترین محصولات هوور به شمار میرود. در سال ۱۹۶۳ نیز مدلهای اتوماتیک و دیناماتیک تولید شدند که علاوه بر آمریکا در استرالیا نیز از فروش بالایی برخوردار شدند.
در سالهای اخیر، پس از آنکه شرکت انگلیسی دایسون (Dyson) سیستم انحصاری جدیدی به نام «سایکلون» در جاروبرقیهای خود ارائه نمود و بازار را متحول ساخت، هوور نیز برای جلوگیری از جذب مشتریان خود توسطاین شرکت، سیستم مشابهی با نام «تونل باد» (WindTunnel) را وارد بازار کرد. این اقدام گرچه در جلوگیری از کاهش مشتریان موثر بود، ولی هویت نام تجاری هوور را از یک برند پیشگام، به یک نام تجاری دنبالهرو تغییر داد.
در روز ۶ مارس ۲۰۰۹ هوور از خاتمه تولیدات ماشین لباسشویی خود در ولز خبر داد. دلیلاین اقدام، عدم توانایی شرکت در تولیداین محصولات با قیمت مناسب و قابل رقابت بود. این کارخانه با قدمت ۶۰ ساله دیگر فرسوده شده و از ایمنی بالایی برخوردار نبود.اکنون هوور نام شماره یک جاروبرقی در آمریکا و پیشگام طبیعی این بازار است. امتیاز این شرکت به دو شرکت Candy ایتالیا و TTi هنگ کنگ واگذار شده است. TTi در بازار آمریکا به تولید محصولات نگهداری کف سالنها میپردازد و Candy در اروپا علاوه براین محصولات، ماشینهای لباسشویی، ظرفشویی و یخچال نیز تولید میکند.
ارسال نظر