از رویا تا واقعیت
امپراتور کار آفرینی(۴۳)
مترجم: غلامرضا کیامهر
تهیه علامت تجاری و به ثبت رساندن آن حاصل به دست آمده از ایده کارآفرینی شما را از گزند دستبرد دیگران محفوظ نگاه میدارد.
نویسنده: پیتر جونز
مترجم: غلامرضا کیامهر
تهیه علامت تجاری و به ثبت رساندن آن حاصل به دست آمده از ایده کارآفرینی شما را از گزند دستبرد دیگران محفوظ نگاه میدارد. بنابراین چنانچه این مرحله را پشت سرگذاشته و از بابت حفظ موقعیت علامت تجاری خود در مرزهای کشور دیگر نگرانی ندارید ، باید افق نگاه خود را گسترش داده و بررسی کنید که آیا ایده شما در بازارهای جهانی هم میتواند جذابیت لازم را داشته باشد. پاسخ به این سوال بستگی به موقعیت جهانی کشوری دارد که ایدهای در آن خلق شده و علامت تجاری آن به ثبت رسیده است.
معمولا محصولات و خدماتی که در انگلیس تولید میشود چنانچه بتواند در بازار این کشور مقبولیتی پیدا کند، در بازارهای جهانی هم با استقبال روبهرو خواهد شد. به عنوان مثال زمانیکه در یکی از برنامههای تلویزیونی لانه اژدها من سرمایهگذاری بر ایده پیشنهادی مربوط به انتشار نشریه «Wonderland»را پذیرفتم، برای فروش آن نشریه تنها به بازار انگلیس فکر نمیکردم، بلکه افق دید من متوجه بازارهای جهانی بود و اینکه جذابیت بالقوه آن نشریه برای کشورهایی چون استرالیا، ایتالیا و فرانسه تا چه خواهدبود.این اساس کار یک کارآفرین برای سرمایه گذاری روی محصول یا خدماتی است که جذاب به نظر میرسد. اما این جذابیت نباید تنها محدود به چاردیواری کشور خود کارآفرین باشد و کار آفرین باید اطمینان حاصل کند که محصول تولیدی او برای بازارهای جهانی هم از جذابیت بالقوه، به قدر کافی برخوردار خواهد بود.
مفهوم توجه نشان دادن به جذابیت محصول برای بازارهای بینالمللی این است که ببینیم آیا پتانسیل کافی برای توسعه هر چه بیشتر تولید آن محصول در تعداد هر چه بیشتری از بازارهای بینالمللی وجود دارد یا نه. این تعریف دیگری برای داشتن تفکر صادرات محوری برای کار آفرینی است که وارد یک کسب و کار جذاب میشود و تنها به بازارداخلی نمیاندیشد. زیرا تنها در این صورت است که کار آفرین میتواند به توسعه کسب وکار خود در بازارهای جهانی اطمینان پیدا کند. به عبارت دیگر، هر کارآفرین برای کسب موفقیت در کسب و کار باید جهانی بیندیشد و بومی عمل کند.
کار آفرینان نوع tycoon همواره فرصتهای جهانی برای کسب و کار خود را مورد توجه قرار میدهند. برای این منظور آنها به کسب اطلاعات دقیق و پویا از وضع بازارهای جهانی نیاز دارند تا بتوانند خود را با شرایط حاکم بر آن بازارها تطبیق دهند. برای رسیدن به این هدف چند نکته مهم به شرح زیر باید مورد بررسی و کنکاش دقیق قرار گیرد:
۱ - فشارهای رقابتی در هر یک از بازارها تا چه اندازه است؟
۲ - چه تفاوتهای فرهنگی در هر یک از بازارهای جهانی وجود دارد؟ تا شما بتوانید محصول خود را متناسب با پسند و نیاز هر کدام تطبیق دهید. مثلا در حالی که در یک بازار جنبههای لوکس و تجملی محصول مورد توجه مصرفکنندگان است در بازار دیگری مصرف کنندگان به ارزان بودن محصول توجه نشان میدهند.
۳ - شرایط اقتصادی حاکم بر هر بازار چگونه است و چه میزان تقاضا در هر بازار وجود دارد؟
۴ - چه تفاوتهایی میان مدیریت کسب و کار در داخل کشور با سایر کشورها ممکن است وجود داشته باشد و از چه نوع نیروهایی برای اداره کسب و کار در هر بازار باید استفاده کرد؟
ندایی از درون
بعد از این همه توضیحات حالا فرض میکنیم که شما تمام بررسیها و مقدمهچینیهای لازم را درباره نحوه عملیاتی کردن ایده خود انجام دادهاید. اما باید بدانید که در این ارتباط موضوع دیگری باقی مانده که شما با چشم ظاهر قادر به دیدن آن نیستید و آن موضوعی است که دردرون خود احساسش میکنید. این حس همان ندای درون شما است که از شما میپرسد آیا میزان قوت و قدرت ایده خود را برای تبدیل شدن به یک کسب و کار بزرگ ارزیابی و شناسایی کردهاید؟ اشتباه نکنید، منظور این نیست که شما برای شروع کار باید صرفا به ندای درون خود گوش فرادهید. اما حق ندارید یک سره آن را نادیده بگیرید، بلکه باید آن ده قانون طلایی را که یکی از آنها اهمیت توجه به حس غریزی درباره چند و چون یک کسب و کار است، به یاد آورید و آن را مد نظر قرار دهید. آیا این حس غریزی یا همان ندای درون بر ایده شما به طور کامل مهر تایید میزند؟
اگر چشمانداز کار شما از هر جهت روشن است و حس غریزی به شما میگوید که شما دارید با در نظر گرفتن تمامی شاخصها و واقعیت دست به اقدام میزنید و وجه تمایز میان شرکتهای دارای رشد سریع و شرکتهای دارای حرکت لاکپشتی را به خوبی میشناسید، در آن صورت دیگر جایی برای درنگ نخواهد بود و مانند هر کارآفرین موفق دیگر باید برای پیاده کردن ایده خود دست به کار شوید. از این مرحله به بعد باید همچون یک کارآگاه باهوش و زیرک تمامی جزئیات و مدارک و شواهدی را که برای عملیاتی کردن ایده موردنیاز است، کنار هم ردیف کنید. به تهیه برنامه اجرایی برای کسب و کار خود بپردازید. در تهیه برنامه اجرایی نباید هیچ موضوعی را از قلم بیندازید و حتی اگر لازم باشد آن را چند بار بازنگری کنید تا نقاط ضعف احتمالی آن به حداقل ممکن کاهش پیدا کند.
یادتان باشد که تبدیل یک ایده خوب به یک کسب و کار بزرگ و موفق نیاز به ازخودگذشتگی و جانفشانی دارد، زیرا تا زمانی که خود را کاملا به عملیاتی کردن هر چه بهتر ایده خود متعهد نکرده و خود را به طور جدی باور نکرده باشید دلیلی برای ادامه کار وجود نخواهد داشت. در یک کلام باید بگویم که یک کارآفرین تا زمانی که خود را از نظر روحی برای مبارزه با مشکلات یک کسب و کار آماده و مجهز نکرده باشد، نباید ایده خود را هر اندازه که بزرگ و هیجانانگیز بنماید، عملیاتی کند. تجربههای شخصی خود من در کسب وکار گواه روشنی بر اثبات این نظریه است.
ارسال نظر