از رویا تا واقعیت
امپراتور کارآفرینی(۳۰)
مترجم: غلامرضا کیامهر
در لابهلای قصهگوییهای خود از بیان مصادیق قابل درک و لمس برای مخاطبان غفلت نورزید. بیان مصادیق باعث میشود که آنها درک بهتر و روشنتری از ایدههای شما پیدا کنند و با عزم بیشتری تصمیم به حمایت از شما بگیرند؛
نویسنده: پیتر جونز
مترجم: غلامرضا کیامهر
در لابهلای قصهگوییهای خود از بیان مصادیق قابل درک و لمس برای مخاطبان غفلت نورزید. بیان مصادیق باعث میشود که آنها درک بهتر و روشنتری از ایدههای شما پیدا کنند و با عزم بیشتری تصمیم به حمایت از شما بگیرند؛ چون به قول معروف مردم فرق میان دوغ و دوشاب را به خوبی تشخیص میدهند؛ هرچند ممکن است گاهی بعضی از آنها به خاطر ملاحظاتی در برابر حرفهای فانتزیگونه و بیپایه و اساس سکوت اختیار کنند. یک کارآفرین بزرگ باید در صحبتهایش با دیگران همواره این واقعیت را مد نظر داشته باشد و هر سکوتی را به منزله تایید گفتههایش از سوی مخاطبان تلقی نکند. یادتان باشد که شیطان با وسوسههای فریب دادن دیگران همواره در کمین انسانها نشسته است، حتی اگر آن انسانها کارآفرینان بزرگی باشند، بنابراین هیچ کارآفرینی نباید به خود اجازه دهد که از قوه تخیل شگفتانگیز خود با هدف فریب دیگران استفاده ابزاری کند. قوه تخیل شما سلاح قدرتمندی است که باید همواره از آن در جهت خیر خود و دیگران استفاده کنید؛ زیرا تنها از این طریق است که میتوانید قلب و روح دیگران را به تسخیر خود درآورید و کاری کنید که آنها با جان و دل همدل و همراه شما باشند.
گام دهم:
در بوته نقد و آزمایش
زیبایی قوه تخیل در آن است که به کمک آن میتوانیم واقعیتها را شبیهسازی کنیم. زمانی که ایدههای مخلوق قوه تخیل خود را مورد سوال قرار میدهیم و هنگامی که به تطبیق ایدههای خود با حقایق و اعداد و ارقام دست مییازیم، چنان است که گویی داریم هواپیمایی را برای نخستین بار در یک پرواز آزمایشی به پرواز درمیآوریم. شما باید ایدههای خود را با قوه تخیل خود شبیهسازی کرده آنها را در بوته نقد و بررسی قرار دهید. درست مانند شبیهسازیهایی که این روزها همانند نسخه برابر اصل توسط کامپیوترها صورت میگیرد. این شبیهسازیها به شما جرات میدهد تا ایدههای خود را منطبق با واقعیت عملیاتی کنید.
خب. حالا همه ما میتوانیم خود را در جایگاه خلبان یک هواپیما تصور کنیم. با این تفاوت که به جای یک هواپیمای واقعی میخواهیم با یک هواپیمای شبیهسازی شده در یک «سیمولاتور» به تمرین پرواز بپردازیم. این سادهترین و دمدستترین وسیله آموزش فن خلبانی بدون نیاز به بلند کردن یک هواپیما از باند فرودگاه است که در کلیه مراکز آموزش خلبانی مورد استفاده قرار میگیرد. شبیهسازیهای هواپیما و پرواز به قدری واقعی به نظر میرسند که کارآموزان فن خلبانی کاملا خود را در یک هواپیمای واقعی در حال پرواز احساس میکنند. شبیهسازی ایدههای قوه تخیل شما هم باید تا همین حد به واقعیت نزدیک باشد.
به جرات میتوانم بگویم که سیستم شبیهسازی ما کارآفرینان به مراتب واقعنمایانهتر از سیستم شبیهسازی آموزش خلبانی است و کارهایی بیشتر از آن انجام میدهد.
این سیستم همان قوه تخیل ما است که حد و مرز استفاده از آن در دست خودمان است.
ما به کمک قوه تخیل خود میتوانیم انواع فضاهای واقعی را به صورت مجازی در ذهن خود ساخته هر طور که دوست داریم آن را متناسب با قصد و هدف موردنظر تزیین کنیم. حتی قادریم آن واقعیتی را که به صورت مجازی در ذهن خود ساخته و پرداخته کردهایم، در همان فضای مجازی در بوته آزمایش قرار دهیم و نقاط ضعف و قوت آن را از هم بازشناسی کنیم. شما با این آزمودنها به نتایجی دست خواهید یافت که تا پیش از آن هرگز تصورش را هم نمیکردید.
مثلا با این فضاسازی ذهنی ممکن است متوجه شوید برای محصولی که قصد تولید آن را دارید، بازارهای بالقوه بهتری از آنچه قبلا موردنظرتان بوده، وجود دارد یا بر شما معلوم شود که هزینه موردنیاز برای انجام پروژه موردنظرتان به مراتب بیشتر از رقمی باشد که قبلا محاسبه و برآورد کرده بودید. بله شما با دستیابی به این نتایج عینی در فضای مجازی ذهن خود از آمادگی لازم برای اتخاذ بهترین تصمیمات برخوردار خواهید شد. بله، این قدرتی است که کارآفرینان موفق به کمک قوه تخیل خود از آن برخوردار میشوند. قدرتی که آدمهای عادی و معمولی فاقد آن هستند.
زمانی که ما چشمهای خود را میبندیم و در یک حالت آرامش کامل در ژرفای شبیهسازهای قوه تخیل خود سیر میکنیم، سیل اطلاعات و مدلهای شبیهسازی شده درست شبیه آنچه در عالم واقع میتواند باشد، با تمام جزئیات و ریزهکاریهایش از ضمیر ناخودآگاه ما به بیرون فوران میکند. این همان جریان پرسخاوت دیتاهای درونی است که شبیهسازی ذهن ما را به سطوح جدیدی رهنمون میشود و درهای کشفیات هیجانانگیز و فرصتهای ناب را به روی ما میگشاید. حالا دیگر زمانی است که ما میتوانیم با اطمینان خاطر درباره ایدهای که همچون نسخه بدل از اصل در ذهنمان شبیهسازی کردهایم، تصمیم بگیریم.
چند توصیه کاربردی برای فعال ساختن قوه تخلیل:
۱ - موتور قوه تخیل خود را روشن کنید.
۲ - به ترسیم چشمانداز مورد نظر بپردازید.
۳ - مرز میان تخیل و رویازدگیهای کودکانه را به خوبی از هم تشخیص دهید.
۴ - با تکمیل اجزای پراکنده تصاویر ذهنی، نقاط ضعف و قوت و فرصتها و تهدیدهای آنها را شناسایی کنید.
۵ - زمانی را به اندیشیدن و تمدد اعصاب اختصاص دهید.
۶ - به استقبال تغییرات بروید و آغوش خود را به روی آنها بگشایید.
۷ - به ایدههای خود اعتبار عینی ببخشید.
۸ - احساس قدرتمندی و توانایی را در خود تقویت کنید.
۹ - علاقه و شیفتگی دیگران را نسبت به قوه تخیل خود برانگیزید.
۱۰ - قوه تخیل خود را با شبیهسازی در بوته آزمایش گذارید.
ارسال نظر